» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
115 / 535
»»

bernikm ::

Evo, sem si danes vzel čas in odšel v BigBang do končno preizkusit Philis 7502 in LG 810V model. Žal so imeli oba samo 49 in 55 inch, 65 ni bilo na zalogi, tako da sem primerjal 55 inch.
V štartu je imel LG dosti bolj kvalitetno sliko (ostrina, barve), potem pa sem po nasvetu Andreja nastavil Philips na movie mode in slika (barve) so bile dosti boljše. Na LG nastavitev nisem spreminjal, malo sem se igral s kontrastom ker se mi je zdela slika v primerjavi s Philipsom že v štartu boljša.
Na obeh smo dali SLO1 kjer je bilo pri LG opaziti v ozadju morda malo bolj ostro sliko, res da je bila v začetku malo bolj temna, kar sem potem popravil tako da sta bila oba nenako podobna. Bi pa rekel da ima LG za odtenek vseeno boljši prikaz. Nato sem probal iz USB ključka še film v FULL HD resoluciji in moram reči da sta bili obe sliki podobni, težko bi rekel da je kateri boljši/slabši.
Je pa Philips med predvajanjem 2x vrglo ven iz predvajanja, prodajalec se je nekaj zgovarjal da je to problem Androida itd... LG je deloval brez težav.
Na koncu sem pogledal še navadne (ne HD programe) kjer pa moram reči da je bila razlika očitna. Philips je imel bolj izprane barve, LG pa malo bolj močne. Slika na obeh ni bila ravno super, samo če bi že zbiral bi rekel da je imel LG vseeno boljšo.
Se mi je pa zvok pri Philipsu zdel boljši, tudi spodaj ima nekakšen dolg zvočnik, LG je imel bolj plehnati zvok, glede tega bi rekel da je Philips v prednosti. Mi pa do kaj dosti ne pomeni, ker ga bom tako imel vezanega na zunanji Bose sistem. Mi je pa všeč Ambilight, kar mislim da dejansko ni slaba zadeva.
Je pa zanimivo, kako prodajalec spreminja svoje mnenje. Dobil sem občutek da mu je čisto vseeno katerega kupim, samo da proda. Na začetku je začel hvaliti Philips, zaradi ambilighta, potem ko sem zajamral da je nekam slaba slika je začel da ima LG kvalitetnejši panel, potem ko sem sam nastavil na movie pa je spet rekel da je vse stvar v nastavitvah, da enim odgovarja eno drugim drugo. Skratka, nisem dobil nekeka vtisa da je tehnično podkovan.

Če povzamem vse skupaj (upam da mi ljubitelji oz zagovorniki Philipsa ne zamerijo) vseeno mislim da je LG v mojem primeru boljši nakup.
Zdaj seveda če gledamo cenovno je LG dražji, 1700EUR, Philips 1650EUR, če pa vzamem v zakup 'Italijansko' ceno 1200EUR ter dejansko boljšo sliko mislim da ni kaj za razmišljati.
Ja morda, če bi upošteval še zvok preko televizorja. Tako da edino Ambilight ima prednost pred LGjem, kar pa mislim da ne odtehta višje cene.
Kljub vseemu pa je slika glavna, v kar pa me je LG prepričal malo bolje kot Philips, tako da grem v nakup slednjega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bernikm ()

cekr ::

Naredil si osnovno napako. Pozabil si se obrnit okoli in bi raje pogledal Sony-a.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

bernikm ::

cekr je izjavil:

Naredil si osnovno napako. Pozabil si se obrnit okoli in bi raje pogledal Sony-a.


Mislim da ne. Cena je bila okoli 1700EUR, s tem da sony NE ZNA predvajati podnapsov preko DLNA, kar je pa meni bistvenega pomena.
Pa tudi slika težko rečem da je toliko boljša, da je vreden svojega denarja. Po mojem je Sony samo še ime nekoč kvalitetne znamke (brez zamere) :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bernikm ()

andrej69 ::

@bernikm
Malo me presenečajo tvoje ugotovitve:)Kajti, če gremo po vrsti..Lg model ima RGBW panel, dočim ima Philips pravi RGB panel..Že tukaj je razlika v prid Philipsu, kar potrjujejo tudi strokovnjaki:)Kot drugo, ima Lg nekaj kvalitetnejši prikaz barv napram Philipsu, zaradi nekaj širšega razpona barv in Nano Led panela. Čeprav im seveda Philips tudi zelo dober prikaz barv.In pa Lg ima nekoliko svetlejši prikaz slike. Ko tretjo sta sama ostrina, kontrast in prikaz samih detajlev kvalitenejša na Philips modelu:) To opazijo tudi kupci..Tudi SD vsebine prikazuje Philips kvalitetneje..Tudi sam zvok je kvalitetnejši na Philipsu. Pa tudi samo gibanje slike je boljše pri Philipsu. Tako, da mi tukaj ni ravno najbolj jasno, kako ti je v določenih segmentih bil Lg kvalitetnejši..8-O Recimo tale Philips je kvalitetnejši tudi napram Sonyu XE8505, ki velja za enega najboljših televizorjev v tem cenovnem rangu:)Poglej, da ne bo zopet nekakšnih nepotrebnih komentarjev..Tebi se pač Lg zdi kvalitetnejši in ni nič narobe glede tega, kajti vsak vidi nekoliko drugače.. Sem pa kar presenečen nad tvojo ugotovitvijo, glede določenih videnj kar se tiče kvalitete slike..Razumel bi še nekako, če bi primerjal model SJ850, ki je vsekakor kvalitetnejši napram modelu SJ810..Glavno pa je, da boš z televizorjem zadovoljen..

bernikm ::

Kar se zvoka tiče kot sem napisal ni primerjave, je Philips dosti boljši, je imel spodaj kot neki soundbar, pri LG pa je vse skupaj bolj žalost bolj plehnato je bilo slišati. Čeprav bi v vsakem primeru ne glede na to ali je Philips, LG ali pa Sony priključil na zunanje ozvočenje, tako da pri meni to nima nekega pomena.
Se pa strinjam, da nekdo ki nima zunanjega ozvočenja in bi rad imel dober zvok, potem je Philips neprimerno boljša izbira. Kar se pa slike tiče pa kot sem napisal. Nisem strokovnjak in se tudi ne razumem kaj točno pomeni vse te kratice panelov, itd gledal sem dejansko sliko (tako kot bom doma preko Telekoma) HD in ne-HD kanalov in pa predvajanje filmov USB (doma preko NAS) in tu sem mnenja da je (vsaj meni) bila slika boljša. Sicer je tudi prodajalec strinjal z mano da je na LG boljša slika (barve), samo to je tako kot sem napisal njemu je važno da proda, kar se mi zdi škoda, ker nekdo ki nima pojma pride v trgovino da mu svetujejo kot jaz pravim price/performance.
Mimogrede, dobil sem odgovor iz LG servisa in pravijo da garancija velja tudi v SLO ob pogoju da je pravilno izpolnjena mednarodna garancija ki je priložena zraven televizorja.
Tako da zvečer naklikam pri Italijanih pa potem upam da pride vse v enem kosu do Slovenije.
Če primerjam 1220€ s poštnino vred, Philips najcene pa 1535. Razlika ni majhna.

Mimogrede, zraven tega Philips 7502 modela so imeli tudi Philips 6412 model, 500€ cenejši, 50Hz. Moram reči, da pri gledanju SLO1 nisem opazil kakšnih bistvenih razlik, res pa da nisem gledal filmov in si vzel malo več časa kot pri primerjavi med LG in Philips.
Bi pa tako na hitro rekel, za nekoga ki rabi TV tako kot mi (zvečer za kak film pogledat) pa čez dan čez vikend kakšno smučanje bi bil tudi navaden 50Hz več kot dovolj. Tako da če bi gledal spet na ceno 1100€ ali 1600€ bi vzel prvega, seveda če ne bi vedel za 'ugodno' varianto LG iz Italije :-)

andrej69 ::

Saj zvok se tako napisal, da je kvalitetnejši na Philipsu tukaj ni nobene dileme:) Kar se tiče prikaz barv in svetilnosti sem tudi napisal, da je nekoliko kvalitetnejši na LG-ju. Toda kar pa se tiče ostalih parametrov slike, kot je kontrast, ostrina slike ki je na tem Philipsu ena izmed najboljših od vseh LCD televizorjev na tržišču, jasnost slike- prikaz samih detajlev, gibanja slike itd..pa je na Philipsu vsekakor kvalitetnejše:)Seveda je težava , ker same televizorje v prodajalnah teško testiraš malo podrobneje..Jaz sem malo podrobneje testiral ta dva televizorja, in je Philips v večini segmentov slike kvalitetnejši, tukaj ti povem čisto po resnici..! Res je, da sem napravil na obema nekoliko naprednejše nastavitve..Kajti tudi, če Philipsa nastaviš iz vivid moda na movies ali standar mode, še je to vedno daleč od slike , ki jo zmore prikazat ta model Philipsa:))Pa tudi v mraku bo slika izgledala na Philipsu bolje zaradi Ambilighta, kjer bo črno barvo res prikazalo kar solidno, dočim bo na Lg-ju bolj siva kakor črna..Predvsem boš videl pri filmih na formatih, kjer so zgoraj in spodaj robovi po možnosti še horizontalno osvetljenje panela, tako, da še to bolj poudari sivino teh robov. Kar pa se tiče RGB in RGBW panela pa izgleda nisi nič prebral in pogledal kar sem prilepil nedolgo nazaj..Tukaj si še enkrat dobro preberi.
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-f...

Pa tudi test tega modela LG-ja si preberi.
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj...

leiito ::

A nisi prej rekel, da je OK, če je izbral po svoje, ker vsak pač vidi drugače, zdej ga pa spet siliš, da naj si "še enkrat dobro prebere" tvoje beloruske teste. Res si bottom feeder.

andrej69 ::

leiito je izjavil:

A nisi prej rekel, da je OK, če je izbral po svoje, ker vsak pač vidi drugače, zdej ga pa spet siliš, da naj si "še enkrat dobro prebere" tvoje beloruske teste. Res si bottom feeder.


A sedaj že beloruske..:)) Potem pa ti prilepi kakšen boljši test, namesto, da venomer kritiziraš in pametuješ..!! Ma človeku že gre na bruhanje, kar se tiče tvoji komentarjev...Res ne vem, kaj počneš tukaj na tem forumu:))

bernikm ::

Da ne bo kakšnih zamer... Če gledam kaj ima po mojem mnenju Philips plus proti konkurenci je to ambilight in zvok. Pri sliki je pa odvisno od posameznika, nekaterim bolj paše taka slika, drugim drugačna.
Meni osebni je imel LG bolj 'žive' barve, lahko da pa bo kdo drug rekel nasprotno. Enako kot pri zvoku, ko vsi pravijo da je Bose špica. Jaz pravim najprej poslušaj in potem povej. Lahko da kakšnemu kak drug zvočni sistem bolj sede, druge mu. Meni osebni je všeč ker ni toliko 'nabijanja' in je zvok kvaliteten, drugemu pa morda manjka basov in prisega na drug sistem. Skratka, težo je reči da kar je nekomu všeč je tudi drugemu. Potem so pa tu zopet karakteristike na papirju, za katere vsi vemo kako in kaj. Meni je tudi za avto pisalo da bo mestna poraba 4.2l, pa pod 5.5 ne pridem :-)

Potem nenazadnje je pa tu tudi cena (meni najbolj pomembna). Ne rečem, če bi za LG moral plačati ceno, kot jo ponujajo slovenski trgovci (ki pa je višja kot za Philips) bi morda tudi še malo razmislil. Glede na to, da ga pa dobim iz Italije za 1200€, Philips pri nas pa je najceneje 1550€, je to 350€ razlike, kar pa je skoraj 25% vrednosti TV. In če gledamo še da bo vsak TV pa naj bo to Sony,Philips,LG, Samsung delal 5-7 let (če bo sreča :-)) se potem zopet vprašam ali dati toliko več denarja.
Meni je bila od LG slika za odtenek boljša kot pri Philipsu, na koncu pa je še vedno prevladala razlika v ceni.
OK, če bi Philips dobil za neko normalno ceno 1200€ ne vem, mogoče... Ali pa če bi pri Philipsu dali zraven kak bonbonček (recimo tovarniško 5 letno garancijo) .... težko rečem.

Mimogrede, čez vikend sem malo bolj prebiral forum, pa sem na temo Philips televizorjev našel kar nekaj pripomb, za LG ni bilo nekih hudih nasprotovanj. Zdaj ali ima toliko več ljudi Philips kot LG ne vem.
Zopet je pa to tako kot bi rekel da se najbolj kvarijo Renault vozila. Ja verjetno zato, ker jih je največ na cesti ... :-)

boki75 ::

bernikm je izjavil:

cekr je izjavil:

Naredil si osnovno napako. Pozabil si se obrnit okoli in bi raje pogledal Sony-a.


Mislim da ne. Cena je bila okoli 1700EUR, s tem da sony NE ZNA predvajati podnapsov preko DLNA, kar je pa meni bistvenega pomena.
Pa tudi slika težko rečem da je toliko boljša, da je vreden svojega denarja. Po mojem je Sony samo še ime nekoč kvalitetne znamke (brez zamere) :-)


kdo te pa nahecal da sony ne predvaja podnapisov preko DLNA. Na xe90 deluje brez težav.Imas naloženega KODI-a pa zadeva deluje.

bernikm ::

boki75 je izjavil:

bernikm je izjavil:

cekr je izjavil:

Naredil si osnovno napako. Pozabil si se obrnit okoli in bi raje pogledal Sony-a.


Mislim da ne. Cena je bila okoli 1700EUR, s tem da sony NE ZNA predvajati podnapsov preko DLNA, kar je pa meni bistvenega pomena.
Pa tudi slika težko rečem da je toliko boljša, da je vreden svojega denarja. Po mojem je Sony samo še ime nekoč kvalitetne znamke (brez zamere) :-)


kdo te pa nahecal da sony ne predvaja podnapisov preko DLNA. Na xe90 deluje brez težav.Imas naloženega KODI-a pa zadeva deluje.


Kolega ima Sony model 7500 al 7005 nekaj podobnega pa ne delajo podnapisi preko Twonky server ta ki je na QNAPu za DLNA predvajanje ki ga tudi sam uporabljam.
Moral je potem vklopiti nek transcoding da je NAS nekako zapekel podnapise in jih predvajal, kar pa zabije CPU NAS-a na polno.
Ko sva enako probavala na mojem 6-let starem Samsungu je delalo (in še vedno dela) bp.

TOP ::

Bernikm nevem ,kaj se niti trudiš tukaj razlagat,zakaj je LG tebi bolši,če pa ga v Italiji dobiš toliko cenejše jaz nebi niti razmišlajl potem kaj kupiti med tema dvema modeloma,ker je cena ogromna razlika.Kar se tiče Sony deluje vse kot mora sam pri modelu X90,ker ma Android,tisti nižji modeli nimajo Androida,tako da si gledal napačne modele.

boki75 ::

bernikm je izjavil:

boki75 je izjavil:

bernikm je izjavil:

cekr je izjavil:

Naredil si osnovno napako. Pozabil si se obrnit okoli in bi raje pogledal Sony-a.


Mislim da ne. Cena je bila okoli 1700EUR, s tem da sony NE ZNA predvajati podnapsov preko DLNA, kar je pa meni bistvenega pomena.
Pa tudi slika težko rečem da je toliko boljša, da je vreden svojega denarja. Po mojem je Sony samo še ime nekoč kvalitetne znamke (brez zamere) :-)


kdo te pa nahecal da sony ne predvaja podnapisov preko DLNA. Na xe90 deluje brez težav.Imas naloženega KODI-a pa zadeva deluje.


Kolega ima Sony model 7500 al 7005 nekaj podobnega pa ne delajo podnapisi preko Twonky server ta ki je na QNAPu za DLNA predvajanje ki ga tudi sam uporabljam.
Moral je potem vklopiti nek transcoding da je NAS nekako zapekel podnapise in jih predvajal, kar pa zabije CPU NAS-a na polno.
Ko sva enako probavala na mojem 6-let starem Samsungu je delalo (in še vedno dela) bp.


na xe7005 pa verjamem da ne deluje ker ima linux OS, XE90 ima android.

edi45 ::

andrej69 je izjavil:

@bernikm
Malo me presenečajo tvoje ugotovitve:)Kajti, če gremo po vrsti..Lg model ima RGBW panel, dočim ima Philips pravi RGB panel..Že tukaj je razlika v prid Philipsu, kar potrjujejo tudi strokovnjaki:)Kot drugo, ima Lg nekaj kvalitetnejši prikaz barv napram Philipsu, zaradi nekaj širšega razpona barv in Nano Led panela. Čeprav im seveda Philips tudi zelo dober prikaz barv.In pa Lg ima nekoliko svetlejši prikaz slike. Ko tretjo sta sama ostrina, kontrast in prikaz samih detajlev kvalitenejša na Philips modelu:) To opazijo tudi kupci..Tudi SD vsebine prikazuje Philips kvalitetneje..Tudi sam zvok je kvalitetnejši na Philipsu. Pa tudi samo gibanje slike je boljše pri Philipsu. Tako, da mi tukaj ni ravno najbolj jasno, kako ti je v določenih segmentih bil Lg kvalitetnejši..8-O Recimo tale Philips je kvalitetnejši tudi napram Sonyu XE8505, ki velja za enega najboljših televizorjev v tem cenovnem rangu:)Poglej, da ne bo zopet nekakšnih nepotrebnih komentarjev..Tebi se pač Lg zdi kvalitetnejši in ni nič narobe glede tega, kajti vsak vidi nekoliko drugače.. Sem pa kar presenečen nad tvojo ugotovitvijo, glede določenih videnj kar se tiče kvalitete slike..Razumel bi še nekako, če bi primerjal model SJ850, ki je vsekakor kvalitetnejši napram modelu SJ810..Glavno pa je, da boš z televizorjem zadovoljen..


Sony XE8596 odpihne tvoj Philips 7502 kdaj hočeš, za samo 10€ več. Aja to ni več isti rank, ker je 10€ razlike ne?:))

andrej69 ::

@bernikm
Nikakršnih zamer ni in ne bo:))Tebi se je zdel Lg pač kvalitetnejši, in to je to..Kar pa se tiče pripomb, pa si jih verjetno prebral od tistih, ki delajo antireklamo za te televizorje..Kajti kar dosti ljudi na tem forumu je kupilo Philips televizorje, pa so večinoma vsi zadovolnji:)Da pa je vsak zadovoljen, to pa tako ne more biti..Ker vsak najde kakšen minus ali dva na televizorju, neglede na proizvajalca. Pa tudi Philips model je najbolje prodajan LCD televizor poleg Lg FullHD OLEDA, tako, da se lahko najde kakšen negativen komentar več..

edi45 ::

Philipsa rešuje samo ambilight, ker pač lepo zgleda. Drugače bi že bil zgodovina.

andrej69 ::

@edi45
Tukaj ravno ne izgleda tako, da bi Sony odpihnil Philipsa:)Sicer pa tudi ti nisi nekakšen dober poznavalec televizorjev, da bi lahko sodil kateri je kvalitetnejši.. Drugače ne bi mene pred časom spraševal za nasvet:)Sedaj pa ker imaš Sonya, misliš, da drugi televizorji nič ne veljajo..

http://www.uhdtv-vergleich.de/vergleich...

http://www.computerbild.de/artikel/avf-...
http://www.computerbild.de/artikel/avf-...

http://www.chip.de/test/Sony-KD-55XE850...
http://www.chip.de/test/Philips-55PUS75...

http://www.monitor.si/media/monitor/dok...

T_F_7 ::

andrej69 je izjavil:

To pomeni najboljše razmerje med ceno in kakovostjo:)

Oh, kdo bi si mislil, da best buy pomeni ravno to. Še dobro, da si me razsvetlil. In kdo določa kakovost? Končni uporabniki na podlagi določene uporabniške izkušnje! Zagotovo pa ne ti na podlagi ničesar oz bolje rečeno, na podlagi osebnih preferenc in osebnih interesov. Morda pa sediš po cele dneve pred različnimi znamkami in modeli TVjev in preizkušaš le-te?

andrej69 je izjavil:

Tako, da ne pišem nič na pamet in se v bodoče vzdrži takšnih komentarjev..

Moj komentar je zgolj posledica tvojih komentarjev. Ti bi se moral vzdržati komentiranja. Sploh po tem, ko ti je že več različnih uporabnikov očitalo, da ljudem vsiljuješ znamko Philips. Če bi bil pošten, bi se v nekem trenutku umaknil iz te teme, ne glede na to ali (misliš da) imaš prav ali ne - če ne drugega zaradi lastnega miru. Vendar je več kot očitno, da imaš osebno korist s tem, ko vsiljuješ Philips po dolgem in počez. Če pa je nimaš, pa pomeni, da si fanatik, kar je v stvari še bolj žalostno.

Se opravičujem ostalim, a žal je v tej temi veliko spama ter posledično nižji delež koristnih informacij. Morda pa bi morali odpreti temo z naslovom 'Kateri 55" in večji ne Philipsov LCD televizor?', da bi se rešili nepotrebne navlake.

andrej69 ::

@T F 7
Poglej, kot prvo jaz saj pomagam ljudem okoli nakupa televizorjev, dočim vas je kar nekaj tukaj, ki znate samo demantirat moje pisanje, kar je zelo žalostno..Ko pa kateri potrebuje kakšen nasvet, pojasnilo itd..pa ni nikjer nikogar od teh , ki ste tako glasni:))Saj ti nihče ne preprečuje da daš nasvet za kakšen televizor, če misliš, da veš da boš lahko kateremu pomagal..Tako, da če bi se moral kateri iz te teme umakniti, so to takšni kot si ti..;)In malo si poglej celotno temo, pa boš videl kdo je napisal več koristnega:))

T_F_7 ::

@andrej69: nas je nekaj tukaj, ki demantiramo tvoje pisanje? si se vprašal zakaj? pred mesecem pa pol sem prvič zašel na to temo, ker sem potreboval nekaj nasvetov in mnenj glede nakupa TVja. nisem se menil za vaše pričke, ker so me zanimale le uporabne informacije. vendar človek po določenem času neizogibno ugotovi, da zavajaš folk s tem ko vsiljuješ znamko Philips. Tvoj moto bi bil: 'OLEDi so vsi dobri, za vse ostalo je Philips!' Vesoljni Philips. V vsakem cenovnem razredu je, po tvojem, najboljši philips. Jaz takšne prevlade določene znamke še nisem videl na nobene področju. Pristranski si do jaja! Če zaradi denarnice ali fanatizma pa sam veš.
Aja, pa še to; ostalih v tej temi ne poznam, tako da ne meči me v neko grupo krivovercev (iz tvojega stališča gledano), ki ne morejo iz svoje kože. to da folk reagira kot reagira proti tebi, je samo posledica tvojega ravnanja.

guererro ::

Jaz sem naposled nabavil Phlipsa 65PUS7502. Sicer priznam da sem predvsem gledal Philipse zaradi Ambilighta, katerega imam že cca. 10 let in se mu nisem hotel odpovedati :). Kljub temu pa mi ni žal in sem televizorjem zelo zadovoljen. Slika je odlična (sploh po ročni nastavitvi, hvala Andrej69 za navodila). Presenečen pa sem tudi nad softwerom, kateri pri prejšnjih Philipsih res ni bil najboljši (počasen in nepraktičen). Android pa zaenkrat deluje zelo gladko brez zatikanj.

edi45 ::

andrej69 je izjavil:

@edi45
Tukaj ravno ne izgleda tako, da bi Sony odpihnil Philipsa:)Sicer pa tudi ti nisi nekakšen dober poznavalec televizorjev, da bi lahko sodil kateri je kvalitetnejši.. Drugače ne bi mene pred časom spraševal za nasvet:)Sedaj pa ker imaš Sonya, misliš, da drugi televizorji nič ne veljajo..

http://www.uhdtv-vergleich.de/vergleich...

http://www.computerbild.de/artikel/avf-...
http://www.computerbild.de/artikel/avf-...

http://www.chip.de/test/Sony-KD-55XE850...
http://www.chip.de/test/Philips-55PUS75...

http://www.monitor.si/media/monitor/dok...


vendar ne pozabiva razloga, zakaj nisem vzel Philipsa, ki si mi ga priporočal :) Ker je slika bila za en drek proti sony-u, počasen vmesnik in niti približno tako dober black uniformity kot ima sony, zdaj če te ne motijo sive lise in bele packe potem ni problema lahko vzameš philipsa :)

rs1975 ::

bernikm je izjavil:

Kar se zvoka tiče kot sem napisal ni primerjave, je Philips dosti boljši, je imel spodaj kot neki soundbar, pri LG pa je vse skupaj bolj žalost bolj plehnato je bilo slišati. Čeprav bi v vsakem primeru ne glede na to ali je Philips, LG ali pa Sony priključil na zunanje ozvočenje, tako da pri meni to nima nekega pomena.
Se pa strinjam, da nekdo ki nima zunanjega ozvočenja in bi rad imel dober zvok, potem je Philips neprimerno boljša izbira. Kar se pa slike tiče pa kot sem napisal. Nisem strokovnjak in se tudi ne razumem kaj točno pomeni vse te kratice panelov, itd gledal sem dejansko sliko (tako kot bom doma preko Telekoma) HD in ne-HD kanalov in pa predvajanje filmov USB (doma preko NAS) in tu sem mnenja da je (vsaj meni) bila slika boljša. Sicer je tudi prodajalec strinjal z mano da je na LG boljša slika (barve), samo to je tako kot sem napisal njemu je važno da proda, kar se mi zdi škoda, ker nekdo ki nima pojma pride v trgovino da mu svetujejo kot jaz pravim price/performance.
Mimogrede, dobil sem odgovor iz LG servisa in pravijo da garancija velja tudi v SLO ob pogoju da je pravilno izpolnjena mednarodna garancija ki je priložena zraven televizorja.
Tako da zvečer naklikam pri Italijanih pa potem upam da pride vse v enem kosu do Slovenije.
Če primerjam 1220€ s poštnino vred, Philips najcene pa 1535. Razlika ni majhna.

Mimogrede, zraven tega Philips 7502 modela so imeli tudi Philips 6412 model, 500€ cenejši, 50Hz. Moram reči, da pri gledanju SLO1 nisem opazil kakšnih bistvenih razlik, res pa da nisem gledal filmov in si vzel malo več časa kot pri primerjavi med LG in Philips.
Bi pa tako na hitro rekel, za nekoga ki rabi TV tako kot mi (zvečer za kak film pogledat) pa čez dan čez vikend kakšno smučanje bi bil tudi navaden 50Hz več kot dovolj. Tako da če bi gledal spet na ceno 1100€ ali 1600€ bi vzel prvega, seveda če ne bi vedel za 'ugodno' varianto LG iz Italije :-)


če si morda Telekomov naročnik dobiš tega Philipsa za 1100 EUR... Če cena prevaga pri tvoji odločitvi...
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni...

bernikm ::

Hvala, sem videl vendar imam že vezavo na 2 leti kem ravno 1 mesec nazaj izkoristil akcijo 20€/mesec za prvo leto.
Imajo pa možnost po nekem programu zvestobe 24 x 63€ kar pride 1512€, samo je pa zopet pogoj da si naročnik min 6 mesecev, kar pa zopet nisem.

Mimogrede, včeraj je žena nekaj naumila da zakaj pa ne kupimo OLED 55 inch, da ji je sodelavec rekel da dobimo za enako ceno kot 65 inch 55 inch OLED in da je to neprimerno boljše, kljub temu da je manjša diagonala.

Recimo tegale se da dobtii za 1400€ https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/o...

Jaz osebno sem še vedno mnenja da pri razdalji ki jo imamo (3,2m) je 55 premajhno in da bo bolj prišlo do izraza 65 inch navadni, samo vseeno prašam še za kakšno drugo mnenje. Sigurno bi bil pa OLED 65 inch TOP, samo je pa tudi cena TOP :-) Vseeno sem dobil občutek da za takšno razdaljo (več kot 3m) je vseeno boljši klasičen 65 inch kot 55 inch OLED.

andrej69 ::

@edi45
Ne moreš primerjat Philipsa 7502 z tvojim Sonyem, ker je ta model Philipsa nižji rang televizorja:)) Zakaj pa nisi primerjal recimo Philips modela 8602, ki je enak rang televizorja pa bi potem videl, če bi bila razlika:) Ali pa modela 8102, ki je isto enak rang in občutneje kvalitetnejši napram tvojemu Sonyu:))Tako, da ne mešat jabolk z hruškami..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrej69 ()

andrej69 ::

@edi45
Kar pa se tiče tvoje primerjave sem že nekaj napisal. Sony in ostali proizvajalci imajo občutneje boljše tovarniške nastavitve, zato tudi takšna razlika..Če bi na obema nastavil napredne nastavitve, pa bi ta razlika bila precej manjša..Seveda še pa vedno v prid Sonyu kar se tiče določenih parametrov, kot so kontrast in prikaz črne zaradi VA panela in Direkt LED zatemnitve.

GRT ::

Ja fak no, če kdo sedaj meša jabolke s hruškami si potem to ti.
Kaj pa cena, kateri rang je pa potem to?
Kakšna je cena SONYa KD-55XE8505B in tvojih PHILIPSa 55PUS8602, da ne govorim o 8102.
To za tebe nije ništa, če je razlika cca 400€ v prvem primeru in 1000 v drugem???
Halo!

andrej69 ::

GRT je izjavil:

Ja fak no, če kdo sedaj meša jabolke s hruškami si potem to ti.
Kaj pa cena, kateri rang je pa potem to?
Kakšna je cena SONYa KD-55XE8505B in tvojih PHILIPSa 55PUS8602, da ne govorim o 8102.
To za tebe nije ništa, če je razlika cca 400€ v prvem primeru in 1000 v drugem???
Halo!


Ti malo mešaš rang televizorjev. Philips modela 8602 in 8102, sta višji rang napram Sony modelu xe8505:)
Model 7502 in Sony xe8505, pa sta enak rang..

andrej69 ::

@GRT
Ta razlika ni zastonj:))Sicer pa bo tako vsak vzel tisto, kar misli da mu zadostuje..

GRT ::

Pa ti pojma nimaš kaj sploh pišeš.
Rekel si, da je philips model 8102 v istem rangu z Sonyem 8596, ki ga ima edi, v ceni je pa razlike cca 600€ do 1000€ odvisno od trgovine.
In isto tlačiš v enak rang modela 8602 ter 8102. Sedaj se pa odloči kaj boš govoril.

andrej69 ::

@GRT
Kaj neznaš brat..?>:D Poglej si dva posta višje kaj sem napisal..

edi45 ::

andrej69 je izjavil:

@GRT
Kaj neznaš brat..?>:D Poglej si dva posta višje kaj sem napisal..


Zaj si napisal da sta enak rang pa da nista enak rang in predlagal philipsa ki je 600e drazji kak je lahko to isti rank ce med mojim in philipsom 7502 je 10e razlik e in nista enak rang? Te pa lahko komot pogledamo sony xe9305 in je spet philips uzadi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: edi45 ()

andrej69 ::

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@GRT
Kaj neznaš brat..?>:D Poglej si dva posta višje kaj sem napisal..


Zaj si napisal da sta enak rang pa da nista enak rang in predlagal philipsa ki je 600e drazji kak je lahko to isti rank ce med mojim in philipsom 7502 je 10e razlik e in nista enak rang?


Kateri televizor imaš ti..?

andrej69 ::

Da vama še enkrat obrazložim, ker izgleda, da res ne razumeta:)Philips model 7502 je v rangu Sonya xe8505.
Philips modela 8602 in 8102, pa sta v rangu Sony modelov serije 9..Če točneje napišem je Philips model 8602 primerljiv z Sony modelom XE9005,za nekatere je Philps celo malenkost kvalitetnejši in nekaj slabši napram modelu XE9300. Model 8102, pa je kvalitetnejši od modela XE9300 in nekaj slabši napram modelu XE9400.

Gatsu ::

ti več kot očitno mešaš pojma kvaliteta in zmogljivost.


BTW Sony OLED A8F je končno dobil Evropske cene in sicer

AF8 OLED
55" €2799
65" €3799

webmaher ::

bernikm je izjavil:


Jaz osebno sem še vedno mnenja da pri razdalji ki jo imamo (3,2m) je 55 premajhno in da bo bolj prišlo do izraza 65 inch navadni, samo vseeno prašam še za kakšno drugo mnenje. Sigurno bi bil pa OLED 65 inch TOP, samo je pa tudi cena TOP :-) Vseeno sem dobil občutek da za takšno razdaljo (več kot 3m) je vseeno boljši klasičen 65 inch kot 55 inch OLED.

imaš prav pa še 65 se boš tako hitro navadil, da si boš rekel zakaj nisem vzel 75 :)
Gledam s čisto iste razdalje kot ti in sem prej imel 55 ... in zdaj po dobrih 2 mesecih na 65 imam občutek, kot da gledam s5 55 :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: webmaher ()

bernikm ::

Hvala. Se mi je zdelo da bo tako. Saj ne rečem, OLED 65 inch bi bil idealen, samo je več kot 1x dražji kot klasičen, tako da ...
Sem nabavil pri Italijanih LG 65SJ810V. S poštnino vred pride 1216€. Pri nas pa najceneje 1480€, pa verjetno ga dobi prav tako iz Italije :-)
Pa da vidimo kako hitro bo prišlo do nas in kako bo zadeva špilala. Se zahvaljujem vsem za pomoč pri izbiri in samem nakupu.

fpbs ::

GRT je izjavil:

Pa ti pojma nimaš kaj sploh pišeš.Rekel si, da je philips model 8102 v istem rangu z Sonyem 8596, ki ga ima edi, v ceni je pa razlike cca 600€ do 1000€ odvisno od trgovine.
In isto tlačiš v enak rang modela 8602 ter 8102. Sedaj se pa odloči kaj boš govoril.
GRT zgoraj si mene obtoževal, da ne znam z Andrejem komunicirat. Upam, da si sedaj spoznal, da je kulturna komunikacija z njim mogoča samo, če mu dovoliš, nenehno zavajanje, povzdigovanje in vsiljevanje Philipsov pred ostalimi firmami. In tisto, kar jaz hočem pri tem doseči je samo to, da tisti, ki išče pomoč pri nakupu TVeja ni zaveden.

mailer ::

Kje bi lahko dobil več podatkov in kakšen test za Samsung QE55Q6F, očitno želijo prodajalci zavesti stranke s QLED napisom in zamenjavo z OLED.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

profdoktor ::

QLED je glede na OLED celo višji cenovni rang. Treba v živo videt te razlike v sliki, ker je vse odvisno od osebnih preferenc.

GRT ::

fpbs je izjavil:

GRT je izjavil:

Pa ti pojma nimaš kaj sploh pišeš.Rekel si, da je philips model 8102 v istem rangu z Sonyem 8596, ki ga ima edi, v ceni je pa razlike cca 600€ do 1000€ odvisno od trgovine.
In isto tlačiš v enak rang modela 8602 ter 8102. Sedaj se pa odloči kaj boš govoril.
GRT zgoraj si mene obtoževal, da ne znam z Andrejem komunicirat. Upam, da si sedaj spoznal, da je kulturna komunikacija z njim mogoča samo, če mu dovoliš, nenehno zavajanje, povzdigovanje in vsiljevanje Philipsov pred ostalimi firmami. In tisto, kar jaz hočem pri tem doseči je samo to, da tisti, ki išče pomoč pri nakupu TVeja ni zaveden.

Ja res, se oproščam. Pa sem ga še malo nazaj nekako branil in ko samo bereš še nekako prebavljaš njegove blodnje, ko pa mu enkrat nekaj dokažeš pa še vedno tumba svoje, do onemoglosti.
Pa sploh nisem strokovnjak na tem področju samo kje je potem šele on.
Brez veze nima smisla več sploh brat to temo, upam da se odpre kakšna nova kjer ne bo tega kreganja...

fpbs ::

mailer je izjavil:

Kje bi lahko dobil več podatkov in kakšen test za Samsung QE55Q6F, očitno želijo prodajalci zavesti stranke s QLED napisom in zamenjavo z OLED.

Saj to je že od vsega začetka jasno, da gre pri tem za zavajanje. Če QE55Q6F primerjaš z naprimer B7, ti bo B7 zaradi brezkončnega kontrasta opazno bolje prikazal temne scene, QE55Q6F pa nekoliko višjo svetilnost. B7 ima z Dolby Vision in Active HDR, precej boljšo HDR podporo.

andrej69 ::

@GRT
Kje je sedaj težava, res te ne razumem:))Kaj pa si hotel dokazati..? Res ste nekateri strokovnjaki za provociranje..Za vsako ceno hočete mene diskreditirat, toda to vam žal ne bo uspelo..Malo se nekateri zamislite tudi nad sabo:))

mailer je izjavil:

Kje bi lahko dobil več podatkov in kakšen test za Samsung QE55Q6F, očitno želijo prodajalci zavesti stranke s QLED napisom in zamenjavo z OLED.


Tukaj si lahko prebereš nekaj vtisov o tem modelu.
https://top-rated-tvs.com/samsung-q6f-r...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrej69 ()

MrStein ::

andrej69 je izjavil:


Tukaj si lahko prebereš nekaj vtisov o tem modelu.
https://top-rated-tvs.com/samsung-q6f-r...

Built-In Ads

Ads: Yes
Third Party Ads: Yes
Opt-Out: No

WTF? Reklame? Že iz aparata samega?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mailer ::

Je Tizen OS sploh za kaj? aplikacij verjetno ni oz so zelo omejene, verjetno je še vedno boljša izbira Android, kjer jih imaš na milijone na Google play.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

TOP ::

mailer je izjavil:

Je Tizen OS sploh za kaj? aplikacij verjetno ni oz so zelo omejene, verjetno je še vedno boljša izbira Android, kjer jih imaš na milijone na Google play.

Ja Tizen je zelo omejen napram Androidu,sam spet Android ni isti ,kot na GSM ne tole mešat,dobiš tuje aplikacije nikakor pa ne Slovenske naprimer.Imaš pa večjo možnost ja recimo KOdi dela lepo.

bernikm je izjavil:

Hvala, sem videl vendar imam že vezavo na 2 leti kem ravno 1 mesec nazaj izkoristil akcijo 20€/mesec za prvo leto.
Imajo pa možnost po nekem programu zvestobe 24 x 63€ kar pride 1512€, samo je pa zopet pogoj da si naročnik min 6 mesecev, kar pa zopet nisem.

Mimogrede, včeraj je žena nekaj naumila da zakaj pa ne kupimo OLED 55 inch, da ji je sodelavec rekel da dobimo za enako ceno kot 65 inch 55 inch OLED in da je to neprimerno boljše, kljub temu da je manjša diagonala.

Recimo tegale se da dobtii za 1400€ https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/o...

Jaz osebno sem še vedno mnenja da pri razdalji ki jo imamo (3,2m) je 55 premajhno in da bo bolj prišlo do izraza 65 inch navadni, samo vseeno prašam še za kakšno drugo mnenje. Sigurno bi bil pa OLED 65 inch TOP, samo je pa tudi cena TOP :-) Vseeno sem dobil občutek da za takšno razdaljo (več kot 3m) je vseeno boljši klasičen 65 inch kot 55 inch OLED.

Kar se razdalje tiče imam jaz drugačno mnenje.Imam isto razdaljo kot ti do 3,5m je največja in sem si sposodu od prijatelja 65 in meni osebno prevelika sem kar lezu nazaj v kavč pri gledanju nogometa recimo podnapisi pa so ogromni še stare mame vidijo brez očal.Jaz sem potem vzel 55 in je super lih pravšnja razdalja.Prej sem mel 46 col.Jaz osebno ne bi pretiraval s temi veličinami.Probaj si naredit iz kartona,če nimaš možnosti sposoje.Je pa OlED dobra slik sam zahteva svoj denar.Pojdi si prej pogledat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

T_F_7 ::

Zanimivo kako se vsak teden najde nov strokovnjak za provociranje. Le kdo bi vedel zakaj. Dejmo se zamislit nad sabo! ;((

leiito ::

TOP je izjavil:

mailer je izjavil:

Je Tizen OS sploh za kaj? aplikacij verjetno ni oz so zelo omejene, verjetno je še vedno boljša izbira Android, kjer jih imaš na milijone na Google play.


Kar se razdalje tiče imam jaz drugačno mnenje.Imam isto razdaljo kot ti do 3,5m je največja in sem si sposodu od prijatelja 65 in meni osebno prevelika sem kar lezu nazaj v kavč pri gledanju nogometa recimo podnapisi pa so ogromni še stare mame vidijo brez očal.Jaz sem potem vzel 55 in je super lih pravšnja razdalja.Prej sem mel 46 col.Jaz osebno ne bi pretiraval s temi veličinami.Probaj si naredit iz kartona,če nimaš možnosti sposoje.Je pa OlED dobra slik sam zahteva svoj denar.Pojdi si prej pogledat.


Za 3m razdalje je tudi 65" premajhen. To ni pretiravanje, ampak priporočila stroke, ki niso kar neke številke iz klobuka, ampak temeljijo na dejstvih. Samo po sebi je umevno, da lahko gledaš 55" z razdalje 3.5m, lahko gledaš tudi 47", človek pač samega sebe prepriča, da je tako še bolje, ni pa to optimalno.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si...

edi45 ::

leiito je izjavil:

TOP je izjavil:

mailer je izjavil:

Je Tizen OS sploh za kaj? aplikacij verjetno ni oz so zelo omejene, verjetno je še vedno boljša izbira Android, kjer jih imaš na milijone na Google play.


Kar se razdalje tiče imam jaz drugačno mnenje.Imam isto razdaljo kot ti do 3,5m je največja in sem si sposodu od prijatelja 65 in meni osebno prevelika sem kar lezu nazaj v kavč pri gledanju nogometa recimo podnapisi pa so ogromni še stare mame vidijo brez očal.Jaz sem potem vzel 55 in je super lih pravšnja razdalja.Prej sem mel 46 col.Jaz osebno ne bi pretiraval s temi veličinami.Probaj si naredit iz kartona,če nimaš možnosti sposoje.Je pa OlED dobra slik sam zahteva svoj denar.Pojdi si prej pogledat.


Za 3m razdalje je tudi 65" premajhen. To ni pretiravanje, ampak priporočila stroke, ki niso kar neke številke iz klobuka, ampak temeljijo na dejstvih. Samo po sebi je umevno, da lahko gledaš 55" z razdalje 3.5m, lahko gledaš tudi 47", človek pač samega sebe prepriča, da je tako še bolje, ni pa to optimalno.
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si...


Tudi sam gledam nekje na 3m 65" in morem rečt da se sploh ne opazi takšna velikost, sploh pri full HD in ultra HD vsebinah(netflix amazon prime in bluray filmi) pride do izraza takšna velikost, drugače pa navadne SD programe tudi lahko gledaš brez problema, vendar je opazno slabša slika, se vidijo kvadratki, vendar je glih tak za preživet.

TOP ::

Ja sej tole sem hotel reč tisto kar priporočajo gledat je brez veze,ker če gledaš samo HD in 4K je super,če pa gledaš SD kanale je pa porazno še posebej ko so tisti kvadratki ogromni.Sej pravim to je odvisno od vsakega posameznika,meni osebno preveliko.
««
115 / 535
»»