» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
264 / 566
»»

andrej69 ::

Kar pa se tiče cen pa je tako. Lg je edini proizvajalec OLED panelov, zato postavlja ceno drugim proizvajalcem, ki pa zasigurno ni ravno poceni.. Lg točno ve za kakšno ceno bo prodal panele drugim proizvajalcem, da ti ne bodo mogli biti povsem konkurenčni:) Kot drugo pa sama elektronika in sami procesorji nekaj stanejo..! To vse vpliva na samo ceno televizorja.. To je tako kot pri računalnikih.. Ne more biti enaka cena , če ima eden računalnik vgrajen recimo najboljši pentium procesor in grafično kartico najvišjega ranga, drugi pa srednji rang teh komponent. Tako je pri televizorjih.. Proizvajalci pa tudi ne bodo prodajali televizorje pod ceno.. Škoda , da se ni TCL povsem odločil za izdelavo OLED panelov, potem bi bilo za potrošnike povsem drugače..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Fritz ::

andrej69 je izjavil:

Malo si poglej tudi drugje kaj pravijo.. Kar pa se tiče enega testa sem ga dal ravno zato, ker tukaj je enak kriterij testiranja:) Sicer pa ne mislim več raspravljat o Lg-ju, ker je to potrata časa, čeprav ga ima trenutno dovolj toda vseeno ni vredno..

https://www.amazon.com/Philips-50PUS730...
https://www.amazon.co.uk/Philips-43PUS7...
https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...
https://www.philips.si/c-p/55PUS7304_12...

In če pogledaš na Amazonu LG-jeve TV-je nimajo nič slabših povprečkov ocen od Philipsa. Tebi očitno niso všeč ampak to ni objektivno mnenje kakor ni objektivno navijanje za enega proizvajalca.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Malo si poglej tudi drugje kaj pravijo.. Kar pa se tiče enega testa sem ga dal ravno zato, ker tukaj je enak kriterij testiranja:) Sicer pa ne mislim več raspravljat o Lg-ju, ker je to potrata časa, čeprav ga ima trenutno dovolj toda vseeno ni vredno..

https://www.amazon.com/Philips-50PUS730...
https://www.amazon.co.uk/Philips-43PUS7...
https://www.philips.si/c-p/55PUS7304_12...

In če pogledaš na Amazonu LG-jeve TV-je nimajo nič slabših povprečkov ocen od Philipsa. Tebi očitno niso všeč ampak to ni objektivno mnenje kakor ni objektivno navijanje za enega proizvajalca.

Saj tale mnenja ne povedo dejansko o sami kvaliteti televizorja:) Kako kvaliteten je televizor v resnici so mirodajni edino profesionalni testi..! Ker nekateri, so že zadovolnji z Vox, Tesla in podobnimi televizorji.. Tako je tudi z Lg-jem.. Kot drugo pa so nekateri prej imel slabše televizorje, in , če preide potem na kaj takšnega je seveda več kot zadovoljen.. Sicer pa se tukaj pogovarjava o nižjem srednjem rangu televizorja kot je ta Philips, in najvišjem rangu televizorja kot je Lg.. Torej bi Lg moral imet precej boljše ocene pa jih nima..! Če bi ti jaz postavil recimo kakšnega Philipsa in Lg-ja skupaj, bi videl, da ima Philips kar nekaj boljšo kvaliteto slike, posebej, če preizkusiva različne video vsebine.. Saj ne da mi Lg ni všeč, toda enostavno me jezi, ker oglašujejo svoje televizorje kot nekaj resnično vrhunskega, resnica pa je povsem druga..!

Če znaš Hrvaško, si lahko tukaj malo prebereš. In še veliko takšnih komentarjev je na voljo, kar se tiče modela 7304..

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Fritz ()

andrej69 je izjavil:

Saj tale mnenja ne povedo dejansko o sami kvaliteti televizorja:) Kako kvaliteten je televizor v resnici so mirodajni edino profesionalni testi..! Ker nekateri, so že zadovolnji z Vox, Tesla in podobnimi televizorji.. Tako je tudi z Lg-jem..

Aja, ko jih ti navajaš za Philipsa so merodajni, ko jih pa jaz pa naenkrat več niso.

In seveda so ta mnenja pomembna, ker so to mnenja ljudi, ki dejansko uporabljajo te aparate čez daljši čas. In če je nekdo zadovoljen z VOX-om ali Teslo, ker ta TV njemu zadovoljuje vse zahteve, kdo si ti ali jaz, da sodiva kako ta TV ni dovolj kvaliteten zanj?

Je pa lepo, da si prilepil eno lepo mnenje o Philipsu. Malce nazaj sem ti dal več deset strani jamranja čez en model Philipsa, ki ga ti zelo hvališ. Ampak verjetno userji na AVforumu nimajo pojma in so ocene na hrvaških forumih relevantne 8-)
A. Einstein

Bwaze6 ::

easyrider3 je izjavil:

RTINGS
THE 7 BEST 55" 4K TVs - SPRING 2020

-Best 55 Inch TV: LG OLED55B9PUA
-CHEAPER OLED ALTERNATIVE: LG OLED55B8
-LED ALTERNATIVE: SAMSUNG QN55Q80RAFXZA
-Best 55 Inch TV For Color Accuracy: Sony XBR55X950G
-ALTERNATIVE FOR GAMING: SAMSUNG QN55Q70RAFXZA
-Best Budget 55 Inch TV: Hisense 55H9F
-CHEAPER ALTERNATIVE: HISENSE 55H8F

TEST TELEVIZORJEV prikaz tabele in na vrhu je LG zakaj pa ni sploh PHILIPSA pa samo nebo zna https://www.rtings.com/tv/tools/table/2...

CNET

-Best high-end 55-inch TV for the money LG OLED55B9P
-Best 55-inch TV for the money, period TCL 55R625
-The picture-quality king, by a nose LG OLED55C9P
-Second-best 55-inch TV for the money Vizio M558-G1
-Best budget 55-inch TV TCL 55S425
-Best 55-inch value in a premium-brand TV Samsung QN55Q70R

WHAT HI-FI

-Best 55-inch TV
1. LG OLED55C9PLA Superb OLED TV with flagship picture performance
2. Panasonic TX-55GZ2000B The best performing OLED TV we've tested so far
3. Samsung QE55Q90R Is this QLED better than OLED? Possibly
4. Panasonic TX-55GZ950B An OLED that undercuts the C9 on price and betters it for sound
5. LG OLED55C8PLA A great all-rounder, now with a price cut
5. Philips 55POS9002 A 2018 set that remains a tempting performance-per-pound proposition
6. LG OLED55E9PLA An impressive OLED picture with the sound to match
7. Philips 55OLED903 A B&W sonic boon makes this 2018 set one to be reckoned with
8. LG OLED55E8PLA Not the best value set around, but still an absolute stunner
9. Panasonic TX-55FZ802 A strong 2018 model that's now available for with big discounts
10. Samsung QE55Q85R This QLED number has an excellent picture and is a pleasure to use
https://www.whathifi.com/best-buys/best...

T3

-BEST 55-INCH TV

1. SAMSUNG Q90R The best 55-inch TV for beautiful HDR images
REASONS TO BUY
+Superb HDR performance
+Comprehensive smart platform
+Excellent gaming features
REASONS TO AVOID: -No Dolby Vision or Atmos

2. LG OLED55C9 The best 55-inch OLED TV
REASONS TO BUY
+Impressive picture quality
+Dolby Vision & Dolby Atmos
+Awesome smart platform
REASONS TO AVOID: -No HDR10+ support
3. PANASONIC TX-55GZ950 The best-value 55-inch TV for HDR
REASONS TO BUY
+Superb picture accuracy
+Dolby Vision and HDR10+
+Dolby Atmos support
REASONS TO AVOID: -Smart system is basic
4. PHILIPS 55PUS7334 The best-value 55-inch TV overall
REASONS TO BUY
+Dolby Vision and HDR10+
+Dolby Atmos support
+Comprehensive app support
+Ambilight is a great addition
REASONS TO AVOID: -Edge LED backlight
5. SONY KD-55XG9505 The best 55-inch TV for sport and games
REASONS TO BUY
+Excellent image processing
+Dolby Vision & Dolby Atmos
+Great app support
REASONS TO AVOID: -No HDR10+ support

4K.com

The 8 Absolute Best 4K TVs of 2020 as Reviewed by 4K.com

1. BEST 4K HDR TV of them all: LG C9 OLED 4K HDR TV
2. Single best LCD 4K HDR TV: Samsung Q90R QLED 4K HDR LCD TV
3. 4K HDR LCD TV with the most stunning color delivery: Sony X950G 4K HDR LCD TV
4. Best really damn expensive UHD HDR TV: Samsung Q900 QLED 8K HDR TV
5. Vizio P Series Quantum 2019 4K HDR LCD TV
6. Best alternative ultra-premium QLED: Samsung Q80R QLED 4K HDR LCD TV
7. Best non-LG OLED: Sony Master Series A9G OLED 4K HDR TV
8. Most affordable ultra-premium 4K HDR TV: The LG B9 OLED

The 5 Best 4K HDR TVs of 2020 for Less Than $1000:

1. The best of the best and for the lowest price: TCL 6 Series 2019 4K HDR LCD TV
2. Best ultra-premium 4K HDR TV for color under under $1000: Samsung Q70R 49 Inch edition
3. Best Gaming 4K HDR TV for under $1000: Samsung RU8000 65 Inch edition or smaller
4. Absolute best IPS 4K TV of 2020: LG SM9000 55 Inch edition or smaller
5. Best Large ultra-premium QLED on a budget: Samsung Q60R QLED 65 inch edition

Hvala za lep pregled relevantnih testov.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Da so boljši od drugih, čeprav to niso. Skrbno izbiraš teste, ki kažejo tvoj prav, čeprav večina testov govori drugače. Pljuvaš po LG-ju in ponujaš kot alternativo Philipse, ki niso nič boljši od LG-ja in vztrajno, res vztrajno, vsakomur ki kaj vpraša ponujaš Philipsa ali dva, morda še enega Panasonica in občasno še kak drug TV, še posebej, če je tisti, ki sprašuje navedel Sony ali Samsung kot možno izbiro.Po mesecu plus spremljanja teme, ki sem jo začel spremljati zaradi nakupa TV-ja, bi glede na tvoje komentarje ugibal, da si kruh služiš s prodajo Philipsovih in Panasonicovih TV aparatov. Lahko se pa tudi motim 8-)
Pa kje ti živiš..? Lg ni nikakor konkurenčen Philipsu:)) Tukaj govorim kar se tiče kvalitete slike, na drugih področjih ni kakšnih razlik. Pa saj sem včeraj prilepil kar nekaj testov, kjer se lepo vidi kam sodijo Lg televizorji..! Pa še to se gre za najvišji rang televizorjev.. Ko bodo na Lg- LCD televizorjih vgrajevali "res kvalitetne slikovne procesorje", kvalitetno zatemnenje in osvetljenje panela, led krmilnike itd.. Potem bo Lg vsekakor konkurenčen ostalim proizvajalcem.
O kakšnem kvalitetnem zatemnenju in osvetljenju panela ti govoriš, ko se ve, da Philips v vsej svoji ponudbi ne premore drugega, kot klasičen panel z Direct LED brez con, kar je najslabši in najcenejši način osvetljevanja. Potem premore še en Edge LED, in to je vse. Kje so tu FALDi, kje so tu TVeji s QD nanosom, kar ti vse nudi LG in ostala konkurenca.

bluefish ::

Pordečeli, ohladite se.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Da so boljši od drugih, čeprav to niso. Skrbno izbiraš teste, ki kažejo tvoj prav, čeprav večina testov govori drugače. Pljuvaš po LG-ju in ponujaš kot alternativo Philipse, ki niso nič boljši od LG-ja in vztrajno, res vztrajno, vsakomur ki kaj vpraša ponujaš Philipsa ali dva, morda še enega Panasonica in občasno še kak drug TV, še posebej, če je tisti, ki sprašuje navedel Sony ali Samsung kot možno izbiro.Po mesecu plus spremljanja teme, ki sem jo začel spremljati zaradi nakupa TV-ja, bi glede na tvoje komentarje ugibal, da si kruh služiš s prodajo Philipsovih in Panasonicovih TV aparatov. Lahko se pa tudi motim 8-)
Pa kje ti živiš..? Lg ni nikakor konkurenčen Philipsu:)) Tukaj govorim kar se tiče kvalitete slike, na drugih področjih ni kakšnih razlik. Pa saj sem včeraj prilepil kar nekaj testov, kjer se lepo vidi kam sodijo Lg televizorji..! Pa še to se gre za najvišji rang televizorjev.. Ko bodo na Lg- LCD televizorjih vgrajevali "res kvalitetne slikovne procesorje", kvalitetno zatemnenje in osvetljenje panela, led krmilnike itd.. Potem bo Lg vsekakor konkurenčen ostalim proizvajalcem.
O kakšnem kvalitetnem zatemnenju in osvetljenju panela ti govoriš, ko se ve, da Philips v vsej svoji ponudbi ne premore drugega, kot klasičen panel z Direct LED brez con, kar je najslabši in najcenejši način osvetljevanja. Potem premore še en Edge LED, in to je vse. Kje so tu FALDi, kje so tu TVeji s QD nanosom, kar ti vse nudi LG in ostala konkurenca.

Kar se tiče Lg-ja sem ti že napisal, da mu ne pomaga nobeden FALD i ostale zadeve, če to ne deluje kakor treba, kar je lepo razvidno iz večine testov:) Kar pa se tiče Philipsa, pa je tako, da so se pri Philipsu že zdavnaj odločili, da več ne bodo proizvajali nekakšen najvišji rang televizorjev, ker se cenovno več ne isplača.. Zato se usmerjajo v glavnem nižji in srednji rang LCD televizorjev in pa OLED..

easyrider3 ::

Saj sigurno je to tudi res,če narediš zelo kvalitetne in po solidni ceni televizorje srednjega ranga potem imaš defenitivno dobro prodajo in dobiček. Bolje tako kakor da izdeluješ vse range televizorjev katere ne moreš do dobra tako kvalitetno narediti in obenem zapraviti veliko več denarja a jih ne prodati. Tisti kateri danes naredijo zelo kvaliteten televizor srednjega ranga in po zmerni ceni so sigurno vedno dobro prodajajo in proizvajalec ima tudi večji profit. Dobra stvar za dobro ceno se bo vedno zelo dobro prodajala. V to verjamem in sigurno je največ prodanih televizorjev srednjega ranga saj ljudje po večini si ne morejo in nočejo zapravljat denarja za najboljše televizorje ki stanejo veliko več.
Danes gledaš televizor za okrog 700 Eur in potem veš da ne boš dobil najboljših,če pa njih hočeš je treba pa dodati še več kot 300 Eur da si blizu. Ko pa prideš do te cene te pa mika že OLED televizor kateri stane še malo več in tako se ti vse podre in pristaneš tam kjer si začel.

kita103 ::

Zanima me, če se plača kupiti Philips 55OLED754 za manj kot 1100€?
Je LG OLED55B9 boljši? Kakšna je razlika med B9 in C9?

kita103 je izjavil:

Vsekakor se isplača za takšno ceno, če ne potrebuješ Androida:)Kar pa se tiče razlike med B9 in C9 pa si lahko tukaj pogledaš.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare...

kita103 je izjavil:

Ne, vsekakor se ti ne isplača, ker ta TV niti ne premore sicer slabega Androida, in ker samo za par evrov dobiš veliko boljšega LGeja B9.

Mislim, ima ta tema sploh še kakšen smisel, če se čisto vsako vprašanje na koncu izpridi v to, ali zavaja andrej69, ali vsi ostali zavajajo in lažejo?

Tako, strani in strani tega nesmiselnega prepucavanja je že.

Bwaze6 je izjavil:

Mislim, ima ta tema sploh še kakšen smisel, če se čisto vsako vprašanje na koncu izpridi v to, ali zavaja andrej69, ali vsi ostali zavajajo in lažejo?

Tako, strani in strani tega nesmiselnega prepucavanja je že.

Saj ne bi bilo težav, če človek ne bi bil tako trmast in se mu enostavno ne da nekaterih stvari pojasnit..! Piše pa več ali manj vse na pamet:))Ker kot prvo se ne ukvarja z televizorji, kot drugo pa nima nikakršnih izkušenj z Philips televizorji:)) Ker Android deluje zelo dobro celo odlično na Philipsu, kar lahko potrdim iz prve roke, pa tudi testi to potrjujejo.. Kot drugo, pa nobeden OLED ne izstopa toliko, da bi lahko napisal kot on, da je Lg B9 veliko boljši.. Pa, da ne bom zopet moral dajat dokaze, ker se mi res enostavno več ne da.

kita103 je izjavil:

Tukaj dobiš odgovor na tvoje vprašanje..

https://www.pocket-lint.com/tv/reviews/...

kita103 je izjavil:

Eno stran nazaj si imel odgovor na vprašanje:
https://slo-tech.com/forum/t696292/p668...
A. Einstein

mega_ne ::

Že nekaj časa spremljam temo ampak mi kot kaže ne bo uspelo izbrati TV brez da povprašam za mnenja glede na mojo situacijo.

Naj povem da nisem nek filmofil, rad pa bi dobil najboljšeza svojo (ne previsoko) ceno.
V 95% gledamo TV programe (kvazi HD) - risanke, filmi, šport, malo YT. Računam da bi z novim TV morda uporabil tudi kakšen Netflix ipd...

Kjer je TV postavljen so ob eni strani in zadaj okna. Razdalja gledanja je cca 3,8m. Sedežna mi pokrije kot 20°, le če ga pogledam iz jedilnice je malo izven, samo to je poredko.

Sedaj sem imel 3 leta LG 49UH610V in je šel rakom žvižgat. Okvara panela in modula za osvetlitev, če sem prav razumel.
Drugače sem bil z njim zelo zadovoljen. Stal me je 360€ pri Telekomu, slika je bila za moje pojme super, lepe žive barve, kontrasti. Najbolj sta se mi dopadli naslednji zadevi:
- črna je bila zelo črna, najbolje je bilo ko sem poslušal radio je ekran izgledal kot da je ugasnjen
- zelo dober zvok, prostorski

Trenutno imam nadomestnega Philipsa, ki je tudi precej starejši 42PFL3507H/12. Najbolj me moti ravno to kar je bilo pri LGju dobro - barve niso nevem kaj, ko poslušam radio mi sveti siva (ni črna), zvok je za nikamor...

Novi TV bo veliksoti 65''.
Še najbolj pomembno je da bi bil glede na lastnosti, ki sem jih izpostavil zgoraj vsaj v rangu starega LG oz. boljši.
Glede na količino vsebin nižje kakovosti bi bilo dobro da ima sorazmerno dober upscaling.
Cena do nekje 900€.

Zaenkrat se najbolj nagibam k Panasonicu TX-65GX820E
Gledal sem še:
- SONY KD-65XG8577
- LG 65SM8200 ali 65UM7450
- SAMSUNG QE65Q60 ali UE65RU7402
- (Hisense H65U8B)

Prosim za mnenja / predloge.

mega_ne je izjavil:

Že nekaj časa spremljam temo ampak mi kot kaže ne bo uspelo izbrati TV brez da povprašam za mnenja glede na mojo situacijo.

Naj povem da nisem nek filmofil, rad pa bi dobil najboljšeza svojo (ne previsoko) ceno.
V 95% gledamo TV programe (kvazi HD) - risanke, filmi, šport, malo YT. Računam da bi z novim TV morda uporabil tudi kakšen Netflix ipd...

Kjer je TV postavljen so ob eni strani in zadaj okna. Razdalja gledanja je cca 3,8m. Sedežna mi pokrije kot 20°, le če ga pogledam iz jedilnice je malo izven, samo to je poredko.

Sedaj sem imel 3 leta LG 49UH610V in je šel rakom žvižgat. Okvara panela in modula za osvetlitev, če sem prav razumel.
Drugače sem bil z njim zelo zadovoljen. Stal me je 360€ pri Telekomu, slika je bila za moje pojme super, lepe žive barve, kontrasti. Najbolj sta se mi dopadli naslednji zadevi:
- črna je bila zelo črna, najbolje je bilo ko sem poslušal radio je ekran izgledal kot da je ugasnjen
- zelo dober zvok, prostorski

Trenutno imam nadomestnega Philipsa, ki je tudi precej starejši 42PFL3507H/12. Najbolj me moti ravno to kar je bilo pri LGju dobro - barve niso nevem kaj, ko poslušam radio mi sveti siva (ni črna), zvok je za nikamor...

Novi TV bo veliksoti 65''.
Še najbolj pomembno je da bi bil glede na lastnosti, ki sem jih izpostavil zgoraj vsaj v rangu starega LG oz. boljši.
Glede na količino vsebin nižje kakovosti bi bilo dobro da ima sorazmerno dober upscaling.
Cena do nekje 900€.

Zaenkrat se najbolj nagibam k Panasonicu TX-65GX820E
Gledal sem še:
- SONY KD-65XG8577
- LG 65SM8200 ali 65UM7450
- SAMSUNG QE65Q60 ali UE65RU7402
- (Hisense H65U8B)

Prosim za mnenja / predloge.

Jaz ti priporočam tele model Philpsa, če hočeš imeti best buy televizor v tem cenovnem rangu, ali pa kar se tiče tvojega izbora Panasonic model GX820.

-Philips 65PUS7304/12

MrStein ::

Eni TV za radio izklopijo ekran, zato je črn.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Včeraj gledal pri bratu film IP MAN 4 pa z vse mogočnimi nastavitvami za gibanje slike je še vedno Samsung prikazal zelo slabo proti prenosnem računalniku je taka razlika da se ti zdi da je televizor en drek vreden. Ne vem kako da se točno pri tem filmu tako opazi.

easyrider3 je izjavil:

Včeraj gledal pri bratu film IP MAN 4 pa z vse mogočnimi nastavitvami za gibanje slike je še vedno Samsung prikazal zelo slabo proti prenosnem računalniku je taka razlika da se ti zdi da je televizor en drek vreden. Ne vem kako da se točno pri tem filmu tako opazi.

Zato, ker je v tem filmu precej hitrih kadrov.. Sicer pa Samsung tako ne blesti, kar se tiče gibanja slike..

Zdaj je v bistvu toliko enih opcij pri marsikaterem televizorju, da je že cel študij res vse preveriti, nekatere opcije pa včasih ne delujejo ravno tako, kot bi si iz naziva mislil.

Kaj točno pa te je motilo, navaden stacatto 24p predvajanja hitrih scen, "judder" zaradi neenakomernih frejmov (ko se TV trudi 24p predvajati na 50 ali 60 Hz), kaj drugega?

Ljudje imajo zelo različne želje oz. ideje, kako naj "gibanje" sploh zgleda. Sam sovražim vsa ekstra "soap opera" procesiranja in sem popolnona zadovoljen z 24 frejmi, spet drugim je ustvarjanje dodatnih frejmov sveti gral (tudi če je potem pol slike uganjene in se artefakti zlahka vidijo) ...

Verjetno je tudi film bil tak posnet saj sem pogledal dosti hitrih že scen pa ni bilo takega efekta, bom probal preko Bluray predvajalnika pogledat,če kaj drugače bo izgledalo. Zakaj na prenosnem računalniku izgleda uredu? Sem že nekje videl,prebral da nekateri predvajalniki če se ne motim da Nvidia Shield avtomatsko vse preklaplja če je posneto v 24p

Manjši zaslon in "trzanje" potem ni tako opazno?

Ja, eni filmi so nalašč posneti "narobe" - npr. veliko gibanja, obenem pa zelo ostri frejmi zardi načrtne uporabe hitre (oz. kratke) zaslonke, da ni običajnega motion blura. Zgleda kot stroboskop. A kot sem dejal, namenoma.

andrej69 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Zato, ker je v tem filmu precej hitrih kadrov.. Sicer pa Samsung tako ne blesti, kar se tiče gibanja slike..

Dobro Samsung UE50H6400 je že starejši model ampak takrat ocenjen kot super televizor zvečer sem pogledal še film BLOODSHOT narejen leta 2020 in ta film je pa prikazovalo čisto uredu. Ni mi pa dobro,da podnapisi se pojavljajo glih na polovico črnega roba in slike namesto da bi bil v sliki kot recimo na prenosniku. Podnapise lahko pa nastavljam samo po višini

Bwaze6 je izjavil:

Manjši zaslon in "trzanje" potem ni tako opazno?

Ja, eni filmi so nalašč posneti "narobe" - npr. veliko gibanja, obenem pa zelo ostri frejmi zardi načrtne uporabe hitre (oz. kratke) zaslonke, da ni običajnega motion blura. Zgleda kot stroboskop. A kot sem dejal, namenoma.

Bom nalašč priključil prenosnik na televizor in potem videl kako bo slika se predvajala na televizorju

Zgodovina sprememb…

XS!D3 ::

easyrider3 je izjavil:

Verjetno je tudi film bil tak posnet saj sem pogledal dosti hitrih že scen pa ni bilo takega efekta, bom probal preko Bluray predvajalnika pogledat,če kaj drugače bo izgledalo. Zakaj na prenosnem računalniku izgleda uredu? Sem že nekje videl,prebral da nekateri predvajalniki če se ne motim da Nvidia Shield avtomatsko vse preklaplja če je posneto v 24p

Avtomatsko preklaplja Apple TV na nivoju sistema, če imaš vklopljen match frame rate. Android TV kolikor vem te možnosti nima, znajo pa nekateri playerji na podprtem HW switchat npr. Kodi na nVidia Shieldu.

Lucio ::

Pravkar naroču LG 4K HDR OLED65C9PLA pa da vidimo caco se bo obnesla v primerjavi z nojo plazmo 50 LG.

Vem da ste že objavli, ma če bi mogoče dali kako se najbolje nastavi slika?

Lucio je izjavil:

Pravkar naroču LG 4K HDR OLED65C9PLA pa da vidimo caco se bo obnesla v primerjavi z nojo plazmo 50 LG.

Vem da ste že objavli, ma če bi mogoče dali kako se najbolje nastavi slika?

Tukaj imaš.

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c9...
https://www.flatpanelshd.com/review.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Konlov ::

Kje bi se po tejle krizi dalo videti OLED LG 55 ki je nekaj čez 1100€?. Je to OK za Telekom NEO 80%, xbox 10% ostalo kak film iz USB, pregledovanje slik.... Gledamo izpod 3m razdalje, trised (kar se kotov tiče), podnevi/ponoči 40/60, če ima izhod za slušalke OK, sicer ga ima NEO, glede povezljivosti na reciver (sedaj optical) še ne vem, saj reciver sony strdb925 hdmi še ne premore, nov reciver pa se mi ne kupuje... Goal: 8:8)-10let da ne slišim glede ...

NinaAna ::

Živijo!
Ker sem laik kar se teh stvari tiče, bi prosila za pomoč. Priporočili so nama tale Tv: https://www.mimovrste.com/qled-televizo....
Vse lepo in prav, razen tega, da ga ne morem povezat s svojim Huawei telefonom. Ali obstaja kak vmesnik, ki bi to omogočil?
TV bi rabili za domačo uporabo: predvsem za gledanje serij in filmov snetih iz torrentov, youtube, ... Ali znam imeti problem pri predvajanju filmov iz npr partisa?

V primeru, da bi želela eno ''številko'' večji ekran, kaj predlagate, pa da ni ravno 1500EUR. Aja, pa moj želi, da je samsung. :)

Hvala!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NinaAna ()

NinaAna je izjavil:

Živijo!
Ker sem laik kar se teh stvari tiče, bi prosila za pomoč. Priporočili so nama tale Tv: https://www.mimovrste.com/qled-televizo....
Vse lepo in prav, razen tega, da ga ne morem povezat s svojim Huawei telefonom. Ali obstaja kak vmesnik, ki bi to omogočil?
TV bi rabili za domačo uporabo: predvsem za gledanje serij in filmov snetih iz torrentov, youtube, ... Ali znam imeti problem pri predvajanju filmov iz npr partisa?

V primeru, da bi želela eno ''številko'' večji ekran, kaj predlagate, pa da ni ravno 1500EUR. Aja, pa moj želi, da je samsung. :)

Hvala!!

Za dobrih 100 evrov več že dobiš OLED, ki je vsekakor boljša opcija kakor pa ta Samsung:)Toda, če želi Samsunga je tale model za takšno ceno vsekakor zelo dobra izbira.

NinaAna ::

Andrej, hvala za odgovor. Kaj je OLED?:D

NinaAna je izjavil:

Andrej, hvala za odgovor. Kaj je OLED?[:D]

OLED-televizorji niso z LED-diodami nadgrajeni LCD, temveč gre za tehnologijo s posebnimi organskimi komponentami, ki ob prijetem toku zažarijo samostojno, sicer pa so lahko povsem ugasnjene. Takšni televizorji zato premorejo še boljše kontraste in povsem črne pike. Ker so precej tanjši od LED-televizorjev in ker vir svetlobe ni postavljen tako globoko, je tudi idealni kot gledanja precej večji. So pa OLED-zasloni praviloma manj svetli od LED-zaslonov, zato so tudi bolj občutljivi za okoljsko svetlobo, najbolje pa se odrežejo v povsem temnih prostorih. Dodatna težava je lahko nevarnost vžiganja slike ( burn-in) v zaslon. Če se nenehno gleda isti kanal, bi se logotip sčasoma znal na zaslonu ustaliti za vedno, tudi ko se gledajo drugi kanali.

NinaAna je izjavil:

Živijo!Ker sem laik kar se teh stvari tiče, bi prosila za pomoč. Priporočili so nama tale Tv: https://www.mimovrste.com/qled-televizo....
Vse lepo in prav, razen tega, da ga ne morem povezat s svojim Huawei telefonom. Ali obstaja kak vmesnik, ki bi to omogočil? TV bi rabili za domačo uporabo: predvsem za gledanje serij in filmov snetih iz torrentov, youtube, ... Ali znam imeti problem pri predvajanju filmov iz npr partisa?V primeru, da bi želela eno ''številko'' večji ekran, kaj predlagate, pa da ni ravno 1500EUR. Aja, pa moj želi, da je samsung. :)
Ne poznam ravno Huawei telefona, samo danes praktično ni več TVeja, da se nebi povezal s telefonom.Ta Samsung je kar dober izbor, a jaz bi vseeno dodal še nekaj evrov za OLEDa:
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/l...
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/l...
Tu si še poglej, če hočeš za eno številko večje:
https://www.ceneje.si/L3/638/avdio-vide...
Burn-in je bil prisoten pred leti, pri prvih modelih, sedaj pa ni več te nevarnosti.

TOP ::

Ja pozdravljeni evo sedaj je nekak padla odločitev,da bi poskusu Oled 55,nekak se nagibam na model Philips 754 ali 804,v igri je še vedno LG C9 sam po tujih forumih sem ,zasledu da je kar nekaj težav z omejenim modelom,kot je mrtvi piksli in zapečena slika Burn in,čeprav največ težav s tem je imel model C8 sam to,kot sem prebral se Burn in lahko izniči stem,da paziš kaj predvajaš,sepravi največ težav je bilo za Angleže,ki so gledali CNN po cele dneve in je logo CNN ostal zapečen,ampak saj pravim,na to se da mal pripazit,da uklopiš fincijo za osvežitev pikslov ali menjavo programa.Kako je s C9 nisem zasledu,ampak C8 je imel tud težave z napajalnem sklopu,ker se je pregreval.Omejenih težav pri Philps Oledu nisem zaznal,ker nekateri so poročali,da so zapečeno sliko rešili z osveževanjem pikslov.Sedaj mam še eno uprašanje odgovora nisem zasledu na tujih forumih.Življenska doba Oleda,ker Oledi so od leta 2016,sepravi 4 leta je kdo tukaj ki ga ma že 3 leta sli več.Hvala

edi45 ::

TOP je izjavil:

Ja pozdravljeni evo sedaj je nekak padla odločitev,da bi poskusu Oled 55,nekak se nagibam na model Philips 754 ali 804,v igri je še vedno LG C9 sam po tujih forumih sem ,zasledu da je kar nekaj težav z omejenim modelom,kot je mrtvi piksli in zapečena slika Burn in,čeprav največ težav s tem je imel model C8 sam to,kot sem prebral se Burn in lahko izniči stem,da paziš kaj predvajaš,sepravi največ težav je bilo za Angleže,ki so gledali CNN po cele dneve in je logo CNN ostal zapečen,ampak saj pravim,na to se da mal pripazit,da uklopiš fincijo za osvežitev pikslov ali menjavo programa.Kako je s C9 nisem zasledu,ampak C8 je imel tud težave z napajalnem sklopu,ker se je pregreval.Omejenih težav pri Philps Oledu nisem zaznal,ker nekateri so poročali,da so zapečeno sliko rešili z osveževanjem pikslov.Sedaj mam še eno uprašanje odgovora nisem zasledu na tujih forumih.Življenska doba Oleda,ker Oledi so od leta 2016,sepravi 4 leta je kdo tukaj ki ga ma že 3 leta sli več.Hvala

Vse kar si napisal je popolnoma zgrešeno.
Največ burn in-a je bilo pri prvi seriji OLEDa se pravi nekje cca 5 let nazaj in še to samo pri statičnih slikah oz logotipih. Od takrat so dobro rešili te probleme, z boljšimi paneli, ki imajo proti burn in ukrepe, kot je zamik piklsov, kjer slika dolgo stoji na miru plus dinamičnimi ohranjevalniki zaslona, čiščenje "obstalih" pikslov itd.
Normalno da nisi nikjer nič zasledil za Philips, še review-ov skoraj ni, vsaj v angleščini ne, tudi prodaja se izredno slabo oled od philipsa napram LGju, ki se prodaja po celem svetu. Normalno da bo več slabih stvari pisalo za LG kot za Philips. Drugače mrtvi piksli se lahko zgodijo na vsaki znamki. Jaz sem na novem Sonyu(ki velja za najboljšo firmo) imel mrtve piksle. Skratka nič kar si navedel za C8 in C9 ni res, sta oba overall best OLED TV. Ne pa nek drugo razredni Philips. Sam sem imel OLED od Philipsa in sedaj LG c8 in ni primerjave, v vsem ga LG prekaša. Od daljinca, operacijskega sistema, zvok, uniformiranost panela, odzivnost in stabilnost operacijskega sistema itd, vse je boljše na LGju. Na tistem dreku sem imel same probleme. Je pa tudi res da LG je edini, ki proizvaja OLED panele in jih vsem prodaja. Tako da če hočeš najnovejši/najboljši panel, kupi LG, saj konkurenci prodajajo stare panele. Recimo LG C9 ima 2019 panel, medtem ko ima philips, ali bilokateri drug proizvajalec 2018 panel.
Če hočeš najboljši TV pa poglej kakšen AG9 od Sony. Življenjska doba je pa nekje isto ko pri plazmah. Ljudje jih še danes imajo in uporabljajo.

Ja to se stabo povsem strinjam,ampak,kar sem napisal ni zgrešeno,ker tole sem bral na avforums in res je,da je daleč največ prodanig LG,ker je tud cenejši od ostalih modelov,se pa strinajm daj LG C9 en najbolj prodajnih modelov,kar se tiče Oled saj recimo tole se ne da primerjat z Sony ali Panasonic,ki sta konkretno dražja.edi45 koliko časa maš C8.

edi45 je izjavil:

TOP je izjavil:

Največ burn in-a je bilo pri prvi seriji OLEDa se pravi nekje cca 5 let nazaj in še to samo pri statičnih slikah oz logotipih. Od takrat so dobro rešili te probleme, z boljšimi paneli, ki imajo proti burn in ukrepe, kot je zamik piklsov, kjer slika dolgo stoji na miru plus dinamičnimi ohranjevalniki zaslona, čiščenje "obstalih" pikslov itd.
Normalno da nisi nikjer nič zasledil za Philips, še review-ov skoraj ni, vsaj v angleščini ne, tudi prodaja se izredno slabo oled od philipsa napram LGju, ki se prodaja po celem svetu. Normalno da bo več slabih stvari pisalo za LG kot za Philips. Drugače mrtvi piksli se lahko zgodijo na vsaki znamki. Jaz sem na novem Sonyu(ki velja za najboljšo firmo) imel mrtve piksle. Skratka nič kar si navedel za C8 in C9 ni res, sta oba overall best OLED TV. Ne pa nek drugo razredni Philips. Sam sem imel OLED od Philipsa in sedaj LG c8 in ni primerjave, v vsem ga LG prekaša. Od daljinca, operacijskega sistema, zvok, uniformiranost panela, odzivnost in stabilnost operacijskega sistema itd, vse je boljše na LGju. Na tistem dreku sem imel same probleme. Je pa tudi res da LG je edini, ki proizvaja OLED panele in jih vsem prodaja. Tako da če hočeš najnovejši/najboljši panel, kupi LG, saj konkurenci prodajajo stare panele. Recimo LG C9 ima 2019 panel, medtem ko ima philips, ali bilokateri drug proizvajalec 2018 panel.
Če hočeš najboljši TV pa poglej kakšen AG9 od Sony. Življenjska doba je pa nekje isto ko pri plazmah. Ljudje jih še danes imajo in uporabljajo.

Medtem pa drugorazredni Philips pobira nagrade:)Kar pa se tiče Philipsa, ki si ga imel, je normalno, da je slabši, če gre za starejši model:)Medtem pa gre tehnologija naprej, ti pa še vedno govoriš o modelih 2017/2018... Če že delaš primerjavo, delaj primerjavo enakih televizorjev kar se tiče letnika:)

edi45 ::

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

TOP je izjavil:

Medtem pa drugorazredni Philips pobira nagrade:)Kar pa se tiče Philipsa, ki si ga imel, je normalno, da je slabši, če gre za starejši model:)Medtem pa gre tehnologija naprej, ti pa še vedno govoriš o modelih 2017/2018... Če že delaš primerjavo, delaj primerjavo enakih televizorjev kar se tiče letnika:)

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c9...
https://www.tomsguide.com/reviews/lg-c9...
https://www.whathifi.com/reviews/lg-ole...

https://www.techradar.com/news/best-ole...

Best OLED TVs at a glance
Best overall: LG C9 Series OLED TV
Runner up: Sony Bravia A9G OLED TV
Most cinematic: Panasonic GZ2000 OLED TV
Best feature: Philips OLED 804
Most stylish: LG E9 Series OLED TV
Lowest price: Hisense O8B OLED TV

v tem zadnjem istem članku pa tudi imaš za 804:
Android TV issues

že moj je imel probleme, 803 enako, normalno da se ni z 804 nič spremenilo. Tako da ne zavajaj ljudi kar se tiče problemov s softwareom da so odpravljeni, ker niso in to kaj se ti osebno malo igraš v trgovini 15 min s tvjem ni nič, je daleč od dejanske uporabniške izkušnje. Res da Philips ni glih prava konkurenca vodilnim v industriji, ampak so vseeno cene pravih tvjev nižje zaradi Philipsa :) tako da ga še kar naprej pridno zagovarjaj in vsiljuj ljudem, da bomo mi plačali manj za boljši tv.

TOP je izjavil:

Ja to se stabo povsem strinjam,ampak,kar sem napisal ni zgrešeno,ker tole sem bral na avforums in res je,da je daleč največ prodanig LG,ker je tud cenejši od ostalih modelov,se pa strinajm daj LG C9 en najbolj prodajnih modelov,kar se tiče Oled saj recimo tole se ne da primerjat z Sony ali Panasonic,ki sta konkretno dražja.edi45 koliko časa maš C8.

Dobro leto že teče, še vedno je kot nov, brez bilokakršnega image retentiona ali burn ina. Tudi po včasih celo dnevnih zlorabah s ps4 pro in ogromno je tudi prižgan, sploh za kakšen youtube in netflix, včasih tudi služi kot monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

edi45

Ne bi se ravno strinjal, da je daleč od uporabniške izkušnje, ker novi Android 9.0 deluje zelo dobro:) Kar velja tudi za model 7304.. Kar pa se tiče igranja na delovnem mestu, pa tudi preizkušamo malo temeljiteje določene televizorje ne samo 15 minut:)Sicer pa imam tudi doma Philips tako, da vem o čem pišem.. Seveda je res, da je sam vmesnik in sama implementacija Webosa boljša, toda kar se tiče samih smart možnosti Android nima konkurence..

The good news is that with its latest Oreo implementation, Android TV has started to get on top of its problems. It's much less buggy than it used to be; it does a much more effective job than before of highlighting key video content; it runs more slickly; and here it doesn't seem to cause sluggishness in other areas of the TV menus. More stuff goes on in the background than before, leaving you less likely to find yourself sitting there watching an update bar crawling along. And there's at least a degree of customisation now.

andrej69 je izjavil:

Andrej, nehaj se že sramotit s tem slikcam. Popolnoma je jasno, da so vse nagrade na EISA kupljene, zato tudi večina priznanih proizvajalcev noče več pri tem sodelovati. Popolnoma nekaj drugega je na CES, in verjetno ti ni poznano, da je na letošnjem CESu LG skupaj prejel cca 150 nagrad, od tega 19 samo za TVeje. Tvoj Philips se pa na CESu ne upa niti prikazat.

edi45 je izjavil:

Vse je točno tako, kot si zapisal,edino, prvi OLEDi so se pojavili na korejskem tržišču leta 2012, kar pomeni da so letošnji modeli že 9 generacija.

broken/link ::

andrej69 je izjavil:

ker novi Android 9.0 deluje zelo dobro:)

novi :) si me lepo nasmejal.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej, nehaj se že sramotit s tem slikcam. Popolnoma je jasno, da so vse nagrade na EISA kupljene, zato tudi večina priznanih proizvajalcev noče več pri tem sodelovati. Popolnoma nekaj drugega je na CES, in verjetno ti ni poznano, da je na letošnjem CESu LG skupaj prejel cca 150 nagrad, od tega 19 samo za TVeje. Tvoj Philips se pa na CESu ne upa niti prikazat.

Ja pa saj to je za pričakovat, če davajo velike denarce za marketing in plačane teste..! Kar pa se tiče Philipsa ne more sodelovat na CES, če se za Ameriški trg tržijo Funai-Philips ne pa TPV-Philips:)

Simke76 ::

Kot sem že napisal, se mi je TV pokvaril. Čakam, da mi iz servisa javijo kje je napaka in koliko bi stalo popravilo in ali bom sploh popravljal. Gledam malo TVje 55" do 500 evrov. Na rtings strani, kjer objavljajo teste, sem našel LG UM7300PUA model, ki ima presenetljivo dobre teste za gaming in šport, kakor nasploh za poceni TV. Ta model je za ameriški trg. Zanima me, kateri LG model, je identičen oziroma primerljiv temu modelu pri nas?

Simke76 je izjavil:

Kot sem že napisal, se mi je TV pokvaril. Čakam, da mi iz servisa javijo kje je napaka in koliko bi stalo popravilo in ali bom sploh popravljal. Gledam malo TVje 55" do 500 evrov. Na rtings strani, kjer objavljajo teste, sem našel LG UM7300PUA model, ki ima presenetljivo dobre teste za gaming in šport, kakor nasploh za poceni TV. Ta model je za ameriški trg. Zanima me, kateri LG model, je identičen oziroma primerljiv temu modelu pri nas?

Za 500 evrov dobiš kvalitetnejše televizorje od tega Lg-ja:) Posebej kar se tiče kvalitete slike..

Simke76 je izjavil:

Tukaj imaš primerjavo med tistim modelom in še drugimi
LG 55UM7300PUA in LG 5555UM7100PLB
https://www.zkelectronics.com/comparetv...
LG 55UM7400PLB in LG UM7100PLB
LG 55UM7300PUA in LG 55UM7400PLB

Kakor sem opazil ta televizor kot si ga omenil je zelo podoben modelom katere sem napisal za primerjavo in razlikuje se edino po daljincu ali da nekateri ima 4K ACTIVE HDR recimo ta model nima katerega se zanimaš.Drugače moraš vedeti da Američani imajo 60Hz elektriko mi pa 50Hz tako da je to vse isto. Lahko primerjaš še druge modele na tisti strani katere sem ti poslal saj lepo vidiš primerjavo med sabo.
Trenutno je pa v HARVEY NORMANU televizor LG 55UM7100PLB za 400 EUR.
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
 LG 55UM7100PLB

LG 55UM7100PLB

Lahko pa primerjaš tudi druge televizorje pa boš videl kako in kaj

Zgodovina sprememb…

Simke76 ::

Hvala za za pojasnilo. Trenutno se ne vidim financno ven, da bi kupil kaj dražjega. Pomembno mi je, da bo kolikor toliko dober pri gledanju sportov, kar po testih definitivno je za ta cenovni razred. Kasneje pa ga bomo imeli na vikendu staršev...

Kako je z Oledi pri gledanju športa,recimo nogometa,deluje to gladko,kot pri Sonyjih ali bolj megleno,recimo pri LG C9 ali Philips 804 model.Hvala

Simke76 je izjavil:

Med temi modeli ti svetujem UM7450, ki ima enako ceno, kot UM7400, in tudi enake lastnosti, s tem, da ima priloženo zelo uporabno magic telekomando z miško in mikrofonom.
https://www.ceneje.si/Izdelek/13529215/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()
««
264 / 566
»»