Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

hodu63 ::
Ma, saj je vseeno katero firmo kupiš. Philips, Sony, Lg, Samsung, Hisense, Tcl, da ne naštevam dalje, vse je isti šrot. A misliš, da se pri Lg, Sonyju in Samsungu ne kvarijo backlighti in paneli? Pa še kako se kvarijo. Nekoč zelo redke okvare so danes nekaj čisto običajnega. Včasih so se največ kvarili napajalniki in osnovne plošče, danes pa so na prvem mestu displeji. Ko boš kupoval nov tv glej kvaliteto slike in zvoka, pa hitrost sistema, možnost nalaganja čim več aplikacij in podobne stvari. Kvaril pa se bo vsak. Televizorjev za 10 let ne delajo več.

andrej69 ::
Ma, saj je vseeno katero firmo kupiš. Philips, Sony, Lg, Samsung, Hisense, Tcl, da ne naštevam dalje, vse je isti šrot. A misliš, da se pri Lg, Sonyju in Samsungu ne kvarijo backlighti in paneli? Pa še kako se kvarijo. Nekoč zelo redke okvare so danes nekaj čisto običajnega. Včasih so se največ kvarili napajalniki in osnovne plošče, danes pa so na prvem mestu displeji. Ko boš kupoval nov tv glej kvaliteto slike in zvoka, pa hitrost sistema, možnost nalaganja čim več aplikacij in podobne stvari. Kvaril pa se bo vsak. Televizorjev za 10 let ne delajo več.
Točno to jaz nekaterim tukaj razlagam že nekaj let..

MrStein ::
Kdaj točno so to spremembo naredili?
Imam TV star točno 10 let.
OK, 10 in tričetrt.
"noče crkniti"
Imam TV star točno 10 let.
OK, 10 in tričetrt.
"noče crkniti"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

easyrider3 ::
Saj jaz imam tudi 15 let star Sony pa noče crkniti pa,Samsung iz leta 2016 kje rje edino panel bil menjam pri 2.letah starosti a crknil pa še ni. Philips The One iz leta 2020 pa tudi ni še crknil pa ima nekje okrog 25000 delovnih ur. Do sedaj mi je edino Philips 32" na pol crknil saj zvok je bil edino slike ni bilo.

hodu63 ::
Seveda bo marsikateri tv, ki ga kupiš danes delal tudi po 10 letih. Ampak ne bo jih dosti. Nekoč pa je bilo normalno, da je tv delal vsaj 10 let. Ko sem v začetku 80. let začel z delom na servisu je na popravilo prihajalo ogromno televizorjev na elektronke in to tistih taprvih narejenih v začetku šesdesetih. In ljudje so jih še kar uporabljali nekje do sredine osemdestih, celo v devedesetih smo še kakšnega dobili na popravilo. Nekoč je bila redkost, da se je tv pokvaril že v garanciji, danes je to dokaj pogosto. In žal se vedno več kvari najdražji sestavni del - panel.