» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
425 / 566
»»

Magic1 ::

Za videt DSE ne rabiš bit blizu. Če je dosti intenziven, se vidi iz poljubne dolžine.
Magic

skyform ::

Točno tako DSE lahko vidiš iz bilo kakšne razdalje in to tudi na majših TVjih kot 49" in 55" sploh, če ga je ogromno. Na 75" pa je to še toliko lažje videti in ponavadi je tako da večji je panel več DSEja ima.

Btw je že kdo gledal Lord of The Rings serijo, mene je skor na rit vrglo kako lep HDR in DV ima ta serija in kakšne scene in prizore ima, res lepo, vizualno so se zelo potrudili. Npr House of the Dragon je vizualno navadn šrot v primerjavi z LOTR.

darck ::

Ja nekatere moti to druge kaj drugega vsak ima drugačen pogled na take stvari in na podlagi tega se naj pa odloči vsak posameznik kot sam najbolje ve kaj je za njega najboljše.

markic222 ::

Tukaj se vidi DSE na mojem tv-ju, vertikalne crte, zgleda jih je na stotine, najbolj so vidne na sredini v zgornji polovici.
https://imgur.com/a/nQRVOdn

markic222 je izjavil:

Tukaj se vidi DSE na mojem tv-ju, vertikalne crte, zgleda jih je na stotine, najbolj so vidne na sredini v zgornji polovici.

Če gledam to sliko na računalniku vidim skoraj nič ja no sem si nato nataknil očala gor in malo bolj se vidi ampak gledanje v živo mora izgledati dosti bolj očitno a ne. Mislim si tudi ali predstavljam kako bi to izgledalo in to res ni prijetno videti.

Na 75" to res ne more izgledat ok, če že jaz vidim na sliki na jajc 24" monitorju.
Magic

Sem šel priklopit prenosnik na monitor in ja res se sedaj bolje vidi kako slika izgleda in kako potem šele na na 75" TV tam je pa res nenormalno moteče

markic222 je izjavil:

Uf, koliko vertikalnih črt, tole pa je hudo, res na gosto. Še huje kot tisti grid na 75" in 85" X95J. To sploh nimaš kaj za razmišljati, zamenjaj dokler se še da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

robertko ::

Mi lahko kdo pomaga glede ene nastavitve na modelu tv-ja LG OLED55C12.
In sicer, kako nastaviti, da se ob vklopu tv-ja zažene (pokaže) eon tv preko aplikacije?
Sedaj se ob vklopu pokaže vhod HDMI 1.
Hvala za pomoč.

Furbo ::

Magic1 je izjavil:

Za videt DSE ne rabiš bit blizu. Če je dosti intenziven, se vidi iz poljubne dolžine.

A nismo temu včasih rekli neenakomerna osvetlitev?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Neenakomerna osvetlitev je clouding ali backlight bleed, tam se pa vidijo oblački na črni sliki.

https://www.coolblue.nl/en/advice/what-...

https://www.rtings.com/tv/tests/picture...

Zgodovina sprememb…

Djole ::

robertko je izjavil:

Mi lahko kdo pomaga glede ene nastavitve na modelu tv-ja LG OLED55C12.
In sicer, kako nastaviti, da se ob vklopu tv-ja zažene (pokaže) eon tv preko aplikacije?
Sedaj se ob vklopu pokaže vhod HDMI 1.
Hvala za pomoč.

Sem ze sam spraseval pa se baje neda, nastimas hitro tipko za eon(tv app verjetno), pac eno od stevilk, in ob vklopu pritisnes to da se zazene malo hitreje :)

markic222 je izjavil:

Evo danes sem dobil 65PML9506, kot tvoj ima obupen DSE, polno nekih vertikalnih in horizontalnih črt in ena dolga vertikalni čez cel ekran.

Ganon ::

skyform je izjavil:

Točno tako DSE lahko vidiš iz bilo kakšne razdalje in to tudi na majših TVjih kot 49" in 55" sploh, če ga je ogromno. Na 75" pa je to še toliko lažje videti in ponavadi je tako da večji je panel več DSEja ima.

DoVi je noro lep, se strinjam. Na žalost premalo, da bi še naprej gledal to skrpucalo.

Evo kupiš TV in dobiš kar dva televizorja za 650 Eur.
https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...

HISENSE

HISENSE

skyform je izjavil:

Evo danes sem dobil 65PML9506, kot tvoj ima obupen DSE, polno nekih vertikalnih in horizontalnih črt in ena dolga vertikalni čez cel ekran.

Uf, bedna. Ja, res je negledljivo. Ga bos v ponedeljek ze vrnil? Zgleda pol moj ni osamljen primer, samo vecina folka tega ne opazi. Vsi, ki so videli moj tv (in ko sem jim pokazal kaj me moti) so rekli da vidijo, ampak jih ne moti, men pa nc jasno kako te ne moti 200 vertikalnih temnih crt na zaslonu...

Jaz sm glih danes vrnil svojega 75 inch, samo v kombi je sel notri, avto ni noben dosti velik :D. Zdej pa nekaj kupit, ker je stena v dnevni prazna :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: markic222 ()

markic222 je izjavil:

skyform je izjavil:

Uf, bedna. Ja, res je negledljivo. Ga bos v ponedeljek ze vrnil? Zgleda pol moj ni osamljen primer, samo vecina folka tega ne opazi. Vsi, ki so videli moj tv (in ko sem jim pokazal kaj me moti) so rekli da vidijo, ampak jih ne moti, men pa nc jasno kako te ne moti 200 vertikalnih temnih crt na zaslonu...

Jaz sm glih danes vrnil svojega 75 inch, samo v kombi je sel notri, avto ni noben dosti velik :D. Zdej pa nekaj kupit, ker je stena v dnevni prazna :D

Katero velikost si imel poprej a si imel 65" in kakšna je razlika proti 75" TV a je res tako veliko boljši občutek ko večji TV gledaš?

Prej sem imel 65" ja. Jaz imam razdalje tocno 3 metre od tv-ja, in ja 75" je top za to razdaljo (ceprav so mi vsi govorili da bo prevelik, ko so pa videli v praksi je pa vsem zakon, moja ni nikol rada gledala tv-ja, zdej ji je bilo na tem philipsu pa top gledat :D. Samo jst ne morem teh crt gledat.).

Raje bi imel 75" mini led kot pa 65" oled, ampak razen philipsa so vsi modeli izven mojega budgeta (max 2,5k za 75 inch). Res koliko doda velikost je res opazno, samo ne smes pa pomoje prevec zanemarit kvaliteto.

Zgodovina sprememb…

markic222 je izjavil:

skyform je izjavil:

Meni tudi ni jasno kak tega ne vidijo, tole se noro vidi. Nem še ga takoj vrnil, ker bom še ga nekaj dni testiral in nardil nekaj videjev za youtube, je pa drugače X95J boljši TV v skoraj vsem je pa Philips pri nekaterih stvareh zelo blizu ali celo boljši. Black crush pa je res hud na tem TVju gamo se moral dati na -3 da se kaj vidi v temnih scenah in potem slika zgubi globino sicer ni tak hudo, ker je že tak out of the box total pregloboka in kontrastna slika. V glavnem bom še napisal več, zelo dolg opis ampak v angleščini, že imam dosti pripravljeno zelo detajlno primerjavo z X95J. Ampak še bom testiral nekaj dni, nočem se prenaglit, hočem, da je fer primerjava.

Nov model ima enake težave z DSEjem in gridom, tole so slike od 9507

Zgodovina sprememb…

Ja fak, kaj torej LCDji cist odpadejo ce noces DSE-ja (oziroma v normalni meji, da ni viden med normalnim contentom)? Pa vcasih ni bilo tega, na mojem q85r ni bilo cisto nic, kolega ma istega, ma isto cisti panel. Tudi prej so bli vsi moji tv-ji cisti... od leta 2019 je slo pa vse nazdol kar se tice kvalitete...

Mene osebno black crush ne moti, verjetno ker sem ga navajen. x95j 75 inch mi je predrag za to kar ponuja (ali ne?), 65 inch lcd mi je pa premal premika od prejsnega tv-ja, pol ze skoraj raj kaki oled okoli te cene.

Zgodovina sprememb…

Ja 75" velikost zelo dobrega LED TV je res cena kar ogromna razen,če se vzame za nijasno kaj slabšega. Jaz gledam 55" TV na razdalji 3,9 metra in si sploh ne morem predstavljati kako bi izgledalo gledanje na 75" TV na tej razdalji najbrž enkratno seveda moral bi pa biti sam vir predvajanja dober drugače bi se hitro poznalo na kvaliteti slike. Kaj vem mogoče bi meni odgovarjal že obični TV z VA panelom saj za gledanje športa,nadaljevank in oddaj ni potrebe po nekem ekstra prikazovanju črne barve kot je pri OLED.

Horas ::

ma vi se že preseravate s temi ekrani. iščete zlato ribico v oceanu.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Treba je vedeti,da kar dosti ljudi vidi določene slabosti na TV takoj in če njih to nervira sigurno niso zadovoljnih. Meni tudi ni super,ko vidim panel na TV neenakomerno osvetljen in je vse nekam lisasto ali pri svetlem ozadju prav vidiš kjer je bolj osvetljen še bolj moteče bi mi sigurno bilo to,da se res vidijo te vertikalne črte. Vsak zase ve kaj mu ne odgovarja in ja imaš tudi take katerim je čisto vseeno tudi najslabši TV mu bo super izgledal.

darkolord ::

Jao ta tema je zdej cel mentalni roller coaster. Ne morem se odločit med:
55pml9507
65pml9506 (teli ki jih vračate, očitno ostalih ni več)
55oled807

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Jaz imam kup pripomb čez 55qn90A, samo DSEja pa nima nič.
Magic

andrej69 ::

darkolord je izjavil:

Jao ta tema je zdej cel mentalni roller coaster. Ne morem se odločit med:
55pml9507
65pml9506 (teli ki jih vračate, očitno ostalih ni več)
55oled807

Če ne boš gledal v zelo svetlem prostoru potem je najboljša izbira OLED. Drugače pa je tudi model 9507 odlična izbira. Mnjenje uprabnika, ki ima model 9506.

Impressive

TV Received, set up and tested quickly over a weekend. The management of the different streams is great and fluid. The colours are extraordinary. The menu is complete and you can go very far...too far perhaps in the image corrections. The luminance is top. The contrast ratios are amazing for a TV that is not OLED. It's simple, I've never seen such blacks on an LED TV. There is still some progress to be made before we have a black level equivalent to OLED. But for a private person who loves beautiful images, it's already really amazing.
Even with weak sources the upscaling is great and you don't see the flickering effect in the background like OLEDs on dark shots.
I use adapted HDMI 2.1 cables (48GBts/s) so that everything works well in all situations. Movie with dolby vision + atmos = absolute happiness.
Couldn't test with Next Gen console as it's almost impossible to get so I can't test 120FPS for the moment. The HDR is a real plus for games, even on PS4 or PC.
I bought this TV because of the light in the room and the fact that the TV is exposed to direct sunlight and I'm a gamer in my spare time, so it was too risky to buy an OLED.
I don't regret the purchase.
The only downside :
- The only downside is that the anti-reflective coating is not nearly as good as on other brands such as Sony. It's largely compensated by the brightness of the TV and thanks to the ambilight (which illuminates the room so there's no need for ambient light). So it's not too annoying even at midday.
- The weight: be careful if the TV is mounted on the wall on BA13 (plasterboard) with vulgar molly plugs. It will not be forgiven, I almost paid for it. I had to redo the TV in a hurry and reinforce the wall with a wooden plate for a better solidity. On this size it would be the case with any TV anyway I think.

Ja impresivno mu je, ker je pred tem najbrž imel 10 ali več let star TV, jaz ko pa sem imel že vse povprek od Sony XE90, XF90, XG95, X95J, A8, Panasonic GZ950, Philips OLED706, Samsung QN90A pa ti lahko rečem, da PML9506 ni nič tako impresiven kot tale pravi. Kaki problem je narediti globoke črne z malo bloominga, če pa je black crush tako hud, da v temnih scenah nič ne vidiš in highlightsi sploh ne žarijo, so čist zdimani. Da vidiš detajle kot na X95J moraš dvigniti black level na 54-55 ali gammo na -3, -4 potem pa je slika sprana in flat, kaj ti to pomaga. In potem sploh ni ni tiste globine in tri dimenzionalnosti. Je če pustiš black crush ampak res ne vem kako je lahko nekomu to fajn gledati, da v temnih scenah ne vidiš več kot pol stvari.

Tudi QN90A je imel boljši HDR efekt, ker so highlighsi žareli skoraj tak kot na Sonyju na 9506 so pa precej zdimani. Če ugasneš local dimming se lepo vidi kako naenkrat začnejo žareti higlightsi. Z localdimmingom pa so bah, bilo katera stopnja je low, medium ali high, vse je enako, local dimming samo posvetli celotno sliko, highlightse pa zdima. Ok velike površine so svetle ampak manjše pa čist zdimane. Sploh pa je razlika med svetlim in temnim scenam tako velika, svetle so tako svetle, da ti oči skuri v temnih pa ne vidiš skoraj nič, če pa malo zmanjšaš backlight brightness pa v temnih tak nič ne vidiš.

Treba je gledati z gammo saj na -2, -3 drugače je to ena velika polomija, ali pa black level na 54, ki še spravi ven več detajla ampak black level posvetli črne oz jih nardi malo sivkaste in potem so črne slabše kot na X95J. V glavnem ni neke rešitva za tale black crush, če hočeš ven dobiti detajle je slika preveč sprana in flat.

Zanimivo je tudi kako je HDR slab na tem TVju, DV je zelo svetel ampak kaj so razmišljali pri HDRju, HDR je temnejši ali max tako svetl kot na Sonyju z gradation prefered, odvisno od filma kako je mastran. To je že tako temno kot da bi gledal OLED  pa lahko vse do konca naviješ. Morda se jim ni dalo ubadati z HDRjem, ker je DV kao prihodnjost? Vseeno čudno. Še dobro, da ima tudi DV game, drugače bi bil za igre tale TV razočarljiv. Res čudno kakšna razlika je med DV in HDR.

Na Samsungu in Sonyju je HDR zelo svetl, na X95J je lahko neverjetn, če ga naviješ na polno. čist primerljiv z DV. DV pa 9506 je res svetl, lahko ga naviješ noro svetlo ampak hec je da highlightsi v srednje svetlih in temnejših scenah žarijo bolj na X95J. Samo v ful svetlih scenah so hlighlightsi lahko svetlejši na 9506, če na obeh TVjih naviješ svetlost do konca in še to samo zaradi tega, ker je na 9506 kar svetlejša slika overall. Svetle scene tak zna skoraj vsak TV prikazat, še TVji brez local dimming, ko pa scena ni več čist svetla, no potem pa je druga pesem, so pa highlightsi zdimani proti X95J in 3d efekt tudi slabši.

Morda res ljudi, ki ne vedo kaj je black crush in kako sploh mora HDR delovati ali niso navajeni na TV kjer highlightsi žarijo kot treba in se vidijo detajli v temnih scenah kot treba to sploh ne moti ampak meni je vseeno to čudno, da se ne sprašujejo zakaj se tako malo vidi v temnih scenah. Jaz sem imel Philips TVje že od 2007 in tisti so takrat vsi imeli black crush in takrat še niti nisem vedel toliko o tem pa mi je bilo čudno zakaj se nič ne vidi v temnih scenah pa nisem imel primerjave itd. Enostavno me je motilo, tako, da kako kako folk tega ne opazi ne vem no. V Stranger things se vidi tako malo, da je serijo skoraj čist brezveze gledati, čist zares je treba nastaviti gamo na -3 ali -4 drugače nima smisla gledati to.

Pa poglejte si na avforums tale post, ki je imel 9506 in X90J skupaj istočasno, zelo podobnega mnenja kot jaz in tudi grajal kako se na Philipsu nič ne vidi.

https://www.avforums.com/threads/news-p...

V glavnem pri mini LED in FALD ni rešitve ali je blooming in pravilna slika kot na Sonyjih ali pa zdimani highlightsi, black crush in manj bloominga kot na 9506. Zdaj komu pa je kaj boljše pa se mora sam odločiti. Jaz nebi nikdar želel gledati filme, da bi izgubil toliko detajlov. Pol si raje dvignem black level ali spremenim gamo, je kljub temu boljše magari slika postane bolj flat in sprana. Sploh pa ne razumem zakaj se je Philips odločil za takšen pristop, če imajo ambilight, potem Sonyjev pristop dosti boljše paše k ambilightu, ker če imaš vklopljen ambilight z Sonyjevem pristopom sploh ne vidiš blooming, black crush in svetloba za TVjem pa je polomija potem še manj vidiš.

Jaz nočem nobenega odbiti od nakupa 9506, zaradi meni si ga lahko cel svet kupi, nem nobenemu fauš, ker vem da gre zlahka bolje kot 9506 ampak, da se pa tu tako dela okrog tega TVja, kot da je ne vem kak čudež pa je malo hecno.

Na hitro povzetek 9506 vs X95J.

Kontrast in črne: močnejši in globlje out of the box z black crush, če želiš pravilno sliko z detajlom kot jo prikaže so slika zgubi kontrast in globino in je celo slabša kot na X95J.

Blooming: manjši na 9506, bolj fleksibilen na X95, ker high deluje podobno kot na 9506, da zdima highlightse in je manj bloominga, čeprav še vedno več kot na 9506, na medium pa higlightsi žarijo skot kor na OLEDu ampak še več blooming zato. Na 9506 nima veze katera stopnja local diminga je vse enako večja stopnja samo posvetli celotno sliko tudi blooming je enak na vseh stopnjah.

Shadow detail: X95J doti boljši in praviln kar se tega tiče, 9506 se da prilagoditi da prikaže podobno detajla ampak slika postane bolj sprana in izgubi globino

Local dimming: kot sem že napisal delujeta drugače. 9506 v vseh nastavitvah deluje zelo podobno, samo posvetli sliko. Highlightse zelo agresivno dima da preprečuje blooming. Med tem ko Sony deluje povsem drugače na vsaki stopnji. Low je zelo podobno kot da bi gledal brez local diminga ampak z malo boljšimi črnimi, pri medium se kontrast in črne zelo izboljšajo, higlihghtsi še kar žarijo ampak blooming je še vedno prisoten. High pa zelo podoben pristop kot na 9506, da bolj zdima highlightse, čeprav še vedno ne tako fejst kot 9506 in s tem zmanjša blooming ampak še kljub temu več bloominga kot na 9506. Na 9506 local diming na čase pušča velike sledi glosting za določenimi objekti ali predvsem če se nek objekt premika ozadje pa je svetlo. Npr ena od zadnjih scen pri Red Notice, kjer so glavni trije karakterji na ladji in je sončen zahod, ko se premikajo puščajo velike sledove zaseboj. Če ugasnem local dimming tega ni, na vseh stopnjah local diminga se pa to pojavi. Na srečo tale pojav ni opazen v dostih scenah ampak samo tu in tam.

Svetlost:
DV svetlejša slika na 9506, HDR X95J, SDR 9506

Barve: boljše na X95J, nekatere barve so precej napačne na 9506 kot morda ali rumena. Modra preveč vleče na rdečkasto vijolično, morje oceani niso pravilne barve,kot tudi nebo, rumena pa na vleče na zeleno zaradi česa so skin toni zelenkasti.

Gradacija barv: zlahka boljša na X95J, 9506 ima color banding na youtube ali netflix SDR.

White balance: X95J boljši, kot ponavadi ima Philips tukaj težave, nekatere scene so rdečkaste nato druge zelenkaste zelo čudno. Bela tudi nikdar ni popolnoma bela. Ne dvomim, da se to da z calmanom vse porihtati ampak kdo pa ima tole. Tak iz očesa se ne, kljub temu da zraven X95J ki je out of the box dosti bolj pravilno nastavljen.

Motion: 9506 boljši, dosti večja možnost nastavljanja glajenja slike in odpravljanja motion blura. Glajenje slike deluje lepše, ima manj judderja, shutterja, artefaktov in tudi motion blura je na splošno malo manj na 9506.

Vidni kot: X96J boljši, ker ima razširjen kot z x-wide angle. Na 9506 se barve in kontrast sperejo nekoliko hitreje, čeprav je ok za VA panel, ni sploh ni tako slabo kot klasični VA paneli, razlog bo najbrž zelo agresiven local dimming. Bloominga pod kotom manj na 9506

Procesiranje in ostrina slike: To je najbrž stvar okusa meni osebno X95J boljši. Reality creation izvleče detajle, ki jih 9506 lahko prikaže samo, če imaš ostrino na 7-8, ki pa popolnoma uniči sliko. Na 9506 je največ kaj lahko daš 2-4 ostalo vse izgleda izumetničeno. Medtem, ko lahko imaš reality creation na dosti več, ker ne popači izgled slike, čeprav sem mnenja da je auto skorjaj najboljše, se zelo lepo prilagodi scenam in ni preagresiven. Tudi brez kakšnega ostrenja je pistop malo drugačen, 9506 ima nonstop nekaj ostrenja, tudi pri 0 se vidi da se nekaj dogaja. Vsekakor je Philips meni osebno drugi najboljši kar se tega tiče, Samsung in Panasonic vsekakor zaostajata, za LG ne vem ker, še nisem testiral. nobenega modernega LGja.

Igre: pa še mora malo več testirati ampak to kar sem za enkrat videl je slika čist lepa, čeprav spet black crush ampak local diming, procesiranje slike in to vse deluje kot treba čist na nivoju Sonyjev in ne kot na Samsungih, ki imajo grozen gamemode.

DSE: Niti eden ni dober kar se tiče tega ampak 9506 je še slabši. Ta dva TVja sta najslabša panela kar sem jih do sedaj imel kar se tiče DSEja 9506 je prava polomija. Še QN90A ni imel takih težav sicer je imel tudi dve kar grdi vertikalni črti ampak to je pa tudi bilo vse, je pa res da je bil 55". Od 65" naprej so očitno paneli bolj prizadeti kar se tiče tega. 9506 ima polno horizontalnih in vertikalnih črt, pa sploh ne izpade kot grid ampak kot ena velika random zmešnjava, nametane črte tu in tam, res grozno, medtem, ko ima X95J polno pack flekov, kot clouding na črnih ampak kontra, ki se vidi na zelo svetlih enobarvnih ali gradientnih ozadjih in je na srečo opazno v dosti manj primerih kot črte na 9506.

Zgodovina sprememb…

Odlično napisano. Kaj lahko poveš še o odsevu na posameznih?
Magic

@skyform

Do neke mere ti lahko daš primerjave, vendar te primerjave niso 100% mirodajne, če televizorji niso umerjeni tako kot morajo biti;-) Za Philipsa pa je tako znano, da ni najbolje umerjen. Tudi programska oprema mora biti nadgrajena na zadnjo različico itd.. . Tukaj še nekaj mnenj za model 9506.

Wow I absolutely love this TV
5 months ago
The picture quality is amazing. Even the feel of the remote is just premium. It's everything and more that I wanted from a smart TV. Once you get used to the Philips Ambilight feature it's impossible to use another TV brand because of how immersive that feature is. I highly recommend this TV.

Great TV. Amazing new panel tech
6 months ago
I was looking for something with the deep blacks like OLED but with few off the drawbacks. This seems to be it. Lovely and bright display that can be used for everyday family viewing in a living room, but when the evening comes and it's just the big people watching, this set really shines. The black levels are almost OLED like. To be fair if you didn't tel look me this was not an OLED panel I would have thought it was. Deep blacks. No halo effect (I have only noticed this when looking at the power menu on a blank screen, so an extreme circumstance), and sharp bright image with accurate colours. Rest of TV is great too. Seems well built and Android OS is sick and response. I would definitely recommend.

Amazing Picture Quality
12 months ago
Purchased this Philips Ambilight Tv a few weeks ago now and feel I should write a review of my experience with it
The results are staggering, smooth high res picture and rapid response time. 10/10 for gaming. The Mini Led technology is mind blowing and will give Oled Tv's a run for the money. YouTube videos shot in 4K or 8K look amazing and Netflix shows in Dolby Vision are jaw dropping. I have a 50" LG HDR Tv in the other room and there is no comparison to the Philips blacks are PROPER black, amazing. The Tv also boasts HDR 10, HDR 10+, HLG and Dolby Atmos sound. The sound quality from the inbuilt speakers is very good and usable although I have the Tv connected to my trusted 5.1 surround sound system. If I am watching late at night then I use the Tv speakers ore just connect my Bluetooth headphones which also work superbly. Then there's the Ambilight feature. Have to say I thought I would turn it off and expected it to be a littlie gimmicky. On the contrary I use it all the time and find it makes the viewing experience more immersive. It gives the Tv even more WOW factor. On the down side the Tv runs Android Tv operating system which is great for installing apps from the Google Play Store but the UK iplayers do not work

Magic1 je izjavil:

Odlično napisano. Kaj lahko poveš še o odsevu na posameznih?

A vidiš, sem še razmišljal kaj sem pozabil, finiš panela. Hvala da si me spomnil. Panel od 9506 je nekoliko bolj svetleč, v njem se vidi več reflekcij kot na X95J nima pa tale nadležen rainbow efekt kot X95J. Pri meni se na srečo tale rainbow efekt ne vidi, očitno ni dovolj svetel prostor ali ni na pravem mestu okno, da bi prišlo do tega. V glavnem ni neke velike razlike, je 9506 dober, sem mislil da bo slabši ali da je bolj tisti klasičn kot na večini LCDjih ampak ni je kar bolj premium, zelo podoben kot na XG9505. Najboljši kar sem jih do sedaj videl pa je bil na QN90A, na nivoju tistih taboljših glossy OLEDov

@andrej in kdo pa si ga doma pro nastavi TV, koliko procentov ljudi pokliče pro kalibratorja 5% ali še manj? In vse te reviewe, ki kopiraš, no povej mi koliko TVjev so pa ti ljudje že imeli ali sploh veš? Kaj če je to njihov prvi TV po 10 letih ali več. A njihovo mnenje pa je kredibilno, moje pa ne, ko sem imel polno TVjev in delal side by side primerjave?

Zgodovina sprememb…

@skyform

Vsako mnenje šteje pa kakšno je, tako tudi tvoje.. Vendar treba vedno gledat širše, tako pri testih kakor pri mnenjih uprabnikov. Tako, da treba vedno pogledat več testov za določen model, kakor tudi uporabnikov. Kar pa se tiče nastavitev, nisem mislil, da mora uprabnik doma profesinalno nastavljat televizor, temveč, da ko se delajo določene primerjave "pa morajo biti televizorji nastavljeni tako kot treba;-) Ker, če bi to bilo tako enostavno, potem ni potrebe po testiranjih televizorjev.. Zato pa so profesionalni testi še vedno edini resnični vir, koliko so določeni televizorji kvalitetni..! Sicer pa tukaj raspravljamo kot o kakšni nasa tehnologiji..:D

Pozabil sem še omeniti glede local dimming, da pri PML9506 local diming dela nonstop tudi v menijih, medtem ko na X95J v menijih ne dela zato so meniji lepši in svetlejši na Philipsu. Zakaj se je Sony odločil tako mi ni jasno. XE90 2017 model še je imel local diming nonstop kot Philips in Samsung. Od 2018 pa so se pri Sonyju odličili, da local dimming več ne koristijo v menijih, bi blo zanimivo vedeti zakaj.

@andrej, čisto vsak review piše, da ima Philips black crush, tako, dasi jaz nisem nič izmislil in tole ni nek majhen black crush meni osebno je tole v leto 2022 za tako visoko klaso TVja nesprejemljivo, potem raje blooming sploh, če imaš ambilight se blooming z lahkoto maskira, black crush pa se še samo poveča z svetlobo za TVjem.

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

A med X95J in X93J je razlika samo v številu zvočnikov? Se splača dat 250 eur več za par zvočnikov več?

Na sony.si lahko primerjaš modele med seboj.
https://www.sony.si/bravia/compare?pId=...

Se pa določene stvari ne vidijo, št. con itd..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

skyform je izjavil:

Pozabil sem še omeniti glede local dimming, da pri PML9506 local diming dela nonstop tudi v menijih, medtem ko na X95J v menijih ne dela zato so meniji lepši in svetlejši na Philipsu. Zakaj se je Sony odločil tako mi ni jasno. XE90 2017 model še je imel local diming nonstop kot Philips in Samsung. Od 2018 pa so se pri Sonyju odličili, da local dimming več ne koristijo v menijih, bi blo zanimivo vedeti zakaj.

@andrej, čisto vsak review piše, da ima Philips black crush, tako, dasi jaz nisem nič izmislil in tole ni nek majhen black crush meni osebno je tole v leto 2022 za tako visoko klaso TVja nesprejemljivo, potem raje blooming sploh, če imaš ambilight se blooming z lahkoto maskira, black crush pa se še samo poveča z svetlobo za TVjem.

Kar se tiče black crush ima večina televizorjev težave, je pa res, da eni nekolko več drugi nekolko manj.. Saj sem že napisal, da težave kot so backlight, dse, clouding, ghosting, blur pesti vse televizorje.. Moraš pač danes imeti nekoliko sreče pri nakupu.. In te težave kot jih ti opisuješ, ima seveda določen % tega modela, zagotovo pa jih je veliko, ki pa teh težav nima.. Je pa letošnji model 9507 kar korak naprej napram lanskemu modelu.. Kot prvo kvalitetnejši CSOT panel in še kvalitetnejše procesiranje slike, predvsem pa kar nekaj več možnosti za samo nastavitev.. Ker letos so nekateri modi spremenjeni in bolj dodelani.. Sicer pa kateri hoče imeti res enega izmed najboljših LED televizorjev, je najboljša izbira še danes Philips model 9636..!

Furbo je izjavil:

Na sony.si lahko primerjaš modele med seboj.
https://www.sony.si/bravia/compare?pId=...

Se pa določene stvari ne vidijo, št. con itd..

Saj pri Philipsu lahko isto delaš primerjave, seveda specifikacij enako kakor pri Sonyu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Popravek napak v besedilu in vse skupaj združeno z tistim kar sem napisal naknadno.

Philips 65PML9506 vs Sony XR-65X95J

Kontrast in črne: 9506 bolj kontrastna slika in globlje črne ampak posledica tega je black crush. Za pravilno sliko z detajlom kot jo prikaže X95J je potrebno dvigniti black level ali gamo in nato slika izgubi kontrast in globino in je celo manj globoka kot na X95J.

Blooming: ga je manj na 9506 na vseh stopnjah local diminga. Več opcij na X95J. High deluje podobno kot na 9506, da zdima highlightse in je manj bloominga, čeprav še vedno več kot na 9506, na medium pa highlightsi žarijo skoraj kot na OLEDu ampak zato je tudi več blooming. Na 9506 nima veze katera stopnja local diming je, na vseh je enako bloominga, večja stopnja samo posvetli celotno sliko.

Shadow detail: X95J doti boljši in praviln kar se tega tiče, 9506 se da prilagoditi da prikaže podobno detajla ampak slika postane bolj sprana in izgubi globino

Local dimming: kot sem že napisal delujeta drugače. 9506 v vseh nastavitvah deluje zelo podobno, samo posvetli sliko. Highlightse zelo agresivno dima, da preprečuje blooming. Medtem ko Sony deluje povsem drugače na vsaki stopnji. Na low je zelo podobno kot da bi gledal brez local diminga ampak z malo boljšimi črnimi, pri medium se kontrast in črne zelo izboljšajo, highlightsi še kar žarijo ampak blooming je še vedno prisoten. High pa zelo podoben pristop kot na 9506, da bolj zdima highlightse, čeprav še vedno ne tako fejst kot 9506 in s tem zmanjša blooming ampak še kljub temu več bloominga kot na 9506.

Na 9506 local diming na čase pušča velike sledi glosting za določenimi objekti ali predvsem če se nek objekt premika ozadje pa je svetlo. Npr ena od zadnjih scen pri Red Notice, kjer so glavni trije karakterji na ladji in je sončen zahod, ko se premikajo puščajo velike sledove za seboj. Če ugasnem local dimming tega ni, na vseh stopnjah local diminga se pa to pojavi. Na srečo tale pojav ni opazen v dostih scenah ampak samo tu in tam.
Na 9506 local diming dela nonstop tudi v menijih, medtem ko na X95J v menijih ne dela zato so meniji lepši in svetlejši na Philipsu. Zakaj se je Sony odločil tako mi ni jasno. XE90 2017 model še je imel local diming nonstop kot Philips in Samsung. Od 2018 pa so se pri Sonyju odličili, da local dimming več ne koristijo v menijih, bi blo zanimivo vedeti zakaj.

Svetlost: DV svetlejša slika na 9506, HDR X95J, SDR 9506

Barve: boljše na X95J, nekatere barve so precej napačne na 9506 kot morda ali rumena. Modra preveč vleče na rdečkasto vijolično, morje oceani niso pravilne barve, kot tudi nebo, rumena pa vleče na zeleno zaradi česa so skin toni zelenkasti.

Gradacija barv: zlahka boljša na X95J, 9506 ima color banding na youtube ali netflix SDR ali slabšem kontentu.

White balance:
X95J boljši, kot ponavadi ima Philips tukaj težave, nekatere scene so rdečkaste nato druge zelenkaste zelo čudno. Bela tudi nikdar ni popolnoma bela. Ne dvomim, da se to da z calmanom vse porihtati ampak kdo pa ima tole. Tak iz očesa se ne da kljub temu, da imam zraven X95J, ki je out of the box dosti bolj pravilno nastavljen.

Motion: 9506 boljši, dosti večja možnost nastavljanja glajenja slike in odpravljanja motion blura. Glajenje slike deluje lepše, ima manj judderja, shutterja, artefaktov in tudi motion blura je na splošno malo manj na 9506.

Vidni kot: X96J boljši, ker ima razširjen kot z x-wide angle. Na 9506 se barve in kontrast sperejo nekoliko hitreje, čeprav je ok za VA panel, sploh ni tako slabo kot na klasičnih VA paneli, razlog bo najbrž zelo agresiven local dimming. Bloominga pod kotom manj na 9506.

Procesiranje in ostrina slike: To je najbrž stvar okusa meni osebno X95J boljši. Reality creation izvleče detajle, ki jih 9506 lahko prikaže samo, če imaš ostrino na 7-8, ki pa popolnoma uniči sliko. Na 9506 je največ kaj lahko daš 2-4 ostalo vse izgleda izumetničeno. Medtem, ko lahko imaš reality creation na dosti več, ker ne popači izgled slike, čeprav sem mnenja da je auto skorjaj najboljše, se zelo lepo prilagodi scenam in ni preagresiven. Tudi brez kakšnega ostrenja je pristop malo drugačen, 9506 ima nonstop nekaj ostrenja, tudi pri 0 se vidi da se nekaj dogaja.

Vsekakor je Philips meni osebno drugi najboljši kar se tiče tega, Samsung in Panasonic vsekakor zaostajata, za LG ne vem ker, še nisem testiral. nobenega modernega LGja.

Igre: pa še mora malo več testirati ampak to kar sem za enkrat videl je slika čist lepa, čeprav spet black crush ampak local diming, procesiranje slike in to vse deluje kot treba čist na nivoju Sonyjev in ne kot na Samsungih, ki imajo grozen gamemode.

DSE: Niti eden ni dober kar se tiče tega ampak 9506 je še slabši. Ta dva TVja sta najslabša panela kar sem jih do sedaj imel kar se tiče DSEja 9506 je prava polomija. Še QN90A ni imel takih težav sicer je imel tudi dve kar grdi vertikalni črti ampak to je pa tudi bilo vse, je pa res da je bil 55". Od 65" naprej so očitno paneli bolj prizadeti kar se tiče tega. 9506 ima polno horizontalnih in vertikalnih črt, pa sploh ne izpade kot grid ampak kot ena velika random zmešnjava, nametane črte tu in tam, res grozno, medtem, ko ima X95J polno pack flekov, kot clouding na črnih ampak kontra, ki se vidi na zelo svetlih enobarvnih ali gradientnih ozadjih in je na srečo opazno v dosti manj primerih kot črte na 9506.

Panela/finiš: Panel od 9506 je nekoliko bolj svetleč, v njem se vidi več reflekcij kot na X95J nima pa tale nadležen rainbow efekt kot X95J. Pri meni se na srečo tale rainbow efekt ne vidi, očitno ni dovolj svetel prostor ali ni na pravem mestu okno, da bi prišlo do tega. V glavnem ni neke velike razlike, je 9506 dober, sem mislil da bo slabši ali da bo bolj tisti klasičen kot na večini LCDjih ampak ni je kar bolj premium. Zelo podoben kot na XG9505. Najboljši kar sem jih do sedaj videl je bil na QN90A, na nivoju tistih taboljših glossy OLEDov.

Zgodovina sprememb…

Bellzmet je izjavil:

A med X95J in X93J je razlika samo v številu zvočnikov? Se splača dat 250 eur več za par zvočnikov več?

Ne to sta različna modela. X95J je višji model z boljšim vidnim kotom, boljšim proti reflekcijskim filtrom, bolj premium dizajn z aluminijem, aluminiast dalinjc z osvetlitvijo, več diming con, svetlejša slika, boljši zvok, v glavnem boljši TV v vseh pogledih kot X93J.

@andrej od vseh TVjev, ki sem jih našel zgoraj, niti eden ni imel tako močan black crush kot tale PML9506. Tudi OLED706 je bil dosbi boljši kar se tiče tega. In Samsung QN95A je imel minimalen black crush proti PML9506. PML9506 je pravi mojster kar se tiče black crusha, zelo izstopa.

Zgodovina sprememb…

Bellzmet je izjavil:

X95J ima dosti boljšo prevleko proti odsevom in še par izboljšav v primerjavi s X90J(X93J). Me pa zmot pri lanski seriji teh dveh modelov, da imajo porazno 1080p VRR podporo, le 48-60Hz. Torej dost no go za PS5 ali zadnji XBOX.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...
Magic

skyform je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Ne to sta različna modela. X95J je višji model z boljšim vidnim kotom, boljšim proti reflekcijskim filtrom, bolj premium dizajn z aluminijem, aluminiast dalinjc z osvetlitvijo, več diming con, svetlejša slika, boljši zvolniki, v glavnem boljši TV v vseh pogledih kot X93J.

@andrej od vseh TVjev, ki sem jih našel zgoraj, niti eden ni imel tako močan black crush kot tale PML9506. Tudi OLED706 je bil dosbi boljši kar se tiče tega. In Samsung QN95A je imel minimalen black crush proti PML9506. PML9506 je pravi mojster kar se tiče black crusha, zelo izstopa.

Saj sem napisal, določen % bo vsekakor imel določene težave te so lahko večje ali manjše.. Sicer pa ne vem kakšen model si dobil ali izložbeni ali povsem nov, če si vzel v Big Bangu ti lahko povem, da si zasigurno dobil izložbenega.. Je pa tudi tako, da je ponavadi tudi ta zadnja serija ponavadi slabše kvalitete kot tiste serije, ki še komaj pridejo na tržišče. Tako, da je pri televizorjih vedno bolje vzet prve serije.. Ne pa, da se čaka do zadnjega trenutka, ko že dobiš v večini primerov izložbene modele, ali kakšno serijo z določenimi napakami.. Ker tiste modele, katere sem jih jaz preiskusil še lani in letos spomladi, niso imeli nikakršnih anomalij..! Pa saj tukaj na tem forumu jih ima kar nekaj tale model, pa nisem zasledil, da bi kateri kaj pisal o kakšnih omembe vrednih težavah.

Ganon ::

Bellzmet je izjavil:

93 je 90 z drugačnim stojalom. 95 je najvišji rang teh televizorjev.

skyform je izjavil:

Kaki problem je narediti globoke črne z malo bloominga, če pa je black crush tako hud, da v temnih scenah nič ne vidiš in highlightsi sploh ne žarijo, so čist zdimani.

Tega andrej ne bo omenil. On bo prilepil skrbno izbrane slike in mnenja in zamolčal vse pomanjkljivosti. Obnaša se kot tipičen prodajalec, kar tudi je. Če mu boš obrazložil, da govori neresnice oz. jo izkrivlja, bo takoj užaljen in se bo hitel izgovarjati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

andrej69 je izjavil:

skyform je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Ne to sta različna modela. X95J je višji model z boljšim vidnim kotom, boljšim proti reflekcijskim filtrom, bolj premium dizajn z aluminijem, aluminiast dalinjc z osvetlitvijo, več diming con, svetlejša slika, boljši zvolniki, v glavnem boljši TV v vseh pogledih kot X93J.

Saj sem napisal, določen % bo vsekakor imel določene težave te so lahko večje ali manjše.. Sicer pa ne vem kakšen model si dobil ali izložbeni ali povsem nov, če si vzel v Big Bangu ti lahko povem, da si zasigurno dobil izložbenega.. Je pa tudi tako, da je ponavadi tudi ta zadnja serija ponavadi slabše kvalitete kot tiste serije, ki še komaj pridejo na tržišče. Tako, da je pri televizorjih vedno bolje vzet prve serije.. Ne pa, da se čaka do zadnjega trenutka, ko že dobiš v večini primerov izložbene modele, ali kakšno serijo z določenimi napakami.. Ker tiste modele, katere sem jih jaz preiskusil še lani in letos spomladi, niso imeli nikakršnih anomalij..! Pa saj tukaj na tem forumu jih ima kar nekaj tale model, pa nisem zasledil, da bi kateri kaj pisal o kakšnih omembe vrednih težavah.

Kupil sem pri mimovrste. TV je bil videti popolnoma nov. Vse v nulo zapakirano, nič ni bilo videti odprto. Ima Philips kak skrit meni kot Sony, kjer lahko vidiš koliko ur je delal. Npr pri Sonyjih to vedno pogledam in so dosedaj vsi imelim 0 ur. Od samega začetka se za 9506 piše o enem kupu težav na avforums in čist res je TV ima en kup napak. Seveda imajo vsi neke napake in slabe lasnosti ampak tukaj je malo preveč težav. Če bi odpravili nekaj teh napak in pomanjkljivosti bi lahko bil dosti boljši TV.

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

93 je 90 z drugačnim stojalom. 95 je najvišji rang teh televizorjev.

skyform je izjavil:

Kaki problem je narediti globoke črne z malo bloominga, če pa je black crush tako hud, da v temnih scenah nič ne vidiš in highlightsi sploh ne žarijo, so čist zdimani.

Tega andrej ne bo omenil. On bo prilepil skrbno izbrane slike in mnenja in zamolčal vse pomanjkljivosti. Obnaša se kot tipičen prodajalec, kar tudi je. Če mu boš obrazložil, da govori neresnice oz. jo izkrivlja, bo takoj užaljen in se bo hitel izgovarjati.

Jaz sem prepričan, da bi kak Vincent Teoh, Stop The Fomo ali Classy imelim čist podobno mnenje glede PML9506 kot jaz ali bi ga še dosti bolj dol potolkli. Ker takšen black crush in čist zdimane highlightse ne bo nobeden od teh projev hvalil. Če so se zgražali nad QN90A za black crush in slabe higlightse, ki je zelo nežna varijanta proti PML9506, kaj bi te rekli za PML9506, tole bi bil za njih polomija od TVja in jaz tega nisem rekel da je. :)

Zgodovina sprememb…

o0o0o0o0o0 ::

Odpelji TV k Andreju, ti ga bo zrihtal v nulo.

Bo se kar tebe lotil. Težavo se lahko odpravi na napravi ali na uporabniku:))
Magic

fpbs ::

Top 5 Best 4K TVs 2022:

fpbs je izjavil:

Top 5 Best 4K TVs 2022:

Potem takem je nekje vedno prisoten vmes Sony X90J kar pomeni,da se ga verjetno splača nabaviti v velikosti 75" saj ni še tako drag kakor drugi in soliden TV. Vsi ti MiniLed TV so predragi in za povrhu pa še veliko nekih problemov z paneli ko na njih se vidijo črte........

Ko poslušaš nekaj teh ljudi kateri se na TV spoznajo kako resnično ga nastaviti zakaj se vsaka stvar uporablja ne kot večina ko samo neke meritve delajo in potem to objavljajo. Spet je omenjeno bilo,da najbolj pomembna stvar pri TV je GRAFIČNI PROCESOR kar tudi tukaj v tem video omenjajo. Omenjeno je kakšna je razlika med LG C1 in Sony A80J in to na račun grafičnega procesorja in to je lepo videno pri določenih detaljih,Sony A80J enostavno prikaže boljšo sliko in boljše detalje. Sony je s tem procesorjem XR res zadel u polno.

darck je izjavil:

fpbs je izjavil:

Top 5 Best 4K TVs 2022:

Potem takem je nekje vedno prisoten vmes Sony X90J kar pomeni,da se ga verjetno splača nabaviti v velikosti 75" saj ni še tako drag kakor drugi in soliden TV. Vsi ti MiniLed TV so predragi in za povrhu pa še veliko nekih problemov z paneli ko na njih se vidijo črte........

Ja, jaz sem imel 65" X92J ali 93J, pa sem upgrejdal na 75"X95J in ni bistvenih razlik za ne-analen folk, opazil sem da je manj odseva od okna v njem in precej lepši hrbet (to 99% folka ne zanima, mene pa, ker ga imam sredi sobe).

Dodatnih zvočnikov pa itak ne opazim, ker imam soundbar.

Furbo je izjavil:

darck je izjavil:

fpbs je izjavil:

Top 5 Best 4K TVs 2022:

Ja, jaz sem imel 65" X92J ali 93J, pa sem upgrejdal na 75"X95J in ni bistvenih razlik za ne-analen folk, opazil sem da je manj odseva od okna v njem in precej lepši hrbet (to 99% folka ne zanima, mene pa, ker ga imam sredi sobe).

Dodatnih zvočnikov pa itak ne opazim, ker imam soundbar.

Daj povej kako ti se je zdelo,ko si šel iz 65" na 75" to mislim glede velikosti a je očina razlika je res toliko bolj super?
««
425 / 566
»»