» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
327 / 549
»»

Andy9 ::

Evo! Prispel Sony KD-65XH9096, jaz pa v službi. Pa da vidim zvečer razliko med tem in Panasonic plazmo.

Fizikalko ::

U, to pa tudi mene zanima! Poročaj! :)

easyrider3 ::

Andy9 je izjavil:

Evo! Prispel Sony KD-65XH9096, jaz pa v službi. Pa da vidim zvečer razliko med tem in Panasonic plazmo.

Moje mišljenje je tako da boš v prvo prav presenečen kako bolj prikazuje ostro sliko saj ravno tega nisem pred 10 leti hotel kupiti plazme saj LCD je bolj Ojstro sliko prikazal sedaj pa sploh mora biti razlika očitna še večja saj z 4K in novejšo tehnologijo bolje prikazuje. Zame je plazma vedno bolj slicila katodnem televizorju kakor LCD televizorju zame premalo odzivna ostrina slike.

V glavnem mislim da boš zelo zadovoljen res da v nekaterih stvareh je plazma boljša v nekaterih slabša tako pač je.

Rooaraak ::

andrej69 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

@andrej
A lahko pošlješ nastavitve za sliko za 8505 70 inchen Philips

Sem ti poslal.

A lahko še meni? Hvala

andrej69 ::

Rooaraak je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

@andrej

Sem ti poslal.

A lahko še meni? Hvala

Poslano..

Argica ::

Ondre ::

andrej69 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

@andrej

Sem ti poslal.

@Andrej69 imaš kakšne nastavitve tudi za 65OLED804?

Ondre je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

@andrej

Sem ti poslal.

@Andrej69 imaš kakšne nastavitve tudi za 65OLED804?

Imaš tukaj. Sem pa ti poslal še ene nastavitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

krco77 ::

Se mau pa bo na steni. 8-)Pol pa celo noč nam nc spau spet...
https://ibb.co/zPzD4jB

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krco77 ()

akulp ::

Tolk sem vam fovš, ker že 14 dni čakam TV, da bom počasi za Sony-ja menjal so vsaj na zalogi. :D
Lukcc

georgeus ::

Pozdravljeni,
tudi jaz razmišljam o nakupu novega budget 55 inch TV-ja za cca. 500 eur.

Izbiram med:
https://www.mimovrste.com/smart-tv/hise..., ki ima FADL- QLED screen in teoretično boljšo sliko, nima pa Android sistema, ali,
https://www.mimovrste.com/smart-tv/tcl-..., klasičen LED z nekaj boljšim zvokom na papirju in Android sistemom.

Katerega svetujete?

Osebno se nagibam k Hisensu zaradi boljše slike, me pa zanima, če ga iz kakšnega razloga odvetujete oz. če se vam zdi dejstvo, da nima Android sistema velik minus?

rs1975 ::

Spet cincam... :) Na koncu se nisem odločil za Sony 65XG8596. V četrtek je prišlo v medije, da bo v soboto znano, če se bodo teli ukrepi kaj sprostili, pa sem računal na to, da je morda zadaj tudi ponovno odprtje prodajaln, da človek vsaj v živo vidi TV in sliko na njem... pa zgleda da od tega ne bo nič...

Mogoče dam Andreju in Philipsu celo možnost, da ga preizkusim. Philips ima sedaj neko promocijo, da lahko TV vrneš nazaj po 30-ih dneh uporabe, če nisi zadovoljen. Pri Telekomu je zdajle dobra cena za 58PUS8505. Za 588 EUR bi se ga splačalo vsaj testirati... Ko sem malo bolj premeril bi mi 58 še najbolj ustrezala v postavitev omare. Razdalja je pa cca. 3,20m.

Pa saj lahko vrneš katerikoli, če kupiš prek neta, to ni skrbi.

Btw, jaz sem tudi že skoraj "padel" na Philipsa zaradi TK cene. Oni navadno nimajo ugodnih cen, daleč od tega (recimo 55" Q80T je 1.2000 :) ), za Philipsa imajo pa zgleda dober deal, pa še obročno lahko plačuješ.
Lukcc

akulp je izjavil:

Btw, jaz sem tudi že skoraj "padel" na Philipsa zaradi TK cene. Oni navadno nimajo ugodnih cen, daleč od tega (recimo 55" Q80T je 1.2000 :) ), za Philipsa imajo pa zgleda dober deal, pa še obročno lahko plačuješ.

Ma ne vem, če je ravno tako. Iz Big Banga so sporočili, da ni možno vračilo odprtega in uporabljenega materiala. Sicer ne vem kako si oni to predstavljajo, da nekaj vračaš, ne da bi probal...

Sem prepričan, da pravno to ne gre skozi. Ti imaš 14 dni, za vsa SPLETNA naročila, možnost, da izdelek vrneš, če z njim nisi zadovoljen.

Tole je en hiter izsek. Razen, če ima BigBang kako foro, da to ni spletno naročilo ...

https://data.si/blog/za-vracilo-izdelka...
Lukcc

ziu ::

Je kdo kaj naročal iz teh trgovin, imajo najboljše cene za nekaj TV modelov:
https://akvonij.si/
https://www.kiui.si/
http://www.profiservis.si/

Je kakšno tveganje, da je slabši material / ni garancije?

Samsung 5-letna garancija tu velja?

Vsi kupci, ki bodo kupili televizor Samsung QLED z oznako modela, ki je naveden v točki 10 teh splošnih pogojev, so upravičeni do prijave in sodelovanja v tej promociji, pod pogoji, določenimi v teh splošnih pogojih in če so opravili nakup izključno pri sledečih Samsungovih partnerjih:
Harvey Norman Trading d.o.o.,
Big Bang d.o.o.,
Avtera d.o.o. in njeni partnerji

Pa imajo res zanimiv cene ... Dobr si našel. :)

Ja pr teh trgovinah se tudi jaz sprašujem, kako pridejo do takih cen v primerjavi z Mimovrste, Bigbangom, ipd. še nižje. Kolk je šanse, da bom nakazal denar, potem pa imel težave.:)
Lukcc

rs1975 je izjavil:

akulp je izjavil:

Ma ne vem, če je ravno tako. Iz Big Banga so sporočili, da ni možno vračilo odprtega in uporabljenega materiala. Sicer ne vem kako si oni to predstavljajo, da nekaj vračaš, ne da bi probal...

Seveda je možno.. Tv sprejemnik je potrebno vrniti v originalni embalaži, nepoškodovan z vso dodatno opremo, kot narekuje točka 2. v pravilniku promocije. Skladno z promocijo se lahko vrne odprta embalaža.

https://www.philips.si/c-dam/b2c/promot...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ker sem malo naveličan čakanja in razmišljam, da sem pripravljen tudi zamenjati model, dajem v razpravo moje odločitve, zakaj sem se odločil za Q80T in ne za Sony XH90 oz. Philips 8505. Kaj drugega v tem rangu cene (do 1000 EUR) nisem zasledil oz ni bilo govora.

Na koncu sem se odločil za Samsunga zaradi:

- osveževanja (Philips ima slabšega)
- input laga (kot rečeno, to bo 90% PC monitor)
- vidnega kota
- PIP možnosti (baje je možno gledati dva različno izbrana sourca, kjer lahko pri manjšem izbiram pozicijo in velikost, zadaj pa imam na zaslonu delo na PCju...vem, da pri Philipsu je bil nek problem okrog tega, za Sonyja ne vem)

- integrirane Alexe, ker to uporabljamo povsod in je to dober bonboncek. :)
- integrirane app za Ring zvonec (še ena smart home zadeva, ki jo spridom korsitimo kot videofon in ne bomo za to več potrebovali posebej zasloncka...)

Mi lahko za kako točko, kdo od lastnikov omenjenih ostalih modelov potrdi, da deluje. zadnji dve po mojem ne, ker Samsung ima po mojem vedenju edini direktno integracijo z Alexo/Ringom.
Lukcc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: akulp ()

scipascapa ::

ROLL DICE :)

hdx ::

akulp je izjavil:

Ker sem malo naveličan čakanja in razmišljam, da sem pripravljen tudi zamenjati model, dajem v razpravo moje odločitve, zakaj sem se odločil za Q80T in ne za Sony XH90 oz. Philips 8505. Kaj drugega v tem rangu cene (do 1000 EUR) nisem zasledil oz ni bilo govora.

Na koncu sem se odločil za Samsunga zaradi:

- osveževanja (Philips ima slabšega)
- input laga (kot rečeno, to bo 90% PC monitor)
- vidnega kota
- PIP možnosti (baje je možno gledati dva različno izbrana sourca, kjer lahko pri manjšem izbiram pozicijo in velikost, zadaj pa imam na zaslonu delo na PCju...vem, da pri Philipsu je bil nek problem okrog tega, za Sonyja ne vem)

- integrirane Alexe, ker to uporabljamo povsod in je to dober bonboncek. :)
- integrirane app za Ring zvonec (še ena smart home zadeva, ki jo spridom korsitimo kot videofon in ne bomo za to več potrebovali posebej zasloncka...)

Mi lahko za kako točko, kdo od lastnikov omenjenih ostalih modelov potrdi, da deluje. zadnji dve po mojem ne, ker Samsung ima po mojem vedenju edini direktno integracijo z Alexo/Ringom.

Zakaj ne pokličeš in vprašaš kaj se dogaja? Če ne vejo kdaj bo dobava, skenslaj naročilo in pojdi v drugo trgovino oz. na Sonya (če je zaloga)

Misliš, da nisem. Klical, pisal, šel na chat. Nimajo pojma, kdaj bo dobava. Nasploh tega TV-ja ni za dobiti pri nas.

Makspro mi ponuja tole:

https://www.samsung.com/de/tvs/qled-tv/...

Ne vidim pa, v čem je razlika med tem in Q80T. Razen to, da je Q84T oznaka za tuji (DE, IT...) trg. Namreč, prodajajo mi ga za 100 EUR več, kot Q80T.
Lukcc

Ok, sem našel razlike - razliki pravzaprav:

https://en.tab-tv.com/?p=20828
Lukcc

sajmonsaz ::

Andy9 je izjavil:

Si že stestiral, me zanima mnenje?

Zanima me me,kaj bi blo trenutno best buy za gledanje filmov v 4k

Philips 65OLED805
Philips 55OLED805
Sony KD65XH9505BAEP
Sony KD65XH9096BAEP
kakšen Samsung?

kateri modeli še pridejo v poštev? Oled me moti edino burn in ter seveda višja cena...
Lp, S.

sajmonsaz je izjavil:

Andy9 je izjavil:

Si že stestiral, me zanima mnenje?

Philips 65OLED805
Philips 55OLED805
Sony KD65XH9505BAEP
Sony KD65XH9096BAEP
kakšen Samsung?

kateri modeli še pridejo v poštev? Oled me moti edino burn in ter seveda višja cena...
Lp, S.

Med temi modeli ni nikakršnega dvoma, da je najkvalitetnejši Philips OLED:))Kar se tiče burn-ina ni bojazni, edino, če boš doma gledal predvsem statične vsebine ali igral samo igre.. Pa še tukaj ni nujno, da bi imel težave:) Če pa hočeš prihranit nekaj denarja, pa je odličen izbor tudi kateri izmed teh dveh Sony modelov, ali pa Philips model 9435. Pa tudi Panasonic XH800 je zelo dobra izbira, kakor tudi Philps 8505. Seveda pa se vsi ti televizorji ne morejo primerjat z Philips OLED-om:))

sasoe ::

to so ti akcije, ne pa pri nas :(

Sony KD-65A8, 4K OLED Smart-TV + PlayStation 4™ 500 GB + FIFA 21 + 100 € PlayStation Store Guthaben

SONY 65 OLED + playstation darilo = 1899.89 EUR

pri nas je samo TV OLED 2.200 EUR :(
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

sasoe ::

Je pa res, da je to rang za kupce, ki se nas tukaj večine ne tiče ... tem je verjetno vseeno, plus minus 200 eur, če že lahko dajo cca 2 jurčka za TV? Dokler je OLED 65 nad 1500 eur, ne bo na mojem spisku. Pa še to je cca 500 več, kot se že dobi soliden LED 65 TV. Sem pa budget iz do 1000 eur dvignil do 1500, ker TV vsak večer uporabljamo, in nekaj kar se veliko uporablja, bi bilo smiselno kupit kvalitetno. In 65" je minimum!
CoolerMaster_RC-590: asus_P7P55D-E, i5_760_2.80GH+ninja3, LC6650GP3_SGv2.3,
2x2GB_RAM, GeForce GTX 1050, SSD_Samsung_830_128GB, WD-green-2TB, Win7 ...

Argica ::

tole gor je manj kot 1 plača. to lahko vsak kupi mimogrede....in potem prodajo 1000x več kot pri nam, ko sta to 2 dobri plači.

fpbs ::

sajmonsaz je izjavil:

Philips 65OLED805
Philips 55OLED805
Sony KD65XH9505BAEP
Sony KD65XH9096BAEP
kakšen Samsung?
kateri modeli še pridejo v poštev? Oled me moti edino burn in ter seveda višja cena...Lp, S.

Če hočeš best buy OLED, potem LG CX, ali BX model: https://www.ceneje.si/L3/638/avdio-vide...

neocodexx ::

Po mojih nedavnih izkušnjah z black crush bi rekel samo ne šparat na OLEDih zaradi black crusha, C modeli imajo boljši procesor in lepše pokažejo podrobnosti v sencah, kar je glavna hiba OLED tvjev, tako da ja, razlika v ceni je vsekakor vredna za boljši C model.

noob96 ::

Vprašanje: trenutno imam "dumb" tv in xiaomi mi box S.
Ali je andorid na philips 55pus8505 priblizno enako hiter kot na xiamoju? Ali je slabse/boljse?

Za 8505 ne bi točno vedel (je to 2019 ali 2020 model?) Meni je bil npr 7304 model iz 2019 "sprejemljivo" odziven v primerjavi s Shieldom ni bilo tako slabo da bi se pritoževal samo daljinci lagirajo na teh tvjih ker so na IR, zato se ti tudi zdi da TV zaostaja, tu je npr box kot Shield veliko bolj odziven (in daljinec ima dometa po celi bajti - še s terase lovi) ampak Shield je pač blisk to je najhitrejše možno.

Če je ta Xiaomi na IR potem verjetno ne boš opazil takšne razlike. 2020 Philpsn oled je pa še hitrejši po menujih in youtubu že malo bližje Shieldu po brzini, le ta IR daljinec ga še vedno drži nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

hunter01 ::

Lahko to, da imajo IR daljinci lag podkrepiš s kakšnim dokazom? Ali je to samo občutek, ker je potrebno "naciljat"? V osnovi ima IR večji potencial kot kak bluetooth? Oz Wifi. Je pa omejen seveda z line of sight. Bi pa z veseljem prebral kaj na to temo.

damirj79 ::

Xiaomi Mibox ima tudi bluetooth. Za primerjavo z Philipsom zal ne vem, ti pa lahko povem, da Sony xe7005 lahko mibox kontrolira tudi preko HDMI CEC z daljincem od TVja, ampak je npr ko skrolas, razlike v hitrosti tko ene 5x. Ali pa se vec. Vse ostalo se nekako gre ok, ceprav je tudi pri ostalem malo razlike.

noob96 ::

Pač ne želim zdej kupit nov tv in pol spet s teemi daljinci kolo arit...zato bi si zelel da je build in android dost dober

Kodrnusa ::

Philios 8505 70 inch... Andriid dela kot se sika. Kodi, t2togo, netglix, hbo... Ni potrebe po boxu...Mam na starmu dumb philiosu boxu v spalnici android box pa mi je android na tvju boljsi (ne rabis miske ker android tv).

damirj79 ::

Air mouse tudi na android tvju izkljucno samo zaradi tipkovnice. Za vse ostalo je res ne rabis, ampak tipkovnico uporabljat je pa muka.

hunter01 je izjavil:

Lahko to, da imajo IR daljinci lag podkrepiš s kakšnim dokazom? Ali je to samo občutek, ker je potrebno "naciljat"? V osnovi ima IR večji potencial kot kak bluetooth? Oz Wifi. Je pa omejen seveda z line of sight. Bi pa z veseljem prebral kaj na to temo.

To tudi mene zanima kakšne so dejanske razlike in bi tut z veseljem prebral kakšne grafe in tabele, ampak po lastnih izkušnjah karkoli sem do zdaj imel od IR je vedno lagiralo za pritiskom, v primerjavi z odzivnostjo bluetootha na shieldu je to velika razlika.

Shield 2019 ima BT 5.0 ki je zelo hiter, se že opazi razlika od BT verzije 4. Tu govorimo o zmanjšanju input laga za nekaj ms pri BT 5.0 (se kar opazi razlika če se na PC povežem s BT4 ali BT5 sprejemnikom; to preprosto testiram z BT5 kontrolerjem v Steam bigscreen načinu in že takoj dobiš občutek da je BT5 hitrejši), od TVja daljinci pa zaostajajo precej več kot le nekaj milisekund.

To kar ima IR tehnologija potencial je ena stvar, kako jo pa implementirajo je druga. Meni je vse od IRja vedno melo občutek da je rahlo lagiralo (npr. IR daljinec za luči in led trakove, garažna vrata) v primerjavi z RF/BT. Lag preko CEC je pa itak ogromen in uporaben samo za prižigat/ugašat oz. če se ti ne da menjat daljincev:)

Saj mogoče tvji podpirajo bluetooth glede na to da so androidi, pa tudi če verzija 4 bi verjetno moralo biti hitreje, je pa tu seveda malo odvisno tudi od samega procesorja in sistema kako je "zaspan" v primerjavi z nečim, kar je narjetno z glavnim namenom da je hitro (Shield). Air mousa na AndroidTV seveda ne rabiš, vprašanje je bilo kako je Philipsov Android glede hitrosti in štekanja sistema, kot sem rekel 7304 je bil še kar za silo ok (tu in tam so malo zaštekali meniji ampak nič hudega), 2020 model (vsaj oled 805) je velika izboljšava, je pa Shield še vedno najhitrejši in začne se na input lagu na daljincu, ki pa ostaja še zadnja, in skoraj edina razlika, če že primerjam.

Zgodovina sprememb…

easyrider3 ::

Imam doma univerzalni IR daljinec na katerem lahko poljubno sam nastavim tipke z usmeritvijo v original daljinec televizorja. Recimo televizor Philips PUS7354 ima daljinec katerega sploh ne morem nastavit pa se tukaj skoz govori o IR daljincu a sigurno nekaj ne štima. Vse do sedaj televizorje,reciver,T-2 vmesnik vse to lahko z tem univerzalnim daljincem nastavim in upravljam a Philipsv daljinec pa nikakor nič ne zazna. Moj daljinec Philips PUS 7354 sigurno ni IR daljinec razen da nima kake blokade ali podobno saj IR signal ne oddaja.

jezičnik ::

Vidim, da ste tukaj kar strokovnjaki, pa mi boste sigurno dobro svetovali. Pregledal sem namreč malo morje enih testov, pa nisem uspel najti končne rešitve.

Menjam svoj 8 let star TV (Grundig 40VLE 6142c - gre za FHD TV). Menjal bi izključno zaradi velikosti, ker v novem prostoru deluje premajhno. Šel bi na 55 inch varianto. Vem, da ima tale moj Grundig glede na današnje standarde verjetno precej slabo sliko (vsaj v smislu črnih barv, za motion ne vem), vendar sem zadovoljen z njim. Ko berem, vidim razno razne težave (nekje motion handling, drugje sprane barve oz. težave z upscalingom, spet drugje blooming itd.). Kakšna taka stvar bi me verjetno motila bolj kot to, da pač črna ni res črna.

Ali torej obstaja kak tv, ki bi bil vredu zame pa brez kakšnih neumnih težav kot je blooming. Možnost imam tudi zvečer prižgat luč, če je potrebno, sicer pa gledam v glavnem Netflix, Youtube, pa filme iz USB. Imam tudi Mi Box, tako da verjetno ni nujno, da je zelo smart. Pa cena okrog 500 €. Se za tak denar dobi kaj pametnega?

jezičnik je izjavil:

Vidim, da ste tukaj kar strokovnjaki, pa mi boste sigurno dobro svetovali. Pregledal sem namreč malo morje enih testov, pa nisem uspel najti končne rešitve.

Menjam svoj 8 let star TV (Grundig 40VLE 6142c - gre za FHD TV). Menjal bi izključno zaradi velikosti, ker v novem prostoru deluje premajhno. Šel bi na 55 inch varianto. Vem, da ima tale moj Grundig glede na današnje standarde verjetno precej slabo sliko (vsaj v smislu črnih barv, za motion ne vem), vendar sem zadovoljen z njim. Ko berem, vidim razno razne težave (nekje motion handling, drugje sprane barve oz. težave z upscalingom, spet drugje blooming itd.). Kakšna taka stvar bi me verjetno motila bolj kot to, da pač črna ni res črna.

Ali torej obstaja kak tv, ki bi bil vredu zame pa brez kakšnih neumnih težav kot je blooming. Možnost imam tudi zvečer prižgat luč, če je potrebno, sicer pa gledam v glavnem Netflix, Youtube, pa filme iz USB. Imam tudi Mi Box, tako da verjetno ni nujno, da je zelo smart. Pa cena okrog 500 €. Se za tak denar dobi kaj pametnega?

Tukaj imaš nekaj modelov.

https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/p...
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Jaz bi sam ta tip dal, za 55" za 500EUR nimaš kaj za zajebat v kolikor boš ostal na 1080p in SDR.

Če boš še naprej gledal Netflix ostani na navadni HD naročnini bo ok, samo če te bo mogoče mikalo poskusiti 4K glede da na to da bo nov TV vse to "podpiral" ti povem da so s tem sami problemi, še posebej na poceni TVju. To je glavni problem o katerem ponavadi tu debatiramo, ker je težko najti TV ki HDR prikaže res pravilno. In čim greš na 4K, je skoraj vse kar je novega že HDR, in potem so tu problemi. Še najdražji TVji in oledi niso popolni pri temu, pri poceni modelu pa si naredil korak nazaj pri kvaliteti slike, saj te Netflix avtomatsko prisili na HDR program in če nimaš TVja primernega za to si ga najebal. Enako velja za torrente, TV za 500EUR lepo ostani na 1080p SDR vsebinah in vse bo kul.

Zgodovina sprememb…

Hvala za to. Res nisem vedel tega. Torej pri navadni Netflix naročnini ne bi smelo biti nobenih problemov in tudi ni kakšnih bistvenih razlik med zgoraj navedenimi TV-ji? Ali je morda kakšen vseeno boljši pri barvah ali pa pri upscalingu? Pa še to, nikoli se ne bo uporabljal za igre.

jezičnik je izjavil:

Hvala za to. Res nisem vedel tega. Torej pri navadni Netflix naročnini ne bi smelo biti nobenih problemov in tudi ni kakšnih bistvenih razlik med zgoraj navedenimi TV-ji? Ali je morda kakšen vseeno boljši pri barvah ali pa pri upscalingu? Pa še to, nikoli se ne bo uporabljal za igre.

Če boš gledal večinoma HDR vsebine je najboljša izbira Hisense, ki sem ti ga priporočil.. Če pa boš gledal mešane vsebine pa je Philips nekako najboljši izbor:) Posebej, ker ima kar nekaj kvalitetnejše procesiranje slike napram Hisense in Samsung modeloma. Tako, da izgledajo ostale vsebine res odlično.

Kaj menite o TCL 65C815? Na mimovrste je do torka akcija, cena 850 EUR. Zraven je tudi Onkyo soundbar, pa Qled je in še 100Hz...

Izbor se zožal na tole:
Sony XG8596 - 900,00
Samsung Q60 - 900,00
Samsung TU8500 - 800,00
Philips PUS8505 - 800,00
Panasonic HX810 - 950,00
Hisense U8QF - 1000,00
TCL C815 - 850,00

Sony je lanski model, je pa 100Hz. Tudi Hisense in TCL sta 100Hz, Hisense celo še FALD, samo ne vem, če je to pravi FALD...

Glede Samsunga, se po moje TU8500 ne splača vzeti, ker je v Q60 že vključena garanacija 5 let, pri TU8500 jo je treba doplačati, pa je cena potem tam tam. Ampak Q60 je vstopni Qled, ni to tisti pravi, bi moral biti vsaj Q70...

rs1975 je izjavil:

Kaj menite o TCL 65C815? Na mimovrste je do torka akcija, cena 850 EUR. Zraven je tudi Onkyo soundbar, pa Qled je in še 100Hz...

Izbor se zožal na tole:
Sony XG8596 - 900,00
Samsung Q60 - 900,00
Samsung TU8500 - 800,00
Philips PUS8505 - 800,00
Panasonic HX810 - 950,00
Hisense U8QF - 1000,00
TCL C815 - 850,00

Sony je lanski model, je pa 100Hz. Tudi Hisense in TCL sta 100Hz, Hisense celo še FALD, samo ne vem, če je to pravi FALD...

Glede Samsunga, se po moje TU8500 ne splača vzeti, ker je v Q60 že vključena garanacija 5 let, pri TU8500 jo je treba doplačati, pa je cena potem tam tam. Ampak Q60 je vstopni Qled, ni to tisti pravi, bi moral biti vsaj Q70...

Če boš gledal mešane vsebine sta Philips in Panasonic najboljša izbira:) Če pa boš pretežno gledal HDR, pa je najboljši izbor Hisense.

junij66 ::

Pozdravljeni vsi skupaj še enkrat. Nekako se še nisem odločil kateri tv kupit. Razdalja gledanja je 2.7m do 3,2m. Več ali manj naravnost. Tv bi dal na steno. Prostor čez dan svetel ampak brez direktne svetlobe na tv. Zvečer pa možnost različnih kombinacij zatemnitve dnevne sobe. Operater je siol s svojimi programi torej HD.Optika naj bi prišla menda drugo leto. Gledamo pa več ali manj kar je na programih vsakdanje na sporedu.Kakšen film zvečer.serijo, različne športne dogodke kar dosti.Vse odvisno od časa ki je na razpolago.Kašen OLED po moje ne pride v poštev.Ceno sem si nastavil okoli 1000 eur.Nekako mi pride ugodna cena za moje potrebe vsaj to kar sem videl,razumel in prebral:
-Panasonic TX 58HX810E za 742eur
-panasonic TX 65HX810 zas 950eur
-Philips 65PUS8505
Torej zanima me + in - teh tv.oz.mogoče kaj drugega SONY mogoče? Kakšen dobro nameren nasvet so to zame ali mogoče kateri drugi
Hvala za vse nasvete in informacije
lp

junij66 je izjavil:

Pozdravljeni vsi skupaj še enkrat. Nekako se še nisem odločil kateri tv kupit. Razdalja gledanja je 2.7m do 3,2m. Več ali manj naravnost. Tv bi dal na steno. Prostor čez dan svetel ampak brez direktne svetlobe na tv. Zvečer pa možnost različnih kombinacij zatemnitve dnevne sobe. Operater je siol s svojimi programi torej HD.Optika naj bi prišla menda drugo leto. Gledamo pa več ali manj kar je na programih vsakdanje na sporedu.Kakšen film zvečer.serijo, različne športne dogodke kar dosti.Vse odvisno od časa ki je na razpolago.Kašen OLED po moje ne pride v poštev.Ceno sem si nastavil okoli 1000 eur.Nekako mi pride ugodna cena za moje potrebe vsaj to kar sem videl,razumel in prebral:
-Panasonic TX 58HX810E za 742eur
-panasonic TX 65HX810 zas 950eur
-Philips 65PUS8505
Torej zanima me + in - teh tv.oz.mogoče kaj drugega SONY mogoče? Kakšen dobro nameren nasvet so to zame ali mogoče kateri drugi
Hvala za vse nasvete in informacije
lp

Jaz ti priporočam tega Panasonica ali pa Philips model 8505 velikost 58˝. Ker za takšno razdaljo ti povsem zadostuje velikost 58˝:)In za tvoje potrebe, sta ta dva modela več kot odlična..

andrej69 je izjavil:

jezičnik je izjavil:

Če boš gledal večinoma HDR vsebine je najboljša izbira Hisense, ki sem ti ga priporočil.. Če pa boš gledal mešane vsebine pa je Philips nekako najboljši izbor:) Posebej, ker ima kar nekaj kvalitetnejše procesiranje slike napram Hisense in Samsung modeloma. Tako, da izgledajo ostale vsebine res odlično.

Kaj pa je recimo primer HDR vsebin in kaj ne? Da vem tudi za bodoče.

jezičnik je izjavil:

andrej69 je izjavil:

jezičnik je izjavil:

Kaj pa je recimo primer HDR vsebin in kaj ne? Da vem tudi za bodoče.

Če boš gledal Netflix in podobne platforme. Seveda pa imaš na Netflixu tudi Dolby Vision vsebine, ki pa izgledajo na Philipsu odlično, kakor tudi ostale vsebine.
««
327 / 549
»»