» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
515 / 557
»»

polde66 ::

polde

andrej69 ::

Lahko, da je bila napaka na Amazonu, ker mislim, da sta dva na hrvaškem forumu tudi naročila določen televizor, pa izgleda, da nekaj ni štimalo.. Sicer pa je model 807 že star model, in normalno, da bo takšna cena, da se čimprej proda stara zaloga:) Pa nasploh je v tem času normalno, da so cene nekoliko nižje zaradi prihajajočega črnega petka.. Ko bo to mimo zasigurno ne bodo več takšne cene Philips televizorjev.. TCL in Hisense pa že lep čas držita takšne cene, to je pa razlika in bosta najverjetneje tudi v prihodnje. Pa še nekaj moram pojasnit, da je MINI LED panel dražji od OLED panela kar se tiče proizvodnih stroškov. Predvsem zaradi osvetlitve ozadja..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

darck ::

In zakaj je potem OLED še vedno tako dražji kakor MiniLed in v večina primera je celo 42" velikost dražja kakor 48" velikost kar spet nima smisla.

Zakaj 48" OLED je cenejši kakor 42" OLED?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

psillon22 ::

darck je izjavil:

In zakaj je potem OLED še vedno tako dražji kakor MiniLed in v večina primera je celo 42" velikost dražja kakor 48" velikost kar spet nima smisla.

Zakaj 48" OLED je cenejši kakor 42" OLED?

Sony mini led 65X95L je dražji kot npr.
Sony oled A80L

fpbs ::

darck je izjavil:

Kmalu bo začel spet pisati v kakšnih osamljenih primerih ko mu pokažem kaj drugi pravijo in potem on tako rad govori,da ima TCL probleme s softwerjem a Philips jih ima zelo veliko a o tem samo molči.
 2

2

3

3

4

4

5

5

https://www.amazon.co.uk/product-review...
In še veliko je opisanega kako ima Philips težave s softwerjem a to sploh nič ne velja za andrej69 saj on trdi,da ima TCL probleme z softwerjem. kdo potem ima probleme kot zgleda jih ima Philips kar veliko a ti ves čas samo po drugih pljuvaš.

1

1

Darck, mislim, da je tega s Philipsom kar preveč, in da bi bilo najbolje, da odpreš novo temo, naprimer " Philips TV, križi in težave", tako, da nebi smetili te teme.

darck je izjavil:

Kmalu bo začel spet pisati v kakšnih osamljenih primerih ko mu pokažem kaj drugi pravijo in potem on tako rad govori,da ima TCL probleme s softwerjem a Philips jih ima zelo veliko a o tem samo molči.
 2

2

3

3

4

4

5

5

https://www.amazon.co.uk/product-review...
In še veliko je opisanega kako ima Philips težave s softwerjem a to sploh nič ne velja za andrej69 saj on trdi,da ima TCL probleme z softwerjem. kdo potem ima probleme kot zgleda jih ima Philips kar veliko a ti ves čas samo po drugih pljuvaš.

1

1

Darck, mislim, da je tega s Philipsom kar preveč, in da bi bilo najbolje, da odpreš novo temo, naprimer " Philips TV, križi in težave", tako, da nebi smetili te in sorodnih tem.

@fpbs

Malo si poglej koliko težav je z Lg-jem, pa seveda tudi z drugimi brendi..;) Sedaj je tukaj prilepil par postov težav Philipsa, in kaj to sedaj pomeni..? Zakaj pa se ne pokažejo komentarji, kateri uprabniki pa so zadovolnji..? Pa bomo videli razmerje med nagitivnim in pozitivnim..! In sem že napisal pa bom še enkrat. Največ težav z Softwerjem imata TCL in Hisense. Pa tudi kar se tiče zmogljivosti Hardwerja nista na nivoju ostalih proizvajalcev. Sem že napisal včeraj nekaj okoli teh zadev, da se zopet ne bom ponavljal. Mislim toliko strokovnjakov vas je tukaj, kako za hudiča potem ne pojdete delat na kakšen odelek R&R..?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Imam 2 hisenseja. Pride še tretji. Sploh z qledom sem zelo zadovoljen. Imam 2 lg en oled in en FHD (2 lg starejša sem dal kolegu en iz leta 2008 drug tam okoli je pa 32 inčni oba brez problemov) , Imam 2 filipsa. 4k ima pokvarjenih pikslov da glava boli tv iz leta 2017, drug je android fhd iz 2015 kateri se prižiga kakor mu paše sicer deluje ok. Imel sem še smsunga 26" HD iz leta okoli 2010 in sosedu še vedno dela odlično. Kaj naj po tvoje @andrej69 sklepam?
Naj te pa glava ne boli preveč kam naj gre kdo delat, sem oddelal svoje in uživam v penziji.
polde

Na koncu je važna slika z dobrim upscalingom,ko je potrebno ali za tiste kateri ga rabijo in seveda dobro gibanje slike pri hitrih prizorih. Vse ostale stvari katere ponujajo TV niso niti toliko pomembni edino,če še malo dodamo sam panel kako se obnese na odsev svetlobe saj to nekako tudi odločilno vlogo igra saj nekateri so se odločili za drug TV zaradi tega pa čeprav je slika na drugem bila super. Ne vem kako se lahko govori,da imajo nekateri težave z softwerjem a nekatere se pa kar preskoči,ko ves čas rabijo neke posodobitve in v večina primerov so po vsaki posodobitvi še z večjimi težavami in potem po več kot enem letu posodobitev se nekaj reši. Glede zmogljivosti samega Hardwerja je vse odvisno kako se bo delalo s TV saj tisti kateri TV uporabljajo za osebno rabo samo gledanje kar se predvaja pri ponujenih operaterjih bo vsak TV že dovolj zmogljiv in potem tisti kateri priključijo na TV zunajno napravo kot je TV Box ali kaj drugega je spet vsak TV že dosti zmogljiv.

Tako,da na koncu je še zmeraj pomembno tisto glavno kar naj bi imel TV:
-- 100Hz VA panel z FALD zasnovo ((mogoče tudi IPS/ADS vendar gledanje pod kotom se bo opazilo gubljenje kontrasta in črna barva bo siva))
---prikaz velikega spektra barv QLED in po možnosti polni 10 bitni panel ((ne tisti 8+2frc kot ga veliko vgrajuje))
-- dobro gibanje hitrih prizorov
---dober upscaling,če je potrebno vse odvisno od samega vira gledanja
---za določene prostore panel kateri dobro obvladuje svetlobne odseve
---za tiste kateri gledajo in hočejo še prave efekte pri gledanju HDR vsebin tudi TV z višjo svetilnostjo panela

polde66 je izjavil:

Imam 2 hisenseja. Pride še tretji. Sploh z qledom sem zelo zadovoljen. Imam 2 lg en oled in en FHD (2 lg starejša sem dal kolegu en iz leta 2008 drug tam okoli je pa 32 inčni oba brez problemov) , Imam 2 filipsa. 4k ima pokvarjenih pikslov da glava boli tv iz leta 2017, drug je android fhd iz 2015 kateri se prižiga kakor mu paše sicer deluje ok. Imel sem še smsunga 26" HD iz leta okoli 2010 in sosedu še vedno dela odlično. Kaj naj po tvoje @andrej69 sklepam?
Naj te pa glava ne boli preveč kam naj gre kdo delat, sem oddelal svoje in uživam v penziji.

Sem napisal treba gledat globalno, ne posamezne primere..! Pa tudi ne moreš primerjat starejše Philips televizorje z novejšimi;-) Saj jaz imam tudi doma Philipsa letnik 2017 pa še deluje brez težav, imel sem tudi en model star 11 let pa je delal tudi brez težav, dokler ga nisem dal proč.. Jaz pišem te stvari pač iz sedanjih izkušenj ,in pa iz časa servisiranja.. Kar pa se tiče kje kdo dela me načeloma sploh ne zanima, vendar vidim, da so nekateri naenkrat postali strokovnjaki, a pred časom niso imeli pojma o televizorjih.. Ne vem, če so naredili v tem času kakšno dodatno izobrazbo v tej smeri, ali kaj je razlog temu..? Ker naenkrat ne moreš ravno postat strokovnjak za televizorje, ker tukaj je treba leta izkušenj..! Ker, da obvladaš tv tehnologijo kot samo, je premalo, da greš na kakšen forum in nekaj prebereš. Ali pa pogledaš kakšen video. Zato obstajajo različna izobraževanja, konference itd.. Sedaj pa končujem to debato, ker drugače bo hitro večer..:D

hunter01 ::

Sem pred časom pisal. Starejši ljudje, kot gledanja smo "črtali" ne igra več vloge in povečali iz 55 na 65 inch. Rang 500-600€

Je v tem rangu možno dobiti kakšno boljšo opcijo od te akcije?

https://www.mimovrste.com/televizorji/t...

hunter01 je izjavil:

Sem pred časom pisal. Starejši ljudje, kot gledanja smo "črtali" ne igra več vloge in povečali iz 55 na 65 inch. Rang 500-600€

Za takšno ceno tako nimaš izbire.. Kakšen TCL kot je ta model ali pa kakšen Hisense model.

hunter01 je izjavil:

Ta model od TCL P635 je čisto vstopni model nekaj podobnega kot pri Hisense televizorjih v tem cenovnem razredu in za nekaj več EUR dobiš že malo boljši TV.Zdaj,če gledate prav TCL morda zaradi tistega zastonj podaljšanja garancije do 5.let potem bolje,da gledate za boljši model in eno stopnjo višje je model TCL 65P735 ampak vedi,da so ti modeli z oznako P brez Qled panela. Recimo letošnnji TCL C645 je že Qled TV z višjo svetilnostjo in dobrim kontrastom,boljšim procesorjem ampak cena 65" takega TV je pa že 660 EUR.

Nekaj TV na izbiro za vaše potrebe :
---SAMSUNG 65CU7172 (Shoppster) 556 EUR
---SAMSUNG 65CU8072 (Maks-pro) 589 EUR
---HISENSE 65E7KQ Qled (Big bang,Mimovrste) 550 EUR
---HISENSE 65U6KQ MiniLed (Big bang) 650 EUR

In potem imaš še te par EUR cenejše TV katere sploh ne bi priporočal nobenem saj so čisto obični TV in naj vsak raje doda nekaj EUR in vzame kaj iz zgoraj napisanih:

---HISENSE 65A63H (Shoppster) 489 EUR
---HISENSE 65A6BG (Shoopster) 499 EUR
---TCL 65P735 (Big bang) 555 EUR

Še neka mala primerjava med TV https://www.displayspecifications.com/e...

hunter01 ::

Ne najdem TCL C645 za 660€? Kje si videl akcijo s takšno ceno?

Hisense 65U6KQ bi moral biti vseeno boljši od TCL C645? Mi je pa všeč, da ima TCL android, samo ga ne najdem po taki ceni.

Hvala še za ostale predloge.

o0o0o0o0o0 ::

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

polde66 je izjavil:

Jaz sem se pa odločil za Hisense 55U7KQ mini led. V merkurju sem še uveljavljal 15% popust tako da je cena 552 eur. Dobim drug teden.

Super cena za tak TV vendar bi bila boljša izbira Philips bi rekel andrej69:)):)

Recimo kaj pravijo uporabniki določenih televizorjev. Cenovno so vsi tu nekje. Izgleda, da TCL in Hisense kot sem že napisal nista ravno kakšen presežek..

Hisense 55U7KQ

Philips 8508

TCL C841

Kaj pravijo te uporabniki nima nobene veze, ker se ne ukvarjajo s prof. testiranjem

hunter01 je izjavil:

Ne najdem TCL C645 za 660€? Kje si videl akcijo s takšno ceno?

Hisense 65U6KQ bi moral biti vseeno boljši od TCL C645? Mi je pa všeč, da ima TCL android, samo ga ne najdem po taki ceni.

Hvala še za ostale predloge.

Tukaj ga imaš https://ehome-shop.si/sl/proizvod/tcl-t...

TCL 65C645

TCL 65C645

Dimnik ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

polde66 je izjavil:

Jaz sem se pa odločil za Hisense 55U7KQ mini led. V merkurju sem še uveljavljal 15% popust tako da je cena 552 eur. Dobim drug teden.

Super cena za tak TV vendar bi bila boljša izbira Philips bi rekel andrej69:)):)

Recimo kaj pravijo uporabniki določenih televizorjev. Cenovno so vsi tu nekje. Izgleda, da TCL in Hisense kot sem že napisal nista ravno kakšen presežek..

Hisense 55U7KQ

Philips 8508

TCL C841

Kaj pravijo te uporabniki nima nobene veze, ker se ne ukvarjajo s prof. testiranjem

Hej, a misliš, da bo skapiral za kaj gre?

Bo pa začel ovinkarit v tri krasne:D
L

j4nm4n ::

Poglejte še cene na a1. Ne rabite biti naročniki da dobite po taki ceni.

https://www.a1.si/televizorji/qled-tv-t...

j4nm4n je izjavil:

A sigurno ne rabiš biti naročnik,ker meni so pa rekli,da je potrebno biti pa še minimalno moraš biti več kakor 6.mesecev njihov naročnik. Morda to velja,če hočeš kupiti na obroke saj avtomatsko podaljšaš naročnino ampak vseeno mislim,da to velja samo za A1 naročnike.

Dobil tak odgovor od A1 in verjetno moraš biti njihov naročnik,če kaj kupuješ v njihovi spletni nakupovalnici.

A1 odgovor

A1 odgovor

Zakaj se pri Samsungu S95C ne vidi krilo od letala zakaj je preveč svetlo-bleščeče? Zgleda,da je Miniled Tcl C805 kar spodoben TV ob tako superiornem QD-OLED Samsungu.

S95C  vs C805

S95C vs C805

Zgodovina sprememb…

Pinturicchio ::

Darck, spočij se za kak teden od teh TV-jev.

darck je izjavil:

Zakaj se pri Samsungu S95C ne vidi krilo od letala zakaj je preveč svetlo-bleščeče? Zgleda,da je Miniled Tcl C805 kar spodoben TV ob tako superiornem QD-OLED Samsungu.
 S95C  vs C805

S95C vs C805

Samsung ima slabše procesiranje, pa ne prikaže vseh detajlov, bi rekel Andrej.

Saj iz samega posnetka se vidi kot,da ima večkrat C805 boljšo ostrenje ali procesing in za povprečnega gledalca bo najbrž čisto v redu TV.

j4nm4n ::

darck je izjavil:

j4nm4n je izjavil:

A sigurno ne rabiš biti naročnik,ker meni so pa rekli,da je potrebno biti pa še minimalno moraš biti več kakor 6.mesecev njihov naročnik. Morda to velja,če hočeš kupiti na obroke saj avtomatsko podaljšaš naročnino ampak vseeno mislim,da to velja samo za A1 naročnike.

Se posipam s pepelom. Imel sem v spominu da ko sem kupil v avgustu da ni bilo pogoj, verjetno pa sem zamešal. Je slo preko uporabniškega imena. Smo pa zadovoljni uporabniki a1 že 10+ let tako da nimam omejitev.
Verjetno če kdo želi bo pri znancih/prijateljih skombiniral in dobil tv ceneje 😁 mislim da ni kake fore odzadaj da bi moral biti še določeno obdobje pri A1.

eurasier ::

Kako je pa kaj 65" tv primeren za ogled filmov zripanih v 1080p, velikosti okoli 2GB in 2160p velikosti nekje 10-20GB?
Verjetno je slika pri ogledu teh low bitrate video vsebin lepša na 55" ali vseeno ni tako velike razlike?

eurasier je izjavil:

Kako je pa kaj 65" tv primeren za ogled filmov zripanih v 1080p, velikosti okoli 2GB in 2160p velikosti nekje 10-20GB?
Verjetno je slika pri ogledu teh low bitrate video vsebin lepša na 55" ali vseeno ni tako velike razlike?

Ne boš vide neke drastične razlike seveda kakšna je pa razdalja gledanja?

Mater malo poprej me kliče žena,da TV ima samo glas slike pa ne in otroci že vsi nestrpno sitnarijo. Pa ji rečem saj to ni nič se zgodi to včasih pri Philipsu,da ti ostane samo glas ali samo slika in ni hudega treba je samo izklopiti TV iz elektrike in nato nazaj priklopiti pa bo. In točno to je bilo potem in sedaj deluje vendar strah je pa vedno prisoten kaj pa,če bo enkrat samo tako ostalo in pomišljam,da bi kar kupil nov TV in to malo večjega 65" saj je kar velika razlika med 55" in 65" kolikor sem delal primerjave v trgovini.

Zgodovina sprememb…

eurasier ::

Razdalja do tvja je nekje 3 do 4m.

eurasier je izjavil:

Razdalja do tvja je nekje 3 do 4m.

Ho ho potem ne boš nič videl razlike med 55" in 65" gled same slike med tem zripanimi filmi edino na 65" bo vse skupaj bolj immersive slika kar bo toliko boljši efekt.

MrStein ::

edi45 je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

Kateri sony do 600 pa priporocas? 55 ce je vrjanta

Zakaj ti pa predlagani TCL ni všeč?
https://www.mimovrste.com/smart-tv/tcl-...

Ne morem se tolk stegniti.

Kaj pa ta TCL, QLED, VA, ki je vsekakor bolši od tistega kar predlaga Andrej a se boš lahko stegnil?
Drugače pa, če se bo gledalo tudi od strani, je boljša izbira IPS panel.
https://www.harveynorman.si/google-tv-s...

A qled se lahko gleda z vseh strani oz kotov, al ka je fora

Ne, OLED lahko gledaš iz vseh kotov. QLED je navaden led, narejen na quantum dot tehnologiji Quantum dot display @ Wikipedia

Popravek: QLED je navaden LCD, torej VA, IPS in drugo
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

polde66 je izjavil:

Nič, ker iz tako malega vzorca ne moreš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Hisense se tehnološko povspenja v sam vrh.
Hisense teases 110" miniLED LCD TV with 10000 nits for 2024
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

Kakor zgleda zadnje čase se iz leta v leto prav Hisense in TCL nekako dajata kdo bo boljši in prav je,da je taka konkurenca,da se nekaj dela in napreduje.

MrStein je izjavil:

polde66 je izjavil:

Nič, ker iz tako malega vzorca ne moreš.

Za ustvarjanje svojega mnenja mi je ta vzorec čisto dovolj.
polde

darck je izjavil:

A lahko zdržiš kakšen dan, da ne bi objavil kakšen video..??:))

o0o0o0o0o0 ::

andrej, napiši mu, naj neha testirat QLED TVje, ker je to samo marketinški nateg.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

andrej, napiši mu, naj neha testirat QLED TVje, ker je to samo marketinški nateg.

Kaj pa je drugega..? Prava QLED tehnologija bo na voljo čez nekaj let..

Kaj kaj sitnarite glede prispevka ni tukaj samo Qled omenjen ampak tudi MiniLed. Zdaj,če koga moti video prispevek ja pa ne glej ga a je to tako težko?

Ja Samsung je mislil že od samega začetka narediti pravi QLED kateri bo čisto podoben OLED ampak kakor je rečeno bodo nekje 2026 leta začeli jih izdelovati tisti pa bodo pravi QLED TV.

Jaz grem sedaj izbrati in naročiti TV na Mimovrste in še ta teden ga bodo dostavili in ne vem zakaj imajo pa poštnino za dodatno plačati a ni vedno bilo zastonj nad 200-300 Eur ali je to zaradi tega,ker je TV in je potrebna boljša varna dostava?

DOSTAVA  Mimovrste

DOSTAVA Mimovrste

Saj bi drugače tudi sam šel iskati v Ljubljano ampak dopoldan sem v službi in v eno stran imam 80.kilometrov zato bi že raje videl,da mi kar pošta dostavi.

Zgodovina sprememb…

Dimnik ::

Darck, kaj ga serješ.....

Andrej ti da kodo 50off za pilips prve klase, letošnji izboljšani modeli...ni boljše izbire, resno....

Pri komu je bolje naročiti TV Mimovrste, Shoppster ali EnaA? Našel tudi nekaj prodajalcev na Hrvaškem v Zagrebu in okolici in TV stane 90 Eur manj kako je potem glede garancije,če se bi kdaj uveljavljala?

https://www.nabava.net/televizori/tcl-5...

Hrvaška

Hrvaška

Dimnik je izjavil:

Darck, kaj ga serješ.....

Andrej ti da kodo 50off za pilips prve klase, letošnji izboljšani modeli...ni boljše izbire, resno....

Moram jaz probati še kaj drugega Phlipsa že imam :)

Zgodovina sprememb…

Anney ::

Ga že vidim kak bo jokal čez teden dni. :) Vemo zakaj.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Dominator ::

Imaš 800 EUR in kupuješ 55" TV. Kaj kupiš? Samo omenim, da se pri nas TV redko oz. skoraj nikoli ne gleda v temi, to je verjetno kar pomemben podatek.

Dominator je izjavil:

Imaš 800 EUR in kupuješ 55" TV. Kaj kupiš? Samo omenim, da se pri nas TV redko oz. skoraj nikoli ne gleda v temi, to je verjetno kar pomemben podatek.

Enega izmed teh modelov.

https://www.bigbang.si/philips-the-one-...

https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

https://www.bigbang.si/samsung-qled-4k-...

https://www.bigbang.si/hisense-uled-4k-...

andrej69 je izjavil:

Dominator je izjavil:

Enega izmed teh modelov.
https://www.bigbang.si/philips-the-one-...
https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...
https://www.bigbang.si/samsung-qled-4k-...
https://www.bigbang.si/hisense-uled-4k-...

Med temi predlaganimi je najboljša izbira Hisense miniLED in Samsung FALD, ostalo je vse slabše. Jaz bi ti predlagal, da dodaš še 100€ in vzameš tega OLEDa, ki ima daleč najboljšo sliko, in ki je najbolj smart, in imaš EON že naložen:
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

neverjetni99 ::

Ker mi je crknil tv, iščem nekaj novega v velikosti 55" TV se uporablja največ za gaming in gledanje filmov/serij ponoči. Zato se nagibam k OLEDU. Max do 1600€. Kaj se priporoča kaj, študiram med LG in Sony

neverjetni99 je izjavil:

Ker mi je crknil tv, iščem nekaj novega v velikosti 55" TV se uporablja največ za gaming in gledanje filmov/serij ponoči. Zato se nagibam k OLEDU. Max do 1600€. Kaj se priporoča kaj, študiram med LG in Sony

Za ta denar že dobiš diagonalo 65".

fpbs je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

Vem, ampak ne rabim 65", ker ni prostora

neverjetni99 je izjavil:

fpbs je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

fpbs je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

fpbs je izjavil:

neverjetni99 je izjavil:

kaj pa kaj takšnega?

https://www.bigbang.si/sony-bravia-oled...

https://www.bigbang.si/samsung-oled-4k-...

sta verjetno boljša kot C3 ali?
««
515 / 557
»»