» »

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Kateri 55" in večji LCD televizor?

Temo vidijo: vsi
««
341 / 536
»»

neocodexx ::

Imam kolega ki ima 50 TB plex server in mu boti sami dl-jajo nove zadeve gor, s plex passom pa si lahko streama knjižnjico kamorkoli - tudi izven LANa, recimo ko si od doma. To je bolj za fine guzice imho, jaz ne razumem zakaj bi plačeval še za nek premium da ti vse deluje, če si moraš že večinoma vse sam urejat. Pol bi pa že raje netflix naročnino plačeval pa je še bol simpl. Pri Kodiju je pa pač vse free, za malce bolj advanced userja, men je recimo všeč da si občasno skin zamenjam in ga malo prilagodim, da ni vedno isto. Plex je res simplicity uber ales, pač dela, ne rabiš bit doktor. Pri Kodiju edino kar nimaš je ta opcija za stream (plačljiva), kar je itak čisti niche use. Če gledam zadeve gledam doma na tvju, ne pa nekje na telefonu.

Aja, pa glavna razlika je da imaš pri Plexu lahko poenoteno knjižnjico na vseh napravah, pri Kodiju pa so po defaultu samo lokalne, ampak meni pač ni tak problem ročno updejtat library na tistih 2 tvjih, saj je samo 1 klik. Sicer se da poenotiti to tudi na Kodi da je global tako kot Plex, samo to je potem že res advanced advanced user, se niti meni ni dalo ubadat s tem.

Reaper ::

Za streamanje vsebine izven svojega omrežja ne potrebuješ Plex Pass, ker imam jaz omenjeno funkcionalnost vključeno in nimam Plex Passa. Oddaljen dostop se vključi v nastavitvah Plex strežnika, na routerju si moraš odpreti le port preko katerega bo zadevo streamal. Številko porta si izbereš sam. V tem primeru rabiš iOS ali Android aplikacijo, ki stane 5 € (uradna Plex aplikacija) preko katere potem vsebino gledaš. Lahko pa zadevo gledaš tudi preko brskalnika, v tem primeru tudi aplikacije ne potrebuješ, če se prav spomnim. Kot omenjeno, za "komot" gledanje izven domačega omrežja je enkratni strošek 5 € za aplikacijo.

akulp ::

Tako je, Plex pass praktično res ne rabiš. Ne vem edino, kot sem že včeraj napisal, kaj je s HDRom. Ali sem po nesreči odprl napačen format videa, pa sem mislil da ne dela, ker kasneje sem si pa že aktiviral PlexPass in ko sem poskusil HDR, je deloval bp.

Tudi Skine si pri Plexu lahko menjaš, tako da... Sam res ne vidim neke razlike, razen to, da je na Plexu delalo vse bp, na Kodiju kakor vem, so še zdaj težave s HDR vsebino. Pa si lahko še tako advanced user. :) Ampak ja, vsak svoje, jaz sem le delil svoje občutke, ker sem imel prej dolga leta Kodi-ja, zdaj pa preizkusil Plex.

kar se tiče DL zadev, pa saj če si loadaš iz torrentov oz kjerkoli zadeve v mapo, ki jo Plex server gleda, potem seveda imaš vse avtomatsko v knižnjici ... Ali pa sem kaj narobe razumel, kaj si hotel povedati. Mogoče si hotel predstaviti, da deluje kot direct stream.
Lukcc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: akulp ()

webmaher ::

O kakšnih težavah ti govoriš...na Kodiju v Sony XE9005 mi brez problema delata PlexKodiConnect in HBO GO addon... tudi HDR dela brez da imaš PlexPass..
Edini problem je bitna... vse kar je nekje od 60Mb/s in več (tv-ji imajo povečini samo 100Mb mrežno)..
In tudi kar se tiče HDRja na Winsih 10 to sploh ni problem... zdaj je podprt tudi uradno v KOdi 19 Matrixu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: webmaher ()

akulp ::

Možno da 19-ka dela. Sam sem imel 18.

HDR v WIN moraš itak vklopiti na roke "stream HDR video", razen, če imaš to stalno prižgano, sam nimam, ker je slika sprana.

V Kodiju sem zasledil, da ima ogromno ljudi težave s podnapisi za HDR, določenim tudi ni deloval na SmartTVju vklop HDR profila ... Zato sem se potem odločil, preden sem karkoli nadgrajeval, da grem na Plex in sem ugotovil, da vse deluje bp. That's all. :)

Čisto iz firbca, zakaj ti je Kodi boljši predajalnik, kot sam Plex, da uporabljaš PlexKodiConnect? Ker ti imaš potem Plex v ozadju, predvaja ti pa v Kodiju, če prav razumem?

Sam sem si recimo nastavil kot alternativo v Win Kodi kot backend, predvajam pa v PowerDVD. So mi všeč TrueTheater nastavitve v PowerDVDju, sploh pri neHDR vsebini.
Lukcc

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: akulp ()

bbobst ::

Morientes je izjavil:

easyrider3

Imaš dve opciji, kokr jaz vem ko sem sklepal. Oranžni diamant HBO in Oranžni Diamant. En je z in drug je brez za isto ceno. Brat je takrat vzel brez in jaz z HBO. On ni imel dostopa, jaz pa imam še danes po skoraj treh let naročnine.

Imam Oranžni diamant, brez HBO.
Zraven je bila opcija enega dodatnega paketa izmed nekaj ponujenih.
Kako je sedaj ne vem.

NejcSSD ::

Ista cena je samo prvo leto, potem je 50 oziroma 70 paket. Razlikujeta se tudi da ima un z HBO 3krat hitrejši NET, mobilca Maxi, XL shemo in tv časovne funkcije vključene
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

gas2018 ::

Za v dnevno bi rabil en 65" TV. Sedanjega bi dobila tamala za v sobo, spodaj bi pa kupil nekaj. Nimam pojma kaj :)

Gleda se TV preko A1 in optike, ogromno je Netflixa in pa seveda PS4. Zvok je preko JBL soundbara...
Budged bi bil tam okol 1.300....

scipascapa ::

65XH90 SONY

andrej69 ::

gas2018 je izjavil:

Za v dnevno bi rabil en 65" TV. Sedanjega bi dobila tamala za v sobo, spodaj bi pa kupil nekaj. Nimam pojma kaj :)

Gleda se TV preko A1 in optike, ogromno je Netflixa in pa seveda PS4. Zvok je preko JBL soundbara...
Budged bi bil tam okol 1.300....


Jaz ti priporočam tale model Philipsa.

https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...
https://www.bigbang.si/philips-4k-uhd-6...

easyrider3 ::

Sigurno je nekako najboljša izbira Sony XH90 .
Ma tisti Philips 65PUS9435 katerega predlaga andrej69 za 1.200 Eur ni vreden tega denarja in res da ima zvok dober ampak on že ima soundbar in ne rabi še enega itak televizor ni nič posebnega sploh pa ker je Philips vedno z kakimi težavami kot jih recimo imam jaz.Ponovno sem ostal brez zvoka in mogoče bo sedaj drugače,ker sem v nastavitvah dal na televizor na stojalu do sedaj sem imel izbano na televizor na steni kar tudi je resnično saj ga imam na steni. Jebo jih in Philips da te tako vsake toliko časa jebe z nekim sranjem ko bi le prokleta jajca crknila da bi drugega dobil.

 Sony XH90

Sony XH90

pia2001slo ::

glas za sony 65xh90

sm1x ::

Ne ej, philips je zih top shit, če andrej69 tko prav!!!11 Vsi kupt philipse!!!

dvihtelic ::

easyrider3 ::

dvihtelic je izjavil:

https://www.telekom.si/zasebni-uporabni... tale bo kar ok...



 yes

yes

TOP ::

Pa ne moreš Sonyja xh90 primerjat z Philipsom pa niti blizu ne.

easyrider3 ::

Ko bo Philips naredu kak televizor z FALD zaslonom potem se bo lahko kaj primerjalo do takrat pa kar pozabte pa še naj se popravijo z tem da televizorji bi delovali kot treba ne da vse počasi kaj jebe po domače povedano.

gas2018 ::

Hvala. Mako je problem z zalogo... moram poiskat kje je ma zalogi. Škoda k A1 nima kej takega, nimam nič na Telekomu.

dvihtelic ::

Sej Telekom tuši dobi šele po 21. Acs ga ima za 1299€

krco77 ::

gas2018 je izjavil:

Za v dnevno bi rabil en 65" TV. Sedanjega bi dobila tamala za v sobo, spodaj bi pa kupil nekaj. Nimam pojma kaj :)

Gleda se TV preko A1 in optike, ogromno je Netflixa in pa seveda PS4. Zvok je preko JBL soundbara...
Budged bi bil tam okol 1.300....


https://www.mimovrste.com/ultra-hd-4k-t... nč čakat! ;)8-)
https://acssony.si/kd-65xh9077saep-164c...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krco77 ()

pia2001slo ::

za Sony xh* je trenutno dobava po 21.1. (čakam 85XH9096) - ne verjamem da ima kdo še kaj zaloge - mogoče ACS

Zgodovina sprememb…

Horas ::

easyrider kaj ti jokaš ti si pač eden 0.0001% nesrečnežev. al pa si res sam nekaj zahebal pa ne upaš priznat.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

easyrider3 ::

Horas je izjavil:

easyrider kaj ti jokaš ti si pač eden 0.0001% nesrečnežev. al pa si res sam nekaj zahebal pa ne upaš priznat.


Ha ha ha ja seveda jaz sem zajebal itak:D. Sem že povedal da je kriva posodobitev in zakaj tak drek opstaja kot android da ne moreš izbrisat posodobitev dol če ti ne paše. Danes ko mi je ponovno televizor ostal brez zvoka da še enkrat povem vse APLIKACIJE imajo zvok in vse kar je drugo možno pa je brez zvoka.

Vedno moram preklapljat med programi z zunajno anteno pa med priljubljene kanale in se tako dolgo zajebavat dokler ne pride zvok nazaj.

Res bi rad videl kako bi to kdo rešil in da ne bi več do tega prihajalo

Zgodovina sprememb…

robertko ::

Malo off topic ampak bom vseeno vprašal;
je že kdo imel problem da webOS na LG-ju ne čita zunanjega pogona v exFAT formatu?
Je kakšna rešitev?

stanci50 ::

Pozdravljeni.Mogoče je moje vprašanje bolj primerno za t-2,pa vendar.Kaj mi pomaga tv z dobrimi zvočniki,če pa jim daljinec od t2 to onemogoča.Na tv dam npr. jakost zvoka samo do 20% moči,potem pa izbiram z t2 dalj.od zmerne recimo sobne jakosti,pa skoraj do nule.Zvok je pri tem normalno votel in prazen.Če pa bi hotel poln bogat zvok z poudarjenimi efekti, bi ga moral na Tv nastaviti vsaj na polovico.Ampak potem ga daljincem ne morem dovolj zmanjšati,da ne bi na koncu še vedno bil glasen,npr. zvečer.Vse na tv upravljam z t-2 dalj.in ne vem,kako bi se po tej logiki obnašal soundbox.Na t-2 imam optiko in sem z vsem ostalim zelo zadovoljen.Kaj menite¨?.LP.

easyrider3 ::

Jaz imam na T-2 jakost nastavljeno na FULL in je ne spreminjam itak pa ta daljinec uporabljam samo za spreminjanje kanalov-programov in za nič drugega. Glasnost jaz tako urejam z televizorjem ali reciverjem in ena zanimivost tudi ta,da aplikacija T-2 TV ima kar nižjo glasnost kakor njihov sprejemnik na polni glasnosti. Jaz uporabljam oba daljinca zato ni nobenih težav

damirj79 ::

Ugibam, da je odvisno od TVja, ampak daljinec od T2 tvboxa nastavlja glasnost TVja in ne tvboxa, vsaj pri meni na treh tvjih.

skyform ::

Zakaj pa sploh uporabljate box od T2, jaz gledam preko aplikacije, je hitrejša, ima lepšo sliko in eden dalinjc, problem rešen.

skyform ::

andrej69 je izjavil:

Matej61 je izjavil:

Pozdravljeni,

kupujem tv in imam eno vprašanje. Izbiram med PHILIPS 4K UHD 58PUS8505/12 https://www.bigbang.si/philips-4k-uhd-5... in Samsung QE55Q60TAUXXH https://www.merkur.si/televizor-samsung... .

Prosim za vaše mnenje. Hvala.


Philips je vsekakor boljši izbor:)


Lepo si ga zaj....
https://slo-tech.com/forum/t696242/p701...

easyrider3 ::

skyform je izjavil:

Zakaj pa sploh uporabljate box od T2, jaz gledam preko aplikacije, je hitrejša, ima lepšo sliko in eden dalinjc, problem rešen.


Jaz bi tudi potem samo k spet ženi nekaj ne paše ne vem zakaj je boljše na drug daljinec pritiskat ko je vseeno razen glasnosti kjer na aplikaciji je potrebno kar orenk bolj zdvignit glasnost da se sliši. Drugače bi bila pa dobra stvar da uporabljam aplikacijo,ker tako ne bi imel problemov z izgubo zvoka zaradi Philipsa in njihovih posodobitvah saj včeraj mi je spet zmanjkalo zvoka in kakor sem že povedal aplikacije normalno delujejo z zvokom vse ostalo pa je brez zvoka. Včeraj sem poštudiral kako nazaj dobiti zvok kot prvo moram iti na programe z zunajno zemeljsko anteno in prestavit kanal gor ali dol in se pojavi zvok to je edina varianta.
Se pravi da bi z T-2 TV aplikacijo imel rešen ta problem z zvokom,ker bi mi vedno deloval res da potem je treba se zdvigniti z nastavitvijo glasnosti na televizorju ampak bi že pa še samo eden daljinec bi imel to je pa tisto super. Bomo vidli če bom ženo prepričal na to in pa tudi cenovno bi prišel bolje skozi saj aplikacija stane 1 Euro mesečno a najemnina dodatnega vmesnika pa stane 4 Eur. Pri hiši imamo 3-vmesnike samo eden je vštet v paket 2-vmesnika je potrebno pa mesečno plačevati po 4 eur in če bi imel aplikacijo namesto vmesnikov bi vsak mesec prišparal 6 Eur pri dveh televizorjih samo fora ta,da imam samo jaz smart televizor ki to aplikacijio podpira tisti televizor Samsung H6400 sploh ne podpira.

fpbs ::

TCL Europe in 2021: 'OD Zero' miniLED LCD TV, HDMI 2.1, more
https://www.flatpanelshd.com/news.php?s...

scipascapa ::

predragi.

stanci50 ::

Ne razumem dobro.Kakšna je razlika med T-2 z boxom arris 4k in aplikacijo.Je to drug način sprejema pri T-2?,ali drug paket?.Kaj je v bistvu "aplikacija"?

Konlov ::

Kaj pa je ta miniled sedaj? Jaooo...

easyrider3 ::

stanci50 je izjavil:

Ne razumem dobro.Kakšna je razlika med T-2 z boxom arris 4k in aplikacijo.Je to drug način sprejema pri T-2?,ali drug paket?.Kaj je v bistvu "aplikacija"?


Imaš popolnoma isti prikaz vmesnika Menu in programe kot z boxom in tudi 4K programe vse je isto aplikacija pa kot aplikacija in nobenega drugega paketa ne rabiš samo aplikacijo si inštaliraš seveda,če ti televizor podpira in jo aktiviraš. Vse dosti bolje in lažje pa eden daljinec manj in nekaj kablov isto kot da odpreš Youtube tukaj imaš T-2 .

Konlov ::

A haa. Torej ko greš gledat TV program, moraš najprej zaganjat aplikacijo?

rs1975 ::

TCL will introduce its first Google TVs in 2021

A je že kateri proizvajalec na Google-u?

easyrider3 ::

Konlov je izjavil:

A haa. Torej ko greš gledat TV program, moraš najprej zaganjat aplikacijo?


Isto kot za Youtube normalno,če prekljapljaš med tem in onim potem moraš aplikacijo prižgat. Drugače pa recimo imaš aplikacijo odprto in ugasneš televizor pa ko jo nazaj prižgeš ti bo ostalo še vedno na aplikaciji.

stanci50 ::

Zdaj mi je dokončno jasno,zakaj se gre.Ko sem še na Guglu odtipkal T-2 aplikacija ,mi je bilo vse pojasnjeno do potankosti.Ja, tudi človek se mora posodabljati, ne samo televizor,ha ha.

Mitja56 ::

Kupujem nov TV in bi rad slišal vaša mnenja...Cenovno tam okrog 700 - 800 EUR. Diagonala 55 - 58 inch. Gledal sem PANASONIC TX-58HX810E in SAMSUNG QE55Q70T ali Q60. Mogoče kak Sony, Hiesense...? Hvala že v naprej. :D

katimm ::

Mitja56 je izjavil:

Kupujem nov TV in bi rad slišal vaša mnenja...Cenovno tam okrog 700 - 800 EUR. Diagonala 55 - 58 inch. Gledal sem PANASONIC TX-58HX810E in SAMSUNG QE55Q70T ali Q60. Mogoče kak Sony, Hiesense...? Hvala že v naprej. :D


https://www.mimovrste.com/led-tv-spreje...

Dnevna akcija... drugace je 40€ drazji. Sam se bil pred isto odlocitvijo in se stegnil za Sonya. Samsung se ni mogel primerjati..

Argica ::

Mitja56: tole vzemi za 840 ga ni boljšega TVja.

PikaPoka828 ::

Pozdravljeni,

Kaj pravite na 58PUS7855 in ceno 479 eur?
Kaj ta nima kar ima 58PUS8505?
Gledam za starše.

Lp

stanci50 ::

Prosim za vaše mnenje,preden pokličem servis.Na mojem 3 leta starem PUS-u 7502 se je pojavila na sredini rdeča navpična tanka črta.Nikoli se mi ni kaj takega zgodilo.Kaj sledi in ali se da kaj narediti?.lp

DINAMIK ::

stanci50 je izjavil:

Prosim za vaše mnenje,preden pokličem servis.Na mojem 3 leta starem PUS-u 7502 se je pojavila na sredini rdeča navpična tanka črta.Nikoli se mi ni kaj takega zgodilo.Kaj sledi in ali se da kaj narediti?.lp

Če nimaš več garancije...,sledi nakup novega televizorja!

mrData ::

PikaPoka828 je izjavil:

Pozdravljeni,

Kaj pravite na 58PUS7855 in ceno 479 eur?
Kaj ta nima kar ima 58PUS8505?
Gledam za starše.

Lp


Na hitro iz primerjave na displayspecifications.com:
Serija 8 ima boljši panel z direkt LED osvetlitvijo, ima integriran Android TV in ne njihov lasten Saphi.
Ostalo je podobno, vprašanje je koliko se bo uporabjalo smart funkcije.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mrData ()

TOP ::

stanci50 je izjavil:

Prosim za vaše mnenje,preden pokličem servis.Na mojem 3 leta starem PUS-u 7502 se je pojavila na sredini rdeča navpična tanka črta.Nikoli se mi ni kaj takega zgodilo.Kaj sledi in ali se da kaj narediti?.lp

Ja da se,edino TV poslat na servis,če je še v garanciji,drugač v smeti,nič novega za Philips.

Horas ::

TOP aja kot da se sam na philipsovih tvjih to dela? ;(( pravi troli ste.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Reaper ::

Še jaz eno vprašanje glede trenutnega TV-ja Sony KDL-50W828B. Ko je na TVju temna scena in na njej svetel objekt se na TVju za celotno širino svetlega objekta po vertikali vidi svetlejši odtenek črnega ozadja kot na preostalih deli zaslona, kjer svetlih objektov ni. V preteklosti, ko je bil tv novejši se ne spomnim, da bi omenjene zadeve opažal. Je to kakšna degradacija tvja ali gre to na račun tako imenovanih dimming con? TV je star 6-7 let, bi moral točno pogledati.

fpbs ::

PikaPoka828 je izjavil:

Kaj pravite na 58PUS7855 in ceno 479 eur?Kaj ta nima kar ima 58PUS8505?Gledam za starše.

S tem, ko iščeš to vmesno diagonalo 58" si zelo prikrajšan z izbiro. Za ta denar dobiš kar nekaj občutno boljših modelov diagonale 55":
https://www.ceneje.si/Izdelek/19465080/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/14858137/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/18636690/...
https://www.ceneje.si/Izdelek/19811324/...
««
341 / 536
»»