» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
477 / 556
»»

andrej69 ::

darck je izjavil:

To glede vračanja kupljenega TV nazaj v trgovino v roku 14 dni velja samo pri nakupu preko neta a ne?

Da za spletne nakupe.

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

lubej1 je izjavil:

hvala obema za odgovora :)je to najceneje ali se še kje drugje dobi ceneje:
TV sprejemnik LG OLED55A29
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn...

Raje vzemi za takšen denar kakšen MINI LED ali kakšen zelo kvaliteten LED televizor, ki bo odličen tako za svetlejše prostore kakor tudi temnejše.. Ker ta Lg, je odličen samo za gledanje v popolni temi. Kar pa se tiče tega Lg-ja, pa tudi drugih OLED televizorjev imajo kar nekaj pomankljivosti, pa čeprav gre za OLED tehnoogijo. Kot prvo ima težave s prekomernim algoritmom, ki sčasoma pomotoma zatemni temne prizore z minimalnim gibanjem. Težava, ki vpliva na temne prizore z minimalnim gibanjem, je že leta prisotna na televizorjih LG OLED. LG se leta ni odzval na poročila s podrobnostmi o težavi. Kot drugo ima samo 50Hz osveževanje panela, sama svetilnost ni na nivoju MINI LED ali kvalitetnejših LED televizorjev. Kot tretjo ne omogoča vseh video audio in video kodekov itd.. Pa tudi, ker potrebuješ televizor večinoma za gledanje tv programov in Youtuba sploh ni potrebe po OLED televizorju, temveč ti je predvsem važno kako dobro televizor procesira samo sliko, in tukaj ta Lg vsekakor ni na nivoju drugih priznanih proizvajalcev.

Andrej, ne piši neumnosti. Kakšen miniLED za starejšo osebo, da ji skuri oči? Točno tega OLEDa je nabavil prijatelj. Ima ga v normalnem svetlem prostoru. Ko sem mu pomagal pri nastavitvah, lahko rečem, da sem bil resnično presenečen nad kvaliteto slike, svetilnosti na polovici skale več kot dovolj. Vgrajen ima že najnovejši EVO panel.Kakšne težave z algoritmom? To nabijanje okrog kodekov in procesiranjem je ravno tako čisto zavajanje. 50Hz za nekoga, ki ne bo veliko gledal športa ni nobena pomanjkljivost. Zakaj pa za YouTube ne rabi OLEDa?.....
Pa zavedaj se, s tem tvojim pisanjem ne škoduješ meni, ampak tistemu, ki tu išče pomoč.

lubej1 ::

Sem vprašal v trgovino in se dobi 55" A2 LG OLED za 830 EUR, poštnina vključena.
Verjetno bom kar to nabavil.

Edino plačilo je po povzetju. :'( Jaz sem bolj navajen na spletne banke, VISA itd...

LP

darck ::

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

To glede vračanja kupljenega TV nazaj v trgovino v roku 14 dni velja samo pri nakupu preko neta a ne?

Da za spletne nakupe.

A potem ,če nazaj dam TV kaj dobim denar nazaj ali moram kaj drugega vzeti ? Ne vem zakaj je to omogočeno samo preko spleta

lubej1 je izjavil:

Sem vprašal v trgovino in se dobi 55" A2 LG OLED za 830 EUR, poštnina vključena.

Edino plačilo je po povzetju. :'( Jaz sem bolj navajen na spletne banke, VISA itd...

LP

saj pri povzetju lahko tudi plačaš s kartico

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

@fpbs

No potem pa mi strokovno razloži, zakaj vsi proizvajalci stremijo k temu, da je svetilnost čim višja na OLED televizorjih..? Tebi pa zadostuje 400 nitov ali še manj kolikor ima ta Lg OLED. Kar se tiče omenjene težave z algoritmom, moraš malo spremljat te zadeve pa boš na tekočem..;) Saj to je pri tebi težava, da kar je pri Lg-ju slabega zamolčiš. Kar se tiče procesiranja in kodekov ni nikakršno zavajanje.. Kar pa se tiče 50Hz osveževanja panela seveda ni nujno za gledanje tv programa ali Youtuba pa vendar je zelo dobro , če televizor ima 100Hz osveževanje panela, ker bodo dinamične scene izgledale bolje-:)

@darck

Sem ti poslal ZS pa si poglej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

@fpbs

Tukaj si preberi kaj pravijo uprabniki.

Zgodovina sprememb…

polde66 ::

andrej69 je izjavil:

@fpbs

Tukaj si preberi kaj pravijo uprabniki.

Uporabnik v ednini. Če na HBO ni videl nič, ta zadeva je pa v dolby visionu in atmosu, potem je s tv nekaj narobe ali pa z uporabnikom. Ista serija na HBO max ima pri meni na LG oledu čudovito sliko. Nisem ga pa nesel ven na sonce to pa res. Včasih se kak uporabnik najde ki namerno zavaja, to je taka stalna praksa recimo na amazonu. So tudi taki, ki po tekočem traku oddajajo svoje recenzije proti takšnemu ali drugačnemu profitu.
polde

lubej1 je izjavil:

LP

Kupi raje kateri televizor katere sem ti priporočil.. Da ti ne bo kasneje žal:)

@polde66

Mogoče pa imaš vgrajen že MLA panel..:D Tukaj na desni sliki, se lepo vidi kako mora izgledat slika:)

Če so imeli 4 leta stari LG oledi MLA panel potem ga pa imam.
polde

andrej69 je izjavil:

Televizorji OLED so zasnovani tako, da sčasoma zatemnijo svetlost plošče, če je zaznana statična vsebina, da zmanjšajo tveganje vžganosti/zadrževanja. Na žalost so takšni algoritmi znani kot Auto Static Brightness Limiter (ASBL), Global Sticky Reduction (GSR) ali Temporal Peak Luminance Control (TPC) pri LG-ju včasih nekoliko pretirani. Podobna zgodba je kar se tiče ABL-a pri Lg-ju, ki je prav tako preveč agresiven. Čeprav z lanskimi modeli nekoliko manj.

In kako to izgleda na Philipsu:
"Kolega kupio Philips 55OLED707 i zbunjuje ga sto svaki dan trazi da obavi "regeneraciju" zaslona (10-15 min: ponudi mu i da napravi kasnije, ali ga ujedno upozorava da moze izgubiti garanciju, bla, bla...). TV mu radi od 07.00 ujutro, pa do kasno navecer, ali svaki dan!!!! (subjektivno mu se cini svakih 8-10 sati)".

Kaj sedaj se to govori o tem,da ti TV dela regeneracijo in takrat ne moreš gledati? Kakor sem videl in je bilo prikazano,da naprimer LG naredi nekako 21 procesov nekih teh stvari na dan al kak že in Sony samo 3 procese zato je baje pri Sony možnost poprej zapečene slike.

najbolj moreš biti jezen,če kupiš novi OLED TV in imaš eden mrtev piksel na panelu

Zgodovina sprememb…

psillon22 ::

Na you tube sem videl da obstaja daljinec s katerim lahko spremeniš svetlost zaslona...na Lg Oled ampak potem se lahko pojavi še prej burn in...imam prav?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: psillon22 ()

psillon22 je izjavil:

Na you tube sem videl da obstaja daljinec s katerim lahko spremeniš svetlost zaslona...na Lg Oled ampak potem se lahko pojavi še prej burn in...imam prav?

Nekatere funkcije se dajo urejat s servisnim daljinskim upravljalnikom. Tudi tako imenovani Temporal Peak Luminance Control ( TPC)

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Da za spletne nakupe.

A potem ,če nazaj dam TV kaj dobim denar nazaj ali moram kaj drugega vzeti ? Ne vem zakaj je to omogočeno samo preko spleta

lubej1 je izjavil:

LP

saj pri povzetju lahko tudi plačaš s kartico

to pa nisem vedel, hvala :D

po povzetju plačujem vedno samo pošiljke manjše vrednosti

-----

tukaj je zanimiva primerjava glede BURN IN na OLED (LG) IN QD-OLED (SAMSUNG)
seveda gre za ektremne primere, ampak očitno se QD-OLED slabše obnese glede burn in

4 Month Update! QD-OLED Burn-in & 4 Failures From 100 TV Test

pri normalni uporabi (da se ne gleda CNN več tednov, mesecev), do te težave ne bo prišlo...

LP

Saj pri Samsungu niso težave samo burn-in temveč tudi prikaz barv, in pa težave z ukrivljenim panelom pri določenih serijah.. Kar pa se tiče burn-ina ni nikakršnih težav , če se ne gledajo cele dneve statične vsebine ali igrajo igre. Pa še pri teh zadevah, je na današnjih OLED televizorjih možnost burn-ina majhna, je pa možnost, da pride do teh težav. To govorim seveda za Lg OLED panele. Kar pa se tiče Samsunga, bo pa seveda potreboval določeno obdobje, da reši te težave.

Saj drugače neka edina malenkost razlika med QD-oled in obični OLED je,da prvi nekaj bolje prikaže barve kar ZAME sploh nikoli ni tako pomembno,ker vedno imam nastavljeno na manj barv kot jih večina nastavlja.

darck je izjavil:

Kaj sedaj se to govori o tem,da ti TV dela regeneracijo in takrat ne moreš gledati? Kakor sem videl in je bilo prikazano,da naprimer LG naredi nekako 21 procesov nekih teh stvari na dan al kak že in Sony samo 3 procese zato je baje pri Sony možnost poprej zapečene slike.

Žal, tudi Sony v vezi z burn-inom nima najbolje rešeno. Popolnoma nespremeljivo, kot je to pri Philipsu, pa je, da te med gledanjem TVeja prekinja, da bi se regeneriral.

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Žal, tudi Sony v vezi z burn-inom nima najbolje rešeno. Popolnoma nespremeljivo, kot je to pri Philipsu, pa je, da te med gledanjem TVeja prekinja, da bi se regeneriral.

To je sigurno lahko zelo moteč problem če se ti med predvajanjem skoz pojavlja obvestilo da treba TV dati v tisti položaj da se čisti. Glede Sony je tudi kar veliko opisanega,da se pojavi poprej burno in kakor pri LG samo potem kar je objavil Quantum TV človek kateri samo pljuva po Sony,da ima ali imel priključen računalnik ves čas na stari Sony OLED A8 in nima niti malo kaj slike zapečen. Zanimivo potem vse skupaj in ja zapeče se po moje takrat,ko se ves čas vrti kak program kjer je ves čas na istem mestu tisti njihovi znak programa kot je CNN,NBC.......

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Kar se tiče Philipsa. Ta funkcija se vklopi ponavadi samodejno, ko gre televizor v stanje pripravljenosti. Do te zadeve, ponavadi pride po "dolgotrajnem gledanju". Govorim o več kot 8 ur neprekinjenega gledanja. Takrat televizor samodejno vpraša ali želiš počistiti sliko ali podaljšat gledanje. Podaljša se lahko dvakrat nato pa televizor ob tretjem opozorilu ne dopusti več premikanja in sproži samodejno čiščenje, ki traja približno 10 minut. Po tem pa se gledanje lahko nadaljuje. Tako, da tukaj jaz res ne vidim nobene težave..

Pri Sony pa je baje nekako tako,da gre takrat v čiščenje,ko se ga ugasne in miruje več kot 4 ure se pravi,da šele čez noč,ko se gre spat.

darck je izjavil:

Pri Sony pa je baje nekako tako,da gre takrat v čiščenje,ko se ga ugasne in miruje več kot 4 ure se pravi,da šele čez noč,ko se gre spat.

Postopek osveži zaslon se zažene, ko se televizor izklopi, in traja približno eno uro. V času osveževanja zaslona je na zaslonu lahko prikazana bela črta.

gregor ::

Kako se to izvaja pri LG OLED, ko se izklopi TV?

LP

gregor je izjavil:

Imam že 5 let LG C8, in včasih se ga gleda tudi cel dan, pa me do sedaj še nikoli ni nadlegoval s tem, da mora opraviti regeneracijo. To opravi, ko se TV izklopi.

Kaj potem pravite na ta posnetek spodaj a sigurno potem to res tako nekako velja kakor sam pravi.

fpbs je izjavil:

gregor je izjavil:

Imam že 5 let LG C8, in včasih se ga gleda tudi cel dan, pa me do sedaj še nikoli ni nadlegoval s tem, da mora opraviti regeneracijo. To opravi, ko se TV izklopi.

Tudi moj c9 ne nadleguje s tem, pa ga nič ne šparamo
polde

Kaj pravite za tega angleža

Ales ::

andrej69 je izjavil:

... televizor ob tretjem opozorilu ne dopusti več premikanja in sproži samodejno čiščenje, ki traja približno 10 minut. Po tem pa se gledanje lahko nadaljuje. Tako, da tukaj jaz res ne vidim nobene težave..

Ja, ja, nobene težave ne vidiš v tem.... itak, zato, ker si Philipsov prodajnik.

Če ne bi tako brezvestno zavajal ljudi glede Philipsa, bi se zdajle po tleh metal, kako si lahko nek televizor privošči tako genialno "uporabniško izkušnjo", da ti kar sam enkrat na dan sredi gledanja nepreklicno prekine program za 10 minut.

Pa da pri tem ni pokvarjen, temveč je to... nalašč??

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

no, jaz sem se odločil in danes naročil 55" LG OLED A2 za starše :D
verjamem, da bo vredu služil namenu...

imam pa doma 48" OLED C1 in do sedaj me še nikoli ni nadlegoval glede regeneracije

to je nedopustno, da se pri philipsu tako izvaja postopek, to bi za mene sigurno bil "deal breaker"

@Ales

To je namerno tako narejeno pri Philipsu zaradi izogiba burn-ina.. A misliš, da je Danny Tack neumen pa ne ve kaj počne..? Sicer pa ne vem, če imate res nekateri tukaj na tem forumu toliko časa, da na dan gledate več kakor 8 ur televizor.. Jaz osebno na teden ne uspem pogledat 8 ur programa, kaj šele na dan:)

Pri meni od 14 ure televizor deluje skoz tam do 23:30 -24 ure in to vsaki dan zdaj koliko časa kdo gleda je drugo vprašanje ampak tako pač je. Seveda,da bi se šlo samo zame bi sigurno imel kakšno urco dovolj za TV na dan saj sem trenutno ogromno več časa za računalnikom in otroci za TV enkrat eden drugič drugi in tretjič nobeden. Televizor je zato da dela isto kot avto ali kaj drugega saj ne kupiš stvar zato,da jo boš občudoval,gledal in šparal treba stvar uporabljat. Zame še najbolj neumno je to,ko kateri kupi neki super drag TV in ga ima dve leti in spet kupi novi super drag TV a na teden ga pa vse skupaj gleda 5-10 ur.

andrej69 je izjavil:

To je namerno tako narejeno pri Philipsu zaradi izogiba burn-ina.. A misliš, da je Danny Tack neumen pa ne ve kaj počne..? Sicer pa ne vem, če imate res nekateri tukaj na tem forumu toliko časa, da na dan gledate več kakor 8 ur televizor.. Jaz osebno na teden ne uspem pogledat 8 ur programa, kaj šele na dan:)

Ja, seveda je namerno tako narejeno, ampak to zato, ker Danny Tack ni znal rešiti bolje. Zakaj se pa vsem drugim proizvajalcem OLEDov ne dogajajo take neumnosti?

demog ::

Kupujem TV 55", budget do 700 EUR. Gledalo se bo večinoma serije in filme, občasno kakšen šport. Bo pa TV postavljen blizu okna, zato je pomembno da ni preveč odseven zaslon. Pa obvezno mora imeti USB priključek, ki predvaja multimedijske vsebine (večinoma filme v MKV formatu).

Kakšen dober predlog :)?

V oči mi je padel TCLC825 Minil led Qled, ki je na mimovrste 740 EUR. Je za kaj in ali zadostuje zgoraj napisanim pogojem ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: demog ()

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Ja, seveda je namerno tako narejeno, ampak to zato, ker Danny Tack ni znal rešiti bolje. Zakaj se pa vsem drugim proizvajalcem OLEDov ne dogajajo take neumnosti?

Ti ko si tako pameten, kako to, da ne greš delat v kakšen razvojni tv odelek..? Letos lahko prideš na predstavitev Philips televizorjev, boš povedal kako bi ti to rešil..:D In ti ker vse veš, kako to, da je na Philipsu najmanj težav kar se tiče burn-ina..?

demog je izjavil:

Kupujem TV 55", budget do 700 EUR. Gledalo se bo večinoma serije in filme, občasno kakšen šport. Bo pa TV postavljen blizu okna, zato je pomembno da ni preveč odseven zaslon. Pa obvezno mora imeti USB priključek, ki predvaja multimedijske vsebine (večinoma filme v MKV formatu).

Kakšen dober predlog :)?

V oči mi je padel TCLC825 Minil led Qled, ki je na mimovrste 740 EUR. Je za kaj in ali zadostuje zgoraj napisanim pogojem ?

Isti ta TV imaš za 680Eur v trgovini Shoppster https://www.shoppster.si/p/3049840 bil je pa še nekaj dni nazaj za 600 Eur v Big bang trgovini a sedaj ga ni več na izbiro.

Zgodovina sprememb…

Ok kul :). A pa je za kaj, ne vem če drži ampak imam v glavi da je C825K slabši od verzije brez K-ja (možno pa da sem kaj zamešal).

andrej69 je izjavil:

@Ales

Nisem vedel da je pogoj gledanje tv-ja če je tv prižgan.:))
polde

demog je izjavil:

Ok kul :). A pa je za kaj, ne vem če drži ampak imam v glavi da je C825K slabši od verzije brez K-ja (možno pa da sem kaj zamešal).

Tukaj si lahko pogledaš razlike.

Kako to da ima Sony mini led x95k tako visoko ceno... je dober nadomestek Oled?

psillon22 je izjavil:

Kako to da ima Sony mini led x95k tako visoko ceno... je dober nadomestek Oled?

Tisti prvi MiniLed od Sony X95K je ispadel izpod pričakovanj baje,da je imel kar orenk blomming in TV sploh ni za kupiti za tako ceno kot se ga prodaja.

Tisto glede TCL C825K in TCL C825 je nekje na netu zapisano tudi tako: There are 2 models, i.e C825 and C825k. The one with a "K' is priced lower but also has lower RAM (and using older Android 9 system).
Drugje je napisano,da model C825K The 65C825K currently runs Android 9.0, but will shift to 11.0 later in the year. European versions of the TV are already on to the Android 11.0 OS, and will upgrade to Google TV, but apparently that's not possible on this UK version due to localisation issues.
https://www.homecinemachoice.com/conten...
https://www.tcl.com/uk/en/tvs/c825k
https://www.avforums.com/threads/news-t...

C825K

C825K

C825

C825

Zgodovina sprememb…

Super hvala, potlej ni neke hude razlike. Za 680 EUR je kot kaže povsem legit nakup.

darck je izjavil:

Tisto glede TCL C825K in TCL C825 je nekje na netu zapisano tudi tako: There are 2 models, i.e C825 and C825k. The one with a "K' is priced lower but also has lower RAM (and using older Android 9 system).
Drugje je napisano,da model C825K The 65C825K currently runs Android 9.0, but will shift to 11.0 later in the year. European versions of the TV are already on to the Android 11.0 OS, and will upgrade to Google TV, but apparently that's not possible on this UK version due to localisation issues.

C825K

C825K

C825

C825

C835 je baje dosti boljši

psillon22 je izjavil:

darck je izjavil:

C825K

C825K

C825

C825

C835 je baje dosti boljši

Točno tako kot si rekel C835 je eden med najboljšimi malenkost slabši od C935 zaradi manj dimming zones

Kar se tiče C825 in C835 ni velike razlike. Razlika je vidna predvsem pri HDR vsebinah, ker novejši model dosega nekoliko večjo svetilnost panela. Prikaz barv je na obeh enak, sam ANSI kontrast je tudi nekoliko boljši na novejšem modelu, dočim z vklopljenim lokalnim zatemnenjem dosegata podobne rezultate. Kar se tiče moči zvoka sta enaka, razlika je samo v konfiguraciji samih zvočnikov. Kar se tiče Androida ima novejši model že Google vmesnik. Za igre je tudi nekoliko boljši novejši model. In pa razlika je v dodatnem daljinskem upravljalniku. Tako, da razlike ravno niso velike so pa vidne.

@darck

Zakaj že si predlagal izbris..?

Zgodovina sprememb…

easyrider3 ::

andrej69 je izjavil:

Kar se tiče C825 in C835 ni velike razlike. Razlika je vidna predvsem pri HDR vsebinah, ker novejši model dosega nekoliko večjo svetilnost panela. Prikaz barv je na obeh enak, sam ANSI kontrast je tudi nekoliko boljši na novejšem modelu, dočim z vklopljenim lokalnim zatemnenjem dosegata podobne rezultate. Kar se tiče moči zvoka sta enaka, razlika je samo v konfiguraciji samih zvočnikov. Kar se tiče Androida ima novejši model že Google vmesnik. Za igre je tudi nekoliko boljši novejši model. In pa razlika je v dodatnem daljinskem upravljalniku. Tako, da razlike ravno niso velike so pa vidne.

Sedaj pa andrej69 že malo v prazno bluziš in razlika je očitna in C835 je kar dosti boljši kakor C825 dobr,da ne rečeš,da je C815 malo slabši.

C825-C835-C935

C825-C835-C935

House of the dragon

House of the dragon

andrej69 je izjavil:

@darck

Zakaj že si predlagal izbris..?

Pomotoma sem pritisnil na izbris saj sem mislil komentirati saj pišeš kar nekaj v tri dni.

Ajde pa se gremo kaj je boljše stari TCL C825 ali bilo kateri Philips PUS model jaz vem kaj je bolje in še ceneje je 8-)

Edini kateri je majčkeno boljši model Philips PUS je edino 8807 ampak še vedno je slabši kakor TCL C825 kaj šele C835

Zgodovina sprememb…

@easyrider3

Saj sem napisal, da je za HDR vsebine C835 kvalitetnejši.. Dočim pri ostalih vsebinah te razlike niso take očitne.

@darck

Takole te bom vprašal. A si videl sploh kakšen TCL MINI LED v živo ali ga kakorkoli preizskusil..?

Zgodovina sprememb…

Se opravičujem hotel sem predlagati C935 :)))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: psillon22 ()

psillon22 je izjavil:

Se opravičujem hotel sem predlagati C935 :)))

Super TV eden najboljših 4K Miniled TV samo cena je pa kar višja.

In pa letošnji TCL Miniled bodo rasturali isto Hisense Miniled tv

Zgodovina sprememb…

««
477 / 556
»»