» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
54 / 566
»»

mito3000 ::

Gledam izključno omenjena modela. SONY vsi hvalijo, da SD in HD vsebine prikaže najbolje. Koliko je LG pri tem slabši? Po forumih pišejo tudi o precej okvarah na OLED (matične plošče ...). Ima kdo konkretne izkušnje kako je s svetilnostjo OLED pri prikazovanju kakšnega smučanja, hokeja kjer je večino ekrana belega (zaradi ABL).

ant ::

zdaj ima lg 5 let garancije.

moj glas gre oledu.

fpbs ::

mito3000 je izjavil:

Kateri bi bil boljša izbira: sony 55xe9005 ali lg 55b7. Za oled so same hvalnice v testih, res je pa kar nekaj pritožb uporabnikov, da se jim slika zapeče... Sony kolikor sem v živo videl ima kar nekaj težav z belo na črni podlagi, npr. bel znak SONY na črni podlagi ko pošteno sije okoli znaka.

Glede pritožb uporabnikov, da se jim slika zapeče, mislim, da pri normalni uporabi to skoraj ni možno. Je pa res, da je pred kakimi tremi meseci Samsung vpregel vse konje z raznimi filmčki in drugo antireklamo, da bi zmanjšal primat OLEDov.

4knative ::

Kaj ni Philips najboljši za smučarijo?

Rugabuga ::

4knative je izjavil:

mito3000 je izjavil:

Kateri bi bil boljša izbira: sony 55xe9005 ali lg 55b7. Za oled so same hvalnice v testih, res je pa kar nekaj pritožb uporabnikov, da se jim slika zapeče... Sony kolikor sem v živo videl ima kar nekaj težav z belo na črni podlagi, npr. bel znak SONY na črni podlagi ko pošteno sije okoli znaka.

Kaj pa Philips 55PUS7502, ki ima vrhunski IPS panel in super procesor? Samo 1200 eur? Mislim, da tudi prekaša oba omenjena televizorja, zaradi super panela in odličnega procesorja. :D

😆😆😆😆😆😆😆

OK.d ::

matko84 je izjavil:

Mene pa zanima s katerim čistilom lahko spucam ekran od TV? Je lahko navaden stelex ali je bolje uporabiti kaj drugega?

Samo destilirana voda in krpica za očala prideta v poštev, enkrat sem nabavil "kako ironično":D philipsov komplet za čiščenje in sem šele takrat imel problem kako te lise od tekočine dol očistit:P
LPOK.d

Čimmanj pucat, ker je gor antiglare sloj in ga lahko z agresivnim pucanjem komot odstraniš. Odsvetuje se aceton, bencin, alkohol za čiščenje, nitro in podobne fore.

bbobst ::

Živjo.Nekaj strani nazaj sem pisal o sagi z menjavo panela na Samsung KS7002 modelu.
Podal sem reklamacijo na reklamacijo,drugič so mi zamenjali panel,doživel pa sem še eno frustracijo

Na servisu so zatrjevali,da je panel nov in OK.
Kaj mi preostane drugega kot podati reklamacijo reklamacije na reklamacijo.
Zanima me kakšni so še pogoji za menjavo televizorja ali vračilo denarja,razen tistih 45 dni na servisu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

Jaz sem samo enkrat reklamiral nekaj večjega. Takrat so mi poslali kurirja, natisnil sem nalepko katero sem zalepil na pošiljko, mojstrom na servisu sem povedal par krepkih in zahteval da po popravilu do dobra stestirajo zadevo, da se izognemo dodatnim stroškom. Na koncu je vse štimalo. Pomoje je dosti odvisno od komunikacije oz. da se znaš zmenit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

Ne vem no ,kako naj se še bolj zmenim.
Zanima pa me ,z ozirom na to, da so paneli novi,vsaj na servisu tako trdijo( dobivali naj bi jih iz Avstrije),
kako je lahko prisoten tak banding.
Zatrjeno je bilo, da je TV laufal eno uro in da niso nič videli.
Očitno bom moral naslednjič osebno preveriti.

MrStein ::

Glede čiščenja: Še vsakič je pisalo v navodilih. Ponavadi se omenja vlažna mehka krpa.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

andrej69 ::

bbobst je izjavil:

Ne vem no ,kako naj se še bolj zmenim.
Zanima pa me ,z ozirom na to, da so paneli novi,vsaj na servisu tako trdijo( dobivali naj bi jih iz Avstrije),
kako je lahko prisoten tak banding.
Zatrjeno je bilo, da je TV laufal eno uro in da niso nič videli.
Očitno bom moral naslednjič osebno preveriti.

Tukaj je odvisno predvsem od samih vesbin..Lahko, da so na servisu testirali vsebino, ki teh težav nima..
Pa tudi sam televizor, mora imet pravilne nastavitve, recimo Sony ima opcijo Smooth Gradation, ki takšne stvari odpravi..Saj ni nujno, da je za tvoje težave kriv panel:)

Ali hočeš reči,da morajo na servisu narediti kalibracijo,da ni dovolj,da samo zamenjajo panel.
Te težave z bandingom se najbolje vidijo pri nekaj temnejših scenah, najboj na sivih odtenkih,seveda če so scene svetle,tega ni opaziti.
Kasneje bom naložil še nekaj testnih slik.

Zgodovina sprememb…

leiito ::

MrStein je izjavil:

Glede čiščenja: Še vsakič je pisalo v navodilih. Ponavadi se omenja vlažna mehka krpa.

LG pravi da suha krpa, mogoče res, da ne bi, kot je omenil že nekdo prej, pošmirglal stran AR zaščite.

Ta prehod med odtenki je normalen dokler ni moteč. Pri večji kompresiji pa pride še bolj do izraza. Tudi pri večji velikosti televizorja ali če gledaš od blizu.

In še malo slabša sreča:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 4knative ()

bbobst je izjavil:

Ali hočeš reči,da morajo na servisu narediti kalibracijo,da ni dovolj,da samo zamenjajo panel.
Te težave z bandingom se najbolje vidijo pri nekaj temnejših scenah, najboj na sivih odtenkih,seveda če so scene svetle,tega ni opaziti.
Kasneje bom naložil še nekaj testnih slik.

Tukaj si preberi.
Banding in gradients

Two things happen with ‘banding’: colors that are only fairly similar are made to look very dissimilar, and very similar colors that are meant to be reproduced uniquely are grouped together and made to look the same. This combination results in the appearance of bands of colors on the screen. Image processing can also create banding.

Therefore, if you see lots of banding in a gradient, it means one of three things:

The signal isn’t carrying enough bits to differentiate lots of similar colors.
The screen’s bit depth is not high enough to follow the detailed instructions of a high-bit-depth signal.
The TV’s processing is introducing color banding.

With a high bit-depth signal played on a TV that supports it (and minimal processing enabled), more information is being used to determine which colors are displayed. This allows the TV to differentiate between similar colors more easily, and thereby minimize banding.

bbobst, fotoaparat bi tudi moral poslati na servis. Nekaj ne štima.

V mojem primeru ni to tisti banding,ko je naprimer nebo ,plava barva v plasteh, ki se vidijo ,hočem reči,da se vidijo ostri prehodi me odtenki.
Pri meni je vse bolj v neenakomerni osvetlitvi panela.Horizontalni pasovi večje in manjše osvetlitve,ki se vrstijo ena za drugo.Trenutno ne morem naložiti slik,jih bom kasneje.
Je zelo podobno kot na zadnji sliki na strani33 tega foruma, temnejši pas čez nos tistega tipa.Sedaj je to čez cel panel.

Zgodovina sprememb…

4knative je izjavil:

Čimmanj pucat, ker je gor antiglare sloj in ga lahko z agresivnim pucanjem komot odstraniš. Odsvetuje se aceton, bencin, alkohol za čiščenje, nitro in podobne fore.

Ja slikca je mal slabša,bistvo se vidi.

noraguta ::

Kaj je pa kaj low budget brez kakih smart funkcij. Tam 55 col ne nuca bit 4k. Glih za poročila, raketo pod kozolcem pa snooker rada gledata moja prednika.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

@bbobst
To je bolj težava samega osvetljenja panela, kot bandinga..Najverjetne, so težave vezane na Led Diode..

Sej to,verjetno to ni pravi banding,le jaz tako rečem.
Tule je malo boljša slika.

Zgodovina sprememb…

Pa imaš ti nastavljen televizor, kakor treba..? Tukaj imaš nastavitve.Pa boš videl po nastavitvah, če še bo vedno težava..

bbobst lahko uporabiš http://shrani.najdi.si

noraguta pazi zdaj akcijo hofer, 55 medion za 499 eur, mogoče še kaj manj

4knative je izjavil:

bbobst lahko uporabiš http://shrani.najdi.si

noraguta pazi zdaj akcijo hofer, 55 medion za 499 eur, mogoče še kaj manj

Bom pozneje naložil iz računalnika.

Zgodovina sprememb…

Pa še eno cvetko servisa sem pozabil omeniti.
Slabo so zalimali zadnjo planko,na dveh mestih je odstopila, tako da se v notranjost vidijo diode.

andrej69 je izjavil:

Pa imaš ti nastavljen televizor, kakor treba..? Tukaj imaš nastavitve.Pa boš videl po nastavitvah, če še bo vedno težava..

Kalibracija je kot od Darkota, vendar to nima veze.

Zgodovina sprememb…

bbobst je izjavil:

Pa še eno cvetko servisa sem pozabil omeniti.
Slabo so zalimali zadnjo planko,na dveh mestih je odstopila, tako da se v notranjost vidijo diode.

andrej69 je izjavil:

Kalibracija je kot od Darkota, vendar to nima veze.

Uff..koliko težav s tem Samsungom..:8)Pelji nazaj, pa ti naj zalepijo tako kot treba:)Kajti, verjetno se sam ne boš lotil tega..?

Veš koliko je zadovoljnih uporabnikov ravno tega modela. To je bil verjetno najbolje prodajan televizor lansko leto. Čisti zmagovalec tudi na vseh testih in to na legitimnih, ne poljskih in čeških. Cena pa je bila v najboljšem času tudi pod 1000 eur za 55 inčev. Skratka best buy je bil tale KS7000 ( oz. KS8000 v US).

4knative je izjavil:

Veš koliko je zadovoljnih uporabnikov ravno tega modela. To je bil verjetno najbolje prodajan televizor lansko leto. Čisti zmagovalec tudi na vseh testih in to na legitimnih, ne poljskih in čeških. Cena pa je bila v najboljšem času tudi pod 1000 eur za 55 inčev. Skratka best buy je bil tale KS7000 ( oz. KS8000 v US).

Ravno zato sem ga kupil.

Malo bolj boge slikce. Slikano z Nexus-om 5 v temnejšem ambientu.

Zgodovina sprememb…

OK.d ::

Tukaj se samo vidi, da imaš zanič vir-film in slab telefon:P
LPOK.d

OK.d je izjavil:

Tukaj se samo vidi, da imaš zanič vir-film in slab telefon:P

Vir je 720p.Vidijo se anomalije svetlobe v srednji tretjini panela.
Ali je potem Blueray tudi zanič vir ? To se pojavlja povsod,neglede na vir.
Slika pa je slaba.

Zgodovina sprememb…

Ne samo, da je slaba slika, zgleda resolucija VHS kopije, s čim si pa to slikal?

A za to so rekli pri Samsungu, da je normalna kakovost slike, da je to standard?

leiito je izjavil:

Ne samo, da je slaba slika, zgleda resolucija VHS kopije, s čim si pa to slikal?

A za to so rekli pri Samsungu, da je normalna kakovost slike, da je to standard?

Poglej , vir je nadaljevanka 720p(45 minut- 1.5GB) ,ni nek Blueray, ni pa tudi VHS.
Slikano je s telefonom Nexus 5 v temnejši sobi, kar pomeni da nabije ISO, zato je graini slika.
Če ste se vsi tako spotaknili ob kvaliteto slike fotoaparata na telefonu in se ne
osredotočate na problem, se bom potrudil in pofotkal še z normalnim fotičem.
V zatemnjeni sobi pa sem slikal zato,ker anomalija bolje pride do izraza.

Zgodovina sprememb…

Sori, valjda je problem tivi. Probam dat eno sliko za primerjavo.
url=https://www.freeimage.us/share-435C_5A1...

Vir je tudi 720p, film SPL2, slikano je iPhonom z LG lcdja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

PerS ::

kupujem nov tv. Želja je 65", 4k, hdr

Kaj je best buy za cca 1300eur? Gleda se vse, ampak večinoma filme.

Kje gledati zdaj kakšne akcije za black friday?

Mogoče se splača dat še nekaj zraven in vzeti 65 Sonya 900, zaenkrat je pri sosedih 1.750, in imaš izjemen tivi z Dolby Visionom.

boki75 ::

leiito je izjavil:

Mogoče se splača dat še nekaj zraven in vzeti 65 Sonya 900, zaenkrat je pri sosedih 1.750, in imaš izjemen tivi z Dolby Visionom.

65XE9005 NIMA dolby vision in ga tudi ne bo imel nikdar.Samo xe9305 in višji modeli imajo X1 extream procesor kateri bi naj podpiral Dolby vision.

PerS je izjavil:

Jaz bi ti priporočil te modele.To ti je nekje najboljše, za ta denar.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8525349/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8818299/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8494099/a...

andrej69 je izjavil:

PerS je izjavil:

Jaz bi ti priporočil te modele.To ti je nekje najboljše, za ta denar.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8525349/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8818299/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8494099/a...

Andrej dobro veš,da je škoda dat bilo kakšen denar za te modele,kaj si jih omenil,ker so vsi po vrsti low range modeli in temu primerna je tudi cena,očitno je nekomu v interesu da ima velik zaslon in ne kvalite slike,a z večanjem zaslona se slabša kvaliteta slike in pri teh modelih je to še toliko bolj izraženo.

boki75 je izjavil:

leiito je izjavil:

65XE9005 NIMA dolby vision in ga tudi ne bo imel nikdar.Samo xe9305 in višji modeli imajo X1 extream procesor kateri bi naj podpiral Dolby vision.

Res je, my bad, preveč že teh tivijev in standardov, da bi si človek vse zapomnil. In ja, dobijo ga modeli z X1Extreme, ampak zakaj naj bi rabil X1 Extreme, da bi podpiral Dolby Vision?

leiito je izjavil:

boki75 je izjavil:

leiito je izjavil:

mogoče se splača dat še nekaj zraven in vzeti 65 sonya 900, zaenkrat je pri sosedih 1. 750, in imaš izjemen tivi z dolby visionom.

65xe9005 nima dolby vision in ga tudi ne bo imel nikdar. samo xe9305 in višji modeli imajo x1 extream procesor kateri bi naj podpiral dolby vision.

res je, my bad, preveč že teh tivijev in standardov, da bi si človek vse zapomnil. in ja, dobijo ga modeli z x1extreme, ampak zakaj naj bi rabil x1 extreme, da bi podpiral dolby vision?

zato ker samo x1 extrem je prirejen za dolby vision kaj zadeva sony aparatov. zato tudi primerna cena, sicer ne vem ce je sony že nagradil sistem z dolby vision, ker začetni modeli so bili samo dv ready, pomeni so imeli samo predpripravo za ta sistem. docim dv je samo čisti nateg vsega skupaj, ker momentalno noben tv na trziscu ne omogoča 12bit panela, za katerega je predpogoj a dolby vision.

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Dolby vs DTS - zmagal DTS. Dolby vs HDR10 - verjetno bo spet spušil Dolby. :))

avtek ::

Čez nekaj časa bom kupoval TV, ker sem v fazi renoviranja stanovanja.

Zanima me, kakšno mnenje imate o teh dveh televizorjih? Glede tega sem dokaj velik laik in budget ni neomejen. Oddaljenost bo cca 3-4m, gledalo pa se bo TV (60%), filme (30%), igre ps4 (10%).

Prvi, drugi

Opažam, da ima večina televizorjev garancijo 2 let, je to sedaj praksa?

Hvala za komentarje.

Samsung je nekoliko boljši, kvalitetnejši od Philipsa. Ima pa tudi 5 let garancije, ker gre za kvalitetne televizorje. Tudi sam uporabniški vmesnik je nekoliko bolj prijazen uporabniku - Tizen. Tudi Philips ni slab, ampak ima Android TV, kar prinese nemalo problemov.

avtek je izjavil:

Čez nekaj časa bom kupoval TV, ker sem v fazi renoviranja stanovanja.

Zanima me, kakšno mnenje imate o teh dveh televizorjih? Glede tega sem dokaj velik laik in budget ni neomejen. Oddaljenost bo cca 3-4m, gledalo pa se bo TV (60%), filme (30%), igre ps4 (10%).

Prvi, drugi

Opažam, da ima večina televizorjev garancijo 2 let, je to sedaj praksa?

Hvala za komentarje.

Jaz bi ti priporočil, tale model Philipsa:)Kvalitetnejši od obeh modelov, ki si jih ti izbral.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...

Ali še nekaj kvalitetnejši model..
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

andrej69 je izjavil:

Jaz bi ti priporočil, tale model Philipsa:)Kvalitetnejši od obeh modelov, ki si jih ti izbral.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...

Za početak, pogledajmo što su nam kupci Philips 55PUS6412 televizora javili nakon što su ga kupili vođeni prvenstveno akcijskom cijenom. Kupci su se žalili na slab kontrast, sivkastu crnu, probijanje i neujednačenost pozadinskog osvjetljenja, kao i na činjenicu da TV program standardne rezolucije izgleda lošije nego na starom televizoru koji je bio “samo” Full HD.

http://hdtelevizija.com/2017/11/18/kako...

Prospekt ::

Okej dost zajebancije, ta tedn bodo razprodaje. Če bo kakšen tv nenormalno znižan, prosim za link.
Iščem LG OLED 55", ali 65" LCD z VA panelom, nisem še čisto odločen. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Prospekt ()

Da zopet malo razložim..Kot prvo, ni nikjer komentarjev teh uporabnikov, ki bi bili nezadovolnji..Kot drugo, treba zaustavit" veliko povpraševanje in nakup tega modela..Kajti v Elipsotu, pa tudi drugod po Hrvaški, se skoraj večina sedaj proda tega modela:)Kot tretjo, kar se tiče nekakšnih kritik na račun tv vsebin itd, treba povedat, da tudi najbolj kvaliteten televizor, na Hrvaškem ne bo prikazoval kvalitetne SD vsebine:))Kajti imajo res, zelo slab tv signal..Lahko pa se o tem modelu, dobijo direkt informacije tudi na našem forumu,kjer je zadnje dneve kar nekaj uporabnikov kupilo ta model:) Pa se bo videlo, če to res drži kar je napisano..
««
54 / 566
»»