Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

Magic1 ::
Testiram mal QN90A, zaenkrat izgleda ok. Se bo treba mal poigrat s nastavitvami, barve so na auto to much. Svetilnost je že na 20/50 ob svetlem prostoru konkretna. Na 50/50 lahko verjetno gledaš na soncu
Moram še kaj zahtevnega na PS5 sprobat.

Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ngc2392 ::
včasih je preprosto najboljše bit "nevednež". priznam, sem brander, pogledam ceno (srednji rang), pogledam, kaj vse nudi in kupim. in uživam. in nimam pojma, ali imam odurno slabo sliko, obupno slab zvok ali nasplošno najslabša jajca od tvja na svetu. tv program je ok, filmi so ok, 4k je ok. zvok imam preko soundbarja (seveda, itak najslabšega...)
in mi resnično dol visi, če se andrej (ki mi je sicer parkrat svetoval), fpbs & co. po trepalnicah mečete, če je tisti flek na tv "resnično" črn ali je pa le "99%" črn. nihče od "prodajalcev" ne sedi z mano v dnevni in mi neprestano utruja, lej, tle bi pa lg veliiiiiko bolje prikazal sliko, no, vidiš, tukaj pa philips veliko hitreje obdela signal.
skratka, prepucavanje tle gor je za fantke v peskovniku. če bi bile RES take velike razlike v sliki, kot jih nekateri poudarjate, potem si proizvajalci sploh ne bi privoščili izdelavo takih "jajc". povprečen uporabnik si izbere tv na podlagi cene. če mu slučajno crkne, gre sem na forum, izlije gnev na dotično znamko in kupi drugo. ali v istem rangu ali pa po prepričevanju "znalcev", da bo zamudil nekaj najboljšega po namazanem kruhu-nekaj v višjem cenovnem rangu. profesionalci pa itak vejo, kaj je kaj in vejo izbrati. njihova izbira pa običajno ni v cenovnem rangu povprečnežev. in ja, se štejem za povprečneža, ki mu z povprečnim tvjem popolnoma nič ne manjka.
razen najboljše slike. razen najboljšega zvoka. razen najboljšega vmesnika. ali daljinca. ali operacijskega sistema. ampak, hej...živim :)
in mi resnično dol visi, če se andrej (ki mi je sicer parkrat svetoval), fpbs & co. po trepalnicah mečete, če je tisti flek na tv "resnično" črn ali je pa le "99%" črn. nihče od "prodajalcev" ne sedi z mano v dnevni in mi neprestano utruja, lej, tle bi pa lg veliiiiiko bolje prikazal sliko, no, vidiš, tukaj pa philips veliko hitreje obdela signal.
skratka, prepucavanje tle gor je za fantke v peskovniku. če bi bile RES take velike razlike v sliki, kot jih nekateri poudarjate, potem si proizvajalci sploh ne bi privoščili izdelavo takih "jajc". povprečen uporabnik si izbere tv na podlagi cene. če mu slučajno crkne, gre sem na forum, izlije gnev na dotično znamko in kupi drugo. ali v istem rangu ali pa po prepričevanju "znalcev", da bo zamudil nekaj najboljšega po namazanem kruhu-nekaj v višjem cenovnem rangu. profesionalci pa itak vejo, kaj je kaj in vejo izbrati. njihova izbira pa običajno ni v cenovnem rangu povprečnežev. in ja, se štejem za povprečneža, ki mu z povprečnim tvjem popolnoma nič ne manjka.
razen najboljše slike. razen najboljšega zvoka. razen najboljšega vmesnika. ali daljinca. ali operacijskega sistema. ampak, hej...živim :)
United We Stand, Divided We Fall

Furbo ::
Ja preveč se komplicira, jaz sem se morda tudi malo nategnil, ko sem šel iz Sony XR65-X92J na XR75-X95J, ki naj bi bil top model. Saj ima nekaj stvari boljših, ampak v praksi se ne opazi razlike. Drugič bom raje vzel 85" in malce 'slabši' model.
Ima pa vsaj lepše zdizajniran hrbet TVja s skritimi kabli in priključki, kar mi nekaj pomeni, ker ga imam sredi prostora na stojalu. :D
Ima pa vsaj lepše zdizajniran hrbet TVja s skritimi kabli in priključki, kar mi nekaj pomeni, ker ga imam sredi prostora na stojalu. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ganon ::
Ja preveč se komplicira, jaz sem se morda tudi malo nategnil, ko sem šel iz Sony XR65-X92J na XR75-X95J, ki naj bi bil top model. Saj ima nekaj stvari boljših, ampak v praksi se ne opazi razlike.
92J je 90J z drugačnim stojalom. Če ne opaziš razlike med vstopnim in najboljšim modelom, potem te daje huda slabovidnost.
včasih je preprosto najboljše bit "nevednež". priznam, sem brander, pogledam ceno (srednji rang), pogledam, kaj vse nudi in kupim. in uživam. in nimam pojma, ali imam odurno slabo sliko, obupno slab zvok ali nasplošno najslabša jajca od tvja na svetu. tv program je ok, filmi so ok, 4k je ok. zvok imam preko soundbarja (seveda, itak najslabšega...)
Včasih vam zavidam, nevednežem, kot praviš, življenje bi bilo neprimerno bolj enostavno. Meni te stvari ne dajo miru, ker vem, da obstaja nekaj boljšega. Še pri nastavitvah ne odneham, dokler ni "perfektno".

darck ::
Mislim,da moraš opaziti razliko med modelom X90J in X95J seveda predpogoj ti je pravilno ali vsaj približno nastaviti sliko in kako lahko rečeš v praksi se ne opazi razlika ja kje pa jo potem,če ne glih v praksi tam ko gledaš v zaslon. So ljudje in to taki kateri so veliko v teh televizijkih stvareh kateri so že večkrat povdarili,da treba je znati sliko nastaviti ni vse tako enostavno kot včasih in od proizvajalca do modela so drugačne nastavitve in ja X95J kakor vem ima še nekaj dodatnih nastavitev kar recimo X90J nima.

X90/92J je eno stopničko nižje od X95J. Ni tukaj neke blazne razlike, sploh za +50% keša. Seveda bo opazna razlika za poznavalca, ko bo imel oba nastavljena in enega zraven drugega. 99% folka pa nobenega ne bo znalo niti nastavit na svoj max potencial. QN90A je bil grozen v auto default načinu, svetlost, barve in ostrina vse na 200% potrebnega/realnega. Pa nimam jaz časa se igrat s temi nastavitvami, da nekaj spodobnega naredim! Še dobro da dobiš na netu nek optimum nastavitve in razlago, ka ima večji vpliv.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Prti ::
Kupujem 55" TV in sem se po prebrskavanju odločil za Sony Bravia 90J: https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev...
Ali se mi splača čakat na kakšno akcijo proti koncu leta, kakšen drug nasvet pri nakupu mogoče?
Ali se mi splača čakat na kakšno akcijo proti koncu leta, kakšen drug nasvet pri nakupu mogoče?

Verjetno kaj dosti bol dol ne bo šla cena, še predlanski model je le 100€ cenejši. Zna se pocenit letošnji model, samo še to bo govora 1000€+, trenutno je 1400€. Razlike pa niso občutne.
Tudi jaz sem kolebal med X90J in QN90A pa sem se odločil za slednjega. Dražje je bolje
Tudi jaz sem kolebal med X90J in QN90A pa sem se odločil za slednjega. Dražje je bolje

Magic

skyform ::
Ja preveč se komplicira, jaz sem se morda tudi malo nategnil, ko sem šel iz Sony XR65-X92J na XR75-X95J, ki naj bi bil top model. Saj ima nekaj stvari boljših, ampak v praksi se ne opazi razlike.
92J je 90J z drugačnim stojalom. Če ne opaziš razlike med vstopnim in najboljšim modelom, potem te daje huda slabovidnost.
Včasih vam zavidam, nevednežem, kot praviš, življenje bi bilo neprimerno bolj enostavno. Meni te stvari ne dajo miru, ker vem, da obstaja nekaj boljšega. Še pri nastavitvah ne odneham, dokler ni "perfektno".
Se strinjam z obojem.

Razlika med X90J in X95J je očitna. Za nezahtevne uporabnike je seveda X90J čist zadosti in X95J najbrž ni vreden toliko več denarja za njih, za nas, ki pa kompliciramo pa je zlahka vreden 500€ več, ker meni je očitna razlika med njima in ne samo majhna.
Že preko videjev je zelo očitno koliko boljši je X95J v živo pa se to še bolj opazi.
Že 2020 model XH9505 je očitno boljši kot X90J kar je lepo prikazano v spodnji povezavi.

brkavi ::
Potreboval bi 75" TV, budget je 1500. Če je pa za potrebe dovolj kakšen cenejši TV še boljše.
Gledalo bi se predvsem digitalne tv programe naših internetnih ponodnikov. In kakšen youtube.
Zaradi burn ina kakšni OLED odpadejo.
Gledalo bi se predvsem digitalne tv programe naših internetnih ponodnikov. In kakšen youtube.

andrej69 ::
Potreboval bi 75" TV, budget je 1500. Če je pa za potrebe dovolj kakšen cenejši TV še boljše.
Za tvoje potrebe kateri od teh modelov..
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

92J je daleč od vstopnega modela. Imaš kup slabših modelov.

skyform ::
65" je trenutna cena ok, sicer še vedno dražje kot konkurenca, 75" in 85" pa je pretirana cena. Kaj pa nov K model, bolane cene. Sicer če pa gledamo da so OLEDi tako dragi in ki zdržijo po letih samo 50% življenske dobe LCDja potem ni čudno, da LCDjem nabijejo ceno, pa tudi proizvodnja teh top FALD in mini LED modelov je dražja kot za OLED.

Ampak zanimivo tudi to kar je eden na tem forumu povedal,ko je šel lansko leto kupovati 65" Sony XH9077 v trgovni Makspro in ga trenutnno niso imeli in so mu potem ponudili ,če se ne motim za 100 Eur dražjega XH9505 kar je takoj sprejel. Mislim da je za njega plačal 1.100 ali 1.200 EUR a v redni prodaji je še vedno se ta model XH9505 prodajal 1.500 ali 1.400 EUR,ko bi še kdaj bila kaka taka šansa,da še kdo od nas naleti na tako ugodnost. Zanimivo a ne,da ti v trgovini povedo,da nimajo tisti model ko ga hočeš in ti potem poudijo tako super ugodnost še za boljši model tega ne moreš doživeti v Bigbangu,HarveyNormanu........
Zanimivo tudi,da je lansko leto sodelavec komaj dobil zadnji TV v Sloveniji Sony 55XH9505 nikjer več jih ni bilo za dobiti se pravi,da so jih veliko morali prodati ali pa so jih malo dobili za prodajo.
Zanimivo tudi,da je lansko leto sodelavec komaj dobil zadnji TV v Sloveniji Sony 55XH9505 nikjer več jih ni bilo za dobiti se pravi,da so jih veliko morali prodati ali pa so jih malo dobili za prodajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

sebox ::
@skyform
Ne blebetaj o življenski dobi oleda vs lcd.
Prvič lcd tv-i imajo največ okvar prav zaradi osvetlitve, z časom tudi pada svetilnost, ledice niso večne, sploh če imaš svetilnost ekrana nastavljeno na max, prav tako je okvara lcd panela samega zelo zelo pogosta, okvare na napajalnem delu im matičnih ploščah so pa tam tam ...
Sem menjal ogromno led osvetlitev na tv, pa jih je bilo kar nekaj starih samo malo čez dve leti, se pravi komaj iz garancije ... Pa nisem serviser ...
Sem imel do dobrih dveh let nazaj oled tv, lg ec930v, kupljen 2015, oled 2. generacije, ki naj bi bili zelo občutjivi na burn-in, pa burn-ina v skoraj petih letih ni bilo, niti kakšnih drugih zežav z njim ne, tudi svetilnost mu ni padla, ta tv je pa predčasno končal življensko pot, zato ker mi je mularija sesula ekran. No vsaj nekaj sem dobil za njega, ker je bil zavarovan. Sedaj imam že dobri dve leti lg cx, pa tudi z njim ni nobenih problemov.
Nekaj pavšalno na pamet govoriti o življenski dobi tv-jev je pa neumestno, dejstvo pa je, da novejši tv-ji ne bodo dočakali take starosti, kot so
jih tv-ji prejšnjih generacij .
Prvič lcd tv-i imajo največ okvar prav zaradi osvetlitve, z časom tudi pada svetilnost, ledice niso večne, sploh če imaš svetilnost ekrana nastavljeno na max, prav tako je okvara lcd panela samega zelo zelo pogosta, okvare na napajalnem delu im matičnih ploščah so pa tam tam ...
Sem menjal ogromno led osvetlitev na tv, pa jih je bilo kar nekaj starih samo malo čez dve leti, se pravi komaj iz garancije ... Pa nisem serviser ...
Sem imel do dobrih dveh let nazaj oled tv, lg ec930v, kupljen 2015, oled 2. generacije, ki naj bi bili zelo občutjivi na burn-in, pa burn-ina v skoraj petih letih ni bilo, niti kakšnih drugih zežav z njim ne, tudi svetilnost mu ni padla, ta tv je pa predčasno končal življensko pot, zato ker mi je mularija sesula ekran. No vsaj nekaj sem dobil za njega, ker je bil zavarovan. Sedaj imam že dobri dve leti lg cx, pa tudi z njim ni nobenih problemov.
Nekaj pavšalno na pamet govoriti o življenski dobi tv-jev je pa neumestno, dejstvo pa je, da novejši tv-ji ne bodo dočakali take starosti, kot so

@skyform
Kako lahko to trdiš,da ne bodo dočakali toliko kot prejšnji to nobeden ne more vedeti. Dokazano je,da OLED osvetlitev z leti ali delovnimi urami gubi na svetilnosti tako,da pri meni ko TV gori povprečno preko 12 ur na dan bo po 5 ali 7 letih že nekaj ga začelo nažirati. Glede zapeka slike na zaslon pa jaz ne verjamem,da je 100% sigurno zato tudi nočem OLED,da bi meni se na zaslon zapekla kakšna slika potem bi televizor strgal z stene dol in vsakega pametnjakovič vžgal z njim,ker ves čas gobezdajo,da ni možno zapeke slike. Pa še to,da bi jaz moral paziti kako bom nastavil sliko na TV,da ne bo preveč povdarjena osvetlitev ali statična slika pa kak TV je to takih televizorjev jaz ne potrebujem. Pa tudi jaz verjamem da moj stari Premium TV iz leta 2010 kateri še vedno deluje ni nič kaj boljše narejen kot današnji premium TV in bolj kakor ne verjemem,da današnji bodo v tem rangu isto toliko let zdržali.

Največja težava prejšnih generacij OLED panelov so bile modre diode, ki so povprečno izdržale okoli 15.000 delovnih ur, dočim so zelene in rdeče diode izdržale okoli 80.000 delovnih ur.. Današnji OLED paneli kot so recimo EX paneli z devterijevimi spojinami pa še bodo nekoliko pripomogli k stabilnosti samega panela.. Sedaj pa, če se preačuna koliko let se lahko gleda televizor, da se dosežejo te številke.. Ugotovimo, da kar precej let..!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()

@andrej69, če želiš izbrisati svoj post, greš v polno urejanje izbrišeš vso besedilo, ki si ga napisal in potrdiš, tako postane post neviden za ostale uporabnike razen tebe.
Saj je tudi problem, da se moraš včasih odjavit, ker drugače ti ne vrže kot samostojen komentar..

fpbs ::
Največja težava prejšnih generacij OLED panelov so bile modre diode, ki so povprečno izdržale okoli 15.000 delovnih ur, dočim so zelene in rdeče diode izdržale okoli 80.000 delovnih ur.. Današnji OLED paneli kot so recimo EX paneli z devterijevimi spojinami pa še bodo nekoliko pripomogli k stabilnosti samega panela.. Sedaj pa, če se preačuna koliko let se lahko gleda televizor, da se dosežejo te številke.. Ugotovimo, da kar precej let..!
O kateri generaciji panelov pa ti govoriš?

O povsem prvih OLED panelih..

O povsem prvih OLED panelih..
A to LGejevih?

Vem, da so WOLED. Kot sem napisal imel sem v mislih primerjavo z EX paneli. Ki poleg večje svetilnosti, omogočajo tudi natačnejše barve, bolj realistično sliko, in večjo stabilnost organskih diod..Da od Lg-ja.LGejevi OLED paneli so od vsega začetka WOLED.
Ja, saj so tudi EX paneli WOLED.

Vem, da so WOLED. Kot sem napisal imel sem v mislih primerjavo z EX paneli. Ki poleg večje svetilnosti, omogočajo tudi natačnejše barve, bolj realistično sliko, in večjo stabilnost organskih diod..Da od Lg-ja.LGejevi OLED paneli so od vsega začetka WOLED.
Saj vem, vendar so konkretno boljši od navadnih OLED panelov.. Tudi sama zanesljivost organskih diod bo boljša, o tem je bilo tudi govora..

Saj vem, vendar so konkretno boljši od navadnih OLED panelov.. Tudi sama zanesljivost organskih diod bo boljša, o tem je bilo tudi govora..
Andrej, saj to ni pomembno.
Ti si zgoraj zapisal:
"Največja težava prejšnih generacij OLED panelov so bile modre diode, ki so povprečno izdržale okoli 15.000 delovnih ur, dočim so zelene in rdeče diode izdržale okoli 80.000 delovnih ur.. Današnji OLED paneli kot so recimo EX paneli z devterijevimi spojinami pa še bodo nekoliko pripomogli k stabilnosti samega panela.. Sedaj pa, če se preačuna koliko let se lahko gleda televizor, da se dosežejo te številke.. Ugotovimo, da kar precej let..!"
Zakaj potem omenjaš modre diode, če govorimo o WOLEDih??

Sem mislil na pravi OLED panel brez barvnih filtrov..
Saj "pravega OLED panela" ni nikoli nihče izdeloval.
Kolikor se spomnim je Samsung razvijal to tehnologijo.. Mislim, da je imel eden OLED model z RGB OLED panelom, samo to je bilo že precej čassa nazaj..
Zgodovina sprememb…

Ta tema je za LCD, a lahko..

Ta tema je za LCD, a lahko..
Kaj ne vidiš, da človek nima pojma o tehniki. Za WOLEDe, ki imajo vgrajene samo bele diode pravi, da so problem modre diode. Pa za takega strovnjaka se proglaša.
Kaj ti se nikoli ne zmotiš, ali zamešaš določene zadeve..?? In kot sem že napisal, vem, da je pred leti Samsung že uporabljal RGB OLED panel, kakor na sedanjih Samsung QD OLED televizorjih.
Zgodovina sprememb…

Kaj ti se nikoli ne zmotiš, ali zamešaš določene zadeve..?? In kot sem že napisal, vem, da je pred leti Samsung že uporabljal RGB OLED panel, kakor na sedanjih Samsung QD OLED televizorjih.
Tukaj ne gre za nikakršno zmoto, ampak za popolno nepoznavanje tehnologije. Ja, Samsung je razvijal RGB OLEDe, samo ni bil problem v modrih diodah, ampak je bil problematičen način izdelave z naparavanje.Zaradi ogromnega škarta proizvodnja ni bila mogoča.
In ponovno si pokazal svoje nepoznavanje tehnologije, ko si zapisal, da so QD OLEDi RGB. QD OLEDi so modri OLEDi, ker imajo vgrajene samo modre OLEDice.

Tukaj ne gre za nikakršno zmoto, ampak za popolno nepoznavanje tehnologije. Ja, Samsung je razvijal RGB OLEDe, samo ni bil problem v modrih diodah, ampak je bil problematičen način izdelave z naparavanje.Zaradi ogromnega škarta proizvodnja ni bila mogoča.
In ponovno si pokazal svoje nepoznavanje tehnologije, ko si zapisal, da so QD OLEDi RGB. QD OLEDi so modri OLEDi, ker imajo vgrajene samo modre OLEDice.
Imaš prav, vendar Samsung S95B trži to kot RGB OLED.. Ta uporablja modro plast OLED, in kvantne pike na ravni podpikslov pretvorijo modro svetlobo v rdečo in zeleno, od tod tudi ime QD-OLED. Modra plast OLED služi kot vir svetlobe. Tako kot pri televizorjih OLED, ki jih poznamo danes, je ta plast OLED nanešena na celotno površino zaslona in vsako slikovno piko je mogoče nadzorovati posebej. Za rdeče in zelene podslikovne pike se modra svetloba pretvori v rdečo in zeleno s pomočjo kvantnih pik. Za modro slikovno piko lahko svetloba prehaja skozi. Sicer pa meno osebno je tako vseeno na kakšen način delujejo te zadeve, važno je, da je to kar konkretna nadgradnja napram WOLED panelom.

Kakšen zadovoljen uporabnik HISENSE televizorjev? Iščem 65" okoli 1K. Hvala.
Ja, Hisense ima kar nekaj zelo dobrih modelov z zelo ugodno ceno:
https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...
Vsi so ULEDi, FALDi, 100Hz... GQ je IPS, zato bolj primeren kot družinski TV, če boš pa gledal sam, potem pa QF, ki ima vgrajen VA panel.

@fpbs
Pa še nekaj. Veš ljudem je važno, da ima televizor odličen kontrast, ostrino slike, kar se da najbolj natančen prikaz barv, svetilnost itd.. In čim manj anomalij kot so pri LED televizorjih: backlight, dse, clouding, ghosting, blur. In pri OLED televizorjih: burn -in in image retention. Kako deluje pa sam panel v televizorjih, pa jih ne zanima, ker je to področje za izdelovalce panelov..! Ki pač morajo poskrbet, da gre seveda tehnologija naprej, in, da je teh anomalij čim manj. Zato se tudi jaz ne poglabljam toliko v te zadeve, ker ne izdelujem panelov..
Pa še nekaj. Veš ljudem je važno, da ima televizor odličen kontrast, ostrino slike, kar se da najbolj natančen prikaz barv, svetilnost itd.. In čim manj anomalij kot so pri LED televizorjih: backlight, dse, clouding, ghosting, blur. In pri OLED televizorjih: burn -in in image retention. Kako deluje pa sam panel v televizorjih, pa jih ne zanima, ker je to področje za izdelovalce panelov..! Ki pač morajo poskrbet, da gre seveda tehnologija naprej, in, da je teh anomalij čim manj. Zato se tudi jaz ne poglabljam toliko v te zadeve, ker ne izdelujem panelov..

libreus ::
Kakšen zadovoljen uporabnik HISENSE televizorjev? Iščem 65" okoli 1K. Hvala.
Ja, Hisense ima kar nekaj zelo dobrih modelov z zelo ugodno ceno:
https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...
Vsi so ULEDi, FALDi, 100Hz... GQ je IPS, zato bolj primeren kot družinski TV, če boš pa gledal sam, potem pa QF, ki ima vgrajen VA panel.
Hvala za konkreten odgovor!

Jaz osebno bi raje imel Hisense kakor Samsung sploh imam nekakšen dober občutek,da njihov sistem Vidaa je dober saj od Samsunga se mi ne dopade vedno nekaj začnejo spreminjati in potem ti ne delujejo ali nimaš več aplikacije. Pa tudi pri Samsungu je prikazana slika malo drugače kot drugje zgleda drugače kar malo tako kot ,da jo je računalniško nekako narejena,ni tiste mehkobe vse je nekako povdarjeno enostavno ni nekako meni všeč.
Ah to spet ne more biti točno tako,da je vsem ljudem pomemben odličen kontrast meni niti ni saj povem da aniso vsi ljudje isti in recimo jaz sploh ne obožujem HDR sliko ker zame je to izboljšana verzija naravnega prikaza s povdarki na detaljih,orenk barvah itd.... Že na telefonih s emi ne dopade amoled ali OLED zaslon.
@fpbs
Ah to spet ne more biti točno tako,da je vsem ljudem pomemben odličen kontrast meni niti ni saj povem da aniso vsi ljudje isti in recimo jaz sploh ne obožujem HDR sliko ker zame je to izboljšana verzija naravnega prikaza s povdarki na detaljih,orenk barvah itd.... Že na telefonih s emi ne dopade amoled ali OLED zaslon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

Jaz osebno bi raje imel Hisense kakor Samsung sploh imam nekakšen dober občutek,da njihov sistem Vidaa je dober saj od Samsunga se mi ne dopade vedno nekaj začnejo spreminjati in potem ti ne delujejo ali nimaš več aplikacije. Pa tudi pri Samsungu je prikazana slika malo drugače kot drugje zgleda drugače kar malo tako kot ,da jo je računalniško nekako narejena,ni tiste mehkobe vse je nekako povdarjeno enostavno ni nekako meni všeč.
@fpbs
Dobro ti si eden redkih, ki mu kontrast ni pomemben..

Jaz od TV bi kot prvo najraje videl,ko bi panel bil čisti,ko je osvetljen na beli podlagi vse belo in ne lisasto po vogalih ali sredini. Ko bi vsaj delno črna barva bila prikazana ponoči,da ne vidiš tiste sivine,kontrast mi sploh ni nekaj pomemben kakor večini pa pomembno mi je,da TV prikaže belo barvo. Slika mora biti mehka brez povratka na orenk globino kot nekateri hočejo in potem vzdigujejo ooooooooo kaka slika.

Jaz od TV bi kot prvo najraje videl,ko bi panel bil čisti,ko je osvetljen na beli podlagi vse belo in ne lisasto po vogalih ali sredini. Ko bi vsaj delno črna barva bila prikazana ponoči,da ne vidiš tiste sivine,kontrast mi sploh ni nekaj pomemben kakor večini pa pomembno mi je,da TV prikaže belo barvo. Slika mora biti mehka brez povratka na orenk globino kot nekateri hočejo in potem vzdigujejo ooooooooo kaka slika.
Potem se spokaj v OLED temo.