» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
237 / 549
»»

dejimmy ::

Samsung 65q70r
Sony xf900
Sony xg950
Lg sm8500/8600 (9000 je predrag)
Druga alternativa? Tcl 75"?

Budget cca. 1300€

Prehod iz philipsa 65pus7601 ki je sicer super tv ampak so mi ga razbili... Ne bi rad sel na slabsi tv. Kaj predlagate?

Hvala!

skyform ::

dejimmy je izjavil:

Samsung 65q70r
Sony xf900
Sony xg950
Lg sm8500/8600 (9000 je predrag)
Druga alternativa? Tcl 75"?

Budget cca. 1300EUR

Prehod iz philipsa 65pus7601 ki je sicer super tv ampak so mi ga razbili... Ne bi rad sel na slabsi tv. Kaj predlagate?

Hvala!

Od naštetih, zlahka 65XG9505, za trenutno ceno 1299EUR na electronic4you sploh nimaš kaj razmišljati.

https://www.electronic4you.at/sony-kd-6...

Bi ga jaz takoj vzel za takšno ceno ampak sem že pred mescom dni pri njih vzel 55XG9505 za 999EUR, takrat je še 65" bil 1900EUR. Naročiš za prevzem v grazu, počakaš, da dobiš sporočilo na mail kdaj lahko prevzameš TV in greš ponj, to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

link_up ::

mah jaz sem vzel 65" q70r in je po domace povedano ena srednja zalost. Vidim pa neko drugo posebnost, ki se ocitno uveljavlja. Ukinjanjo stare MPEG4 kodeke. Jaz sem se nasankal, ker si niti v sanjah nisem mislil, da bodo zaceli mutiti z necim, kar je pac skoraj de facto bilo zapeceno, kot pozicija enter tipke. Sem se motil, ampak ne bi smel biti presenecen, ker sem zadnjega samsunga kupil leta nazaj in ni imel podpore za DTS. Takrat sem to resil preko Samygo zdaj pa se mi niti ne da vec iskati.

Bottom line je, da so vsi smart tvji en kup "sranja". Butastih panelov pa ni za dobiti za normalen denar.
In and Out

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: link_up ()

Smart tv funkcij ne potrebujem. Imam nvidia shield tv in denon avr... Kako je s tem sonyjem? Ga imam nagledanega v avstriji ja.. malo me skrbi ta blooming pri podnapisih? Q70r je sicer moj favorit... Moja obicajna uporaba: 10% filmi, 30% serije, 30% sport prek telekoma, 20% ps4 pro, 10% tv... 70% v temi.

Je sony toliko boljsi od samsunga? Generalno naj bi slo za zelo podobna tvja.. samsung boljsi v crni in za igre, sony boljsi prikaz barv, svetilnost porazn pa baje pri prikazovanju, ko so zraven podnapisi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejimmy ()

dejimmy je izjavil:

Smart tv funkcij ne potrebujem. Imam nvidia shield tv in denon avr... Kako je s tem sonyjem? Ga imam nagledanega v avstriji ja.. malo me skrbi ta blooming pri podnapisih? Q70r je sicer moj favorit... Moja obicajna uporaba: 10% filmi, 30% serije, 30% sport prek telekoma, 20% ps4 pro, 10% tv... 70% v temi.

Je sony toliko boljsi od samsunga? Generalno naj bi slo za zelo podobna tvja.. samsung boljsi v crni in za igre, sony boljsi prikaz barv, svetilnost porazn pa baje pri prikazovanju, ko so zraven podnapisi?

Q70R nima za burek proti XG9505, še XF9005 ti priporočam preko Q70R. Vbistvu, če ti je vseeno za smart funkcije v TVju lahko vzameš kar XF9005, ampak jaz bi vseeno raje vzel XG9505 za 1299EUR, ker ima dosti hittrejše menije, ki boš jih boš uporabljati in tudi dosti več podpore za prihodnost, boljši DV in nasplošno lepšo sliko, pa da ne omenim dalinjc od XF, ki zgleda kot iz osemdesetih.

Samsung ima tudi blooming, povrhu pa še black crush, pri gledanju temnih scen ti bo manjkalo ful detajla, npr pri vesoljskih filmih, ti Samsung ne bo prikazal tričetrt zvezd in detajlov, ki so prisotni itd. To se na Sonyju ne dogaja in na Samsungu sploh ne moreš izklopiti local dimming, da bi lahko ta problem odpravil, lahko ga daš na low, medium ali high, Sony pa še ima off, ampak Sonyjev local dimming je dosti majn agresivn in ni problem, ga lahko imaš celo na high in ne izgubiš nič detajla, isto ostane kot pri off, sam da so dosti boljše črne.

Porazna svetilnost pri Sonyju, kaj misliš s tem, Sony je dosti bolj svetl TV kot Q70R in tudi lepši panel ima, majn bleeda, majn oz skor nič bandinga in dse. To kar folk piše gleda bloominga o Sonyju je folk, ki TVja sploh ni mel ali neki hejteri, blooming na XE9005 XE9305, Xf9005 in Xg9505 je podobn, vse tam nekje, tudi odvisno od velikosti TVja in kakšen panel dobiš, ne vem zaklaj folk na enkrat tak napihuje ta bloomijg, ker leta 2017 pa ga skoraj noben ni omenil pri XE modelih.

Na avsforum je že kar nekaj folka pisalo, ki so kupili Q70R ali Q80R in ga zamenjali z XG9505 in bili dosti bolj zadovoljni. Q70R sploh ni v enakem rangu kot XG95005, Q70R je nasplošno slabši TV, Q80R je že bolj tam, večina primerja XG9505 z Q90R.

Zgodovina sprememb…

dejimmy je izjavil:

Q70R nima za burek proti XG9505, še XF9005 ti priporočam preko Q70R. Vbistvu, če ti je vseeno za smart funkcije v TVju lahko vzameš kar XF9005, ampak jaz bi vseeno raje vzel XG9505 za 1299EUR, ker ima dosti hittrejše menije, ki boš jih boš uporabljati in tudi dosti več podpore za prihodnost, boljši DV in nasplošno lepšo sliko, pa da ne omenim dalinjc od XF, ki zgleda kot iz osemdesetih.

Samsung ima tudi blooming, povrhu pa še black crush, pri gledanju temnih scen ti bo manjkalo ful detajla, npr pri vesoljskih filmih, ti Samsung ne bo prikazal tričetrt zvezd in detajlov, ki so prisotni itd. To se na Sonyju ne dogaja in na Samsungu sploh ne moreš izklopiti local dimming, da bi lahko ta problem odpravil, lahko ga daš na low, medium ali high, Sony pa še ima off, ampak Sonyjev local dimming je dosti majn agresivn in ni problem, ga lahko imaš celo na high in ne izgubiš nič detajla, isto ostane kot pri off, sam da so dosti boljše črne.

Porazna svetilnost pri Sonyju, kaj misliš s tem, Sony je dosti bolj svetl TV kot Q70R in tudi lepši panel ima, majn bleeda, majn oz skor nič bandinga in dse. To kar folk piše gleda bloominga o Sonyju je folk, ki TVja sploh ni mel ali neki hejteri, blooming na XE9005 XE9305, Xf9005 in Xg9505 je podobn, vse tam nekje, tudi odvisno od velikosti TVja in kakšen panel dobiš, to so letos začeli napihovati, a leta 2017 pa ga skoraj noben ni omenil pri XE 9000 modelih in so kao bli the best TVji zdaj pa bi na enkrat bli kr šrot, ker je pač več OLED uporabnikov in večinoma prihaja to iz ust OLEd uporabnikov. že imajo celo ime bloom box za Sony 9000 serije, pač hejterji ali OLED feni.

Na avsforum je že kar nekaj folka pisalo, ki so kupili Q70R ali Q80R in ga zamenjali z XG9505 in bili dosti bolj zadovoljni. Q70R sploh ni v enakem rangu kot XG95005, Q70R je nasplošno slabši TV, Q80R je že bolj tam, večina primerja XG9505 z Q90R.

Zgodovina sprememb…

andrej69 ::

dejimmy je izjavil:

Tukaj si lahko pogledaš primerjavo.
https://www.rtings.com/tv/tools/compare...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

to tudi se splača pogledati

Q70R

XG9505

Q90R vs XG9505

MrStein ::

scipascapa je izjavil:

XF je 120mhz ne? Pride prav to?

Ni. Podpira pa mogoče 120 Hz.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Sem pogledal skoraj vse te zadeve. Sem bral tudi da so uporabniki q70 generalno zadovoljni. Tist video sem tut pogledal kar se tice zvezd in se strinjam da naj bi sony prikazoval dosti boljse detajle.

V prid samsunga govori tale video:

Dejansko je tule govora o tem bloomingu (ne vem ali je mit ali resnica je pa prikazano kot en velik minus - ne vem koliko manipulacije se grejo). Pri sonyju me zmoti android meniji ki so meni osebno grozni. Na splosno sm mnenja da je android tv katastrofa. Nvidia shield os je sicer isti ampak kot predvajalnik prebavi prakticno vse (ajd DVja ne podpira 2017 model)..

Za svetilnost sem se res narobe izrazil saj naj bi bil sony obcutno svetlejsi od samsunga..

broken/link ::

jaz imam občutek, da si se že odločil za Samija - kupi preko spleta. skrbno razpakiraj. če ti ne bo všeč, lahko še vedno vrneš in vzameš drugega.

Slooki ::

Kaj pravite na tale nakup, se splača za to ceno? Predlagate kaj boljšega? Samsung televizor UE65RU7092 - 599,00 €

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t...

Ha. Sem narocil sonyja. Me je prepricalo vse skupaj. Nisem se imel sonyja, starejsi samsung serije 6300 je pa tut kr katastrofa. Imam tudi v glavi, da je sony de facto za sliko in sport.

Malo sicer moram se pocakat na zavarovalnico da vidim kaksen znesek mi bodo odobrili, rezervacija je pa sam 3 delovne dni.. upam da uredijo cimprej in se zapeljem do celovca. Hvala za predloge in mnenja!

scipascapa ::

Zavarovalnica na artikel, kupljen v tujini? Se to da?

1300EUR AVT
1900EUR SLO

nisem vedel, da imamo dvojne plače od njih?

Zgodovina sprememb…

libreus ::

Ima kdo izkušnje s Hisense U8B?

baje so zelo dobri.

Tammih ::

andrej69 je izjavil:

Tine5 je izjavil:

Pozdravljeni, rabil bi pomoc pri izbiri tv. Velikost rabim 55inch, zaenkrat gledam sony. Zanima me, kaj kupiti za cca 700 do 900eur. Tv gledam filme, xbox igre ter šport vsebine. Ima kdo tole tv, kako ste zadovoljni? Hvalaaa za odgovor.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...

Tukaj si lahko nekaj pebereš.

The Sony X850G delivers decent overall picture quality. Like most IPS displays, it has decent viewing angles, but doesn't look great in a dark room, as it has a disappointing contrast ratio, bad black uniformity, and it doesn't have a local dimming feature. This TV looks great in a bright room, though, as it has great peak brightness in SDR and excellent reflection handling. It can display a wide color gamut, but has disappointing color volume. There is very little banding in areas of similar color.

Tammih je izjavil:

Tammih je izjavil:

Zdravo,

prosil bi za pomoč ob nakupu LED TV. Sem nepoznavalec :)
Ramišljam o nakupu 65" oz 70". Za TV bi dal do 900 €. Všeč mi je Ambilight, vendar verjetno ni opcija, ker mi je vseeno slika bolj pomembna kot lučke (na prejšnjih straneh vidim, da Philips odsvetujete). Všeč mi je tudi android tv (ali je Tizen tudi OK)? Ali bom za omenjeno ceno sploh dobil soliden TV? Sem sicer običajen uporabnik: kak film, malo športa, oz. vsega po malem.
Trenutno imam SAMSUNG 50H5000 in sem zadovoljen, samo premajhen je :)

Gledal sem naslednje:
- SAMSUNG 70RU7022 (730 €)
- Philips 65PUS7304 (800 €)
- Sony KD65XG7096BAEP (840 €)

Morda kaj drugega?

torej, omenjeni sony pravte, da je boljs k navedena samsung in philips. A philips je res za drek, ker po enih testih ga pa kr hvalijo (ima tudi android in ambilight). Panasonic TX-65GX820E naj bi bil tut dobra izbira. Se kak predlog? :)

Philips in Panasonic sta ti zelo dobra izbira.. Edino Sony model serije 9 je nekaj kvalitetnejši.

A tale LG je boljši od zgoraj naštetih?
https://www.mimovrste.com/televizorji/l...

libreus je izjavil:

Ima kdo izkušnje s Hisense U8B?

Zelo soliden model. Toda za gledanje filmov, serij itd.. dobiš kvalitetnejše televizorje v tem cenovnem rangu:)

Andrej69: naštej jih, samo pogoj št. 1 je, da ni PHILIPS.

@Tammih

Kar se tiče Lg modela, nikakor ne more konkurirat omenjenim modelom:)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Skylord ()

scipascapa je izjavil:

Andrej69: naštej jih, samo pogoj št. 1 je, da ni PHILIPS.

Zakaj pa ne Philips, če je kvalitetnejši..? Drugače pa recimo Panasonic model GX810, Samsung RU7402 ali pa Sony model XG7096.

Zgodovina sprememb…

sitriani ::

Ali ima Philips 65OLED804 daljinec možnost, da je kot univerzalni daljinec hkrati za Siol box?

sitriani je izjavil:

Ali ima Philips 65OLED804 daljinec možnost, da je kot univerzalni daljinec hkrati za Siol box?

Ni možno..

sitriani ::

Ok hvala za odgovor

@andrej69, hvala za pomoč. Najverjetneje bom izbral Philips 65PUS7304 ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tammih ()

fpbs ::

Tammih je izjavil:

- SAMSUNG 70RU7022 (730 €)
- Philips 65PUS7304 (800 €)
- Sony KD65XG7096BAEP (840 €)

A tale LG je boljši od zgoraj naštetih?
https://www.mimovrste.com/televizorji/l...
Sicer so vsi ti predlagani bolj skromni. Ta LG je enak tem trem predlaganim, s tem da model 70 ima vgrajen VA panel, kar omogoča bolj kontrastno sliko od Philipsa in Sonyja , ki imata IPS panel. LG ima tudi boljši, hitrejši, zaneslivejši operacijski sistem. Nekoliko boljša izbira od tega je UM 7450, ki ima priloženo zelo uporabno telekomando z air-miško in mikrofonom.

Tammih je izjavil:

Če boš gledal v nekoliko temnejšem prostoru, bi ti bila boljša izbira tale model z VA panelom.

https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

Zgodovina sprememb…

dejimmy je izjavil:

Ha. Sem narocil sonyja. Me je prepricalo vse skupaj. Nisem se imel sonyja, starejsi samsung serije 6300 je pa tut kr katastrofa. Imam tudi v glavi, da je sony de facto za sliko in sport.

Malo sicer moram se pocakat na zavarovalnico da vidim kaksen znesek mi bodo odobrili, rezervacija je pa sam 3 delovne dni.. upam da uredijo cimprej in se zapeljem do celovca. Hvala za predloge in mnenja!

Ti ne bo žal, glej saj vidiš, da je Vincent primerja XG9505 z Q90R in na koncu XG9505 sploh ne izpade kaj slabši, kljub temu, da je Samsung dosti dražji, zakaj bi potem vzel Q70R, ki je dve klasi nižji. Ta blooming, ki ga vidiš v videjih, to se v resnici ne vidi tako, v HDR je malo opazn tu in tam spet odvisno od filma ali serije. Jaz sicer imam 55", lahko da večji je TV bolj je opazen, ampak nekak dvomim, ker imam tudi XE9005 v 49" in na 55" ne vidim več bloominga. TV se pač ne sme gledati preblizu, npr eni gledajo 65" in 75" iz 1.5m ali 2m potem se pa čudijo, da vidijo bloomingm, ker iz take razdanje se res vid blooming sploh v HDR in DV in to samo v čisti temi. Tako velik VA panel sploh ni priporočljivo gledati preveč blizo zaradi slabega vidnega kota, ker boš avtomatsko videl sprane črne in barve na vseh robih TVja, bo samo sredina slike tako kot more biti, TV glej saj iz razdalje 2.5 - 3m pa ne bo težav.

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

Zelo soliden model. Toda za gledanje filmov, serij itd.. dobiš kvalitetnejše televizorje v tem cenovnem rangu:)

Npr. kateri modeli? Kolikor sem bral je omenjeni U8B za ta denar off the hook. :)

libreus je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Npr. kateri modeli? Kolikor sem bral je omenjeni U8B za ta denar off the hook. :)

Mogoče je za takšen denar zelo dobra izbira v tujini:) Dočim dobiš pri nas za takšen denar, kvalitetnejše modele katere sem že napisal.. Sicer pa, če misliš, da je to najboljša izbira za takšen denar, nimaš kaj razmišljat..

Tine5 ::

koli99 je izjavil:

Evo, sedaj hotel zaključiti naročilo na Mimovrste a je koda DARILA19 pretekla (očitno danes zvečer). Se da kje dobiti novo?

V akvoniju je 1249,99, danes prisla reklama

andrej69 je izjavil:

libreus je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Mogoče je za takšen denar zelo dobra izbira v tujini:) Dočim dobiš pri nas za takšen denar, kvalitetnejše modele katere sem že napisal.. Sicer pa, če misliš, da je to najboljša izbira za takšen denar, nimaš kaj razmišljat..

Nisem zasledil kje si jih že zapisal (če sem zgrešil, se opravičujem). Na forumu sprašujem in primerjam svoje mnenje z ostalimi, zato smo menda tukaj vsi skupaj, ne? :) Torej, če se vrnem na začetek, spraševal sem o mnenju TV-ja Hisense, zato mi odgovor tipa "če misliš, da je to najboljša izbira za takšen denar, nimaš kaj razmišljat" ne pomaga kaj dosti, verjetno se strinjava? :)

libreus je izjavil:

andrej69 je izjavil:

libreus je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Nisem zasledil kje si jih že zapisal (če sem zgrešil, se opravičujem). Na forumu sprašujem in primerjam svoje mnenje z ostalimi, zato smo menda tukaj vsi skupaj, ne? :) Torej, če se vrnem na začetek, spraševal sem o mnenju TV-ja Hisense, zato mi odgovor tipa "če misliš, da je to najboljša izbira za takšen denar, nimaš kaj razmišljat" ne pomaga kaj dosti, verjetno se strinjava? :)

Kot prvo kar se tiče mnenj Hisense televizorjev, jih boš od drugih uporabnikov na tem forumu zelo teško dobil:) Ker ne vem, če ima kateri tale televizor na tem forumu.. Jaz osebno ga imam v prodajalni, in sem ga primerjal z drugimi modeli televizorjev katere sem že napisal, in ne vidim, da bi bil Hisense kaj kvalitetnejši.. Ravno nasprotno, v nekaterih segmentih je še nekoliko slabši napram omenjenim modelom.. Za katere modele pa se gre, pa lahko preveriš na prejšni strani.

Zgodovina sprememb…

neocodexx ::

Mene pa zanima, če kdo od vas ki imate boljše tvje (kot XG9505 ali kakšen oled) opazi da prikažejo manj bandinga? Ker sem jaz do zdaj bil mnenja da je to problem v videju in kompresiji, ne toliko v samem panelu. Ima pa moj 7304 veliko bandinga še posebej v HDR (raje zato gledam SDR). Npr. v opening sceni pri HDR ripu Blade Runner 2049 ko kamera naredi pan čez pokrajino je ogrono bandinga (v SDR remuxu ga skoraj ni), tu pa so podatki videa:

Video
ID                                       : 1
Format                                   : HEVC
Format/Info                              : High Efficiency Video Coding
Commercial name                          : HDR10
Format profile                           : Main 10@L5.1@High
Codec ID                                 : V_MPEGH/ISO/HEVC
Bit rate                                 : 25.2 Mb/s
Width                                    : 3 840 pixels
Height                                   : 1 600 pixels
Display aspect ratio                     : 2.40:1
Color space                              : YUV
Chroma subsampling                       : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth                                : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame)                       : 0.171
Stream size                              : 28.8 GiB (83%)
Color range                              : Limited
Color primaries                          : BT.2020
Transfer characteristics                 : PQ
Matrix coefficients                      : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries        : BT.709
Mastering display luminance              : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000 cd/m2
Maximum Content Light Level              : 457 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level        : 179 cd/m2

Je tu problem v samem posnetku, ali je tudi odvisno od TVja, da zakrije banding?

P.S.: Pa še to je zanimivo, maxium content in average frame light level: 450 in 180 nitov, torej če imaš TV z 350 nitov v večini posnetkov kot je tale sploh ne izgubljaš tako veliko pri HDR... Gledal sem tudi primerjavo na novem Star Wars HDR remasteru, kjer so bili peak niti izmerjeni okoli cca 200.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

Na strani 215 sem malo bral debato o T2 TV aplikaciji, zanimivo koliko pripomb in da bi naj imel slabo sliko. Jaz nimam takšnih izkušenj. Meni se aplikacija zdi super, dela zelo hitro, nikoli še ni šteknila ali kaj podobnega, slika boljša kot na malem boxu, ki ne podpira 4k in zelo podobna kot na večjem boxu, ki podpira 4k. Tudi pri bratovem Philips 7502 je enako, slika na 4k boxu in aplikaciji zelo identična.

Včeraj sem pisal T2, ker me je zanimalo kako je z Panasonic TVji in žal še kr ni podpore za aplikacijo, tudi LGju še je nima, sploh nisem vedel za LG oz nisem bil ziher če ima ali ne, škoda, ker meni je pa aplikacija zakon, je fajn, ko imaš vse aplikacije v android TVju, Tv priklopljen samo na net in štrom in en dalinjc, kot pa polno dalinjcov in kablov. Tako da, če bi nabavil LG ali Panasonic OLED nebi mogel koristit aplikacije.

Zgodovina sprememb…

Spisek TV za T2 TV aplikacijo je zelo omejene na Samsunge.

libreus je izjavil:

Nisi navedel diagonale. Tukaj imaš primerjavo z modeli podobnih lastnosti: https://www.displayspecifications.com/e...
Tu si pa še oglej primerjavo cen. Ta Hisense ja kar najbolj ugoden: https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-vide...

andrej69 je izjavil:

Tammih je izjavil:

Če boš gledal v nekoliko temnejšem prostoru, bi ti bila boljša izbira tale model z VA panelom.
Ta predlagani model je enak modelu UM7100, s tem, da je 100€ dražji, in da ima slabši operacijski sistem. Poleg tega je Philips glossy, kar zna biti moteče.

andrej69 je izjavil:

@Tammih

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tammih je izjavil:

Ta predlagani model je enak modelu UM7100, s tem, da je 100EUR dražji, in da ima slabši operacijski sistem. Poleg tega je Philips glossy, kar zna biti moteče.

Zanimivo, popolnoma nasprotujoča si komentarja. Očitno eden ne ve kaj govori, ali pa zavaja. Mi je pa zanimiva navedba, da je webOS boljši os od androida..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tammih ()

Tammih je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@Tammih

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tammih je izjavil:

Ta predlagani model je enak modelu UM7100, s tem, da je 100EUR dražji, in da ima slabši operacijski sistem. Poleg tega je Philips glossy, kar zna biti moteče.

Zanimivo, popolnoma nasprotujoča si komentarja. Očitno eden ne ve kaj govori, ali pa zavaja. Mi je pa zanimiva navedba, da je webOS boljši os od androida..

Kar se tiče uporabnika @fpbs, se je že nekajkrat osmešil, kar se tiče poznavanja tv tehnologije:) Tako, da njemu lahko zaupaš..:D Kar pa se tiče Lg-ja, je zadnje kar bi jaz osebno kupil:)) Tukaj mislim predvsem na LCD televizorje.. Lahko pa si tukaj prebereš citat, iz enega zelo poznanega testa in sicer za najvišji model Lg-ja..

Conclusion

In terms of picture quality, SM90 disappoints. The way it processes video in 8-bit SDR - all non-HDR video - is subpar and especially low-bitrate content from streaming services or channels suffer as a result, with green tint and heavy posterization in shadow details. These issues are not present with HDR content but the TV's limitations in zone dimming (48 zones only), contrast, and black levels, affect HDR picture quality, leading to visible halos (blooming) and limited dynamic range. These limitations also affect SDR picture quality but are more prominent in HDR.

The main advantage of the IPS panel type that LG is using in its LCD TVs is viewing angles but this year Samsung has, through sub-pixel rendering, managed to significantly widen viewing angles on the VA LCD panel type, catering to buyers who seek an alternative to OLED and worries of burn-in. This leaves LG with LCD TVs that are far from matching other top LCD TVs and its own OLED TVs. SM90 delivers mediocre HDR and SDR (channels, DVD, Blu-ray) picture quality and without any obvious advantages over the latest generation of VA LCD panels, LG's LCD TVs are being squeezed. Right now - and luckily for LG perhaps - only Samsung can offer this LCD alternative but unless LG dedicates more development ressources to its LCD TVs, it is hard to see them having a bright future. SM90 is not a TV that we can recommend.

Zgodovina sprememb…

@skyform

Grem verjetno v petek po tv. Danes so ga ze zvisali na 1400EUR, sm ga se ujel za 1300EUR. Z zavarovalnico sm pa tut ze dokoncno dogovorjen. Javim rezultate. Na sedanji philips bo vsekakor napredek. Edino kar je imel philips je 128 local dimming zones (menda). Gledam iz cca. 3,5m.

Btw. Mogoce kdo odkupuje razbite tvje? Imam prakticno nov daljinec (uporabljam logitech harmony) in tv philips 65pus7601 z razbitim lcdjem..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejimmy ()

dejimmy je izjavil:

@skyform

Grem verjetno v cetrtek po tv. Danes so ga ze zvisali na 1400€, sm ga se ujel za 1300€. Z zavarovalnico sm pa tut ze dokoncno dogovorjen. Javim rezultate. Na sedanji philips bo vsekakor napredek. Edino kar je imel philips je 128 local dimming zones (menda). Gledam iz cca. 3,5m.

Btw. Mogoce kdo odkupuje razbite tvje? Imam prakticno nov daljinec (uporabljam logitech harmony) in tv philips 65pus7601 z razbitim lcdjem..

Sem videl ja, da so danes dvignili ceno oz kr razprodan je, dobro da si zgrabil, trenutno ne dobiš boljši TV v 65" za takšno ceno.

Ja tale tvoj Philips zgleda kr fajna stvarca za te, leta 2016, amapak sem prepričan da bo XG9505 kar boljši v določenih stvareh, sploh barve in white balance bodo dosti boljše out of the box, ker vidim, da piše za tvoj Philips da je kr slabo nastavljen out of the box kar se tega tiče.

Iz 3.5m nebi smel imeti težav z bloomingom ali vidnim kotom. Ko dobiš TV mi lahko pišeš pm če hočeš, da ti povem moje nastavitve in sprobaš, če so ti všeč, če ne pa si pač nardiš po svoje ali pač imaš out of the box custom in cinema, ki sta že zelo dobra.

bongobango ::

Verjetno je tole TOP ponudba: 200-400 eur ceneje kot ponavadi pri nas ali v Mediamarkt Graz:

https://www.mediaworld.it/product/p-752...

SONY KD65XF9005 999,00 eur, ponudba pa velja verjetno samo za nakupe po spletu in časovno omejena še 9 ur. je pa bila pred dnevi enaka ponudba, mogoče jo še ponovijo.

Problem je edino, ker ne moreš TV osebno dvigniti po naročilu/plačilu po spletu ampak ga pošiljajo samo na naslove po Italiji.

Razmišljam, če ga bi poslali na kakšno poštno ležeče v Italiji (fermo posta) ali v skladišče kakšnega GLS, UPS... (fermo deposito), a ne vem s lkatero dostavno službo pošiljajo...

Kličem jih na št. +390403488111 v Trst, pa čakaš in čakaš....in nič...

Zgodovina sprememb…

broken/link ::

@tammih - če bi spremljal temo bi vedel, da:
- je andrej69 povezan s philipsom in njegovo prodajo. Kako točno še ni povedal, in verjetno nikoli ne bo. Je pa v njegovih očeh philips najboljša, najlepša, najbolj orgazmična znamka TVja. in vse kar philips ima, naredi in uporablja je najboljše - posledično tudi androidTV. in ne mara fpbs-ja.
- fpbs pa je povezan z LGjem oz. je LG fan in pač ne mara andreja.

tako da če pol daš v temo dva osebka, ki se ne prebavljata - dobiš to, kar je tu :)

Kar pa se tiče OSa na TVju? kaj pa definira najboljši OS? hitrost? uporabnost? lepota? odzivnost? povezljivost? nabor aplikacij? druge stvari? tu pač ni enoznačnega odgovora.
Tako da ja, webOS je v marsikatere pogledu bojši od androidTVja, je pa tudi androidTV v marsikaterem pogledu boljši od webOSa. Sem pa še vedno mnenja, da če rabiš androidTV, da je najbolje, da si nabaviš namenski box za to.

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče uporabnika @fpbs, se je že nekajkrat osmešil, kar se tiče poznavanja tv tehnologije:) Tako, da njemu lahko zaupaš..:D Kar pa se tiče Lg-ja, je zadnje kar bi jaz osebno kupil:)) Tukaj mislim predvsem na LCD televizorje.. Lahko pa si tukaj prebereš citat, iz enega zelo poznanega testa in sicer za najvišji model Lg-ja..
Andrej ta citat, ki nima popolnoma nič skupnega z modelom UM 7100 si že najman tridesetkrat prilepil in to vse v stilu zavajanja in vsiljevanja tvojega Philipsa. Iz tega razloga, so te zbrisali z vseh hrvaških in Yugo forumov. Pošlji mi samo en post, kjer sem se osmešil.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Andrej ta citat, ki nima popolnoma nič skupnega z modelom UM 7100 si že najman tridesetkrat prilepil in to vse v stilu zavajanja in vsiljevanja tvojega Philipsa. Iz tega razloga, so te zbrisali z vseh hrvaških in Yugo forumov. Pošlji mi samo en post, kjer sem se osmešil.

Še kako ima skupnega:)) Razen, da ima model UM7100 nekaj boljši kontrast in prikaz črne na račun VA panela. Ostale anomalije, ki pa so opisane za model SM9000 pa še kako pestijo tudi tale nižji model.. To pa enostavno zato, ker je sam procesor za obdelavo slike premalo kvaliteten, da bi televizor lahko ponujal kvalitetno sliko:))Kar pa se tiče tvojih postov jih sedaj ne bom iskal, ker jih je bilo kar nekaj.. Sem pa si zapomnil eno tvojo izjavo, da Philips sploh nima zatemnenja, kar je seveda popoln nesmisel.. Če bi se malo spoznal na televizorje, bi vedel, da ima vsak televizor zatemnenje panela, toda v različnih specifikacijah..

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Še kako ima skupnega:)) Razen, da ima model UM7100 nekaj boljši kontrast in prikaz črne na račun VA panela. Ostale anomalije, ki pa so opisane za model SM9000 pa še kako pestijo tudi tale nižji model.. To pa enostavno zato, ker je sam procesor za obdelavo slike premalo kvaliteten, da bi televizor lahko ponujal kvalitetno sliko:))Kar pa se tiče tvojih postov jih sedaj ne bom iskal, ker jih je bilo kar nekaj.. Sem pa si zapomnil eno tvojo izjavo, da Philips sploh nima zatemnenja, kar je seveda popoln nesmisel.. Če bi se malo spoznal na televizorje, bi vedel, da ima vsak televizor zatemnenje panela, toda v različnih specifikacijah..
Andrej ne obračaj besed in se ne sprenevedaj, točno vem, kaj sem zapisal.

mevden ::

Kakšni so pa kaj xiaomi ali sharp tvji?

To je za na vikend, priklop na stropno anteno in satelitsko. Včasih youtube preko mobilnih podatkov. Tam nimam intetneta sicer.

https://www.mishop.si/xiaomi-mi-tv-4s-u...

Ali sharp?
https://www.mimovrste.com/televizorji/s...

Za cca 450 eur, se kaj boljšega? Lahko je 50inch.

Dimnik ::

Se splača stegnit za tale sony?

https://red.mediamarkt.at/6bis9.html

MrStein ::

fpbs je izjavil:

Pošlji mi samo en post, kjer sem se osmešil.

Vsakič, ko poskušaš pisati o stvareh, ki presegajo "ta TV je črne barve, tisti pa srebrne".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
237 / 549
»»