» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
447 / 556
»»

darck ::

Andrej69 a so pri Philipsu kaj porihtali okrog nastavitve OSTRINE saj to,da ne moreš zmanjšati ostrine,da je lahko že minimalna nastavitev že prehuda sploh,ker ima tako močan procesor.

andrej69 ::

darck je izjavil:

Andrej69 a so pri Philipsu kaj porihtali okrog nastavitve OSTRINE saj to,da ne moreš zmanjšati ostrine,da je lahko že minimalna nastavitev že prehuda sploh,ker ima tako močan procesor.

Za mene osebno je ostrina na povsem sprejemljivem nivoju.. In ni več tako agresivna kot prejšna leta..

Magic1 ::

Ostrino lahko nastavljaš. Sem se ravno dva dni igral s nastavitvijo in je na 0, kot da bi nekdo s čopičem risal:))
Magic

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Za mene osebno je ostrina na povsem sprejemljivem nivoju.. In ni več tako agresivna kot prejšna leta..

Potem je to dobro,če se je odpravilo to agresivno ostrenje in za kaj se sploh uporablja OPCIJA sharpness ultra resolution saj kakor vidim je vseeno ali je vklopljena ali izklopljena

Horas ::

andrej69 je izjavil:

Best TVs of 2022 - Editor's Choice Awards.

https://www.avforums.com/news/best-tvs-...

ohoho poglejte si to, philips prednjači. best tv manufacturer of 2022. fpbs se po pojedu
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Potem je to dobro,če se je odpravilo to agresivno ostrenje in za kaj se sploh uporablja OPCIJA sharpness ultra resolution saj kakor vidim je vseeno ali je vklopljena ali izklopljena

Ta funkcija v nastavitvah slike Philips še posebej dobro poudari konture in tako izboljša ostrino zaslona.

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Ta funkcija v nastavitvah slike Philips še posebej dobro poudari konture in tako izboljša ostrino zaslona.

Verjetno je to bolj namenjeno za HDR vsebine saj za gledanje teh Pop tv in A kanal je vse isto pa kakor sem zasledil za same nastavitve nobeden ni prikazal,da mora to biti vklopljeno. Kako to,da Philips ni šel narediti 42" OLED TV in ima najmanjšo velikost od 48" saj mislim,da nekateri bi verjetno rade volje ga kupili. Zdaj,če hočeš super sliko na TV za velikost okrog 100 centimetrov potem je edino OLED tista izbira sploh,če se gleda še kaj pod kotom.

Seveda pri naših ponudnikih tv programov ne gre pričakovat, da boš videl kakšno veliko razliko. Lahko je ta opcija vključena ali izključena po želji.. Če je vključena je bolje ostrino nastavit vsaj na 1. V tem primeru je priporočljivo aktivirati tudi zmanjšanje šuma. Kar pa se tiče OLED-a velikosti 42˝, se bo Philips najverjetneje odločil dati to v ponudbo 2023.

Horas je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Best TVs of 2022 - Editor's Choice Awards.

https://www.avforums.com/news/best-tvs-...

ohoho poglejte si to, philips prednjači. best tv manufacturer of 2022. fpbs se po pojedu

Citat iz današnjega testa Philips 807. Vir: flatpanelshd.com

Overall Philips OLED807 delivers great picture quality that is affordable and it once again underlines the point that the WOLED panel is a guarantee for great picture – although it may require a few tweaks to picture settings. If not for the launch of QD-OLED TVs this year, Philips OLED807 would be one of the best TVs available on the market. QD-OLED offers a little extra in peak brightness and color – but is not perfect either – that puts them slightly ahead of WOLED, but QD-OLED is also more expensive.

Saj recimo Samsung QD-OLED v velikosti 55" tudi ni kaj drag saj ga dobiš že za ceno 1.300 EUR pri https://www.mms.si//tv-samsung-qe55s95b... ali pri HarveyNorman za 1.400 Eur https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

Tudi Velikost Samsung QD-OLED 65" ni pretirana cena 1.800 Eur pri HarveyNorman https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

So pa pri SONY OLED A95K totalno zmešani glede cen krepko preko 2.000 EUR za velikost 55" in velikost 65" je najmanjša cena pri Makspro 2.900 Eur to je več kakor 1.000 Eur od Samsunga 65"S95B.

darck je izjavil:

Saj recimo Samsung QD-OLED v velikosti 55" tudi ni kaj drag saj ga dobiš že za ceno 1.300 EUR pri https://www.mms.si//tv-samsung-qe55s95b... ali pri HarveyNorman za 1.400 Eur https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

Tudi Velikost Samsung QD-OLED 65" ni pretirana cena 1.800 Eur pri HarveyNorman https://www.harveynorman.si/smart-tv-sp...

So pa pri SONY OLED A95K totalno zmešani glede cen krepko preko 2.000 EUR za velikost 55" in velikost 65" je najmanjša cena pri Makspro 2.900 Eur to je več kakor 1.000 Eur od Samsunga 65"S95B.

Sony bo seveda vsekakor dražji, ker njegova cena panela ni enaka kakor pri Samsungu.. In kot drugo, je tudi sama tehnologija Sonya vsekakor na nekaj višjem nivoju od Samsunga. In to vse skupaj se odraža na sami ceni.

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Sony bo seveda vsekakor dražji, ker njegova cena panela ni enaka kakor pri Samsungu.. In kot drugo, je tudi sama tehnologija Sonya vsekakor na nekaj višjem nivoju od Samsunga. In to vse skupaj se odraža na sami ceni.

To se ve,da Sony bo nekaj dražji saj itak ima marsikaj bolje kakor Samsung ampak vseeno je to prevelika razlika jaz bi bil zadovoljen že z A80J ali A80K ampak tudi to je na istah cenah kakor Samsung S95B kateri je boljši.

darck je izjavil:

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

To se ve,da Sony bo nekaj dražji saj itak ima marsikaj bolje kakor Samsung ampak vseeno je to prevelika razlika jaz bi bil zadovoljen že z A80J ali A80K ampak tudi to je na istah cenah kakor Samsung S95B kateri je boljši.

Kot sem že napisal, kateri je pristaš določene znamke ne bo gledal toliko na denar..;) Bo pa drugo leto, ta cenovna razlika zagotovo manjša.

ampak mi reveži kateri bi radi imeli super TV se lahko samo praskamo po jajcih,ker za nas je predrag ali pa se nočemo toliko zadolžiti za TV

darck je izjavil:

ampak mi reveži kateri bi radi imeli super TV se lahko samo praskamo po jajcih,ker za nas je predrag ali pa se nočemo toliko zadolžiti za TV

Saj ti je verjetno poznano, da se kvaliteta še vedno plača:D In za majhen denar, še vedno ni moč dobiti super tv..;)

andrej69 je izjavil:

darck je izjavil:

Saj ti je verjetno poznano, da se kvaliteta še vedno plača:D In za majhen denar, še vedno ni moč dobiti super tv..;)

Resnično in na žalost je res tako.

o0o0o0o0o0 ::

Poznam nekaj ljudi, ki jim je problem plačati par stotakov več za super tv, katerega ne menjaš 5+ let, ampak jim ni problem plačati vsako leto za nov mobitel 800+ eur.
Dokaj zanimivo razmišljanje.

MisterR ::

Na telefonu smo praktično 24/7.

In kot rečeno, če nimaš super duper izvora slike potem nima smisla zapravljati ne vem kakega denarja za tv.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Poznam nekaj ljudi, ki jim je problem plačati par stotakov več za super tv, katerega ne menjaš 5+ let, ampak jim ni problem plačati vsako leto za nov mobitel 800+ eur.
Dokaj zanimivo razmišljanje.

To pa imaš tudi sigurno prav pa jebeš telefon važno,da imaš za klice in kaj za prebrskati po netu ne rabiš pa telefon za igranje iger itd.... pa sploh takega kateri je kot narejen ekstra za igranje iger. Sigurno je za televizor stokrat bolj smiselno dati nekaj denarja kot za telefon. Jaz trenutno res ne rabim pod nujno kupiti TV ampak,ko ga bom pa sigurno bom večjega 65" velikost je obvezna in morda bog si ga vedi tudi kaj večjega bi lahko bilo :D Trenutno pa edino lahko gledam za nakup TV za v jedilnico in še to bo 43" kar velika zadeva,če je razdalja 1.30m do maksimalno 2metra pa to naše sranje od programov kjer vidiš drek sliko pa čeprav bi verjetno kupil LG 42 OLED C2

skyform ::

MisterR je izjavil:

In kot rečeno, če nimaš super duper izvora slike potem nima smisla zapravljati ne vem kakega denarja za tv.

Ja in kaj zdaj, zato še ne rabiš telefon za 1000€. Tudi z telefonom za 100€ lahko kličeš, pošiljaš sporočila, surfaš..., da bi pa igral igre na telefonu, pol si raje kupiš PS5 ali Xbox. Pa tudi zaradi kamere ne bi dal 1000€ spet raje vzamem fotoaparat, ki je boljši. To ,da si folk kupuje vsako leto nov telefon za taki gnar je prav smešno ampak, če jim paše.

Ne razumeš prioritet.
Eni telefone, drugi tv, spet eni avte, ure, kripto ...

MisterR je izjavil:

Super duper izvor slike imaš na voljo, vendar ne pri svojem operaterju. Če čakaš na ta dan, potem sploh ne rabiš kupit top TV.

Če nočeš plačevati naročnine vsak mesec, imaš pa na torrentih 4K vsebino.

Pinturicchio ::

MisterR je izjavil:

Ne razumeš prioritet.
Eni telefone, drugi tv, spet eni avte, ure, kripto ...

Jaz pa ne razumem tistih, ki dajo več tisoč evrov za ročne ure, je.. ga, vsak ima svojo prioriteto.

o0o0o0o0o0 je izjavil:

MisterR je izjavil:

Super duper izvor slike imaš na voljo, vendar ne pri svojem operaterju. Če čakaš na ta dan, potem sploh ne rabiš kupit top TV.

Če nočeš plačevati naročnine vsak mesec, imaš pa na torrentih 4K vsebino.

Netflix 18€
Amazon prime: 9€
Disney+: 8€
Voyo: 7€
HBO Max: še ni pri nam
Na kaj se moram naročiti da dobim vsebine iz Discovery in National Geographic skupine, seveda v super duper kvaliteti?

Pa seveda še cca 50€ naročnina pri operaterju.

Kaj Netflix je že 18 EUR a so iz 12 EUR skočil kar na toliko?

Super duper slika se pač plača.

Verjetno se je zmotil. 11.99€ piše še Netflixu. Zna pa bit, da je prijavljen v kakšni drugi državi.
Drugače pa tako izgleda turbo kapitalizem. Moraš imet vse najboljš in to takoj. Ne vem zakaj rabiš imeti 5+ mesečnih naročnin? Ali res morate vse gledat minuto, ko pride ven? Jaz sem imel prejšnji mesec Netflix in sem dober za par mesecev. Vsakega šrota pa tudi nimam časa/volje gledat. Naslednji je HBO max, potem pa Disney+ po novem letu enkrat.
Magic

Jaz ravno zato vlečem dol iz travnikov. Vse kar rabiš je USB ključ

polde66 ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

naredi si uslugo pa nabavi kak zunanji disk, ki je veliko hitrejši od usb ključka. Večja kapaciteta, manj zatikanja zaradi hitrejšega branja...
polde

Anney ::

65col pa br-ripi, ali pa še celo xvid, bravo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Jaz nimam glih dobrih izkušenj z raznimi ripi. Kvaliteta ni bila tako visoka, neglede na velikost. DV 4K stream prek Netflixa je kar milina.
Magic

Magic1 je izjavil:

Jaz nimam glih dobrih izkušenj z raznimi ripi. Kvaliteta ni bila tako visoka, neglede na velikost. DV 4K stream prek Netflixa je kar milina.

Slabe izkušnje z ripi? Potem pa nea pravih donwloadaš. Netflix ni nič posebnega, je precej skompresiran. Web ripi na rarbg so podobni ali skor boljši kot Netflix. Npr The Rings of Power amazon web rip izgleda zelo dobro, na netflixu je redkokateri film ali serija tako kvalitetna, če sploh je katera, vse je bolj skompresirano. 2160p.UHD.BluRay.x265.10bit.HDR.TrueHD. ripi pa so boljši kot Netflix. Dobro DV je boljši kar se tiče tonemapinga kot HDR10 ampak kar se tiče ostrine in detajlov so pa boljši ti BluRay ripi kot Netflix.

Anney je izjavil:

Kaj pa bi naj bilo narobe z BluRay Ripi? Saj obstajajo tudi 2160p HDR, ki so bolj kvalitetni kot Netflix in ne samo 720p ali 1080p. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

rs1975 ::

4k Ripov pa v teh časih res ni težko dobit na travnikih. Se ne spomnim kdaj nazadnje sem potegnil dol film, ki ni bil velik vsaj 30GB...

Meni se pa ne da več jajcat. Na mesec ali dva bom vzel en service in imam čez glavo za gledat, glede na čas. Itak nimam časa še PS plus izkoristit. Verjetno bom tudi tukaj vzel mesečno vsake toliko (samo me bodo ziher premamili s kakšnim paketom extra za 70EUR za celo leto in se mi ne bo dalo zafrkavat).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

NejcSSD ::

rs1975 je izjavil:

4k Ripov pa v teh časih res ni težko dobit na travnikih. Se ne spomnim kdaj nazadnje sem potegnil dol film, ki ni bil velik vsaj 30GB...

Js pa večjih od 5-10 sploh ne vlečem, ker ne vidim toliko benefita napram prostoru ki ga zasedejo v arhivu/zbirki. Na 3m ne vidim razlike, drugi manj vešči uporabniki pa še manj.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Anney ::

skyform je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Slabe izkušnje z ripi? Potem pa nea pravih donwloadaš. Netflix ni nič posebnega, je precej skompresiran. Web ripi na rarbg so podobni ali skor boljši kot Netflix. Npr The Rings of Power amazon web rip izgleda zelo dobro, na netflixu je redkokateri film ali serija tako kvalitetna, če sploh je katera, vse je bolj skompresirano. 2160p.UHD.BluRay.x265.10bit.HDR.TrueHD. ripi pa so boljši kot Netflix. Dobro DV je boljši kar se tiče tonemapinga kot HDR10 ampak kar se tiče ostrine in detajlov so pa boljši ti BluRay ripi kot Netflix.

Anney je izjavil:

Kaj pa bi naj bilo narobe z BluRay Ripi? Saj obstajajo tudi 2160p HDR, ki so bolj kvalitetni kot Netflix in ne samo 720p ali 1080p. :)

Ne govorim o tem, govorim o tem kar srečamo na slo trackerjih (Video ...............: 2993 Kbps | 720x302 | 23,976 fps), kot brrip, pretvorjen v dvdrip.

Kar pa se tiče pravih ripov, kle pa ni dosti za razgljabljat, je scena pa je alternativa. Pravi source strani pravi rip.

NejcSSD je izjavil:

rs1975 je izjavil:

Js pa večjih od 5-10 sploh ne vlečem, ker ne vidim toliko benefita napram prostoru ki ga zasedejo v arhivu/zbirki. Na 3m ne vidim razlike, drugi manj vešči uporabniki pa še manj.

Vsake oči majo svojega malrja, manj od remuxov ne gledam.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Jaz vlečem iz iptorrents in še ni bilo zjebanega ripa. Je pa res, da so filmi velki od 40 pa do 100gb.

Ja pri meni z polno hitrostjo 20Mbps bi kar nekaj časa vleki dol take filme :D Dobr,da nisem mahjen na gledanje filmov kot včasih,ko sem bil še samski zdaj bi sigurno raje kako igro odšpilal.

Horas ::

polde66 je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

naredi si uslugo pa nabavi kak zunanji disk, ki je veliko hitrejši od usb ključka. Večja kapaciteta, manj zatikanja zaradi hitrejšega branja...

še najbolš je pc->hdmi->tv
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

polde66 je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

še najbolš je pc->hdmi->tv

Kak komu, to je čist stvar okusa, meni sploh več ni do tega, ker že imajo TVji tako dobre predvajalnike, da brezveze.

Ganon ::

skyform je izjavil:

Kak komu, to je čist stvar okusa, meni sploh več ni do tega, ker že imajo TVji tako dobre predvajalnike, da brezveze.

Kaj si s tem mislil, kako predvajaš vsebine?

Ja, da raje disk priklopim na TV in predvajam z vgrajenem predvajalnikom v TVju kot pa da TV priklapljam na PC preko hdmi. Sem tudi sam včasih tak gledal, sedaj pa ko že imajo TVji toliko možnosti, kot disk prek usbja, kodi itd... ni več potrebe na PC priklapljat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: skyform ()

Ganon ::

Nimaš možnosti, da bi imel računalnik stalno povezan s TV-jem? Pa ne mislim HDMI-ja.

Sky1978 ::

Zdravo
Sem kupil spodnji TV in sem s sliko še kar zadovoljen,razen kadar dam na kakšne športne programe...sploh zelenica pri nogometu so ful žive barve in pa na sploh ful slaba kakovost slike....mi zna kdo pomagat kje nastavit da bi bilo bolje...s kotrastom,osvetlitvijo ozadja in ostrino sem že poizkusil vendar ni nič kaj bolje...

https://www.mimovrste.com/televizorji-v...

Hval za nasvete in pomoč...Lp

mat xxl ::

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Jaz vlečem iz iptorrents in še ni bilo zjebanega ripa. Je pa res, da so filmi velki od 40 pa do 100gb.

Podnapisov tam seveda ni, mislim naših ?

Sky1978 je izjavil:

Zdravo
Sem kupil spodnji TV in sem s sliko še kar zadovoljen,razen kadar dam na kakšne športne programe...sploh zelenica pri nogometu so ful žive barve in pa na sploh ful slaba kakovost slike....mi zna kdo pomagat kje nastavit da bi bilo bolje...s kotrastom,osvetlitvijo ozadja in ostrino sem že poizkusil vendar ni nič kaj bolje...

Sranje od sranja, sploh ker je 75. Probaj stream preko skysporta, da vidiš če je kaj bolje. Je pa drag.

mat xxl je izjavil:

o0o0o0o0o0 je izjavil:

Podnapisov tam seveda ni, mislim naših ?

Pri nekaterih filmih so, pri nekaterih niso.

Sky1978 je izjavil:

Zdravo

Kako to,da imaš zelenico žive barve pri fuzbalu pri meni tega sploh ni pa imam par serij nižji model.Treba je nastaviti tako,da ni živih barv in po večini treba imeti vse izključeno sploh tam pri nastavitvah dinamičnega kontrasta,ojačanje barv,popravljanje barv....... jaz imam nastavljeno kot sem zapisal spodaj in svetlost imam višjo,ker mi pač tako paše in mi ni slika nič živih barv in zelenica pri fuzbalu je tako zelena kot bi nekako morala biti in večina ima vedno preveč zeleno ::
-BARVNI SLOG:osebno (naravno)
-BARVA: 55
-KONTRAST: 85
-OSTRINA:1
-SVETLOST:60
-IZBOLJŠAVA BARV: izklop
-BARVNI TON: lastna nastavitev (normalno)
-NAČIN KONTRASTA: izklop
-HDR kakovost slike: izklop
-DINAMIČNI KONTRAST: izklop
-KONTRAST VIDEA: 90
-SVETLOBNI SENZOR: izklop
-GAMA:0
-ODPRAVLJANJE MOTENJ in GIBANJE :izklopljeno

Za barvni slog imam jaz izbrano OSEBNO in barvni ton LASTNA NASTAVITEV saj tam nastavim rdečo barvo nižje,ker sovražim tiste tople barve in,da vse vleče na rumenkasto in raje vidim,da mi barve vleče proti modri barvi saj tako mi potem tudi bela barva bolj izstopa to se vidi sploh pri smučanju itd....

Sky1978 je izjavil:

Zdravo

V katerem modu pa sploh imaš nastavljeno..? In pa druga zadeva, če imaš zanič tv signal ne moreš pričakovat kvalitetno sliko..

Sky1978 ::

Sem probal Osebno,Naravno,sedaj imam Strokovni način...sem poizkusil z nastavitvami ki jih je priporočil DARCK pa ni veliko bolje...
Sem pri A1,preko optike...
««
447 / 556
»»