» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
95 / 557
»»

SkIDiver ::

@andrej69 objavi raje kakšen počasnejši posnetek iz filma kjer imaš temno sceno s kako lučjo v ozadju ali luno ;)

dj_uro ::

Temnih prizorov je ogromno... o kaksnih 10% sanjate???
vw-klub.si

fpbs ::

SkIDiver je izjavil:

@andrej69 objavi raje kakšen počasnejši posnetek iz filma kjer imaš temno sceno s kako lučjo v ozadju ali luno ;)

Andrej s tem posnetkom si delaš antireklamo: https://streamable.com/8mc5y
Kdo uživa v gledanju zastarele omare, grčavih desk, razmetanih kablov, štekarjev in ostale navlake.

hunter01 ::

Je OLED 65 inch za ceno okrog 1500€ še vedno iluzija? :) Ali se že bližamo tej ceni?

andrej69 ::

fpbs je izjavil:

SkIDiver je izjavil:

Andrej s tem posnetkom si delaš antireklamo: https://streamable.com/8mc5y
Kdo uživa v gledanju zastarele omare, grčavih desk, razmetanih kablov, štekarjev in ostale navlake.

To ni moj televizor osebno, da ne bo pomote:)Sicer pa kdo si ti, da lahko sodiš nekomu v kakšnem ambijentu gleda televizor..?;((

hunter01 je izjavil:

Je OLED 65 inch za ceno okrog 1500€ še vedno iluzija? :) Ali se že bližamo tej ceni?

Še boš moral počakat kakšni 2 leti ali 3.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

dj_uro je izjavil:

Temnih prizorov je ogromno... o kaksnih 10% sanjate???

Bi rekel, da je temnejših prizorov najmanj 40%, če pa še dodaš osenčene prizore, je pa ta procent še precej višji, in za dober prikaz tega je primeren samo OLED. Zanimivo, kako se vedno poudarja visoka svetilnost, (tu mislim na preko 1000 cd/m2), takih prizorov je pa samo kakšen procent.

leiito ::

andrej69 je izjavil:

@edi45
Kot se že napisal, ne vem kakšen model si ti videl, toda Philips model 7502 je v vseh pogledih zelo dober televizor:))Od slike, zvoka samega smarta itd..Najbolj pa mi je smešno, da se toliko pudarja ta prikaz črne barve..Pa koliko dejansko se gleda temnih prizorov v filmih serijah itd..? Mogoče 10%.Seveda, televizor z IPS panelom ni na nivoju VA panelov, kar se tiče kontrasta in prikaza črnih kadrov, toda, da pa bi te to oviralo pri vsakodnevnem gledanju, pa ni nikakršnih težav:))Tukaj pa si lahko pogledaš video, Philips modela 7502 na tovarniških nastvatitvah..In pa prikaz samo črnega kadra. Jaz nikjer ne vidim nikakršnih anomalij:))Malo pa treba, biti objektiven pri primerjanju televizorjev..Pa tudi sem včeraj že prilepil nekaj slik, kjer se ne vidijo nikakršne anomalije o katerih ti govoriš..Philips televizorje treba za najbolj optimalno sliko vsekakor nastavit, kajti niso najboljši v tovarniških nastavitvah:))
https://streamable.com/8mc5y

Pa tudi tukaj na modelu 6501, je prikaz črne dober..

Glede črne sploh niso poanti temni prizori, super svetli LED LCDji se glede tega odrežejo bolje od OLEDov, gre za efektivni kontrast in bolj ko je črna črna, višji je in boljša se zdi gledalcu slika. 7502 ima poleg tega samo 400 nitov, veliko premalo za HDR, in 4x manjši naravni kontrast kot Sony. Edina prednost je dejansko ambilight, če je to starejšim od 11 let dejansko pomembno.

edi45 ::

Opazis tudi pri crnih robovih ki so na spodnji in zgorni strani ko gledas film ali serijo ce je mocen backlight bleeding pa tudi med samimi prizori ker bol na belo/rumenkasto vlece.

Alessio983 ::

Nič uzel sony 9005 upam da bo služil vredu. Ker če bi imel spet rumene kote bi popenil .. mene to zelo moti. Philips kolker sem gledal teste zav to ima. Kot sem pisal že zgoraj 1x ga ima oče. Nisem toliko pri njem a sem opazil pač sliko ki mi ni všeč tudi po nastavitvah proti samsungu 7002 ki sem ga imel prej. Sony pa upam da bo še boljši. Hvala vsem za nasvete

leiito je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@edi45
Kot se že napisal, ne vem kakšen model si ti videl, toda Philips model 7502 je v vseh pogledih zelo dober televizor:))Od slike, zvoka samega smarta itd..Najbolj pa mi je smešno, da se toliko pudarja ta prikaz črne barve..Pa koliko dejansko se gleda temnih prizorov v filmih serijah itd..? Mogoče 10%.Seveda, televizor z IPS panelom ni na nivoju VA panelov, kar se tiče kontrasta in prikaza črnih kadrov, toda, da pa bi te to oviralo pri vsakodnevnem gledanju, pa ni nikakršnih težav:))Tukaj pa si lahko pogledaš video, Philips modela 7502 na tovarniških nastvatitvah..In pa prikaz samo črnega kadra. Jaz nikjer ne vidim nikakršnih anomalij:))Malo pa treba, biti objektiven pri primerjanju televizorjev..Pa tudi sem včeraj že prilepil nekaj slik, kjer se ne vidijo nikakršne anomalije o katerih ti govoriš..Philips televizorje treba za najbolj optimalno sliko vsekakor nastavit, kajti niso najboljši v tovarniških nastavitvah:))

Glede črne sploh niso poanti temni prizori, super svetli LED LCDji se glede tega odrežejo bolje od OLEDov, gre za efektivni kontrast in bolj ko je črna črna, višji je in boljša se zdi gledalcu slika. 7502 ima poleg tega samo 400 nitov, veliko premalo za HDR, in 4x manjši naravni kontrast kot Sony. Edina prednost je dejansko ambilight, če je to starejšim od 11 let dejansko pomembno.

Philips model 7502, je eden izmed Lcd televizorjev, ki imajo najboljšo ostrino slike, tudi globina slike je odlična,zelo lep prikaz barv-naravne barve, pa sam prikaz vsebin nižjih ločljivosti je "zelo" dober, da ne govorim o 4k vsebinah..Gibanje slike je tudi zelo dobro, kjer ima kar nekaj televizorjev težave..Tudi svetilnost izmerjena na nekoliko daljši čas je odlična, kjer ima tudi kar nekaj televizorjev težave..Kajti pri večini se ta svetilnost meri znotraj par sekund ali še manj, na nekoliko daljši čas pa ta svetilnost nekaterim pade tudi do 50%:))Philips drži, enako razmerje svetilnosti tako na kratki kakor na dolgi rok:)Potem je tudi prikaz sivine odličen, brez Bandinga itd..Tako, da ni vse v Ambilightu.. Predvsem je ta model odličen, kjer je pomemben kvaliteten procesor, in ne toliko sam panel..Kajti panel je takšen kot je, in ne gre pričakovat tukaj vrhunske specifikacije..Seveda pa ta televizor, vsekakor ni konkurenčen nekaterim drugim televizorjem kar se tiče prikaza HDR vsebin.Čeprav tudi tukaj izgledajo HDR vsebine kar solidno. Toda, kateri išče televizor za gledanje vsebin nižjih ločljivosti, športa in 4k vsebin, je ta model vsekakor odličen:))

puginho ::

Največji problem je backligt bleeding, ki ga Philips 7502 nima, imajo pa ga vse serije pod 7. Ta pokvari vse barve ne samo črne.

puginho je izjavil:

Največji problem je backligt bleeding, ki ga Philips 7502 nima, imajo pa ga vse serije pod 7. Ta pokvari vse barve ne samo črne.

Te težave imajo tako vsi televizorji takšnega ranga, pa tudi še nekateri modeli višjega ranga:))Toda pri Philps, Sony in Panasonic modelih serije 6, te težave niso tako velike, da bi oviralo normalno gledanje..

diNero ::

andrej69 je izjavil:

leiito je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@edi45

Philips model 7502, je eden izmed Lcd televizorjev, ki imajo najboljšo ostrino slike, tudi globina slike je odlična,zelo lep prikaz barv-naravne barve, pa sam prikaz vsebin nižjih ločljivosti je "zelo" dober, da ne govorim o 4k vsebinah..Gibanje slike je tudi zelo dobro, kjer ima kar nekaj televizorjev težave..Tudi svetilnost izmerjena na nekoliko daljši čas je odlična, kjer ima tudi kar nekaj televizorjev težave..Kajti pri večini se ta svetilnost meri znotraj par sekund ali še manj, na nekoliko daljši čas pa ta svetilnost nekaterim pade tudi do 50%:))Philips drži, enako razmerje svetilnosti tako na kratki kakor na dolgi rok:)Potem je tudi prikaz sivine odličen, brez Bandinga itd..Tako, da ni vse v Ambilightu.. Predvsem je ta model odličen, kjer je pomemben kvaliteten procesor, in ne toliko sam panel..Kajti panel je takšen kot je, in ne gre pričakovat tukaj vrhunske specifikacije..Seveda pa ta televizor, vsekakor ni konkurenčen nekaterim drugim televizorjem kar se tiče prikaza HDR vsebin.Čeprav tudi tukaj izgledajo HDR vsebine kar solidno. Toda, kateri išče televizor za gledanje vsebin nižjih ločljivosti, športa in 4k vsebin, je ta model vsekakor odličen:))

Kakšni so to parametri, dober, soliden, pa zelo dober...dano v narekovaje. Kako jih lahko mi nestrokovnjaki izmerimo za primerjavo z ostalimi televizorji? So to kakšne nove oznake za primerjavo in so dejanski parametri, ki jih lahko podamo v številkah nepomembni? Hvala za pojasnilo, za lažjo nadaljnjo izbiro.

js sem se odločil proti zaradi tega posta ...

http://hdtelevizija.com/en/2017/06/12/p...

Ker imam veliko sreče s tv-ji bi verjetno dobil kakšnega s slabim panelom

Alessio983 je izjavil:

js sem se odločil proti zaradi tega posta ...

http://hdtelevizija.com/en/2017/06/12/p...

Ker imam veliko sreče s tv-ji bi verjetno dobil kakšnega s slabim panelom

Kaj pa ti tukaj na tem testu ni všeč..?

Zaradi tega. Težave sem imel s samsungom ... in nočem več reskirati a bom dobil slab panel al ne ...

To je model ju 6872, ki sem ga nato zamenjal za 7002, ki teh težav ni imel a se je nažalost pokvaril

Zgodovina sprememb…

@Alessio983
Tukaj si malo preberi kaj pravijo uporabniki.
http://www.mediamarkt.de/de/product/_ph...
http://www.mediamarkt.de/de/product/_ph...

Alessio983 je izjavil:

Zaradi tega. Težave sem imel s samsungom ... in nočem več reskirati a bom dobil slab panel al ne ...

To je model ju 6872, ki sem ga nato zamenjal za 7002, ki teh težav ni imel a se je nažalost pokvaril

Takšnih težav kakor so tukaj vidne, zasigurno ni zaznat na Philips modelu 7502:))Seveda pa treba povedat, da sama uniformiranost panela vsekakor ni takšna, kakor na OLEDU ali kakšnem FALD modelu. Drugače pa ni nikakršnih težav pri normalnem gledanju vsebin..Lahko pa prosiš, katerega tukaj na tem forumu, da ti pove izkušnje glede tega Philips modela..Seveda pa treba povedat, da za 1.000 evrov ali še nekaj manj, ne moreš pričakovat OLED kvaliteto:))Če te res vsaka najmanjša stvar moti, potem boš moral res vzet kakšen FALD model, ali OLED, pa tudi ti televizorji niso imuni na težave..

Zgodovina sprememb…

Ja se nebom več umešaval :D, samo to še prilimam test kjer se vidi te težave če si pogledaš posnetek ... od minute 4 dalje

Zgodovina sprememb…

Alessio983 je izjavil:

Ja se nebom več umešaval :D, samo to še prilimam test kjer se vidi te težave če si pogledaš posnetek ...

Saj sem napisal, če te res motijo najmanjše težave, potem boš moral dati nekaj več denarja in vzet kakšen drug televizor..Drugače pa se samo presvetlitev itd.., da odpravit z zmanjšanjem svetilnosti ozadja in vklopom globalnega zatemnenja, kjer je slika povsem kvalitetna kar se tiče tega segmenta..Drugače pa kot sem napisal..Lahko pa počakaš na letošnje Philips modele, ki bodo povečini imeli VA panele in odličen procesor P5..

Zgodovina sprememb…

blackmack ::

Kolikor vem bodo letošnji Philips modeli imeli po večini IPS panele od LG-ja.

blackmack je izjavil:

Samo modela 8503 in 8303, bosta imela Nano-Led panele, ostali bodo imeli VA panele.

mat11 ::

7502 ima poleg tega samo 400 nitov, veliko premalo za HDR, in 4x manjši naravni kontrast kot Sony. Edina prednost je dejansko ambilight, če je to starejšim od 11 let dejansko pomembno./st.citat]

Hočeš reči, da HDR filme nima smisla gledati na temu tv-ju ?
mat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat11 ()

andrej69 je izjavil:

blackmack je izjavil:

Samo modela 8503 in 8303, bosta imela Nano-Led panele, ostali bodo imeli VA panele.

In edina , ki bosta 100Hz, vsi ostali 50Hz, in vsi z zelo skromno svetilnostjo in nizkim barvnim razponom.

Alessio983 je izjavil:

Glej moj stari Samsung MU6172

tak da za tisto malenkost kaj si imel se ne rabiš sekirat..:D

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

blackmack je izjavil:

In edina , ki bosta 100Hz, vsi ostali 50Hz, in vsi z zelo skromno svetilnostjo in nizkim barvnim razponom.

Toda slika, bo zopet kvalitetnejša kakor na Lg modelih:):D

kaj LG še uporablja 3K panele namesto 4K?

Koga to ne moti potem pa res nevem kaj gleda pri tv -ju. To je za mene največja napaka ... gledaš filme al pa ps4 igram pa neveš kakšne barve je :) Kapo dol no

Alessio983 je izjavil:

Koga to ne moti potem pa res nevem kaj gleda pri tv -ju. To je za mene največja napaka ... gledaš filme al pa ps4 igram pa neveš kakšne barve je :) Kapo dol no

Večina uporabnikov tega modela je zelo zadovolnjih, vsi pa ne morejo biti:));)

neo5468 ::

Vso procesiranje slike o katerem govorite je potrebno izklopit ko tv vzamete iz škatle. Naredi mnogo več škode kot koristi. Še posebej sharpening, saturation in motion blur variante ki naredijo filme kot da so španske nadaljevanke. Na internetu moraš najti nastavitve za natural color palette in si naštimaš sliko tako kot mora bit. Takoj ko TV vzameš iz škatle in pa v trgovinah kjer je vse na default, je kvaliteta slike šit.

scipascapa ::

edi45 in alessio83: torej 9005 je top šit v tem trenutku? ima kakšno hibo, bo ok za nekaj let?

scipascapa je izjavil:

edi45 in alessio83: torej 9005 je top šit v tem trenutku? ima kakšno hibo, bo ok za nekaj let?

Zelo dober TV, ne moreš zgrešit s tem nakupom. Boš imel mir nekaj let. Hibo oz ne morem rečt "hiba" ampak pilot je malo zastarel edino, saj če si imel samsunga poznaš magic remote in se boš tudi moral nazaj navadit na gumbe, nevem zakaj ne gredo vsi na magic remote kot Samsung in LG. :)) Boljši je kot Samsung in Philips, to sploh ni debate :) Čez par let ko cene padejo si bom pa umislil OLED 65" Sony Bravia, do takrat pa bom imel tega, prvi televizor ko sem res zadovoljen z njim.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

Sej ga imaš samo ga moraš dokupit.
https://www.sony.co.uk/electronics/tele...

Verjetno ga bom naročil samo kompatibilnosti morem izvedeti če sploh špila približno kot na samsungu. Tam sem ga uporabljal za tv hišni kino in tv box

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

A ga ne dobiš serijsko pri tem tv-ju:P
LPOK.d

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

blackmack je izjavil:

Toda slika, bo zopet kvalitetnejša kakor na Lg modelih:):D

MrStein ::

neo5468 je izjavil:

Vso procesiranje slike o katerem govorite je potrebno izklopit ko tv vzamete iz škatle. Naredi mnogo več škode kot koristi. Še posebej sharpening, saturation in motion blur variante ki naredijo filme kot da so španske nadaljevanke.

Slika brez procesiranja je (za)nič.
Primer številka ena: postaje oddajajo samo pol slike. Drugo polovico si TV izmisli, pardon, sprocesira.

Če se komu da, naj primerja kaki moderen srednji rang, ter kaki primerek prve (ali druge) generacije LCD TV aparatov.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Alessio983 je izjavil:

Ja se nebom več umešaval :D, samo to še prilimam test kjer se vidi te težave če si pogledaš posnetek ... od minute 4 dalje

Poučen posnetek. 400 nitov je dejansko samo še 150 nitov, realno samo še 30 nitov, to je pa najbrž najnižja izmerjena vrednost na kateremkoli televizorju zadnjih 10 let. Kako naj bi tivi s 30 niti predvajal HDR vsebine?

Tudi sama slika je grozna, točno to, kar sem sam videl tudi v živo. In ko dodaš še vse težave, o katerih poročajo uporabniki, karkoli, samo tega ne.

Andrej jih pač prodaja, vsak berač svojo malho hvali.

leiito je izjavil:

Alessio983 je izjavil:

Poučen posnetek. 400 nitov je dejansko samo še 150 nitov, realno samo še 30 nitov, to je pa najbrž najnižja izmerjena vrednost na kateremkoli televizorju zadnjih 10 let. Kako naj bi tivi s 30 niti predvajal HDR vsebine?

Tudi sama slika je grozna, točno to, kar sem sam videl tudi v živo. In ko dodaš še vse težave, o katerih poročajo uporabniki, karkoli, samo tega ne.

Andrej jih pač prodaja, vsak berač svojo malho hvali.

Izgleda, da ravno ne razumeš dobro nemško:))Pa, če bi res bil ta televizor slab kakor ti praviš, ne bi bil med najbolj prodajanimi televizorji:))

Zgodovina sprememb…

V tem videu niso narejene niti nastavitve ISF:))
Kajti, če pogledamo gamo po pravilnih nastavitvah, se vidi, da je ta odlična..Tako, da takšni polprofesionalni video, ne prikaže prave kvalitete tega televizorja..

scipascapa ::

edi45: daljinec me ne moti, itaq imam IP TV.

mailer ::

Mi lahko kdo napiše kakšne so razlike med sony xe8588, xe8596 in xe8599 modeli? Sem gledal v primerjavi pa nisem zasledil nobenih opaznih razlik.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Motion ::

Kozmetične, barva obrobe itd, pa lahko da so za drugi trg (italjanski, nemški itd,, ). Funkcijko in po specifikacijah so enaki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Danes končno priklopljeni sony 9005. Lahko samo rečem hvala sony ?

@andrej69 Trditi, da je dobra prodaja nečesa dokaz kvalitete, je nonsens, dobra (in slaba) prodaja je lahko posledica različnih faktorjev. Poli salama se dobro prodaja, bolje kot Pata Negra, torej je Poli boljši izdelek?

Enako bi lahko argument obrnil in rekel, da je to, da ima Filips pod različnimi blagovnimi znamkami izven Slovenije, Moldavije in Belorusije tržni delež 0.3%, dokaz, da gre za slabo robo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Alessio983 je izjavil:

Sem vesel da si zadovoljen, ker je super TV, boš videl :D Boljši kot filips

easyrider3 ::

edi45 je izjavil:

Alessio983 je izjavil:

Točno tak model televizorja bi tudi jaz kupil če bi zapravljal za toliko denarja,defenitivno me ne bi nobeden drug televizor prepričal pa so lahko cenejši za 500 eur pa jih ne bi vzel,ker ta Sonyjev model je špica in ITAK OLED pa sploh ne bi kupil

SONY je zakon

easyrider3 ::

easyrider3 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Alessio983 je izjavil:

Točno tak model televizorja bi tudi jaz kupil če bi zapravljal za toliko denarja,defenitivno me ne bi nobeden drug televizor prepričal pa so lahko cenejši za 500 eur pa jih ne bi vzel,ker ta Sonyjev model je špica in ITAK OLED pa sploh ne bi kupil

SONY je zakon

Ko primerjam prejšnji televizor Samsung UE6400 in sedaj Sony WE750 je razlika očitna glede slike pa še ceneje je bil.
A Samsung UE6400 je bil ocenjen na vseh straneh zelooo uredu a sploh ne vem zakaj ko vsak najcenejši sony televizor lepše prikazuje sliko.

Samsung UE6400

Samsung UE6400

Samsung UE6400

Samsung UE6400

Sony WE75

Sony WE75

Sony WE75

Sony WE75

Tisti ki imate sony 9005 kako pa se izklopi USB napajanje je skos pod napetostjo. Torej zunanji disk je skos prižgan čeprav je tv izklopljen. Prav tako gorijo lučke ki jih imam v odzadju priklopljene na usb

webmaher ::

a naredimo posebno temo o Sony 9005.... danes mi je prek HTPCja uspelo pričarat 12bitno globino torej Dolby Vision :))
tudi slika Telesmehovskih HD kanalov preko LANa na HTPC in potem obdelano s kodeki preko Kodija fantastično lepa, čeprav že tista s Sony tunerja ni kartako :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: webmaher ()

bbobst ::

webmaher je izjavil:

a naredimo posebno temo o Sony 9005.... danes mi je prek HTPCja uspelo pričarat 12bitno globino torej Dolby Vision :))
tudi slika Telesmehovskih HD kanalov preko LANa na HTPC in potem obdelano s kodeki preko Kodija fantastično lepa, čeprav že tista s Sony tunerja ni kartako :))

:D
««
95 / 557
»»