Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
darck ::
Ja saj važno je tisto notri briga se meni za okvir,nogice in take pičkarije to ni sploh za omembo vredno tisto črevesje v TV je pomembno in pa seveda sam panel. Mi je včeraj neki prodajalec v Mercatorju povedal,da ne posodabljat TV sploh Philipsa in bolje pustiti ga pri miru,če deluje vse v redu saj največkrat pride do kake nepravilnosti po posodobitvah sploh pa kaj češ posodabljati,ko ti ni točno povedano za kaj se sploh gre,kaj se bo točno z posodobitvijo izboljšalo. Sem si do novega leta spet zadal cilj izbrati solidno dober 43" TV in težko,da bi bil lahko VA panel dobra izbira saj se kar pod koti gleda in bojim se,da se bodo kontrast in barve preveč zbledele.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
Horas ::
lol, jaz vsakič posodobim ko mi ponudi pa mi še ni nič potem spremenilo ali drugače delovalo. eni mate blodnje
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
RedMiner ::
Torej, bi bil Hisensejev 55a8g za 750 boljsa izbira?
Glede na to, da bo v dnevnem prostoru in se bo gledal tudi malo iz strani.
Glede na to, da bo v dnevnem prostoru in se bo gledal tudi malo iz strani.
Za podobno ceno bi lahko dobil tudi Philipsov 55oled806 (precej znižana cena...).
Kaj bi vi izbrali?
Oz. ali obstaja kakšna alternativa tema dvema?
Kaj bi vi izbrali?
Oz. ali obstaja kakšna alternativa tema dvema?
lol, jaz vsakič posodobim ko mi ponudi pa mi še ni nič potem spremenilo ali drugače delovalo. eni mate blodnje
Te blodnje ti raje zadrži zase saj ti problemi se ne pojavljajo vsem ampak verjetno nekaterim.Jaz točno povem kaj se je pri meni dogajalo s Philips PUS7354 in kot prvo že takoj iz škatle ven postavljen na steno sem opazil,da mi na enem vhodu HDMI ne predvaja zvoka pa sem si rekel ma v redu saj jih imam še tri. Nato so prišle posodobitve katere so vplivale na zvok pri aplikacijah in kdaj pa kdaj je kar samo od sebe prišlo do brez zvoka na aplikacijah in včasih se je dalo to odpraviti s preskokom na kanale za TV programe iz zunajne antene ko pa tudi to ni delovalo pa televizor odklopiti iz električne napeljave. Pred 3-4 mesecem se je pa spet zgodilo nekaj drugega,eden od HDMI vhodov na katerega sem imel ves čas priklopljen Blu-ray predvajalnik ni več prikazoval slike in glasa pa sem mislil,da je kaj narobe z kablom in sem zamenjal kable a še vedno nič. Potem sem šel probati na druge HDMI vhode in drugi trije so prikazovali pa še tisti kateri ni predvajal zvoka sedaj deluje ČUDO od TV.No takoj sem lahko sklepal,da je ta HDMI,ki sedaj ne deluje nekaj narobe z njim ali softversko opremo. Tako,da ti ne moreš nekaj govoriti,da ni problemov zaradi posodobitev in kot sem že rekel ti nimaš teh problemov imam pa jaz in morda spet kateri ta peti in deseti itd.......
Ganon ::
Od kje tebi, da ti HDMI ne deluje zaradi posodobitve? Kar nekaj domnevaš, na pamet? Že to, da ti eden od HDMI-jev ni predvajal zvoka pri novem televizorju in te to ni zmotilo, je skrajno zaskrbljujoče.
Posodobitve lahko prinesejo precejšnje izboljšave, pri Sony televizorjih je že tako. Tisti prodajalec, ki ti je dal nasvet, da ne posodabljaj, je očitno pred tem skrbel za sadje in zelenjavo, pa so reveža premaknili na tehnični oddelek.
Bog ne daj, da avto odpelješ na redni servis, če vse deluje brezhibno. Ti bodo kaj pokvarili!
Posodobitve lahko prinesejo precejšnje izboljšave, pri Sony televizorjih je že tako. Tisti prodajalec, ki ti je dal nasvet, da ne posodabljaj, je očitno pred tem skrbel za sadje in zelenjavo, pa so reveža premaknili na tehnični oddelek.
Bog ne daj, da avto odpelješ na redni servis, če vse deluje brezhibno. Ti bodo kaj pokvarili!
Od kje tebi, da ti HDMI ne deluje zaradi posodobitve? Kar nekaj domnevaš, na pamet? Že to, da ti eden od HDMI-jev ni predvajal zvoka pri novem televizorju in te to ni zmotilo, je skrajno zaskrbljujoče.
Prodajalec je povedal,da je brez veze posodabljat,če ti vse deluje. Zdaj pa nekaj mešaš,ko omenjaš Sony TV in posodobitve pri njih saj jaz govorim pa za Philips TV in ja seveda mi ni bilo vseeno,ko ni HDMI predvajal zvoka in kaj naj takoj TV pošljem na servis in bom spet brez TV dokler ga ne dobim nazaj iz servisa že tako sem ga na hitro kupil da niso otroc bili brez TV. Posodobitev ta druga na TV je pa tudi sigurno vplivala na zvok na aplikacijah tukaj mi pa nobeden ne bo drugače trdil,da to ni res. Seveda so pa posodobitve narejene,da se nekaj izboljša samo iz izkušenj pri telefonih dobro vem,da pri androidu je večkrat bilo obratno,da je s posodobitvami telefon slabše deloval.
Če ti poprej deluje in potem po posodobitvah ne kaj bo KRIVO
Človek ne rabi biti znanstvenik,da to ugotovi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
FireSnack ::
Kot kaže bo Hisense izrinil Philips z agresivno politiko cen. Mislim da Philips ne more iti nižje s ceno, ker takrat bi televizorji res že začeli sami od sebe razpadat.
Preprodajalec NFT umetnin
polde66 ::
Seveda ga bo izrinil, saj je konec koncev to "domača" firma, vsaj v našem okolju pa kolikor se bo kdo trudil s tega foruma da nebi.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
andrej69 ::
Kot kaže bo Hisense izrinil Philips z agresivno politiko cen. Mislim da Philips ne more iti nižje s ceno, ker takrat bi televizorji res že začeli sami od sebe razpadat.
To velja trenutno za Hisense, kjer je že na sami meji kar se tiče kvalitete.. Saj drugi proizvajalci, ne bodo tekmovali z Hisense ali TCL, kar se tiče cene, ker imajo pač vsak svoj odstotek kupcev ne glede na ceno.
Kateri pač prisega na določeno znamko, tako ne bo gledal kaj dosti ceno drugih proizvajalcev. Še vedno velja koliko denarja toliko muzike..!
To ne pomeni nujno da so dražje stvari vedno boljše. 2/3 je še vedno marketing, ne pa kvaliteta izdelka.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
To ne pomeni nujno da so dražje stvari vedno boljše.
Seveda to ni nujno, vendar pa v večini primerov to kar drži.. Ker, če recimo primerjamo dva televizorja istega ranga, pa je eden za 30-50% cenejši od drugega potem se je seveda za vprašat zakaj je temu tako. In ponavadi hitro dobiš odgovor, da je kar razlika v samem Softwerju in Hardwerju..!
Tako preprosto pa to ni, če te citiram, da se kupuje tv za 5 let, potem vzamem cenejšega. Če ne potrebujem vse navlake, ki jo tv nudi vzamem cenejšega. Če me pa ego je.. potem je pa to druga reč.
polde
Tako preprosto pa to ni, če te citiram, da se kupuje tv za 5 let, potem vzamem cenejšega. Če ne potrebujem vse navlake, ki jo tv nudi vzamem cenejšega. Če me pa ego je.. potem je pa to druga reč.
Mene osebno do danes še ni prepričal nobeden Hisense televizor pa tudi Lg, to govorim za LED televizorje. Tudi TCL bi izbral recimo samo kakšen MINI LED pa še to po tehtnem premisleku.. Še vedno so vodilni kar se tiče kvalitete slike Sony, Philips in Samsung. In pa Panasonic med OLED televizorji. Vse ostalo za zahtevne uprabnike, ki gledajo predvsem filme in serije ne pride v poštev. Kateri pa ni zahteven in gleda večinoma tv program in tu pa tam kakšnen film, pa se bo seveda najbrž odločil za kakšen Hisense, Lg, Tesla, Grundig itd..
V budget segmentu mislim da bo Hisense šel na najnižjo možno točno s ceno in mislim da boš dobil največ za tisto malo denarja. Ne bi se čudil če bi Hisense začel prodajat na silo OLED televizorje 55 inč za 500€. Sem že videl nekje da so 650€, kar je noro agresivna cena za OLED. Mogoče jim bo uspelo ukrasti nekaj trga. Za ta denar se res splača.
Malce čudno je opredeljevati zahtevne uporabnike na gldede kaj gledajo. Verjetno je šport najzahtevnejša stvar za tv. Sam gledam filme in serije in me ne zanima program na tv. Gledam to na 2 hisensejih pa enem oledu lg, pa na philipsu, ki je končal v kleti v hobi prostoru za občasno gledanje. Filmi so pa večinoma 1080p serije isto s tem da bolj 1080p 265 če je le možno drugače pa 264. Niso majhne zadeve in so kvalitetne tako na zvoku kot na sliki. Shranjeno imam tudi zbirke ala gospodar prstanov na 130 gb velikosti filma, pa naj me koklja brcne če na kakem od teh tv-jev tak film slabo zgleda. Na obeh hisensejih vstopnih modelov so slike čisto ok, philip s svojo sivino manj ok, lg itak super. Verjetno je potem z mano nekaj narobe da ne sodim tja kamor me hočejo popredalčkat. Ne gledam jih pa preko usb od tv ampak preko hdmi od boxov in stickov. Torej vstopni model hisenseja z 50 eur fire tv 4k ne bo pokazal slabe slike.
polde
Da kupujem TV za dobo več kakor 5 let ah to je premalo 7 let minimalno potem sigurno gledam tistega kateri NIKOLI ni poceni ampak kateri je v samem vrhu kvalitete prikazovanja slike ali drugače povedano v višjem rangu TV. Na dolgi rok vedno samo dobro robo saj tisto ta poceni me nikoli ne bo prepričalo vsaj kar se tiče okrog TV in elektronike itd..... Zaradi mene si lahko vsi razlagate in govorite,kar hočete jaz poceni robe NIKOLI ne mislim nabavljati za dolgo časovno dobo sploh,če se TV uporablja toliko ur na dan. Mi je po nekih 6 letih nekaj crknilo na TV Sony in sem ga nesel serviserju pa je povedal,da ni neke hude napake in da bo stalo skupaj z materialom 80 Eur in da se splača TV popraviti,ker je višji rang Sony TV saj,če bi bil kakšen nižji rang potem se ga tudi ne bi splačalo popraviti. Ta televizor še danes deluje kupljen je bil pa leta 2010 in dokler sem ga jaz imel je zelo veliko ur dal skozi sedaj ga pa že nekaj let foter uporablja. Sem imel potem za njim še Samsung UE48H6400 vrhunsko ocenjen model ampak daleč za kvaliteto prejšnjega Sony pa povrhu še panel je trebalo menjati po 2-letih. Za njim sem nabavil ponovno TV Sony nižji rang in takoj se je videla sama kvaliteta kako je slabši kakor moj prvi Sony televizor. Sam verjamem in kar sem tudi videl,da so tisti v višjem rangu TV dosti boljši v vseh pogledih sploh pa sedaj,ko imajo VELIKO bolje prikazovanje slike kakor tisti ta poceni v nižjem rangu.
Glede Hisense sem že povedal,da ti modeli A6,A7 vse to slabo prikaže slab vir slike recimo kake stare DVD,Dvix,Xvid......tudi te stare serije,oddaje,filme kateri se vrtijo po televizijskih programih..... in kaj recimo to nekomu pomaga,ko še vedno polovica vseh teh slabših video virov predvajanja gledajo. Evo prestavljaš po programih in naletiš na neki film ali serijo katero hočeš gledati pa imaš slabo sliko ni druge da se navadiš na slabo sliko ali pa začneš popizdevati. Že na najboljših TV je slabo prikazana slika teh čudnih starejših filmov,serij kaj šele potem na teh nizkocenovnih in grem se stavit,da vstopni model Hisense ne prikaže nič boljšo sliko kakor Vox,Tesla in podobne znamke pa so ti televizorji še cenejši.
Ma ni ŠPORT najzahtevnejša stvar za TV saj danes dobiš od vseh športnih video prenosov super kvalitetno sliko in TV mora samo dobro še obdelati gibanje slike in težje je narediti iz slabe slike dobro sliko sploh,če nimaš dobrega procesorja in vse kar zraven spada.To je nekaj podobnega kakor grafična kartica pri računalniku tista starejša ali ta novejša katera je toliko dražja.
Lahko je biti pa pameten in trobiti okrog,da TV prav lepo prikaže sliko od Gospodarja prstanov kateri je v Full Hd posnet ali 4K posnet seveda bo dobro prikazal daj glej tisto kar se slabo prikazuje na naših programih in boš videl kako ti TV obdela tako sliko. To je tisto kar dela tudi razliko od teh nizko cenovnih TV do tistih dražjih in,da bi rabil TV za gledanje samo teh dobrih super video zapisov potem bi si pa res lahko kupil tudi ta cenejši TV.
Glede Hisense sem že povedal,da ti modeli A6,A7 vse to slabo prikaže slab vir slike recimo kake stare DVD,Dvix,Xvid......tudi te stare serije,oddaje,filme kateri se vrtijo po televizijskih programih..... in kaj recimo to nekomu pomaga,ko še vedno polovica vseh teh slabših video virov predvajanja gledajo. Evo prestavljaš po programih in naletiš na neki film ali serijo katero hočeš gledati pa imaš slabo sliko ni druge da se navadiš na slabo sliko ali pa začneš popizdevati. Že na najboljših TV je slabo prikazana slika teh čudnih starejših filmov,serij kaj šele potem na teh nizkocenovnih in grem se stavit,da vstopni model Hisense ne prikaže nič boljšo sliko kakor Vox,Tesla in podobne znamke pa so ti televizorji še cenejši.
Ma ni ŠPORT najzahtevnejša stvar za TV saj danes dobiš od vseh športnih video prenosov super kvalitetno sliko in TV mora samo dobro še obdelati gibanje slike in težje je narediti iz slabe slike dobro sliko sploh,če nimaš dobrega procesorja in vse kar zraven spada.To je nekaj podobnega kakor grafična kartica pri računalniku tista starejša ali ta novejša katera je toliko dražja.
Lahko je biti pa pameten in trobiti okrog,da TV prav lepo prikaže sliko od Gospodarja prstanov kateri je v Full Hd posnet ali 4K posnet seveda bo dobro prikazal daj glej tisto kar se slabo prikazuje na naših programih in boš videl kako ti TV obdela tako sliko. To je tisto kar dela tudi razliko od teh nizko cenovnih TV do tistih dražjih in,da bi rabil TV za gledanje samo teh dobrih super video zapisov potem bi si pa res lahko kupil tudi ta cenejši TV.
fpbs ::
Malce čudno je opredeljevati zahtevne uporabnike na gldede kaj gledajo. Verjetno je šport najzahtevnejša stvar za tv. Sam gledam filme in serije in me ne zanima program na tv. Gledam to na 2 hisensejih pa enem oledu lg, pa na philipsu, ki je končal v kleti v hobi prostoru za občasno gledanje. Filmi so pa večinoma 1080p serije isto s tem da bolj 1080p 265 če je le možno drugače pa 264. Niso majhne zadeve in so kvalitetne tako na zvoku kot na sliki. Shranjeno imam tudi zbirke ala gospodar prstanov na 130 gb velikosti filma, pa naj me koklja brcne če na kakem od teh tv-jev tak film slabo zgleda. Na obeh hisensejih vstopnih modelov so slike čisto ok, philip s svojo sivino manj ok, lg itak super. Verjetno je potem z mano nekaj narobe da ne sodim tja kamor me hočejo popredalčkat. Ne gledam jih pa preko usb od tv ampak preko hdmi od boxov in stickov. Torej vstopni model hisenseja z 50 eur fire tv 4k ne bo pokazal slabe slike.
Vstopni model Hisense bo pokazal podobno sliko kot Philips, samo za skoraj polovično ceno. Hisense za enako ceno, kot Philips, ti bo pa zagotovo prikazal boljšo sliko. Andrej, tu si malo poglej, kam spada Philips.
https://www.google.si/search?q=greatest...
A ni zanimivo,da mi je zadnjič prodajalec v trgovini rekel,da Philips je nekako tisti kateri se najbolj splača kupiti sploh zaradi Ambilighta pa mu odgovorim,da mene briga za tisto žmiganje saj ga imam doma in vsega skupaj ni 10 minut prižgan bil Ambilight. A tako potem pa ni Philips za vas je povedal in mi celo začne ponujati LG LED TV potem sem ga povprašal kakšna je kaj razlika med Hisense A6H in A7GQ v samem procesorju,prikazovanju-obdelave slike pa nekako pove,da je vse isto. Gledal sem tudi TV enega poleg drugega v isti ravnini Sony X81K in letošnji Philips PUS8507 in vsak si naj misli kateri se mi je zdel dosti boljši,barve je imel eden dosti boljše pa še kar dva daljinca dobiš zraven.
Vstopni model Hisense bo pokazal podobno sliko kot Philips, samo za skoraj polovično ceno. Hisense za enako ceno, kot Philips, ti bo pa zagotovo prikazal boljšo sliko. Andrej, tu si malo poglej, kam spada Philips.
https://www.google.si/search?q=greatest...
Kot prvo TPV-Philips ni prisoten na ameriškem tržišču..! In kot drugo štejejo samo profesionalni testi, in to kaj vidiš v živo.. In, da ima Hisense enako kvaliteto slike kakor Philips je popolna laž in velika provokacija s tvoje strani:)) Kot sem ti že napisal, je zadnji čas, da pojdeš malo pogledat določene televizorje, ker izgleda, da že dolgo nisi videl kakšen televizor v živo. Kaj šele, da bi ga preiskusil ali si ga lastil...!
A ni zanimivo,da mi je zadnjič prodajalec v trgovini rekel,da Philips je nekako tisti kateri se najbolj splača kupiti sploh zaradi Ambilighta pa mu odgovorim,da mene briga za tisto žmiganje saj ga imam doma in vsega skupaj ni 10 minut prižgan bil Ambilight. A tako potem pa ni Philips za vas je povedal in mi celo začne ponujati LG LED TV potem sem ga povprašal kakšna je kaj razlika med Hisense A6H in A7GQ v samem procesorju,prikazovanju-obdelave slike pa nekako pove,da je vse isto. Gledal sem tudi TV enega poleg drugega v isti ravnini Sony X81K in letošnji Philips PUS8507 in vsak si naj misli kateri se mi je zdel dosti boljši,barve je imel eden dosti boljše pa še kar dva daljinca dobiš zraven.
A sta bila enako nastavljena..? Ti lahko povem, da ne..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Zoožan izbor:
Hisense 55a8g - 750€
Philips 55oled806 - 820€
Kaj bi vi vzeli? Obstaja še kakšna alternativa tema dvema?
TV se bo gledal tudi iz strani.
Hisense 55a8g - 750€
Philips 55oled806 - 820€
Zoožan izbor:
Hisense 55a8g - 750€
Philips 55oled806 - 820€
Saj tukaj ni nobene dileme kaj kupiti.. Vsekakor Philips OLED..
Zdravo.
Kratko vprašanje.
Ali je 1199€ ugodna cena za Sony XR65X90KAEP ?
Lp.
Seveda je to zelo ugodna cena..
Zgodovina sprememb…
Zoožan izbor:
Hisense 55a8g - 750€
Philips 55oled806 - 820€
Počakaj še čisto malo da pade cena pod 500€. Moje mnenje.
Kot prvo TPV-Philips ni prisoten na ameriškem tržišču..! In kot drugo štejejo samo profesionalni testi, in to kaj vidiš v živo..;) In, da ima Hisense enako kvaliteto slike kakor Philips je popolna laž in velika provokacija s tvoje strani:)) Kot sem ti že napisal, je zadnji čas, da pojdeš malo pogledat določene televizorje, ker izgleda, da že dolgo nisi videl kakšen televizor v živo. Kaj šele, da bi ga preiskusil ali si ga lastil...!
Ni dolgo nazaj, ko sem bil v trgovini. Hisense, LG, Sony lepa slika, Philips zopet cvetenje podnapisov.
Primerjati Philips s Hisense ne moreš v nobenem pogledu. Hisense ima zelo močan razvoj in praktično nudi TVeje največ različnih tehnologij. So edini, ki proizvajajo lasarske TVeje, edini, ki proizvajajo Dual layer TVeje, in potem še ULEDe, QLEDe, OLEDe. In seveda Hisense nudi tudi klasične LCDeje, podobno kot Philips, in oboji spadajo v najnižji razred, samo, da jih Philips uvršča neupravičeno v srednji razred.
Kot prvo TPV-Philips ni prisoten na ameriškem tržišču..! In kot drugo štejejo samo profesionalni testi, in to kaj vidiš v živo..;) In, da ima Hisense enako kvaliteto slike kakor Philips je popolna laž in velika provokacija s tvoje strani:)) Kot sem ti že napisal, je zadnji čas, da pojdeš malo pogledat določene televizorje, ker izgleda, da že dolgo nisi videl kakšen televizor v živo. Kaj šele, da bi ga preiskusil ali si ga lastil...!
Ni dolgo nazaj, ko sem bil v trgovini. Hisense, LG, Sony lepa slika, Philips zopet cvetenje podnapisov.
Primerjati Philips s Hisense ne moreš v nobenem pogledu. Hisense ima zelo močan razvoj in praktično nudi TVeje največ različnih tehnologij. So edini, ki proizvajajo lasarske TVeje, edini, ki proizvajajo Dual layer TVeje, in potem še ULEDe, QLEDe, OLEDe. In seveda Hisense nudi tudi klasične LCDeje, podobno kot Philips, in oboji spadajo v najnižji razred, samo, da jih Philips uvršča neupravičeno v srednji razred.
He..he.. Kaj vse si ne boš še izmislil.. Saj sem ti napisal "boš res moral" v kakšno prodajalno, da malo vidiš kako izgledajo današnji televizorji:)
Zoožan izbor:
Hisense 55a8g - 750€
Philips 55oled806 - 820€
Normalna cena 55oled806 je cca 1170€, tako da zagotovo gre v tem primeru za TV, ki je bil razstavljen v trgovini, ali pa ga je nekdo vrnil.
Jaz bi raje vzel Hisense. Bodo pa prave pocenitve konec leta, v januarju, februarju, tako, da če ni nujen nakup, je bolje da še malo počakaš.
@fpbs
Da se še malo navežem na ta komentar. Res je, da Hisense razvija svojo tehnologijo podobno kot Lg, Samsung, TCL. Vendar, če pa pogledamo kateri imajo najkvalitetnejšo sliko pa so to televizorji proizvajalcev Sony, Philips, Panasonic in Samsung.. Pa nihče od teh proizvajalcev ne razvija svoje panele..! Potem tukaj nekaj ne štima..? Mogoče boš ti to malo bolje pojasnil.
Da se še malo navežem na ta komentar. Res je, da Hisense razvija svojo tehnologijo podobno kot Lg, Samsung, TCL. Vendar, če pa pogledamo kateri imajo najkvalitetnejšo sliko pa so to televizorji proizvajalcev Sony, Philips, Panasonic in Samsung.. Pa nihče od teh proizvajalcev ne razvija svoje panele..! Potem tukaj nekaj ne štima..? Mogoče boš ti to malo bolje pojasnil.
Saj to te sprašujem. S kje jih ti vlečeš. Ne navajaš virov ko blatiš vse ostale proizvajalce ki niso Philips. Daj mi vir od testa.
@fpbs
Vsi našteti, ki si jih omenil, razen Philipsa, so, ali pa še vedno razvijajo svoje panele. Sony in Panasonic pod firmo JOLED, ki pa je žal bankrotirala, in če se ne motim, jo je odkupil TCL.
Ganon ::
Saj to te sprašujem. S kje jih ti vlečeš. Ne navajaš virov ko blatiš vse ostale proizvajalce ki niso Philips. Daj mi vir od testa.
Saj @fpbs ve od kje so te slike.. In ne blatim druge proizvajalce.. Samo povem po resnici glede določenih proizvajalcev.
S(m)o te že večkrat ujeli, ko si lepil skrbno izbrane slike iz raznih forumov, da bi Philips predstavil v lepši luči. Daj nam enkrat za vselej pojasni, kaj imaš od tega, da tukaj visiš 24/7. Koliko se ti pozna na računu?
@fpbs
Vsi našteti, ki si jih omenil, razen Philipsa, so, ali pa še vedno razvijajo svoje panele. Sony in Panasonic pod firmo JOLED, ki pa je žal bankrotirala, in če se ne motim, jo je odkupil TCL.
Kot sem ti napisal nihče ne razvija svoje panele od trojke Philips, Sony in Panasonic.. Kar se tiče OLED tako uprablja večina proizvajalcev Lg panele, in pa letos Samsung in Sony Samsungove panele. Kar se tiče MINI LED uporabljajo vsi CSOT panele. In kar se tiče še LED televizorjev jih večina uprablja BOE kar se iče IPS panelov in AUO in Innolux kar se tiče VA panelov.
Saj @fpbs ve od kje so te slike.. In ne blatim druge proizvajalce.. Samo povem po resnici glede določenih proizvajalcev.
S(m)o te že večkrat ujeli, ko si lepil skrbno izbrane slike iz raznih forumov, da bi Philips predstavil v lepši luči. Daj nam enkrat za vselej pojasni, kaj imaš od tega, da tukaj visiš 24/7. Koliko se ti pozna na računu?
Da sem 24 ur 7 dni v tednu to ne bo držalo.. Večinoma sem na tem forumu v službenem času in kakšen praznični dan.. Kar pa se tiče denarja se nikar ne obremenjuj , ker to so poslovne skrivnosti.. In kar se tiče slik ni nikakršna skrivnost in niso nič skrbno izbrane..!
Zgodovina sprememb…
Kot sem ti napisal nihče ne razvija svoje panele od trojke Philips, Sony in Panasonic.. Kar se tiče OLED tako uprablja večina proizvajalcev Lg panele, in pa letos Samsung in Sony Samsungove panele. Kar se tiče MINI LED uporabljajo vsi CSOT panele. In kar se tiče še LED televizorjev jih večina uprablja BOE kar se iče IPS panelov in AUO in Innolux kar se tiče VA panelov.
In kdo je ustanovitel firme JOLED?
Panasonic in Sony.. Leta 2020 pa je TCL prevzel 10% delež.. Vendar je JOLED razvijal panele za monitorje, medicinske zaslone itd.. In nikoli za televizorje.. Uprabljajo pa panele katere sem ti napisal..!
Panasonic in Sony.. Leta 2020 pa je TCL prevzel 10% delež.. Vendar je JOLED razvijal panele za monitorje, medicinske zaslone itd.. In nikoli za televizorje.. Uprabljajo pa panele katere sem ti napisal..!
Joled je bil ustanovljen, kot odgovor na LGejeve OLEDe. Zakaj pa misliš, da je Panasonic na CES predstavil RGB OLEDa diagonale 56"?
Gogo ::
Oče kupuje nov TV in mora biti Sony. Nič drugega. Velikost 55 palcev. Gleda v svetlem prostoru večinoma IPTV, nič športa. In video z YT ter mojega NASa. Budget max 1500 €. Prosim za predloge. Hvala.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
Oče kupuje nov TV in mora biti Sony. Nič drugega. Velikost 55 palcev. Gleda v svetlem prostoru večinoma IPTV, nič športa. In video z YT ter mojega NASa. Budget max 1500 €. Prosim za predloge. Hvala.
Tukaj imaš komplet Sony izbiro:
https://www.ceneje.si/L3/638/avdio-vide...
https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...
Za tako velikost 55" je od Sony LED televizorja trenutno najboljši model letošnji X90K lahko se pa kupi tudi OLED A83K kar bi za njega morda bilo še najbolje saj sigurno slike ne bo zapekel in tudi današnji OLED televizorji so čisto okamot za gledanje tudi v svetlejših prostorih.
andrej69, še vedno čakam, da daš vir od testov. Zanima me predvsem ali gre za kak legitimni portal, ki se ukvarja z meritvami in pa pod kakšnimi pogoji so bile narejene meritve ter vsaj model televizorja in nastavitve televizorja. Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnack ()
Gogo ::
Hvala obema. Bova šla pogledat v živo.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
temp1337 ::
Sam tudi prisegam na OLED in ja, kakšen budget LG A2 OLED dobiš za 700€ in je za večino več kot dovolj dober. Imaš super procesor slike, hiter in pregleden operacijski sistem brez balasta in s podporo vseh možnih aplikacij, kvalitetno izdelavo televizorja in OLED panel, ki je plod lastnega razvoja. LG je najboljši zdaj in vekomaj amen!
Hvala obema. Bova šla pogledat v živo.
Za starejšo osebo bi vsekakor predlagal OLEDa, ker je očem bolj prijazen "Eyesafe". Če bo gledal v bolj svetlem prostoru, bi predlagal TV z vgrajenim najnovejšim panelom, ki je poleg višje svetilnosti tudi bolj odporen na burn-in. Prepoznaš ga po tem, da ima na krajeh ožje robove. Če se z nakupom preveč ne mudi, potem je bolje malo počakat na črn petek, še bolje konec leta, januar,februar.
Zgoraj predlagani 55A83K ima vgrajen stari panel, novejši panel pa ima model 55A90K, samo mu je cena precej višja.
Škoda, ker oče hoče imeti izključno Sonyja, ker dosti ceneje dobiš že LGeja z najnovejšim panelom:
https://www.bigbang.si/lg-oled55c21la-p...