» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
513 / 557
»»

andrej69 ::

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Zopet pišeš na pamet najcenejši so Hisense, TCL, pa tudi Lg, če gledamo isti rang televizorjev.. Odvisno tudi od določenih prodajaln. Kar pa se tiče tvojih problemov, nimajo teh problemov vsi ali pa večina, temveč so to osamljeni primeri kakor je tvoj primer..! Sicer pa ti si recimo zadovoljen z Lg-jem nekateri drugi recimo niso.. Kot sem napisal, vedno treba gledat globalno ne pa osamljene primere;)) Zato sem tudi prilepil linke, kjer se lepo vidi koliko uporabnikov je zadovolnjih koliko pa ne. Kateri OLED si imel..?

936

Tale model je bil odličen..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Dimnik ::

Hahaha,pilips komedija se nadaljuje, ajmo po kokice....

edi45 ::

da ne pozabim! Lani septembra sva šla z bivšim sodelavcem iskati TV za njega, proti mojemu priporočilu se je odločil za Philips 707, saj mu je trgovec prodajal pravljice za lahko noč, sredi dneva..ali si ti bil Andrej? :)) fast forward, sva prinesla TV domov, zmontirala na steno, sem mu pomagal, saj je bil 65 colar, mu je v začetku decembra odpovedla matična plošča. Dobro to se naredi lahko vsakemu TVju, sem imel enak problem na Samsungu, par let nazaj. Ampak že več kot leto poslušamo pripombe, kako mu je žal, tudi ambilight na desni strani je šel po gobe, občasno se mu ugasne sredi gledanja, ga mora ročno nazaj vklopiti, TV "šteka" po njegovih besedah, inbuild prevajalnik za filme je za en drek, mu vsi pravi 4K filmi(50-60gb+) štekajo, kot da ne prebavi bandwitha preko USB ključa.

Sem pozabil prej pri penzionistih, tudi tast in tašča ga imata in tudi skoz poslušamo vice, kako dolgo se prižiga, menjava kanale itd, da že pozabita tačas, kaj sta hotela gledati:D

polde66 ::

Ej filips ni kriv, krivi smo sami.
polde

edi45 je izjavil:

da ne pozabim! Lani septembra sva šla z bivšim sodelavcem iskati TV za njega, proti mojemu priporočilu se je odločil za Philips 707, saj mu je trgovec prodajal pravljice za lahko noč, sredi dneva..ali si ti bil Andrej? :)) fast forward, sva prinesla TV domov, zmontirala na steno, sem mu pomagal, saj je bil 65 colar, mu je v začetku decembra odpovedla matična plošča. Dobro to se naredi lahko vsakemu TVju, sem imel enak problem na Samsungu, par let nazaj. Ampak že več kot leto poslušamo pripombe, kako mu je žal, tudi ambilight na desni strani je šel po gobe, občasno se mu ugasne sredi gledanja, ga mora ročno nazaj vklopiti, TV "šteka" po njegovih besedah, inbuild prevajalnik za filme je za en drek, mu vsi pravi 4K filmi(50-60gb+) štekajo, kot da ne prebavi bandwitha preko USB ključa.

Sem pozabil prej pri penzionistih, tudi tast in tašča ga imata in tudi skoz poslušamo vice, kako dolgo se prižiga, menjava kanale itd, da že pozabita tačas, kaj sta hotela gledati:D

Saj pravim osamljeni primeri..! Kar se tiče predvajanja preko usb, se gleda preko mxplayerja, kodija in podobnih zadev in nič ne šteka..! Tudi preko original vgrajenega predvajalnika načeloma ni težav.. A še imaš kakšne težave s kakšnim Philipsom ali je to vse..? :D

https://ao.com/p/reviews/55oled707-phil...
https://www.amazon.co.uk/Philips-55OLED...
https://www.coolblue.nl/en/product/9118...

Zgodovina sprememb…

darck ::

Ampak zgleda ,da je kar nekaj teh OSAMLJENIH primerov,ko vsakemu nekaj nagaja.

darck je izjavil:

Da samo na tem forumu..;) Pa še to lahko govorimo o dveh ali treh resničnih primerih:) Saj sem napisal, na tem forumu jih ima Philips televizorje saj par deset uprabnikov za katere vem, pa vidim samo kakšen primer nezadovoljstva..! Nekateri se pač na vse pretege trudijo naredit antireklamo za Philips, vendar jim nekako ne uspeva.:D

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Da samo na tem forumu..;) Pa še to lahko govorimo o dveh ali treh resničnih primerih:) Saj sem napisal, na tem forumu jih ima Philips televizorje saj par deset uprabnikov za katere vem, pa vidim samo kakšen primer nezadovoljstva..!

Ali pa sploh ne veš da so jih menjali vmes, ali pa niso preveč zahtevni uporabniki..mogoče jih uporabljalo za 3. ali 4. TV pri hiši:))

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Da samo na tem forumu..;) Pa še to lahko govorimo o dveh ali treh resničnih primerih:) Saj sem napisal, na tem forumu jih ima Philips televizorje saj par deset uprabnikov za katere vem, pa vidim samo kakšen primer nezadovoljstva..!

Ali pa sploh ne veš da so jih menjali vmes, ali pa niso preveč zahtevni uporabniki..mogoče jih uporabljalo za 3. ali 4. TV pri hiši:))

Ne vem kakor ti ne veš, to so ugibanja.. Za nekatere vem, da jim je to primarni televizor.

Zgodovina sprememb…

fpbs ::

edi45 je izjavil:

Philipsa ima človek samo trikrat v življenju. Prvič, zadnjič in nikoli več:D Sem imel najdražji OLED model, sem se pustil nategn*t od Andreja in mi je še danes žal.
Kaj vam ni jasno, da je plačan od Philipsa, ker je Philipsov promotor v Big Bangu, drugače jih ne bi tako zvesto oglaševal, ker iskreno niso noben presežek. Ambilight je pa tudi bolj kot ne moteč pri OLEDu, ker tako ali tako doseže popolno črnino. To je bolj smiselno pri njihovih LED TVjih, ker imajo izredno slab kontrast, zaradi slabih IPS panelov in je črna siva in ambilight nekoliko "navidezno" dvigne kontrast, da je bolj podobno črni.
Kdor hoče top shit TV kupi Sony ali LG. Od Philipsa vse kar še kupim je pa žal sesalec:)

Če se prav spomnim, sem te takrat upozarjal na slabe lastnosti Philipsa. Pa si žal bolj verjel Andreju in njegovemu zavajanju, kar te je koštalo kar nekaj 100€ + ogromno živcev.

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Da samo na tem forumu..;) Pa še to lahko govorimo o dveh ali treh resničnih primerih:) Saj sem napisal, na tem forumu jih ima Philips televizorje saj par deset uprabnikov za katere vem, pa vidim samo kakšen primer nezadovoljstva..! Nekateri se pač na vse pretege trudijo naredit antireklamo za Philips, vendar jim nekako ne uspeva.:D

Ti si car ej....

Trdiš da lažejo, ha??? Ti nisi diht v glavi...

Gli za tebe vemo vsi, da lažeš in zavajaš, samo da ti uspe nekoga napizdit, da kupi pilipsa

Moderatorji, zakaj to dopuščate?

fpbs je izjavil:

edi45 je izjavil:

Philipsa ima človek samo trikrat v življenju. Prvič, zadnjič in nikoli več:D Sem imel najdražji OLED model, sem se pustil nategn*t od Andreja in mi je še danes žal.
Kaj vam ni jasno, da je plačan od Philipsa, ker je Philipsov promotor v Big Bangu, drugače jih ne bi tako zvesto oglaševal, ker iskreno niso noben presežek. Ambilight je pa tudi bolj kot ne moteč pri OLEDu, ker tako ali tako doseže popolno črnino. To je bolj smiselno pri njihovih LED TVjih, ker imajo izredno slab kontrast, zaradi slabih IPS panelov in je črna siva in ambilight nekoliko "navidezno" dvigne kontrast, da je bolj podobno črni.
Kdor hoče top shit TV kupi Sony ali LG. Od Philipsa vse kar še kupim je pa žal sesalec:)

Če se prav spomnim, sem te takrat upozarjal na slabe lastnosti Philipsa. Pa si žal bolj verjel Andreju in njegovemu zavajanju, kar te je koštalo kar nekaj 100€ + ogromno živcev.

Saj ti venomer in vsakega opozarjaš kar se tiče Philipsa..:D Pa čeprav nimaš nikaršnih izkušenj s Philips televizorji, kar je najbolj žalostno.. ;(( Enkrat na leto pa se najde kakšen, ki napiše, da ni zadovoljen in potem ti doživljaš orgazem..:))

@Dimnik

A se še nisi naveličal..?? Saj se boš. In, če kateremu moderatorji ne bi smeli dopuščat določenih zadev, si to ti z neumnimi komntari, provociranji itd.. Kaj ne vidiš, da samo smetiš v tej temi s tvojim pisanjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Nesta ::

Kdo pri zdravi pameti bi sploh šel kupit Philips? Imaš LG, Sony in Samsung... Zakaj bi si po nepotrebnem kradel čas z še večjo izbiro, ki jo je že tako dovolj?
Jaz trenutno izmiram samo med Sony in Samsung in je to to. Škoda časa za ostalo.

Nesta je izjavil:

Kdo pri zdravi pameti bi sploh šel kupit Philips? Imaš LG, Sony in Samsung... Zakaj bi si po nepotrebnem kradel čas z še večjo izbiro, ki jo je že tako dovolj?
Jaz trenutno izmiram samo med Sony in Samsung in je to to. Škoda časa za ostalo.

Potem pa ima malo slovencev zdravo pamet, ker največ kupujejo prav Philipsa..?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

https://postimg.cc/9R4trRGB
mogoče bo kdo še rekel da gre za photoshop, slikano pa pri belem dnevu.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

skyform ::

polde66 je izjavil:

Ej, se lahko saj pohvališ, da tvoj TV prikaže zvezde v vesoljskih scenah, kar dan danes večina Mini LEDov ne zmore. Tvoj TV jih prikaže še več kot jih je, vrhunska zadeva! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

skyform je izjavil:

polde66 je izjavil:

Ej, se lahko saj pohvališ, da tvoj TV prikaže zvezde v vesoljskih scenah, kar dan danes večina Mini LEDov ne zmore. Tvoj TV jih prikaže še več kot jih je, vrhunska zadeva! :))

In to brez doplačila
polde

Tiger_88 ::

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Zakaj pa nisi zadovoljen..? Poglej veliko uporabnikov ima na tem forumu Philips televizorje, pa si ti res eden izmed redkih, ki ti je žal, da si kupil Philipsa.. Tudi v naših prodajalnah se daleč največ proda Philips televizorjev, pa je res malo takšnih, ki niso zadovolnji..! Kar se tiče Ambilighta je odlična zadeva, in ne samo zaradi črnih kadrov temveč daje občutek večje slike. In kar se tiče še IPS panelov na Philips televizorjih je teh modelov zelo malo.. Pa tudi po meritvah, imajo Philipsovi modeli z IPS paneli odličen kontrast za IPS panel.. Tako, da ni ravno tako kot ti pišeš.

Normalno, da se pri nas v Sloveniji proda največ Philipsov, saj so pa vendar najcenejši? Sploh vstopni modeli, vsak penzionist, ki ga poznam ima skoraj Philipsa, še moja oma in tudi ona jamra, da skoraj tako dolgo rabi da se vklopi da že zamudi nadaljevanko. Če pa bi naredil primerjavo high end razreda po prodanosti, pa definitivno je Philips v ozadju.

Imel sem vse žive možne probleme. Od bandinga, do same neodzivnosti operacijskega sistema, crashanja aplikacij, problemi so bili tudi z HDMI porti, da ni zaznalo priključenih naprav, sem moral izklopiti in jih ponovno vklopiti, tv ugasnit, prave kolobacije so bile, ko ni zaznalo playstationa, medtem ko na takratnem Sonyu ni nikoli bilo problemov. Skratka razočaranje, predvsem v takšnem cenovnem rangu.

Trenutno sem na drugem OLEDu od LG in iskreno, se ne vidim da bi imel še kaj druga. Predvsem zaradi gaming supporta, ki ga nudi LG, kot je 120hz 4k, VRR, G-sync, ALLM, izjemno nizek odzivni čas(ima najnižjega od vseh TVjev) itd... Magic remote, zelo hiter in odziven OS, nekaj kar Philips nikoli ne bo imel.. Zelo dobra podpora za filme iz zunanjega diska, nič štekanja kot pri Philipsu.. Edina znamka katero bi še imel zraven LG je Sony. Od Sony-a sem imel 3 LED TVje, z vsemi prav tako zelo zadovoljen..Samsung pa je tudi skoraj za smeti zraven Philipsa.. Še z Hisensom QLED (ne vem točnega modela) sem bil lani, bolj zadovoljen kot z PHilipsom ali Samsungom, preden sem prinesel svoj OLED k punci.

Kateri sony do 600 pa priporocas? 55 ce je vrjanta

Tiger_88 je izjavil:

Zakaj ti pa predlagani TCL ni všeč?
https://www.mimovrste.com/smart-tv/tcl-...

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

Ne morem se tolk stegniti.

polde66 je izjavil:

Evo dobra tvoja slika za to,da povem kaj se meni nekako najbolj grdo zdi pri LCD TV ta BLEEDING mater kaj me to razjezi in najbrž je to zelo izrazito opaženo pri IPS panelih. OLED je zakon glede tega in še kaj.

Bleeding

Bleeding

Zgodovina sprememb…

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

Kar se tiče Sonya, dobiš za takšen denar model kateri je v petrolovi ponudbi ali tale letošnji povsem vstopni model..

https://www.bigbang.si/sony-bravia-4k-s...

In pa primerjava obeh modelov.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare...

Še vedno pa je precej boljša izbira tale letošnji Philips model:) Ali pa model 8507 v petrolovi ponudbi. Kot sem napisal oba Philipsa imata VA panel, napram Sony modeloma, ki imata IPS panel. To pomeni, da boš imel na Philipsu precej boljši kontrast in prikaz črne.. Tudi svetilnost samega panela je višja kakor pri Sony modeloma. Philips ima tudi boljši slikovni procesor, povsem nov chipset za boljše delovanje Androida, samih streamov itd.. Tako, da moraš biti res neumen, da bi se odločil za Sonya. Pa brez zamere.. Sicer pa se boš sam odločil.

https://www.bigbang.si/philips-the-one-...

Zgodovina sprememb…

o0o0o0o0o0 ::

Vsi kupci novih TVjev se izogibajte Philipsa in je to to. Bratu je končno uspelo prodati Philips PML9507. Šrot od TVja. Sedaj uživa na Samsungu.
TVji so samo trije:
Samsung
Sony
LG

Dajte prenehajte že enkrat, pisat neresnice.. In vedno eni te isti. Saj ne boste s to antireklamo nič dosegli..!

Uuuu, kako boli resnica? A ne drejček...ajmo kokice

Dimnik je izjavil:

Tukaj določeni že dolgo ne pišete resnice, to je problem tega foruma..! Vaša težava je pač, da ne morete določenih zadev argumentirat, zato se poslužujete različnih načinov kako naredit antireklamo za Philips..

Zgodovina sprememb…

Daj se sprijazni, določeni forumaši te peljejo scat, ampak ti še vedno vztrajaš, ej prav smešen si, kako se trudiš in ovinkariš.
Pa s kodami kako si jih nasral, ampak ti ne boš piznal in trdil, da je to kvaliteta, pa letos so na vseh področjih napredovali, pa blabla, potem pa kot je polde onenil, si to palamudil že 2017, hahaha

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Mater kakšne cene imajo Američani pa lahk je njim ga srat pri nabavi TV.
Ma kaj češ samo še večkrat se potrdi,da za gledanje streamov je še vedno Sony najboljša izbira.
Evo iz prve roke povedano,da Sony X90L je boljša izbira kakor Hisensu U8K čeprav je nekaj dražji.

Zgodovina sprememb…

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

Kaj pa ta TCL, QLED, VA, ki je vsekakor bolši od tistega kar predlaga Andrej a se boš lahko stegnil?
Drugače pa, če se bo gledalo tudi od strani, je boljša izbira IPS panel.
https://www.harveynorman.si/google-tv-s...

andrej69 je izjavil:

Dajte prenehajte že enkrat, pisat neresnice.. In vedno eni te isti. Saj ne boste s to antireklamo nič dosegli..!

neresnice? lol
Torej če nekdo proda philipsa, potem piše neresnice?
Še skyforma sem prosil za pomoč pri nastavitvah in je bil še vedno šrot tv. Še moj ne vem koliko let stari samsung q90 pelje scat tega philipsa. Ni čudno, da morajo kode okoli talat, da vsaj na papirju prikažejo število prodanih tvjev.

andrej69 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Tukaj določeni že dolgo ne pišete resnice, to je problem tega foruma..! Vaša težava je pač, da ne morete določenih zadev argumentirat, zato se poslužujete različnih načinov kako naredit antireklamo za Philips..

Andrej, če bi ti pisal resnico, te nebi banali z vseh yugo forumov. Ravno ti si tisti, ki pišeš kar nekaj brez argumentov. Dimnik, vesel sem tvoje podpore.

Združite se boste skupaj bolj močni..:D Seveda ne kar se tiče znanja, ampak pisanja neumnosti, neresnic itd..

Dimnik je izjavil:

Daj se sprijazni, določeni forumaši te peljejo scat, ampak ti še vedno vztrajaš, ej prav smešen si, kako se trudiš in ovinkariš.
Pa s kodami kako si jih nasral, ampak ti ne boš piznal in trdil, da je to kvaliteta, pa letos so na vseh področjih napredovali, pa blabla, potem pa kot je polde onenil, si to palamudil že 2017, hahaha

Kar se tiče Andrejevega ovinkarenja, pa to zgleda takole:
1.Če nekdo opozori, da ima Philips TV 50Hz panel, takoj ugotovi, da to ne zmanjšuje vrednost TVeja
2.Če nekdo omeni slabe lastnosti IPS panela, takoj omeni, da se to vidi samo na LGejih, na Philipsu pa ne, ker kao to skrije Ambilight
3.Če nekdo omeni težave s Philisovim TVejem, takoj omeni, da so te težave imeli samo lanski modeli, letošnji pa da nimajo teh težav
4.Če nekdo omeni močno prebijanje ozadja pri Philipsih, ga takoj podučiš, da to sploh ni pomembno
5. Če nekdo sprašuje o nakupu LG TVeja, mu to takoj odsvetuje, češ, da ima močno prebijanje osvetljenja ozadja,
6. Če nekdo omeni boljšo sliko na konkurenčnem Tveju, takoj omeni, da so pomembne vse karakteristike TVeja in ne samo slike
7. Če nekdo opozori na vgrajene nekvalitetne komponente, dobi odgovor, da elektronika ni važna, ampak slika.
8.Če nekdo v trgovini primerja TVeje in omeni, da imajo konkurenčni modeli boljšo sliko, omeni, da je Philips slabo naštelan
9.Če nekdo omeni, da je konkurenca boljša na testih, prilepi neko poljsko oceno, in takoj omeni, da je Philips v praksi boljši
10.Če nekdo omeni, da ima težave s Philipsom, takoj omeni, kako se to dogaja v veliko večji meri s konkurenco
11.Če nekdo omeni izboljšane QD LCDeje, takoj omeni, da ne gre za nobene izboljšave, a če je tak panel vgrajen v Philipsu, je to najboljši TV na tržišču.
12.Če mu nekdo opomni, da je zapisal veliko neumnost, kar pomeni njegovo nestrokovnost, se začne izvijat kot jegulja, češ, da se je samo hecal.
13.Če je konkurenčni TV v vseh pogledih mnogo boljši, svetuje, kako bi Philipsov TV imel veliko lepše celo raznobarvne podnapise.
..... lahko nadaljujete s svojimi zapažanji.

Tipičen narcis, vse zna vse ve in le on in edini.
polde

Najbolj zabavno je pa to, da se ima za nekega strokovnjaka, medtem ko je samo prodajalec ali serviser.
Kako hecno bi bilo, če bi bil prodajalec avtomobilov

Nekako po čisto naključju preverjanju mislim,da je čas,da menjam Philipsa starega 3.5 let z narejenimi 223000 ur saj ni več zavarovan ali v garanciji a crkne pa lahko bilo kdaj.Ko preračunam te ure v neko normalno povprečje 6.ur na dan je to že 10.let delovanja za povprečno 4.ure na dan pa 15 let delovanja. Najbolje bo,da TV dam spet fotru in grem novega kupiti s 5.letno garancijo ali kar ostanem na istem saj bo morda Philips še naredil nekaj tisoč ur. A mogoče kdo ve a se lahko pogleda tudi pri starejših Sony TV koliko ur delovanja ima, namreč zanima me za model KDL 40W4500 kateri še vedno deluje pri fotru.
Iz sedanjih 55" bi šel na 65" in nekako za 850 EUR s 5.letno garancijo je TV TCL C805 nekako najbolj mikavna ponudba ali pa mogoče tudi Hisense 65U7KQ.

polde66 je izjavil:

A sem kje to napisal..? Zasigurno pa vem več od vseh vas:-) Jaz vem v glavnem določene zadeve o vseh televizorjih, vi ostali pa večinoma samo o televizorju katerega si lastite. In tu je razlika med mano in vami.

Recimo uporabnik @fpbs, ki se dela tako pametnega ne ve kaj dosti niti o Lg-ju, kaj šele o kakšnem Philipsu ali kakšnem drugem proizvajalcu.8-O Vprašaš ga določene zadeve pa takoj spremeni temo itd..

Kot pa sem napisal vsak ima seveda pravico pisat v tej temi, pa, če tudi določeni ne napišejo nič pametnega..

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

A sem kje to napisal..? Zasigurno pa vem več od vseh vas:-) Jaz vem v glavnem določene zadeve o vseh televizorjih, vi ostali pa večinoma samo o televizorju katerega si lastite. In tu je razlika med mano in vami.
Recimo uporabnik @fpbs, ki se dela tako pametnega ne ve kaj dosti niti o Lg-ju, kaj šele o kakšnem Philipsu ali kakšnem drugem proizvajalcu.8-O Vprašaš ga določene zadeve pa takoj spremeni temo itd..

Andrej, čisto gotovo, da ne vem kaj dosti. Naprimer tega, kar si ti napisal nisem vedel, da pri LGejevih WOLEDih, ki imajo vgrajene samo bele oledice, najbolj crkavajo modre oledice, tako, da ti resnično verjamem, da zasigurno veš več od mene in vseh nas.

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Andrej, čisto gotovo, da ne vem kaj dosti. Naprimer tega, kar si ti napisal nisem vedel, da pri LGejevih WOLEDih, ki imajo vgrajene samo bele oledice, najbolj crkavajo modre oledice, tako, da ti resnično verjamem, da zasigurno veš več od mene in vseh nas.

Vsak se lahko zmoti.. Sicer pa sem ti zastavil že vsaj 10 vprašanj, pa še do danes nisem dobil odgovora na nobenega..

Razmišljam o 65" za dnevno sobo, katera je zelo svetla, tako da OLED odpade, čeprav je tudi šlo za silo ko sem ga imel v dnevni..nagibam se bolj k QLEDU ali pa mini ledu...tam do 1500EUR sem pripravljen dati več ne, ker bo sekundarni tv. Obvezno 120hz, HDMI 2.1, rad bi da je čim svetlejši, prav tako je obvezen dober black uniformity za zvečer, tako da IPS odpade. Se pravi VA panel. Se še splača kaj druga pogledat razen Samsunga? Nagledano imam QE65QN85

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

edi45 je izjavil:

Razmišljam o 65" za dnevno sobo, katera je zelo svetla, tako da OLED odpade, čeprav je tudi šlo za silo ko sem ga imel v dnevni..nagibam se bolj k QLEDU ali pa mini ledu...tam do 1500EUR sem pripravljen dati več ne, ker bo sekundarni tv. Obvezno 120hz, HDMI 2.1, rad bi da je čim svetlejši, prav tako je obvezen dober black uniformity za zvečer, tako da IPS odpade. Se pravi VA panel. Se še splača kaj druga pogledat razen Samsunga? Nagledano imam QE65QN85

Odlična izbira ti je tudi ta TCL.

https://esvet.com/izdelek/tcl-65c845-mi...

edi45 je izjavil:

Ta model ima v velikosti 65˝ IPS panel..VA panel imata modela v velikosti 75˝ in 85˝. Toliko za informacijo.

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Ta model ima v velikosti 65˝ IPS panel..VA panel imata modela v velikosti 75˝ in 85˝. Toliko za informacijo.

Pa res, nisem bil pozoren, fuj, potem pa odpade...Tisti TCL pa mi ne diši preveč, koliko sem gledal reviewe

edi45 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Pa res, nisem bil pozoren, fuj, potem pa odpade...Tisti TCL pa mi ne diši preveč, koliko sem gledal reviewe

Kar se tiče kvalitete slike ni nič slabši od Samsung MINI LED modelov, lahko pa so določene težave s samim softwerjem. Sicer pa ti ostane edino Samsung. Ker Sony je pa že višja cena.

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

Kaj pa ta TCL, QLED, VA, ki je vsekakor bolši od tistega kar predlaga Andrej a se boš lahko stegnil?

A qled se lahko gleda z vseh strani oz kotov, al ka je fora

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

fpbs je izjavil:

Tiger_88 je izjavil:

Ne, OLED lahko gledaš iz vseh kotov. QLED je navaden led, narejen na quantum dot tehnologiji Quantum dot display @ Wikipedia

Tiger_88 je izjavil:

Tisti Sony, ki si ga prvotno izbral ima IPS panel, in je bolj primeren za gledanje od strani, kot VA panel.

Ko sem jaz kupoval TV za svetel prostor, je bil Samsung zmagovalec. Lahko pa da se je v tem času kaj spremenilo

Ma sedaj je kar nekaj televizorjev kateri so lahko v svetlem prostoru je pa tudi pomembno,da imajo panel kateri ni bleščeči mora imeti kakšen premaz.

Evo sedaj sem pogledal koliko ima narejenih ur Sony TV iz leta 2010 in ima jih 35500 ur a Samsung iz leta 2016 ima pa 11964 ur.

Napisano je,da LCD TV naj bi nekje zdržali do 60000 ur potem pa naj bi zgubili za 20% svetilnost in najbolje je,da TV ves čas je prižgan kakor,da se gleda in ugaša.

A potem takem pa mora ta moj Philips še zdržati nekaj tisoč ur ali kakšno leto li več.

Zgodovina sprememb…

««
513 / 557
»»