Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi
lejko0 ::
@mat11
Napiši po resnici, pa ne bo nikakršnih težav:))Sicer pa je tako iz teh testov razvidno, da gre za zelo dober televizor:)
http://www.chip.de/test/Philips-55PUS75...
https://www.hifitest.de/test/fernseher/...
Kar se tiče PUS7502 je dejansko tako kot so napisali pri hdtelevizija.com. Gre za dober TV, ne pa tudi zelo dober, kaj šele odličen TV. Z drugimi besedami - v tem cenovnem razredu ima konkurenca (Sony, Samsung in LG) veliko boljšo ponudbo.
andrej69 ::
@mat11
Napiši po resnici, pa ne bo nikakršnih težav:))Sicer pa je tako iz teh testov razvidno, da gre za zelo dober televizor:)
Kar se tiče PUS7502 je dejansko tako kot so napisali pri hdtelevizija.com. Gre za dober TV, ne pa tudi zelo dober, kaj šele odličen TV. Z drugimi besedami - v tem cenovnem razredu ima konkurenca (Sony, Samsung in LG) veliko boljšo ponudbo.
Kaj tudi ti ne razumeš dobro nemško..?
Pa še sklepna misel dveh testov.
Fazit
Der Philips 55PUS7502 bringt kräftige, angenehme TV-Bilder und überzeugt mit seinem großzügigen Betrachtungswinkel. Seine Bedienung ist anwenderfreundlich, und als Smart-TV versteht er sich auf Streaming – sei es als Wiedergabegerät oder Server.
Finden Sie hier Ihr individuelles Media-Möbel, passend zu diesem Gerät.
Philips PUS7502: Scharf und bunt mit UHD und HDR
Für gute Bildqualität legt sich Philips ebenfalls mächtig ins Zeug, der PUS7502 ist der erste und der günstigste Fernseher aus dem 2017er-Programm mit dem hauseigenen P5-Prozessor. Der kümmert sich um Bild-Skalierung, Bewegungs-Glättung, Rausch-Filterung und vieles mehr, damit von TV-Sendungen bis hin zu Filmen mit extrascharfer Ultra-HD-Auflösung jedwedes Material optimal aussieht – mit Erfolg! Im Test gehörte der Philips zu den Modellen mit dem schärfsten und detailreichsten Bild.
Koliko je razbrati iz tega vsega, gre vseeno za zelo dober model:))
Pa kar se tiče konkurence v tem cenovnem rangu..Kateri Lg ali pa Samsung pa je kvalitetnejši...?
Kar pa se tiče Sonya, pa je samo model XE8505 konkurenčen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
mat11 ::
Evo začel prikljapljati 65 7502, Velika zadeva, teška. Sedaj se posodablja in trenutna slika sivo plava ima kar nekaj flekov oziroma meglic v obliki črt. Bomo videli kasneje.
mat
T_F_7 ::
Kupujem TV 55" za katerega sem pripravljen odšteti 900€ oz kakšen evro več v primeru, da TV znatno boljša. Gledam iz razdalje 2,5m in se mi zato zdi 55" diagonala najboljša izbira. Opazil sem, da je kar lep preskok v ceni med 55" in 60", zato sem se odločil za 55".
Uporabljal jo bom za:
- gledanje TV serij (vsak dan), ki se trenutno dobijo v 720p in 1080p
- igranje PS4 (full HD) in v prihodnje PS4 PRO (4K)
- ogled nogometne tekme (pribl. 1x na teden) v SD kvaliteti, v prihodnje ciljam na boljše
- ogled filma (pribl. 1x na teden), tu ciljam na najboljšo kvaliteto, ki jo travnik ponuja
Sedaj gledam TV serije in filme iz USBja ali zunanjega diska, vendar bi rad da TV podpira Kodi in Popcorn Time.
Kaj mi svetujete?
Uporabljal jo bom za:
- ogled nogometne tekme (pribl. 1x na teden) v SD kvaliteti, v prihodnje ciljam na boljše
- ogled filma (pribl. 1x na teden), tu ciljam na najboljšo kvaliteto, ki jo travnik ponuja
Sedaj gledam TV serije in filme iz USBja ali zunanjega diska, vendar bi rad da TV podpira Kodi in Popcorn Time.
Kaj mi svetujete?
yero7 ::
scipascapa je izjavil:
kaj pravite, 550€?
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...
Za gledanje televizije kot so hd kanali je vredu. Kar se tiče imet to tv kot monitor ter igranje iger ne bo bila dobra izkušnja zaradi prevelikega input laga (50ms). tudi gledanje hdr filmov ne bo nič posebnega ker ima premalo svetlosti(250cd/m2). Ima odličen statični kotrast, ki pride upoštev pri temnem prostoru vendar je treba televizijo gledat naravnost, ker ima VA panel in barve zbledijo če gledaš od strani za razliko od ips. Dobra stvar je ta da ima direct led, ki pripomore, da je manjša verjetnost display bleedinga. Za nezahtevnega uporabnika bo ta televizija bila odlična in je vredna svoje cene.
Kupujem TV 55" za katerega sem pripravljen odšteti 900€ oz kakšen evro več v primeru, da TV znatno boljša. Gledam iz razdalje 2,5m in se mi zato zdi 55" diagonala najboljša izbira. Opazil sem, da je kar lep preskok v ceni med 55" in 60", zato sem se odločil za 55".
Uporabljal jo bom za:
Kaj mi svetujete?
Za takšen denar, vsekakor Philips model 7502:)Dobiš ga lahko za 950 evrov.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...
Ali tale slabši model Sonya ali Panasonica
https://www.ceneje.si/Izdelek/8318312/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8388939/a...
fpbs ::
Uporabljal jo bom za:
Kaj mi svetujete?
Mene zanima koliko ti je pomemben ps4 igranje(predvsem input lag treba gledat in motion blur) in če gledaš tv naravnost(va panel) ali če imaš frende ko gledaste tekme (ips panel)?
tf7 v glavnem za gledat sd in hd ti priporočam samsunga 55MU6402 ali pa sonya KD-55XE7096. Oba bosta odlična pri igrah(nizek input lag) in oba imata dobro procesiranje slike.
Da se popravim: če za 1000 € dobim več, potem dam raje jurja.
Imam predsodke do znamke Philips, kaj mi ta TV ponuja v primerjavi z drugimi iz istega cenovnega ranga?
PS4 igram manj pogosto kot pa gledam TV serije, vendar mi je vseeno zelo pomembno. Sicer sem vedno prisegel na gameplay in ne na grafiko, vendar bi rad sedaj, ko prižgem konzolo redkeje v primerjavi s preteklostjo, užival na polno.
65% TV serije, filmi v 720p, 1080p in v prihodnje 4K (zaenkrat malo izbire)
35% PS4 v 1080p in v prihodnje PS4 Pro v 4K
10% fuzbal SD, HD
TV gledam naravnost, ko sedim na kavču in tudi ko se uležem, si prilagodim s pomočjo stenskega nosilca na pravi kot. Včasih gledava TV dva, zelo redko trije, ampak mislim, da tudi v slednjem primeru, ko sedijo trije en zraven drugega, zadostuje VA panel. Popravite me, če se motim.
Imam predsodke do znamke Philips, kaj mi ta TV ponuja v primerjavi z drugimi iz istega cenovnega ranga?
Mene zanima koliko ti je pomemben ps4 igranje(predvsem input lag treba gledat in motion blur) in če gledaš tv naravnost(va panel) ali če imaš frende ko gledaste tekme (ips panel)?
PS4 igram manj pogosto kot pa gledam TV serije, vendar mi je vseeno zelo pomembno. Sicer sem vedno prisegel na gameplay in ne na grafiko, vendar bi rad sedaj, ko prižgem konzolo redkeje v primerjavi s preteklostjo, užival na polno.
10% fuzbal SD, HD
TV gledam naravnost, ko sedim na kavču in tudi ko se uležem, si prilagodim s pomočjo stenskega nosilca na pravi kot. Včasih gledava TV dva, zelo redko trije, ampak mislim, da tudi v slednjem primeru, ko sedijo trije en zraven drugega, zadostuje VA panel. Popravite me, če se motim.
10% fuzbal SD, HD
Prvo si poglej tukaj teste pa boš vse razumel:)Kar pa se tiče primerjave z drugimi.Ta televizor ponuja največ , če gledamo skupno za takšen denar, od kvalitete slike , možnosti aplikacij, zvoka itd..Res je, da VA panel ponuja boljši kontrast, in prikaz črne barve.Toda kar se tiče kontrasta, je tudi na tem Philipsu zelo soliden. Ima pa ta Philips napram konkurenci v tem rangu, občutneje boljšo ostrino slike, gibanje slike, kar se tiče prikaza samih detajlov, naravnih barv itd..V glavnem v segmentih, kjer pride do izraza zelo kvaliteten procesor.)
http://www.computerbild.de/artikel/avf-...
http://www.monitor.si/media/monitor/dok...
Ta Philips televizor, ima v tem rangu tudi edini 100Hz osveževanje panela in 10 bitni panel:))Kar je vsekakor velika prednost, napram drugim televizorjem v tem rangu..
10% fuzbal SD, HD
Razumem torej izberi si izmed tistih dveh modelov, ki sem ti jih predlagal ne bo ti žal. Če hočeš imet bolj premium pa se začne z 1350 evri z soniyem KD-55XE9005B, ki največ ponuja za to ceno v tem rangu. Ne vem koliko se ti mudi zelo kmalu pridejo novi modeli televizij (okoli aprila) tako da če lahko počakaš osebno nebi zdaj kupoval.
Ta Philips televizor, ima v tem rangu tudi edini 100Hz osveževanje panela in 10 bitni panel:))Kar je vsekakor velika prednost, napram drugim televizorjem v tem rangu..
Bi te prosil če bi mi pokazal kakšno stran kjer so delali teste input laga ter motion blura in image retention na philipsovih televizijah, ker do zdaj sem zasledi, da niso dobri, kar se tiče iger imajo prevelik input lag tako da za playstation bi bili slaba izbira. Je pa res da imajo dobro preštudiran ambilight.
Nikakor nima previsok input lag, kajti mi smo preiskušali Panasonic model DX,ki ima input lag okoli 60ms v game modu, pa je šlo igrat brez večjih težav:) Kaj šele ta Philips , ki ima input lag okoli 30ms. Saj ni vse v input lagu, važno je tudi kako odzivnost ima sam panel, kjer so IPS paneli tako najboljši in pa zmogljivost samega procesorja:)Danes velja nekakšno prepričanje, da mora imet televizor input lag 10 ali 20ms, da bi lahko igral. Pa je vse to samo marketing..Kajti na televizorju , ki ima input lag tudi 30ms, se da zelo dobro igrat:)Tukaj pa citat iz testa.
Input lag in PC and game modes is decent enough for good gaming on 55PUS7502. We tried a few games on PS4 Pro and were satisfied with motion resolution and quick response to our controls.
Input lag in PC and game modes is decent enough for good gaming on 55PUS7502. We tried a few games on PS4 Pro and were satisfied with motion resolution and quick response to our controls.
Nikakor nima previsok input lag, kajti mi smo preiskušali Panasonic model DX,ki ima input lag okoli 60ms v game modu, pa je šlo igrat brez večjih težav:) Kaj šele ta Philips , ki ima input lag okoli 30ms. Saj ni vse v input lagu, važno je tudi kako odzivnost ima sam panel, kjer so IPS paneli tako najboljši in pa zmogljivost samega procesorja:)Danes velja nekakšno prepričanje, da mora imet televizor input lag 10 ali 20ms, da bi lahko igral. Pa je vse to samo marketing..Kajti na televizorju , ki ima input lag tudi 30ms, se da zelo dobro igrat:)Tukaj pa citat iz testa.
To se strinjam, da se da igrat tudi na višjem input lagom tam do 40 ms brez večjih težav. Ips paneli imajo en vekih problem pri gledanju filma in tv showow, ker črna barva je siva zato ips so bolj uporabni za monitorje kot za tv. No ja jst sem želel malo več kot samo citat sem upal, da imaš kakšne teste philipsov z Leo Bodnar-jevim testerjem input laga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yero7 ()
To se strinjam, da se da igrat tudi na višjem input lagom tam do 40 ms brez večjih težav. Ips paneli imajo en vekih problem pri gledanju filma in tv showow, ker črna barva je siva zato ips so bolj uporabni za monitorje kot za tv. No ja jst sem želel malo več kot samo citat sem upal, da imaš kakšne teste philipsov z Leo Bodnar-jevim testerjem input laga.
Nažalost nimam.
Nažalost nimam.
Nič hudega se bom potrudil najt.
Motion ::
V mediaworld dobiš xe850 serijo za 1k ojrov. Jst bi se na tvojem mestu stegnu do xe900 serije za 1.3K, ki je res super za HDR (ga res hočeš med pri PS4-ki in gledanju filmov)
Mesar ::
Philipsi so naceloma najmanj zazeljeni med TVji... samo v vrednost, kupiš krš imaš smeti
Your turn to burn!
Philipsi so naceloma najmanj zazeljeni med TVji... samo v vrednost, kupiš krš imaš smeti
Ja so bili nekdaj:))Kako pa to, da je pri nas toliko povpraševanja za to znamko, in, da je najbolje prodajan televizor v Sloveniji, in lanski modeli so bili za skoraj 30% bolje prodajani v Evropi kakor leta 2016:)Po teh podatkih ravno ni videt, da bi prodaja upadala, ali, da bi bili manj zaželeni..
Zgodovina sprememb…
Mesar ::
ker crkuje ker se zaganja 2 minuti, ker počasi dela, KJE SI ŽE VIDEL DA TI TV LAGIRA? samo pri Philpsu
Your turn to burn!
ker crkuje ker se zaganja 2 minuti, ker počasi dela, KJE SI ŽE VIDEL DA TI TV LAGIRA? samo pri Philpsu
Kaj si ti neumen..? Philips ima 2,8% okvar znotraj 2 letne garancije in nekaj več znotraj 5 letne garancije:)Kar je odličen podatek:)) Kar se tiče resetiranja ni nikakršnih težav, kakor so bile leta nazaj..
Kajti ni več težav z Softwerjem, pa tudi Android 6,0/7.0 deluje brez težav,bile pa so težave tudi na račun starega Androida 5.1. Tako, da ne primerjat par lete stare modele z novejšimi..Tukaj na tem forumu, jih ima kar nekaj Philps televizorje, pa še eden ni napisal o teh težavah:)) Tako, da je to tvoja fikcija v glavi..
Verjamem, da Philipsi niso več crap kot pred nekaj leti, ker sem to tudi drugje zasledil, zato se hočem otresti tega predsodka, vendar če rečeš, da so dobri TVji, ker se najbolj prodajajo v Sloveniji, potem ti ne verjamem, ker so se Philipsi najbolj prodajali v Sloveniji tudi, ko so bili crap. Enostavno imajo prodajalci v ponudbi največ Philipsov, zato se le-ti najbolj prodajajo. Veliko folka ne razišče trenutne situacije, ko kupuje TV. Pač grejo parkrat v par trgovin in eno kupijo. Med tistimi na izbiro je največ Philipsov, torej se ta največ prodaja. Zakaj se prodajalcem vsiljuje Philips je pa druga zgodba.
@andrej69: 50-60 let star kupec bo zaprisegel na Philips, ker ima na podstrešju še vedno delujočega Philipsa, ki ga je kupil 30 in več let nazaj. Moja ta stara dva sta bila ista dokler jim ni Philips šel prehitro rakom žvižgat. Pa še vztrajala bi, če ne bi sam takrat raziskal situacije s TVji in ju preusmeril v nakup Samsunga. To da prodajalce filajo s Philipsi mi je povedal kolega (ki dela v trgovini, kjer prodajajo tudi TVje) ene par let nazaj. Verjamem, da so mlajše generacije spoznajo na TVje - na slo-techu berejo tvoje komentarje in potem ti pridejo v trgovino pametovati o stvareh katere si jih ti naučil
Cene Philips televizorjev 2018.Kakšen model, ki ni v tej ponudbi bo še na voljo kasneje letos.
OLED modeli:
65OLED973/12 65 OLED + Soundbar + HDR10+ 4.999,- EUR
65OLED873/12 65 OLED + HDR10+ 3.499,- EUR
65OLED803/12 65 OLED + Pure Design + HDR10+ -
55OLED803/12 55 OLED + Pure Design + HDR10+ -
LCD modeli:
65PUS8503/12 65 NanoLED + Soundbar + HDR10+ -
55PUS8503/12 55 NanoLED + Soundbar + HDR10+ 1.599,- EUR
49PUS8503/12 49 NanoLED + Soundbar + HDR10+ 1.299,- EUR
75PUS8303/12 75 NanoLED + HDR10+ -
65PUS8303/12 65 NanoLED + HDR10+ -
55PUS8303/12 55 NanoLED + HDR10+ 1.499,- EUR
49PUS8303/12 49 NanoLED + HDR10+ 1.199,- EUR
75PUS7803/12 75 LCD LED + Glas Design 3.399,- EUR
65PUS7803/12 65 LCD LED + Glas Design -
55PUS7803/12 55 LCD LED + Glas Design 1.299,- EUR
49PUS7803/12 49 LCD LED + Glas Design 1.099,- EUR
65PUS7303/12 65 LCD LED silver frame 1.699,- EUR
55PUS7303/12 55 LCD LED silver frame 1.099,- EUR
50PUS7303/12 50 LCD LED silver frame 999,- EUR
49PUS7303/12 49 LCD LED silver frame 799,- EUR
55PUS7373/12 55 LCD LED black frame 1.099,- EUR
50PUS7373/12 50 LCD LED black frame 999,- EUR
43PUS7373/12 43 LCD LED black frame 799,- EUR
55PUS7383/12 55 LCD LED white frame 1.099,- EUR
50PUS7383/12 50 LCD LED white frame 999,- EUR
43PUS7383/12
OLED modeli:
65OLED973/12 65 OLED + Soundbar + HDR10+ 4.999,- EUR
65OLED873/12 65 OLED + HDR10+ 3.499,- EUR
65OLED803/12 65 OLED + Pure Design + HDR10+ -
55OLED803/12 55 OLED + Pure Design + HDR10+ -
LCD modeli:
65PUS8503/12 65 NanoLED + Soundbar + HDR10+ -
55PUS8503/12 55 NanoLED + Soundbar + HDR10+ 1.599,- EUR
49PUS8503/12 49 NanoLED + Soundbar + HDR10+ 1.299,- EUR
75PUS8303/12 75 NanoLED + HDR10+ -
65PUS8303/12 65 NanoLED + HDR10+ -
55PUS8303/12 55 NanoLED + HDR10+ 1.499,- EUR
49PUS8303/12 49 NanoLED + HDR10+ 1.199,- EUR
75PUS7803/12 75 LCD LED + Glas Design 3.399,- EUR
65PUS7803/12 65 LCD LED + Glas Design -
55PUS7803/12 55 LCD LED + Glas Design 1.299,- EUR
49PUS7803/12 49 LCD LED + Glas Design 1.099,- EUR
65PUS7303/12 65 LCD LED silver frame 1.699,- EUR
55PUS7303/12 55 LCD LED silver frame 1.099,- EUR
50PUS7303/12 50 LCD LED silver frame 999,- EUR
49PUS7303/12 49 LCD LED silver frame 799,- EUR
55PUS7373/12 55 LCD LED black frame 1.099,- EUR
50PUS7373/12 50 LCD LED black frame 999,- EUR
43PUS7373/12 43 LCD LED black frame 799,- EUR
55PUS7383/12 55 LCD LED white frame 1.099,- EUR
50PUS7383/12 50 LCD LED white frame 999,- EUR
43PUS7383/12
fpbs ::
Andrej, vsi letošnji Philipsi od 7803 navzdol so 50Hz in s skromno svetilnostjo 250-350cd/m2, baje naj bi pri tej skromnosti celo nudili HDR. Ostali so NanoLED z vgrajenimi LG paneli, za katere je bilo do sedaj od tebe slišati samo grajo. Kako bo to sedaj?
Andrej, vsi letošnji Philipsi od 7803 navzdol so 50Hz in s skromno svetilnostjo 250-350cd/m2, baje naj bi pri tej skromnosti celo nudili HDR. Ostali so NanoLED z vgrajenimi LG paneli, za katere je bilo do sedaj od tebe slišati samo grajo. Kako bo to sedaj?
Kar se tiče 50Hz panelov, so se pri Philipsu odločili predvsem zaradi ugotovitve, da s takšnim zmogljivim procesorjem ni potrebe za 100Hz panelom v tem rangu televizorjev. Sicer pa so tudi drugi proizvajalci, že do sedaj v tem rangu uporabljali večinoma 50Hz panele. Za nekatere, bo bolj kot 50Hz panel pomembneje, da bo imela letos večina Phiips televizorjev VA panele.Tudi kar se tiče svetilnosti, ne bo nihče v tem rangu ponudil kaj boljše specifikacije..Kajti za pravi HDR, se tako ve, da treba vzet kakšno serijo 8 ali 9..Ali pa OLED. Kar se tiče Nano Led panelov jih jaz nisem posebno kritiziral, pa tudi ne hvalil:)Predvsem sem pri Lgju kritiziral do sedaj, slabe procesorje..Bomo pa videli kako se bodo ti paneli obnesli pri Philipsu.
@andrej69, @yero7: sem si ogledal linke, kaj dosti si z nemščino ne znam pomagati. 55PUS7502 bi bil idealen za TV serije, za PS4 manj. Panasonic si rekel, da je slabši, torej odpade.
Primerjal sem tehnične lastnosti Sony KD-55XE8096 s KD-55XE7096 od yero7 in je razlika samo v porabi. Kaj pa Sony KD-55XE8505, ki sem ga zasledil za 999€ v primerjavi z ostalima dvema Sonyjevima?
Samsung 55MU6402 stane dobrih 650€ in ne verjamem, da je na nivoju ostalih omenjenih.
Nameraval sem kupiti TV v roku dveh tednov od danes. Kdaj aprila pridejo novi modeli? Ne bi rad, da se april spremeni v maj, ker bi bilo too much. Po grafu sodeč bi aprila lahko ciljal na boljši 2017 model za isto ceno oz na 2018 model. @yero7, kaj si imel točno v mislih?
Primerjal sem tehnične lastnosti Sony KD-55XE8096 s KD-55XE7096 od yero7 in je razlika samo v porabi. Kaj pa Sony KD-55XE8505, ki sem ga zasledil za 999€ v primerjavi z ostalima dvema Sonyjevima?
Samsung 55MU6402 stane dobrih 650€ in ne verjamem, da je na nivoju ostalih omenjenih.
Nameraval sem kupiti TV v roku dveh tednov od danes. Kdaj aprila pridejo novi modeli? Ne bi rad, da se april spremeni v maj, ker bi bilo too much. Po grafu sodeč bi aprila lahko ciljal na boljši 2017 model za isto ceno oz na 2018 model. @yero7, kaj si imel točno v mislih?
@andrej69, @yero7: sem si ogledal linke, kaj dosti si z nemščino ne znam pomagati. 55PUS7502 bi bil idealen za TV serije, za PS4 manj. Panasonic si rekel, da je slabši, torej odpade.
Tukaj si poglej kako so rangirani določeni modeli:)Slovensko pa mislim, da razumeš..
http://www.monitor.si/media/monitor/dok...
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...Je ceneje tukaj, če si iz obale: http://www.mediaworld.it/mw/mediaworld-...
Hitro zagrabit če kdo rabi.
@andrej69: ta link sem že prvič prečekiral in ugotovil da je 55PUS7502 zmagovalec med primerjanimi TVji. Opažam tudi da je cena v 8ih mesecih padla za 20-30%.
klasicni ::
Pozdravljeni,
še jaz bi vprašal za nasvet glede nakupa TV-ja.
Razdalja je 5,5 m, zato je želja 75" TV, gledamo večinoma HD programe na TV, serije in filme.
Cenovno bi šla skozi tale dva:
1. Sony 4K LED TV sprejemnik KD-75XE8596B 189 cm (75")
2. Samsung 4K TV sprejemnik 75MU6102 (75")
Katerega svetujete? Ali bi bilo bolše iti na 65" ??
še jaz bi vprašal za nasvet glede nakupa TV-ja.
Razdalja je 5,5 m, zato je želja 75" TV, gledamo večinoma HD programe na TV, serije in filme.
Cenovno bi šla skozi tale dva:
1. Sony 4K LED TV sprejemnik KD-75XE8596B 189 cm (75")
2. Samsung 4K TV sprejemnik 75MU6102 (75")
Katerega svetujete? Ali bi bilo bolše iti na 65" ??
Motion ::
xe850 ma že občutno boljšo sliko natram xe700 in xe800 seriji zaradi bolšega slikovnega procesorja (pa panel je VA napram IPSju v xe700 in xe800 seriji)
tuki maš dobre review za TV-je
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony
easyrider3 ::
Do sedaj kar sem kupil in imel od SAMSUNG znamke mi je se kvarilo edino Blu-ray predvajalnik še deluje ampak ga tudi včasih kar zjebe in čisto zašteka.
--Kot prvo mi je že takrat leta nazaj novi katodni televizor zaslona 70 cm od vsega začetka zajebaval in mi večkrat vrglo iz programa ven na AV izhod. Najbolje mi
je deloval če sem ga malo od spodaj podložil da je naprej visel in po parih letah je potem moral iti na servis ker je prevečkrat ven metalo,baje je osnovna
plošča bila počena so rekli.
--Kot drugo stvar sem kupil glasbeni stolp Samsung ki je od začetka samo od 10-15-krat zavrtel CD in kasneje ga sploh ni več hotel prebrati in vrteti zato je šel na
servis.Iz servisa prinesem domov probam če CD predvaja pa je bilo isto kot pred tem in v tem času je pa že tovarniška garancija potekla saj sem ga na servis
nesel nekaj dni pred potekom tovarniške garancije
--Kot tretje sem pred slabimi 3-leti nabavil televizor Samsung 50UE6400 in kaj se zgodi kot to,da se po zaslonu začnejo delati lise ki so vidne pri svetlejši sliki in
to na vijoličasto barvo je kazalo. Dobro vsaj to da sem imel kasko se zgodi ampak 80 eur sem pa še vedno moral plačati
--Kot četrto sem pred še ne 2-letoma pri simobilu vzel telefon Samsung Note 4 kateri še deluje samo je pa že tudi se pokvarilo naslednje. Infra red več ne deluje saj
ga ne morem več uporabljati za daljinca za kako napravo,potem sedaj se tudi ne morem več povezati z televizorjem preko screen mirroringa,potem preko wi-fi ki
ga ponujajo na petrolovih bencinskah ali podobnih mi ne deluje edino če je wi-fi čisto odprt
Mislim da je preveč precenjen Samsung ali se je pa poslabšal saj je tudi dosti objavljenega po forumih glede problemov
Leta 2010 sem kupil televizor Sony KDL 40W4500 in še sedaj deluje brez problema pa je 5 let bil prižgan vsak dan minimalno 12 ur. In pred 5-meseci sem moral kupiti televizor,ker je Samsung šel na servis in kaj češ drugega kot SONY kupit in pri tem bo tudi vedno ostalo. ONLY SONY pa če bi sedaj moral it kupit televizor bi pa sigurno vzel model SONY XE9005
Pa še nekaj tisti ki tako hvalijo LG televizorje imeli so lahko kar povem v Novem mestu pred 2-3 letoma veliko reklamacij na LG televizorje in sicer glede zaslonov baje so bili slabo skupaj dani ker so ob robovih se začele delat lise. Tudi moj sodelvc v službi je imel tak problem in kot je rekel ga je tudi predvajanje iz USB ključa začelo nagajat
--Kot prvo mi je že takrat leta nazaj novi katodni televizor zaslona 70 cm od vsega začetka zajebaval in mi večkrat vrglo iz programa ven na AV izhod. Najbolje mi
je deloval če sem ga malo od spodaj podložil da je naprej visel in po parih letah je potem moral iti na servis ker je prevečkrat ven metalo,baje je osnovna
plošča bila počena so rekli.
--Kot drugo stvar sem kupil glasbeni stolp Samsung ki je od začetka samo od 10-15-krat zavrtel CD in kasneje ga sploh ni več hotel prebrati in vrteti zato je šel na
servis.Iz servisa prinesem domov probam če CD predvaja pa je bilo isto kot pred tem in v tem času je pa že tovarniška garancija potekla saj sem ga na servis
nesel nekaj dni pred potekom tovarniške garancije
--Kot tretje sem pred slabimi 3-leti nabavil televizor Samsung 50UE6400 in kaj se zgodi kot to,da se po zaslonu začnejo delati lise ki so vidne pri svetlejši sliki in
to na vijoličasto barvo je kazalo. Dobro vsaj to da sem imel kasko se zgodi ampak 80 eur sem pa še vedno moral plačati
--Kot četrto sem pred še ne 2-letoma pri simobilu vzel telefon Samsung Note 4 kateri še deluje samo je pa že tudi se pokvarilo naslednje. Infra red več ne deluje saj
ga ne morem več uporabljati za daljinca za kako napravo,potem sedaj se tudi ne morem več povezati z televizorjem preko screen mirroringa,potem preko wi-fi ki
ga ponujajo na petrolovih bencinskah ali podobnih mi ne deluje edino če je wi-fi čisto odprt
Mislim da je preveč precenjen Samsung ali se je pa poslabšal saj je tudi dosti objavljenega po forumih glede problemov
Leta 2010 sem kupil televizor Sony KDL 40W4500 in še sedaj deluje brez problema pa je 5 let bil prižgan vsak dan minimalno 12 ur. In pred 5-meseci sem moral kupiti televizor,ker je Samsung šel na servis in kaj češ drugega kot SONY kupit in pri tem bo tudi vedno ostalo. ONLY SONY pa če bi sedaj moral it kupit televizor bi pa sigurno vzel model SONY XE9005
Pa še nekaj tisti ki tako hvalijo LG televizorje imeli so lahko kar povem v Novem mestu pred 2-3 letoma veliko reklamacij na LG televizorje in sicer glede zaslonov baje so bili slabo skupaj dani ker so ob robovih se začele delat lise. Tudi moj sodelvc v službi je imel tak problem in kot je rekel ga je tudi predvajanje iz USB ključa začelo nagajat
easyrider3 ::
Problemi so in problemi bojo,nekje več nekje manj samo SONY mene še ni izneveril in pri njem ostanem
Ciljal sem na nove modele samo če praviš da potrebuješ v naslednjih dveh tednih verjetno se ne bo nič spremenilo. 55xe8505 ima dober kontrast ter boljšo osvetlitev vendar ni še dovolj dober za hdr od mojih dveh cenejsih modelov se razlikuje samo v input lagu vendar ima zelo dober motion blur kar je odlično za sportni prenos in igre. Problem je samo ta da za 350 evrov več dobiš dosti boljšo televizijo zato sem predlagal cenejše modele v štartu. Zanimiv se mi zdi qled ki ga je predlagal ramlox če je podoben q7 je res odlična cena. Ko boš primerjal sliko od qleda ter sonija boš opazil da samsung je svetlejši kar pride v poštev če si v bolj osvetljenem prostoru. Osebno bi raje izbral qleda q6 kot pa sonya8505 težje je pri izbiri med qledom in sony 9005. Tukaj žal pridejo v poštev preference.
4knative ::
Če rabi kdo LG OLED55B7V za 1300 €. Sem slučajno zasledil ponudbo:
https://edigital.at/led-fernseher/lg-ol...
"When we are dead, it's not what we HODL or SODL that matters.
It's what we BUIDL."
It's what we BUIDL."
mihco ::
Če rabi kdo LG OLED55B7V za 1300 €. Sem slučajno zasledil ponudbo:
Ne posiljajo v slo. Fima pa ima poslovalnice na Madzarskem
webmaher ::
@klasicni ne bo imel....jaz sem ga sam nadopingiral na HDR Plus, HDR Premium in Dolby Vision...nekateri bi temu rekli Placebo Vision ampak tisto kar vidijo moje oči je neverjetno .... in zdaj, ko mi je uspelo strimat še Telesmehove kabelske kanale preko Kodija in je HTPC nastavljen na 12 bitov je slika na vseh HD kanalih res fantastična...včeraj je celo en dokumentarec na HTVju imel take barve da dol padeš... pred časom sem tu vprašal, če bi kje za pametno ceno dobil samo 65 inčni monitor, ker vsega ostalega sranja sploh ne rabiš...moj HTPC je zdaj že kar v letih (letnik 2012, i3 procesor, 4GB RAMa in lansko leto dokupljena RX460 grafikulja) poseka vse oh in sploh tv procesorje... če pogledate vse proizvajalce boste ugotovili da tudi pri dražjih tv-jih ponujajo skromnih 2GB in 16GB placa...kot, da bi se med sabo zmenili...res se mi zdi čudno, da od neznanih oz. malih nihče ne prepozna te "luknje" ...
Prospekt ::
Kaj kdo ve ali bo imel Sony XE9005 software-ski upgrade na Dolby vision?
Ta model, ne bo imel nadgradnje na Dolb Vision:)Bodo pa imeli to možnost modeli XE930 in višje, in pa seveda letšnji model XF9005. Bo pa možna na starih modelih nagdradnja najverjetneje v Aprilu, kajti imajo kar nekaj težav glede nadgradnje strojne opreme. Najbolje je, če ima televizor že v osnovi Chipset, ki omogoča Dolby Vision, kajti vse te nadgradnje so same težave, kajti ne deluje tako kot treba..Ravnokar poteka nagradnja v Ameriki, in imajo nekateri kar težave glede tega.Zato kateri hoče imet Dolby Vision, je najbolje, da počaka na letošnje modele kateri bodo imeli že v osnovi podporo Dolby Visiona:) Ali pa kakšen Lanski model Lg-ja, ki že v osnovi podpira to opcijo.
Zgodovina sprememb…