Forum » Zvok in slika » Kateri 55" in večji LCD televizor?
Kateri 55" in večji LCD televizor?
Temo vidijo: vsi

darck ::
A je možno kako ugasniti to opozarjanje glede večje porabe električne energije, če je svetilnost panela višja. Mater je to nadležno,ko prestavljaš med izbori za način slike. Sem opazil,da ko je svetilnost nastavljen 70 ali več te začne opozarjati. Od AVForums nastavitve za C845 sem probal tudi na svojem C805 v SDR načinu in baje,da naj bi tudi za moj TV dokaj točne tako vsaj pravijo po forumu in tudi sami uporabniki so zadovoljni. Stvar je zdaj taka,da svetilnost je tam nastavljena 80 in zdaj za vsakič,ko predstavljam način za sliko recimo na sport in potem nazaj na film me ta opozorila vedno ven mečejo in je potrebno potrjevati.A se,da to kako ugasniti da ne bo več opozoril kot,da bo zaradi tega večja poraba elektrike? Pa kaj koga briga koliko elektrike mi bo TV požrl in morajo ta blesava opozorila ven metati. Drugače pa s tistimi nastavitvami za C845 niti ni tako slabo čeprav je nastavljena barvna temperatura na toplo se je treba navaditi pa je in pa zdi se mi ,da je sedaj slika postala lepša kot,da je upscaling boljši ampak kako zakaj bi to bilo samo z nastavitvijo na toplo. Zdaj tisti slabše vsebine zgledajo dosti bolje kakor poprej,ko sem imel na normal nastavljeno barvno temperaturo. Zdaj za silo ne zgleda več tako slabo z to nastavitvijo pri teh slabših vsebinah kot,da bi nekaj popravilo sliko mogoče pa v tem toplem načinu TV drugače deluje z upscalingom.

mat xxl ::
scipascapa je izjavil:
bolj gledam 1000€ max ;)
Samo pojasni nam, kaj boš gledal na (k, kot vem, je, komaj, kaj v tem formatu, bolj za testz, kot uporabo, skratka BZ, ko bo pa resno, kaj za gledati, verjetno čez ene 5 let, bodo a že veliko boljši TV- ji, tako, da sam ne vidim smisla nakupa takega TV-ja.

Baltazar: ::
Imam LG C9 55 2019 letnik in se mi je pred kakšnim mesecem spodaj 10cm od roba, skoraj po celi dolžini naredila vijolična črta, ki se vidi samo na svetli podlagi. Včeraj sem zraven malo nižje opazil še eno. Ali se to da popravit, kako?
Ali je bolje it v nakup novega TVja. Kaj bi bilo primerno nadomestilo? Če že, bi šel na velikost 65.
Tam max DO 1500€
Hvala za vse predloge.
Ali je bolje it v nakup novega TVja. Kaj bi bilo primerno nadomestilo? Če že, bi šel na velikost 65.
Tam max DO 1500€
Hvala za vse predloge.

andrej69 ::
Imam LG C9 55 2019 letnik in se mi je pred kakšnim mesecem spodaj 10cm od roba, skoraj po celi dolžini naredila vijolična črta, ki se vidi samo na svetli podlagi. Včeraj sem zraven malo nižje opazil še eno. Ali se to da popravit, kako?
Tam max DO 1500€
Hvala za vse predloge.
Lahko so težave s kabli, ali konektorji panela. Ali pa težave z nadzorno ploščo.

Misliš, da ni šel zaslon oziroma kakšen burning? To kar praviš bi se splačalo dat popravit?

Misliš, da ni šel zaslon oziroma kakšen burning? To kar praviš bi se splačalo dat popravit?
Veš tako na pamet je teško reči kje točno je težava. V dosti primerov je razlog tvojih težav, to kar sem napisal. Če ni okvara samega panela se vsekakor splača popravit. Če se sicer nočeš ukvarjat s popravilom, lahko kupiš nov televizor. Drugače pa ga lahko pošlješ na servis, kjer ti bodo opravili samo diagnostiko in ti povedali kje točno je težava in samo ceno popravila.

djfixme ::
Kupi kdo tv Philips PUS8505 v okvari (kupljen konec leta 2021)? Tv se še vedno prižge. Je pa spodaj nekakšen bolj bel pas in barve so mal crknile. Imam originalno škatlo. Pošljem slike v zs.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djfixme ()

V letu 2024 bo Hisense predstavil svoj najboljši flagship TV 110UX kateri bo imel KAR 40.000 dimming zones.

bigbada ::
Ok čudno vprašanje.
Ko TV ugasneš preko daljinca gre v bistvu v "standby" mode in se ne ugasne popolnoma?
A vi izklapljate TVje ven iz elektrike ponoči (ven iz vtičnice mislim) ali ne?
Je priporočljivo? Se pozna kaj pri porabi elektrike skozi celotno leto?
Oz. ali to slabo vpliva na TV če ga nonstop ven in not iz vtičnice?
Ali nima to nič veze in je nepomembno?
Ko TV ugasneš preko daljinca gre v bistvu v "standby" mode in se ne ugasne popolnoma?
A vi izklapljate TVje ven iz elektrike ponoči (ven iz vtičnice mislim) ali ne?
Je priporočljivo? Se pozna kaj pri porabi elektrike skozi celotno leto?
Oz. ali to slabo vpliva na TV če ga nonstop ven in not iz vtičnice?
Ali nima to nič veze in je nepomembno?

Sama poraba v stand by načinu je nekje od 0.5 -3 Watte in ja priporočljivo je imeti te smart tv ves čas v stand by načinu,ko se jih ne gleda in sploh za OLED TV je to že kar obvezno.

Tam max DO 1500€
Hvala za vse predloge.
?
Vsekakor enega izmed teh dveh OLED modelov.
https://www.bigbang.si/philips-oled-4k-...
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...
https://www.mimovrste.com/oled-televizo...

FireSnake ::
Ljudje božji, a vi še vedno tega trola od andrej69 poslušate?
Tip je zelo škodljiv. Še ni zaklenjen ven iz teme?
Tema je super, le tega trola ignorirajte (vidi in forsira le eno znamko).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Škodljiv si ti s tvojim pisanjem..

Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()

Škodljiv si ti s tvojim pisanjem..Saj imaš možnost pa mu ti svetuj kaj naj kupi.. Ne pa samo, da se oglašaš ko jaz kaj napišem..!
Ne se mi kregat. Vsak lahko predlaga. Odločil se bom že sam sem dovolj star.
FireSnake predlagaj ali bodi tiho in ne smeti teme.
LG ne vem, ker se mi je kar malo zasral glede na to da je dokaj itro prišlo do te težave-napake. Za Pilipsa tudi vemo na kakšnem glasu je tako da prej sem bil zelo zadovoljen z Samsungom ali pa kakšen Sony. Samo kot gledam so pa Sonyji dražji?

Škodljiv si ti s tvojim pisanjem..Saj imaš možnost pa mu ti svetuj kaj naj kupi.. Ne pa samo, da se oglašaš ko jaz kaj napišem..!
LG ne vem, ker se mi je kar malo zasral glede na to da je dokaj itro prišlo do te težave-napake. Za Pilipsa tudi vemo na kakšnem glasu je tako da prej sem bil zelo zadovoljen z Samsungom ali pa kakšen Sony. Samo kot gledam so pa Sonyji dražji?
Kar se tiče Philipsa, ni nikakršnih omembe vrednih težav.. Kar pa je moč prebrati negativnega okoli Philipsa, pa je treba jemat z veliko rezervo, ker ni nujno, da določeni pišejo resnico posebej pa ne na tem forumu..!! Sicer pa karkoli boš kupil ni nobene garancije, da boš z določenim televizorjem zadovoljen. Tako, da v prvi vrsti glej, da dobiš za takšen denar televizor, ki bo imel najkvalitetnejšo sliko, dober smart sistem , zvok itd.. Kar pa se tiče okvar in drugih težav pa kot sem napisal nimaš nobene garancije, pa lahko vzameš Sony, Panasonic itd.. Ker vsi televizorji se kvarijo in imajo doočene težave..
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()

_IKE_ ::
Najprej muljaža z modeli za evropo in ameriko
potem pa :
https://cc.hisense.com/si/garancija
in
https://cc.hisense.com/hr/garancija
"Domače bogami domače" ....
potem pa :
in

Glede OLED 65" izbire za ceno do 1500 Eur itak nimaš kaj velike izbire:
---LG OLED65A23LA 1.300 Eur BigBang SISTEM:WebOs
---LG OLED65B3 1.500 Eur Mimovrste SISTEM:WebOs
---SAMSUNG QE65S90C 1.550 Eur MaksPro SISTEM:Tizen
---PHILIPS OLED 718 1.500 Eur BigBang...... SISTEM:Google TV
---Hisense OLED 65A9H 1.350 Eur MaksPro SISTEM:Vidaa U6
---Hisense OLED 65A85H 1.390 Eur MaksPro SISTEM:Vidaa U6
SONY OLED je pa pač krepko iznad tega omenjenega budgeta tako,da to je to kar je za ceno do 1.500 Eur ali nekaj čez.
Kaj potem to pomeni,da Hrvatje imajo opcijo podaljašanja garancije 2+3 za TV a za Slovence pa ni te opcije ampak samo bela tehnika. Razlike so tudi ,da Hrvatje imajo podaljašanje tudi na Hisense klime ampak nimajo pa podaljšanja na sesalce kot imajo Slovenci
SONY OLED je pa pač krepko iznad tega omenjenega budgeta tako,da to je to kar je za ceno do 1.500 Eur ali nekaj čez.
Najprej muljaža z modeli za evropo in ameriko
potem pa :
in
Kaj potem to pomeni,da Hrvatje imajo opcijo podaljašanja garancije 2+3 za TV a za Slovence pa ni te opcije ampak samo bela tehnika. Razlike so tudi ,da Hrvatje imajo podaljašanje tudi na Hisense klime ampak nimajo pa podaljšanja na sesalce kot imajo Slovenci

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

fpbs ::
Ne se mi kregat. Vsak lahko predlaga. Odločil se bom že sam sem dovolj star.FireSnake predlagaj ali bodi tiho in ne smeti teme.
Za težave, ki si jih ti opisal, je najbolj verjetno, da gre za okvaro panela, na kateterem je kup elektronike. Tako, da če boš vzel OLEDa od drugega proizvajalca, Sony, Philips, Panasonic, boš še vedno dobil na panelu elektroniko od LGeja. LG je že pred leti, da bi znižal ceno panelov, ponudil gole OLED panele "open cell", pa se zaradi zahtevnosti izdelave, ni odločil noben proizvajalec TVejev.
Jaz ti svetujem,če se boš odločil za nov TV, da z nakupom počakaš še do februarja - marca, ko bodo cene precej bolj ugodne. Za cca 1500€ boš že dobil model LG C3.

Kaj potem to pomeni,da Hrvatje imajo opcijo podaljašanja garancije 2+3 za TV a za Slovence pa ni te opcije ni.
mhm....
Tudi LG ima isto akcijo
https://www.lg.com/hr/tv-5-godina-sigur...
Očitno smo res neka vukoj.bina....

Kaj potem to pomeni,da Hrvatje imajo opcijo podaljašanja garancije 2+3 za TV a za Slovence pa ni te opcije ni.
mhm....
Tudi LG ima isto akcijo
https://www.lg.com/hr/tv-5-godina-sigur...
Očitno smo res neka vukoj.bina..

Katastrofa kakšne ugodnosti imajo drugod in to sosedi Hrvatje še bolj bedasto je to,ko ti Hisense delajo pri nas pa nimaš nobene ugodnosti a drugi par kilometrov stran pa imajo.

Glede OLED 65" izbire za ceno do 1500 Eur itak nimaš kaj velike izbire:
Ne se mi kregat. Vsak lahko predlaga. Odločil se bom že sam sem dovolj star.FireSnake predlagaj ali bodi tiho in ne smeti teme.
Za težave, ki si jih ti opisal, je najbolj verjetno, da gre za okvaro panela, na kateterem je kup elektronike. Tako, da če boš vzel OLEDa od drugega proizvajalca, Sony, Philips, Panasonic, boš še vedno dobil na panelu elektroniko od LGeja. LG je že pred leti, da bi znižal ceno panelov, ponudil gole OLED panele "open cell", pa se zaradi zahtevnosti izdelave, ni odločil noben proizvajalec TVejev.
Jaz ti svetujem,če se boš odločil za nov TV, da z nakupom počakaš še do februarja - marca, ko bodo cene precej bolj ugodne. Za cca 1500€ boš že dobil model LG C3.
Hvala za predloge, upam da zdrži do marca

offline2024 ::
Zdravo,
kupili bomo nov TV, ki se bo nahajal v dnevnem prostoru (svetloba od strani), smo pa sedaj imeli plazmo cca. 10 let (Panasonic) in bili zelo zadovljni s sliko, žal pa se počasi njena doba izteka :)
Robni pogoji:
- velikost 55" TV,
- max 500 eur,
- ne želimo si, da ima TV vgrajen mikrofon (zasebnost)
- možnost, da v TV "damo kartico, kot npr. conax", da ni potrebe po dodatnem komunikatorju od operaterja
Gledali smo:
Philips 55PUS8118/12 4K UHD LED televizor, AMBILIGHT tv, Smart TV, 399 EUR
Hisense 55A7KQ 4K UHD QLED televizor, Smart TV, 429 EUR
Samsung UE55CU7172UXXH 4K UHD LED televizor, Smart TV, 429 EUR
TCL 55C635 4K UHD QLED televizor, Google TV, 450,69 EUR
Hisense 55E7KQ 4K UHD QLED televizor, Smart TV, 469,99 EUR
Kateri TV od predlaganih oz. morebiti katerih drugih priporočate? Hvala.
kupili bomo nov TV, ki se bo nahajal v dnevnem prostoru (svetloba od strani), smo pa sedaj imeli plazmo cca. 10 let (Panasonic) in bili zelo zadovljni s sliko, žal pa se počasi njena doba izteka :)
Robni pogoji:
- velikost 55" TV,
- max 500 eur,
- ne želimo si, da ima TV vgrajen mikrofon (zasebnost)
- možnost, da v TV "damo kartico, kot npr. conax", da ni potrebe po dodatnem komunikatorju od operaterja
Gledali smo:

Poglej nazaj po temi. Ko sem tudi jaz kupoval in izrecno izrazil željo, da nasveta od njega ne rabim/ ne želim.
Vseeno je agresivno oglaševal (jaz sem na koncu vzel LG C2).
Bog požegnaj, ti kar kupi andreju omiljeni filips.
Če boš pa začel listati nazaj v tej temi ti bo pa odprlo oči.
Ljudje so obupali svetovati, ker je napizdun preveč agresiven (in tudi plačan za to, kar počne).

@FireSnake
Malo pazi kako se izražaš, ker jaz za tebe nisem noben napizdun in podobne zadeve:) Temveč me boš v bodoče naslavljal z "gospodom" Andrejem..!
Malo pazi kako se izražaš, ker jaz za tebe nisem noben napizdun in podobne zadeve:) Temveč me boš v bodoče naslavljal z "gospodom" Andrejem..!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Pegart ()

offline2024 je izjavil:
Robni pogoji:- velikost 55" TV,- max 500 eur,- ne želimo si, da ima TV vgrajen mikrofon (zasebnost)- možnost, da v TV "damo kartico, kot npr. conax", da ni potrebe po dodatnem komunikatorju od operaterja
Gledali smo:
Glede zasebnosti ti odsvetujem tudi operacijski sistem Google. Katerega operaterja pa imaš?

polde66 ::
zelo dobre ocene ima Hisense 55E7KQ pro ki je malce dražji kot ne pro.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

Dimnik ::

Drugače včasih enostavno ne gre, ker karkoli napišem v temi se najdejo določeni uporabniki, ki na veliko pametujejo in demantirajo moje pisanje.. In to takšni, ki sploh nimajo nobenega stika s televizorji, posebej pa ne kar se tiče Philips televizorjev;)
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Drugače včasih enostavno ne gre, ker karkoli napišem v temi se najdejo določeni uporabniki, ki na veliko pametujejo in demantirajo moje pisanje.. In to takšni, ki sploh nimajo nobenega stika s televizorji, posebej pa ne kar se tiče Philips televizorjev;)
Stik s tv-jem ima vsak uporabnik tv-ja.
polde

Dimnik ::
Ja, ampak smo amaterji.....on edini je profi in zato pilips, kokice....
Ja, ampak smo amaterji.....on edini je profi in zato pilips, kokice....
No, solatko je dobil konkurenta.....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()

Res je, samo s tistim katerega si lasti doma..

Zgodovina sprememb…

Res je, samo s tistim katerega si lasti doma..Pa še to imajo ti akterji , ki so najbolj aktivni na tem forumu, starejše modele televizorjev.. Da ne omenjam, da si Philipsa od teh nihče ne lasti, znajo pa največ povedat o njem..
![]()
Tudi to ne bo ravno držalo. Po drugi strani si pa povedal, da filips zdrži 5 let in me potem tv kot tak ne zanima.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

No potem pa me prosim popravi, da ne bomo zopet raspravljali okoli teh zadev pozno v noč.. Pa prosim brez provociranja, ker to res nikamor ne vodi.! Sedaj pa z moje strani zaključujem to debato.
Zgodovina sprememb…

No potem pa me prosim popravi, da ne bomo zopet raspravljali okoli teh zadev pozno v noč.. Pa prosim brez provociranja, ker to res nikamor ne vodi.! Sedaj pa z moje strani zaključujem to debato.

polde

vedno isto ko si postavljen pred dejstva.
Kakšna dejstva, vi nekaj venomer bluzite ne jaz..!!!!! Zakaj nihče od vas ni pomagal uporabniku Baltazar, ko je iskal pomoč okoli njegove okvare na Lg-ju in pa nasveta kaj kupiti..?? Ne, ker je bolje čakat na moj komentar, da imate potem o čem pisati.. Potem pa mene obsojate za določene zadeve, to je pa res nizkotno z vaše strani:))
Zgodovina sprememb…

Sem pa že dobil ZS od andreja69![]()
Ja, Andrej zato pošilja zasebna sporočila, ker zavaja, in dobro ve, da tisto kar piše ni res. In dobro ve, če bi to napisal v tej temi, da bi se zagotovo nekdo oglasil, ki bi opozoril na njegovo zavajanje.
Prepričan sem, da to zasebno sporočilo ni bilo dobronamerno, zato te prosim, da ga tu objaviš, da ga pokomentiramo.

Ja, Andrej zato pošilja zasebna sporočila, ker zavaja, in dobro ve, da tisto kar piše ni res. In dobro ve, če bi to napisal v tej temi, da bi se zagotovo nekdo oglasil, ki bi opozoril na njegovo zavajanje.
Prepričan sem, da to zasebno sporočilo ni bilo dobronamerno, zato te prosim, da ga tu objaviš, da ga pokomentiramo.
Kaj pa bi ti komentiral..

bigbada ::
Po 2 tednih uporabe Philips PUS758818 smo več kot zadovoljni. Izjemna slika in delovanje.

OK andrej69 jaz bom tukaj napisal ne preko ZS.
Zaenkrat, če bo tako ostalo in ne bo nadaljnjega nadlegovanja ne bom objavljal kaj je pisal, so to le zasebna sporočila. Sem pa že bil obtožen nizkotnega nefer obnašanja, ker sem tu omenil, da mi je poslal ZS. Meni se to ne zdi nič nizkotno, ker če ima kdo kaj dobronamerno za svetovat so to te teme ne pa zasebna sporočila.
Sicer mi ni da bi prebiral to temo za nazaj se pa meni prej zdi nizkotno in nefer, da če je to res, da se vsakemu uporabniku, ki sprašuje o novem tvju vsiljuješ preko ZS.
Naj bo dovolj in se raje posvetimo tistemu za kar je namenjena tema. Res nisem otel sprožit nekega prepira.
Samo enostavno vprašanje sem postavil a je to res tako težko.

Bog požegnaj, ti kar kupi andreju omiljeni filips.
Filips sem napisal zato, ker mi na tipkovnici ne dela tipka H
Včasih mi prime, včasih ne, odvisno pod kakšnim kotom pritisnem
V temi o tipkovnica kupujem novo
In kaj spamer pravi v ZS?
Pritiska?

Ja, Andrej zato pošilja zasebna sporočila, ker zavaja, in dobro ve, da tisto kar piše ni res. In dobro ve, če bi to napisal v tej temi, da bi se zagotovo nekdo oglasil, ki bi opozoril na njegovo zavajanje.Prepričan sem, da to zasebno sporočilo ni bilo dobronamerno, zato te prosim, da ga tu objaviš, da ga pokomentiramo.
Kaj pa bi ti komentiral..Zakaj pa nisi nič pokomentiral, ko je iskal pomoč..??
Andrej, ko je iskal pomoč, mu ti s tvojim odgovorom nisi popolnoma nič pomagal. To je bilo samo brezvezno pametovanje.

Ja, Andrej zato pošilja zasebna sporočila, ker zavaja, in dobro ve, da tisto kar piše ni res. In dobro ve, če bi to napisal v tej temi, da bi se zagotovo nekdo oglasil, ki bi opozoril na njegovo zavajanje.Prepričan sem, da to zasebno sporočilo ni bilo dobronamerno, zato te prosim, da ga tu objaviš, da ga pokomentiramo.
Kaj pa bi ti komentiral..Zakaj pa nisi nič pokomentiral, ko je iskal pomoč..??
Andrej, ko je iskal pomoč, mu ti s tvojim odgovorom nisi popolnoma nič pomagal. To je bilo samo brezvezno pametovanje.
Kot prvo, to ni nikakršno pametovanje temveč dejstva.. In drugo, če je po tvojem mnenju to bilo pametovanje, zakaj pa mu ti nisi pomagal..??