Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

neo5468 ::
Ja ko sem jaz kopiral rtings nastavitve, so tudi pri meni ble bele barve zelo rumenkaste, zato ker so oni predlagali nastavitev "Warm 1", kar je prva stopnja toplote barve. Ko sem spremenil na "Warm 2" je fixalo vse. Poglej če imaš tako nastavitev. Pod profil sem dal pa "Movie".

leiito ::
To je moj prvi lcd saj sem prej imel še staro škatlo. Bom še enkrat preizkusil rtings nastavitve. Te nastavitve se mi zdi da belo zelo na rumeno povlečejo. Drugače pa imamo kabelsko kjer je slika na hd kanalih dobra, iz sd signala pa čudeža ne gre pričakovati.
Tisti Darko s HDTelevizija, sicer glasen kritik Filipsa, v enem od videov na youtubu razlaga o psihologiji kalibracije, večina ljudi je navajena na nenaravne štacuna barve (Filips je za svoj zloglasni shootout zahteval predvajanje v vivid mode-u) in traja nekaj dni, da se privadiš na resnično resničnost.

mikic007 ::
Ima kdo izkušnje z lg 55uj634v? Dobil bi ga za 550 (harvey norman), kar še gledam je Sony 49xe7096 za 700e na mimovrste. Ne rabim predlogov o cenejših trgovinah ali tujini (zaenkrat), ker rabim brez obrestne obroke. Če so veliki zadržki pri lg, bom počakal na plačo in vprašal naslednjič.
Streamalo se bo s pc ja, tvin, filmi, tekme, ter nekaj sdja iz kabla. A bo ta lg OK?
Streamalo se bo s pc ja, tvin, filmi, tekme, ter nekaj sdja iz kabla. A bo ta lg OK?

4knative ::
Preberi izkušnje ljudi:
https://www.currys.co.uk/gbuk/tv-and-ho...
Gre za IPS panel, slaba uniformiranost, nizek kontrast - črna je siva, 60hz nekoliko slabši pri hitrem premikanju fucbal pa to, dober operacijski sistem webOS, 8bitni panel prikaz barv nekoliko slabši, RGBW panel ni RGB. Takemu panelu nekateri pravijo fejk 4k oz. 3k, ker je beli subpiksel deljen med dva piksla, nima veze. V praksi malo slabša ostrina oz. definicija.
Tale TV ni najboljša rešitev za gledat filme, serije ipd. v temnem prostoru, v močni svetlobi se še nekako skrijejo hibe takih televizorjev. Če nisi preveč zahteven pa kar v nakup.
https://www.currys.co.uk/gbuk/tv-and-ho...
Gre za IPS panel, slaba uniformiranost, nizek kontrast - črna je siva, 60hz nekoliko slabši pri hitrem premikanju fucbal pa to, dober operacijski sistem webOS, 8bitni panel prikaz barv nekoliko slabši, RGBW panel ni RGB. Takemu panelu nekateri pravijo fejk 4k oz. 3k, ker je beli subpiksel deljen med dva piksla, nima veze. V praksi malo slabša ostrina oz. definicija.
Tale TV ni najboljša rešitev za gledat filme, serije ipd. v temnem prostoru, v močni svetlobi se še nekako skrijejo hibe takih televizorjev. Če nisi preveč zahteven pa kar v nakup.

mikic007 ::
@4knative
Hvala ti za tole. Sem daleč od zahtevnega uporabnika, tvja nikoli ne gledam v temi, motile bi me res večje napake in pa seveda hitro pokvarjen tv.. Glede na moje vire (acestream in sd) noben tv ne bo top. Težava va panelov je, da za ta denar dobim najcenejše zadeve (philips 50pus6121 ali Samsung mu6170), ki mi ne dišita. Ips me ne moti, ker gledam tudi s strani..
Težava reviewjev je, da je vsak tv 50% najboljši, 20% najslabši možen nakup, malo pa realnih podatkov. Prebral sem mislim da vse, in še vedno mi ni jasno, kako bo to pasalo meni. Verjetno problem vsakega kupca z omejenim budgetom :(.
V trgovini mi je bil Sony občutno boljši, a glede na to, da je kakšen tv 1000e+ izgledal povprečno, sumim na slabe nastavitve v trgovinah. Ko nabavim, vsekakor podam svoje laično mnenje, karkoli že bo ;)
Hvala ti za tole. Sem daleč od zahtevnega uporabnika, tvja nikoli ne gledam v temi, motile bi me res večje napake in pa seveda hitro pokvarjen tv.. Glede na moje vire (acestream in sd) noben tv ne bo top. Težava va panelov je, da za ta denar dobim najcenejše zadeve (philips 50pus6121 ali Samsung mu6170), ki mi ne dišita. Ips me ne moti, ker gledam tudi s strani..
Težava reviewjev je, da je vsak tv 50% najboljši, 20% najslabši možen nakup, malo pa realnih podatkov. Prebral sem mislim da vse, in še vedno mi ni jasno, kako bo to pasalo meni. Verjetno problem vsakega kupca z omejenim budgetom :(.
V trgovini mi je bil Sony občutno boljši, a glede na to, da je kakšen tv 1000e+ izgledal povprečno, sumim na slabe nastavitve v trgovinah. Ko nabavim, vsekakor podam svoje laično mnenje, karkoli že bo ;)

Mavrik ::
Rdeči: Dajte nehajte s tem najstniškim merjenjem tičev. Pejte si metat na svoje znamke v gostilno.
The truth is rarely pure and never simple.

fpbs ::
Enostavno ne prenehaš z neumnostmi..Kar se tiče Picture index, si vsak proizvajalec tolmači po svoje..Ta index, lahko primerjaš samo pri istem proizvajalcu:))Precej bolj važno je, kakšno je osveževanje panela..Kar pa se tiče RGBW panelov, jih ne boš zasledil na Philips televizorjih..Pa saj sem ti to že enkrat napisal, a nimaš nič spomina ..? Pa če že primerjaš ta Lg model z Philipsi modeli, ti moram povedat, da je slika opazno kvalitetnejša na Philips televizorjih:)) Ko bo Lg imel RGB panele, bo mogoče lahko konkuriral ostalim proizvajalcem..Do tedaj, pa ni konkurenčen ostalim proizvajalcem..Pa pojdi" malo pogledat v kakšno prodajalno, pa boš videl o čem ti ves čas pišem..Ne pa, da pišeš ves čas nekaj na pamet..
Kdo piše neumnosti. Normalno, da je važno osveževanje panela. Zato sem ti pa podal za primerjavo samo 50Hz TVeje. Samo, če bi bil ti res tak stručko, kot praviš, bi vedel, da je v podatku indeksa kakovosti slike, zajet tudi podatek osveževanja panela.
Kar se tiče uporabe RGBW panela, sem ti že dvakrat podal spisek proizvajalcev, kjer je omenjen tudi Philips:
Skyworth, Konka, Hisense, Haier, Xiamoi, and Philips
Sedaj je tudi že jasno, da bodo v modelih 2018 vgrajeni tudi v Samsungih.
Če bi sledil TV tehnologiji, s katero se tako rad pohvališ, bi lahko vedel, da je v preteklosti LG vgrajeval RGB panele v nižjecenovne TVeja, in jih zaradi nekaterih prednosti RGBW panelov, nebo več.

avtek ::
Mavrik kaj pa sem narobe vprašal?
Žal si do sedaj še nisem lastil TV-ja (kaj šele SmartTV) razen 24" ekrana, ki je imel priključek za kabelsko in sem ga koristil v študentskem stanovanju.
Sedaj pa si renoviram stanovanje in me določene stvari pač zanimajo, ker sem pri bivši opazil da Philips rabi sekundo, dve, tri da prestavi iz enega kanala na drugega, medtem ko od kolega Samsung to stori hitreje.
Žal si do sedaj še nisem lastil TV-ja (kaj šele SmartTV) razen 24" ekrana, ki je imel priključek za kabelsko in sem ga koristil v študentskem stanovanju.
Sedaj pa si renoviram stanovanje in me določene stvari pač zanimajo, ker sem pri bivši opazil da Philips rabi sekundo, dve, tri da prestavi iz enega kanala na drugega, medtem ko od kolega Samsung to stori hitreje.

Rugabuga ::
Danes dobil sonyja xe930... lahko rečem samo amazing... če koga kaj zanima... lahko na pm.
V kratkem, upscaling odličen, local dimming opravlja svoje delo zelo dobro, hdr je fantastičen... skratka zelo zadovoljen..
V kratkem, upscaling odličen, local dimming opravlja svoje delo zelo dobro, hdr je fantastičen... skratka zelo zadovoljen..

mito3000 ::
Na Sony 55xe9005 imam priklopljeno kabelsko z dekodirno kartico, ki je vstavljena v režo v sam TV. Na tujih programih se lahko nastavijo slo podnapisi, katere nastavitve si TV ne zapomni. Če prestavim kanal se nastavitev podnapisov vedno izgubi in jih je potrebno ponovno izbrati. Je kje kaka opcija da se tv to zapomni?

Na Sony 55xe9005 imam priklopljeno kabelsko z dekodirno kartico, ki je vstavljena v režo v sam TV. Na tujih programih se lahko nastavijo slo podnapisi, katere nastavitve si TV ne zapomni. Če prestavim kanal se nastavitev podnapisov vedno izgubi in jih je potrebno ponovno izbrati. Je kje kaka opcija da se tv to zapomni?
Kako si pa sicer zadovoljen s kakovostjo slike, gledaš domaće ali HDR?

Nastavitev za podnapise sem le našel.
Domači HD programi so večinoma zelo dobro videti, SD pa nekateri tudi dobro, se pa vseeno vidi razlika. Preko USB sem gledal nekaj filmov v kvaliteti 1080p in je bil kar se ostrine tiče zelo dober. Se še malo lovim z nastavitvami, ponovno poizkušam rtings nastavitve, samo da sem uporabil barvno nastavitev "toplo", ki potegne manj na rumeno. Črna barva je večinoma izjemna. Mogoče res v nekaterih scenah meni malo moteče gibanje-ali malo zatikajoče ali pa nekako nenaravno oz. drugačno kot sem bil do sefaj navajen na crt TV. Je pa zelo odvisno od vira.Pa preklapljanje med kanali precej počasno in odzivnost menijev sem ter tja malo počasna.
Domači HD programi so večinoma zelo dobro videti, SD pa nekateri tudi dobro, se pa vseeno vidi razlika. Preko USB sem gledal nekaj filmov v kvaliteti 1080p in je bil kar se ostrine tiče zelo dober. Se še malo lovim z nastavitvami, ponovno poizkušam rtings nastavitve, samo da sem uporabil barvno nastavitev "toplo", ki potegne manj na rumeno. Črna barva je večinoma izjemna. Mogoče res v nekaterih scenah meni malo moteče gibanje-ali malo zatikajoče ali pa nekako nenaravno oz. drugačno kot sem bil do sefaj navajen na crt TV. Je pa zelo odvisno od vira.Pa preklapljanje med kanali precej počasno in odzivnost menijev sem ter tja malo počasna.

V Švici LG 65UJ701 trenutno z LG -15% akcijo jurja frankov, s to ceno bi bil najbrž najbolj prodajan 65 coler v Sloveniji, ampak ne dostavljajo.
https://www.digitec.ch/en/s1/product/lg...
https://www.digitec.ch/en/s1/product/lg...

Težave z gibanjem ima tudi kolega na enem od 8505 modelov, ki je bil lani čez €2.5k, šport zgleda zelo čudno, tudi dresi moteče žmigetajo, je klical na servis in jim ni znano kaj spremeniti v nastavitvah, ampak gotovo je nekje fora, sej so 100hz paneli in Sony, ki so bojda mojstri teh reči.
Probi HDR, na Netflixu imaš 3 mesece testne vožnje.

televizor13 ::
Kar se tiče gibanja slike, izklopi opcijo Motionflow, opcijo Smoothness nastavi na 3, opcijo Clearness pa na minimum in pa film mode na off. Pa boš videl, če bo kaj bolje.

sminx ::
Smem vprasat kje v nastavitvah si nasel za podnapise ker mene to zelo zivicra. Lastim si enak tv le da je 65, nimam pa nobenih problemov z gibanjem sem pa nastavitve prekopiral od enega youtuberja.

batista ::
A pozna kdo tole trgovino, 65xe9005 za 1752 v slo:
https://www.velikinakupi.si/elektronika...
https://www.velikinakupi.si/elektronika...

Smem vprasat kje v nastavitvah si nasel za podnapise ker mene to zelo zivicra. Lastim si enak tv le da je 65, nimam pa nobenih problemov z gibanjem sem pa nastavitve prekopiral od enega youtuberja.
V nastavitvah kjer nastavljaš digitalne programe (iščeš, sortiraš...) imaš opcijo podnapisi- tu jih vklopiš

Tsunamii ::

profdoktor ::
Za 1100 eur dobim Philips 55PUS7502. Je to res najboljši nakup za ta denar? Gledam Amazon, Netflix, 4K Blu-ray. Sedim naravnost pred televizorjem in v skoraj popolnoma zatemnjenem prostoru. Razdalja je okoli 2 metra. Kolega prodajalec v eni trgovini mi je priporočil Philips brand zaradi kvalitete.

profdoktor je izjavil:
Za 1100 eur dobim Philips 55PUS7502. Je to res najboljši nakup za ta denar? Gledam Amazon, Netflix, 4K Blu-ray. Sedim naravnost pred televizorjem in v skoraj popolnoma zatemnjenem prostoru. Razdalja je okoli 2 metra. Kolega prodajalec v eni trgovini mi je priporočil Philips brand zaradi kvalitete.
Jat ti tudi priporočam tale model:)Kajti iz vseh virov, boš imel zelo" kvalitetno sliko..Razen za gledanje HDR vsebin, kjer dobiš kakšen kvalitetnejši model.Drugače je tudi Sony XE8505 dobra izbira.

edi45 ::
profdoktor je izjavil:
Osebno bi raje vzel Samsung 55MU8000 za 999€, če se še da kje dobit za takšno ceno, drugače je 1900€.
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55...
drugače pa imaš tu tega philipsa za 1042€. Vendar moraš vedeti da so philipsi počasnejši od ostalih znamk, zaradi operacijskega sistema Android.

Mislim da bom vzel kar Sony KD-55XE9005. Za Philips ne najdem nobenega pozitivnega testa, Samsung stane preveč. Tukaj pa zelo dober test za Sony:
http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x...

profdoktor je izjavil:
Mislim da bom vzel kar Sony KD-55XE9005. Za Philips ne najdem nobenega pozitivnega testa, Samsung stane preveč. Tukaj pa zelo dober test za Sony:
Tukaj imaš test za Philips model.Sicer pa prosi , da ti tukaj kdo poda osebno mnenje za ta model, saj jih ima kar nekaj ta Philips model.
http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/13...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: televizor13 ()

televizor13 je izjavil:
profdoktor je izjavil:
Tukaj imaš test za Philips model.Sicer pa prosi , da ti tukaj kdo poda osebno mnenje za ta model, saj jih ima kar nekaj ta Philips model.
Hahaha, kaj je to v kitajščini? Daj mi en angleški test, ne razumem glih kitajsko. Hvala vseeno.

DarwiN ::
televizor13 je izjavil:
Andrej, zakaj si naredil nov slo-tech account? :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

televizor13 je izjavil:
Kdo pa je ta Andrej..?

DarwiN ::
televizor13 je izjavil:
Kdo pa je ta Andrej..?![]()
Hah, kaj si mislil, da te ne bomo takoj odkrili? Ta post te je sprva izdal. Tvoja znamenita napačna raba vejic, pogosta uporaba besede "kajti", smajliji, in pa vehementno zagovarjanje Philipsa.. Takšen človk je samo eden na svetu. :D
Pejt nazaj na stari račun. Sej nič hudega. Dejansko popestriš zadevo.
You don't see faith healers working in hospitals

@DarwiN
Kaj sedaj si že lektor Slovenskega jezika..? Saj tudi ti nisi brez napak:))Izgleda , da vas je vse preveč otrok tukaj na tem forumu, ali pa se tako obnašate..
Kaj sedaj si že lektor Slovenskega jezika..? Saj tudi ti nisi brez napak:))Izgleda , da vas je vse preveč otrok tukaj na tem forumu, ali pa se tako obnašate..

Prospekt ::
Da besede "veličina" niti ne omenjamo.
Imel bi sonyja, ne bi imel androida, imel bi ambilight, ne bi imel philipsa...vedno manj vem kaj bom kupil. :D
Imel bi sonyja, ne bi imel androida, imel bi ambilight, ne bi imel philipsa...vedno manj vem kaj bom kupil. :D

televizor13 je izjavil:
Kdo pa je ta Andrej..?![]()
Hah, kaj si mislil, da te ne bomo takoj odkrili? Ta post te je sprva izdal. Tvoja znamenita napačna raba vejic, pogosta uporaba besede "kajti", smajliji, in pa vehementno zagovarjanje Philipsa.. Takšen človk je samo eden na svetu. :D
Pejt nazaj na stari račun. Sej nič hudega. Dejansko popestriš zadevo.
Tudi jaz pogrešam starega Andreja. Mi je pa zanimiv pogovor "televizorja13" s TV "profidokijem".

neo5468 ::
Sony ima odlične reviewe, pa še @mito3000 ga je pred kratkim kupil. Ga lahko vprašaš za kakšno stvar da jo stestira.

krepki ::
televizor13 je izjavil:
Takoj sem šel pogledat kdaj je registriran na forumu in lej ga 28.11.2017 res Andrej slaba maska že včeraj mi je bilo sumljivo zakaj se ni oglašal.

edlstahl ::
profdoktor je izjavil:
Nea obupat pubeci, Sony KD-55XE9305 za 1250 eur na dom je steal.
Kje je za 1250 ?

ziga1990 ::
Fantje katerih od teh televizij bi bil najboljši nakup:
LG OLED65B7V
LG OLED55C7V
LG 65SJ950V
Samsung UE65MU8002
LG OLED65B7V
LG OLED55C7V
LG 65SJ950V
Samsung UE65MU8002
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Ja gledalo se bo razno razne programe(POP TV,Kanal A,Discovery,... ) in občasno youtube

televizor13 je izjavil:
Ja gledalo se bo razno razne programe(POP TV,Kanal A,Discovery,... ) in občasno youtube
Ja potem pa res nima smisla, kupovat kakšen OLED ali kaj podobnega:)Za tvoje potrebe, že dobiš kar zelo soliden televizor za precej manjšo ceno..
Ne razumem, zakaj bi kupoval slabši TV, če si lahko kupi boljšega. Samo, C7 je nekoliko dražji od B7, ne nudi pa nič več, tako da je boljši nakup B7.

televizor13 je izjavil:
Ja potem pa res nima smisla, kupovat kakšen OLED ali kaj podobnega:)Za tvoje potrebe, že dobiš kar zelo soliden televizor za precej manjšo ceno..
kakšen predlog samo mora biti 55-65inch 4k in mora biti 2017 letnik in Magic remote je tudi pogoj. Pa da bo Samsung ali LG druge znamke takoj odpadejo

sraka1 ::
Je res, od včeraj je doma Philips 50pus6262/12, gor piše assembled in Poland. Kar se tiče samega TV, je povsem po mojih pričakovanjih. Že tako je na max bađeta, ki ga imam jaz za TV. Wifi povezava s telefonom dela, meniji se mi zdijo čisto OK (pa sem po reviewih bral precej negativne ocene), slika (poizkusil sem 4K video z Jutuba) se mi zdi super. Tako da to je to, zdaj lahko samo upam na čimdaljšo življensko dobo.Končno preizkusil še 4K HDR posnetek, predvajanje z USB. Hudo!
Upscaling iz SD ali FHD pa... iz kavča (2,5m) je OK, če greš gledat od blizu, vidiš artefakte. Ne vem pa kako imajo upscaling izveden druge firme.
V glavnem, 4K sem vzel predvsem zato, ker precej gledamo fotke z digitalca na TV, sicer bi bilo verjetno bolje vzeti FHD, ker vprašanje koliko desetletij bomo še morali čakati, da bodo naši ISP začeli ponujati 4K signal...
@energetik si opazil kakšne težave z latency-jem na HDMI vhodu? Razmišljam o nakupu, a glede na forume me skrbi, saj naj bi bil input latency zelo visok... Prav tako naj bi bile težave z audio sync-om pri aplikacijah Netflix/Amazon Video

televizor13 je izjavil:
kakšen predlog samo mora biti 55-65inch 4k in mora biti 2017 letnik in Magic remote je tudi pogoj. Pa da bo Samsung ali LG druge znamke takoj odpadejo
Potem pa katerega od teh modelov.
https://www.ceneje.si/Izdelek/8228760/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8274014/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8414233/a...
https://www.ceneje.si/Izdelek/8370423/a...

kaj so moji tok slabi da niso dobri