» »

PS5

PS5

Temo vidijo: vsi
««
135 / 137
»»

Magic1 ::

Xbox je kao ful superioren, ker ima Halo in Gears of war?!? Halo evolved sem igral na PCju 20 let nazaj. Že desetletje ni bilo nič pametnega od teh naslovov...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Legon ::

2dark je izjavil:

Legon je izjavil:

X box v celotni zgodovini prakticni nima niti ene omembe vredne ekskluzive.

Teb se prav vidi, da nimaš pojma.

Xbox ima zgodovinsko gledano dve legendarni ekskluzivi - halo serijo in gears of war serijo.

Se ti vidi, da nimas pojma, ko gres taksno neumnost izjavljat.

Po moje se zelo obremenjujejo. Na drugi strani je 150 milijonov lastnikov konzole
. Zaradi vrhunskih iger, ki jih ni sposoben ponuditi nihče drug.

Katere so to vrhunske igre?

Sony ni prodal 150 milijonov ps5 koznol.

Glede na to da sem igral tako halo kot gears of war brez da bi kadarkoli imel Xbox je iz aviona razvidno kdo je bedak ki izjavlja neumnosti. Tudi novi gears of war bom igral brez Xbox tako da je predvsem jasno, da ti pojma nimas kaj je ekskluziva in pac bedaka delas iz sebe.

Povej mi kako se igra Uncharted, Gran turismo, Last of us... brez playstationa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

2dark je izjavil:

Ps5 je z okoli 60 milijoni modelov , najslabse prodajana sonijeva konzola.

Rofl. To je se vedno 3x toliko kot je prodanih xboxov zadnje generacije...

filip007 ::

Zdaj je vseeno kaj imaš, če si že obrnil vse na PS4, potem je res. Ekskluziv ni več, par mesec pozneje ne šteje, kot bo Wukong.
Trevor Philips Industries

D3m ::

2dark je izjavil:

Ganon je izjavil:

Govora je bilo o Nintendu.

Nintendu tezko reces resna konzola zaradi njihove politike do nasilja.

Oni so bolj orientirani na mlajso polulacijo.

Da bos pa pri 35ih recimo hvalil supermarija je pa zelo mimo.

Ah seveda. :))

|HP EliteBook|R5 6650U|

2dark ::

Magic1 je izjavil:

Xbox je kao ful superioren, ker ima Halo in Gears of war?!? Halo evolved sem igral na PCju 20 let nazaj. Že desetletje ni bilo nič pametnega od teh naslovov...

Sam ne mi pisat bedarije, da Xbox nima legendarnih iger, ker jih ma.

Legon je izjavil:

Povej mi kako se igra Uncharted, . brez playstationa?

Uncharted.. generična pustolovščina.. Dej nehi srat.

Legon je izjavil:

2dark je izjavil:

Govorimo o Playstationu ne o Xboxu-u. Kar sprijazni se, da je PS5 težek nateg. Iger nima, ki bi upravičile nakup. Cela igračarska industrija je v riti. Samo stare špile bi delala v grafično izboljašni verziji. To je to.

Ko je prišel ven God of war , te je prisilil, da si šel kupit pS2. Dobesedno. Dons te že sama pomisel na precenjeno konzolo stisne v riti.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

PS5 je bila 4 leta nazaj precenjana za 500EUR :)). Verjetno je bilo po tvoje bolje kupit 3070 za ta denar;((.
Magic

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Final Fantasy 7 Rebirth 'Hugely Improved' on PS5 Pro, a 'Night and Day' Difference

https://www.pushsquare.com/news/2024/09...

2dark je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Sam ne mi pisat bedarije, da Xbox nima legendarnih iger, ker jih ma.

Legon je izjavil:

Povej mi kako se igra Uncharted, . brez playstationa?

Uncharted.. generična pustolovščina.. Dej nehi srat.

Legon je izjavil:

2dark je izjavil:

Govorimo o Playstationu ne o Xboxu-u. Kar sprijazni se, da je PS5 težek nateg. Iger nima, ki bi upravičile nakup. Cela igračarska industrija je v riti. Samo stare špile bi delala v grafično izboljašni verziji. To je to.

Ko je prišel ven God of war , te je prisilil, da si šel kupit pS2. Dobesedno. Dons te že sama pomisel na precenjeno konzolo stisne v riti.

Poglej kater rečvček je ugotovil, da ne ve kaj pomeni ekskluziva in mu slaboumno fanboyevstvo ven tolče. Dejstvo je da xbox danes nobeden niti poglda ne, ker je na njem še manj za igrat kot na Ps5 in to jasno kažejo prodajne številke.

Še bolj pomilovanja vreden pa je tvoj poskus urejanja mojega posta, ker kot pravi zahojen fanatik lepo spustiš igre, ki ne sodijo v tvojo narativo. Kakorkoli jokaš, ima playstation večji nabor odličnih ekskluziv. Na srečo pa se to obdobje končuje in je tega vse manj, ampak tudi danes s ps5 dobiš bisveno večji repertuar ekskluziv kot z x box.

Zgodovina sprememb…

meho7 ::

Ne vem kaj se prepirate, ko pa so vse konzole prakticno sle v k...c.
Kje so vse igre? PS5 je ze skoraj 4 leta zunaj. Kje da fak so igre?
Kdor je odrascal v 90ih dobro ve kaj vse smo vcasih imeli na konzolah sedaj pa prakticno nic.
Na prste ene roke lahko nastejem dobre ps5 igre.

meho7 je izjavil:

Kdor je odrascal v 90ih dobro ve kaj vse smo vcasih imeli na konzolah sedaj pa prakticno nic.

Hmm, katere so pa supre duper igre na PC, ki jih ni na PS5? Ali gre PS v k...c, ali gre nasplošno cela industrija mnogo počasneje naprej?
Magic

Gregor P ::

Kar praktično na nobeni konzoli ni, z določenimi (igralno omejenimi) izjemami, so dobre strateške igre, za to še vedno rabiš neko PC podobno mašino (verjetno na Steam deck-u deluje, ker je v bistvu prenosni PC).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Samo problem je, ker so strateške igre tako zamrle, da so praktično le še indie. Edina večja je Total war serija. En velik problem je s temi Total wari. Ni časa za to igrat.
Magic

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

To je res, a morda si vseeno najdem čas za Age of Mythology: Retold, ki očitno dela tudi xboxu - to me prav zanima kako:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

meho7 ::

Magic1 je izjavil:

meho7 je izjavil:

Hmm, katere so pa supre duper igre na PC, ki jih ni na PS5? Ali gre PS v k...c, ali gre nasplošno cela industrija mnogo počasneje naprej?

Nisem nikjer omenil PCja. Ze prejsnja generacija je srala ga z igrami.
Vcasih se spomnim si imel toliko moznosti pri izbiri iger v PS1 ter PS2 eri recimo. Kaj imas pa sedaj? Neko pederiranje z re-remasterji, rebooti, sequeli.
Nobenih originalnih naslovov ni vec pa prosim ne mi o indie igrah. Ce si nabijal igre na konzolah v 90ih potem ves kaj govorim.

Včasih je lahko nekdo naredil igro v "garaži", danes stanejo AAA igre že skoraj miljardo. Največji probelem je pa da se največ denarja služi s mobilnimi igrami, kjer se večino časa dela na molzenju in sploh ne na sami igri.
Magic

Notechis ::

Kot zanimivost, kernel exploit so našli, ki je bil popatchan v firmwaru 8.00, se pravi bo PS5 jailbreakan do verzije (vključno z) firmwara 7.61. Malo bo še trajalo, da bo zadeva uporabna preko webkita (browser), imajo pa zdaj celoten exploit chain in backportanje iger na starejše firmware. Mogoče še lahko dobite kakšne PS5, ki imajo firmware 5.50, s to novico jim bo cena poskočila, tako, da prej kot ga nabavite, cenejše bo.

Malo se mi "fržmaga" za atmos support v 8.00 ampak hebat ga, bom tudi z 7.1 preživel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Notechis ()

Magic1 je izjavil:

Včasih je lahko nekdo naredil igro v "garaži", danes stanejo AAA igre že skoraj miljardo.

Nič ne stanejo, dobesedno 0. Samo navadit se je treba, izredno preproste prakse, da ne upgradaš firmwara. Kupiš zgodaj (ne prezgodaj, da ne plačaš pozerske cene), daš v omaro in pozabiš na konzolo. Žal je bil zaradi nedosegljivosti, v Sloveniji, to šele PS5 s firmwarom 5.50 ampak zdaj je tudi to rešeno, še kakšen mesec za počakat. Igre tako ali tako backportajo na starejše firmware tako, da ne zamudiš ničesar.

Je pa tudi lepa priložnost za zaslužek, ker cena playstationov z vsakim jailbreakom zraste, če imajo "primeren" firmware in lastniki niso obsedeni z online play (kjer sam te težave nimam, dejansko me igre tega tipa sploh ne zanimajo).

Zgodovina sprememb…

O čem blodiš? Razvoj igre seveda je strošek ne glede na to na kakšen način jo potem uporabnik potem dobi. To da exploit omogoča poganjanje piratskih kopij igre nič ne vpliva na stroške razvoja igre. Ravno tako verzija FW bore malo vpliva na to koliko stane razvoj igre.

Legon je izjavil:

O čem blodiš? Razvoj igre seveda je strošek ne glede na to na kakšen način jo potem uporabnik potem dobi. To da exploit omogoča poganjanje piratskih kopij igre nič ne vpliva na stroške razvoja igre. Ravno tako verzija FW bore malo vpliva na to koliko stane razvoj igre.

Ah, o ceni razvoja govoris, sem zadevo razumel kot, da se pritožuješ nad prodajno ceno igre, miljarda pa je cinična pripomba. Pomiri se, nisem rekel ničesar zaradi česar bi moral steklino dobiti...

Zgodovina sprememb…

Pač na tvoj karakter folk steklino dobi. Sej nismo več broke ass šolarčki, da bomo piratiziral igre. Za slabe itak nimaš časa, dobre pa si zaslužijo, da jih nekaj plačaš...
Magic

Magic1 je izjavil:

Pač na tvoj karakter folk steklino dobi. Sej nismo več broke ass šolarčki, da bomo piratiziral igre. Za slabe itak nimaš časa, dobre pa si zaslužijo, da jih nekaj plačaš...

Ne bo držalo, z mojim karakterjem ni tukaj nič narobe, samo objavil sem novico in kaj to pomeni. Vsi ostali izpadi so v celoti vaš problem. Skupaj z natolcevanji, da piratiziraš igre zato ker nimaš denarja, dejansko jih pa samo 10x hitreje dobiš kot po legalni poti.

Saj enako kot vse ostalo piratiziranje, ker so uradni kanali v kurcu (od inštaliranja zabugiranih DRM driverjev pri igrah, do tega, da moraš naročnino za več mesecev vzeti pri n providerjih, zato, da gledaš serije, ki so ti všeč, vse ostalo pa ti ni,...), najdeš druge, če zmoreš. Če ne, ostaneš na uradnih kanalih.

Bi pa brez piratov še vedno igro, glasbo in filme kupovali na ploščkih (še raje na VHSu), tako, da se lahko samo zahvališ.

Zgodovina sprememb…

O karakterju bi se dalo debatirat, ampak bralno razumevanje ti definitivno ni vrlina.

Legon je izjavil:

O karakterju bi se dalo debatirat, ampak bralno razumevanje ti definitivno ni vrlina.

Mislim, da, glede na to, da me že drugič po čisto nepotrebnem napadaš, pač nisi usposobljen za sojenje karakterja. Kogarkoli. Najprej pred lastnim pragom pometi.

Zgodovina sprememb…

Pa ti si ruknjen v glavo do amena. Kakšna legalna krekana pot?!? Pa driverji na PS5?!? Prvi dan izida greš lahko na PS store in nabaviš igro ter igraš, kot kdorkoli na svetu.
Jaz sem dostikrat že dan prej dobil disc verzijo in inštaliral igro. Sem igral že par ur pred uradnim slo. izidom.
Magic

Zgodovina sprememb…

Magic1 je izjavil:

Pa ti si ruknjen v glavo do amena. Kakšna legalna krekana pot?!? Pa driverji na PS5?!? Prvi dan izida greš lahko na PS store in nabaviš igro ter igraš, kot kdorkoli na svetu.

Legon je izjavil:

bralno razumevanje ti definitivno ni vrlina.

Sicer pa cena. Pač nepoštena, ko bo primerna, ne bo več potrebe po piratstvu. Dam tisti denar raje klošarju (in jim ga tudi dejansk dam), ki ga dejansko rabi.

Za miljardne korporacije, cry me a river, jaz ga ne bom. Dobili so moj denar za PS5 in tu se konča. Tako kot se je končalo pri PS4, kjer sem 80% iger zbrisal po uri igranja. Brez izgub časa ali denarja.

Zgodovina sprememb…

Kolikšna je zate "primerna" cena za odlično igro? (katero lahko še prodaš za 3/4 cene) To da ti kupuješ olož igre kar po vrsti, je predvsem tvoj problem.
Magic

Magic1 je izjavil:

Jaz sem dostikrat že dan prej dobil disc verzijo in inštaliral igro. Sem igral že par ur pred uradnim slo. izidom.

Pusti reveža, škoda brezveznega deraila teme. Pa saj smo že lani in verjetno tudi predlani poslušali, da exploit samo što nije, pa se seveda ni zgodilo nič, medtem ko velika večina uporabnikov nemoteno dejansko počne to čemur je konzola namenjena - igra igre.

Magic1 je izjavil:

Kolikšna je zate "primerna" cena za odlično igro? (katero lahko še prodaš za 3/4 cene) To da ti kupuješ olož igre kar po vrsti, je predvsem tvoj problem.

Ne, jaz nimam nobenega problema, ker ne kupujem. Pa "olož" se piše s š, "ološ".

Legon je izjavil:

medtem ko velika večina uporabnikov nemoteno dejansko počne to čemur je konzola namenjena - igra igre.

Tudi jaz. Nemoteno in neobremenjeno s ceno. Pa še veliko podobnih, ne vem kaj vas tako moti, da ljudje igrajo igre zastonj, kot, da se vas kaj tiče.

Zgodovina sprememb…

Tako je, ti si ponosni stari pirat. Verjetno pri 30+ še nisi pilezel izpod mamine kikle in ti je vsak evro neomejeno dragocen, ker mama lahko da le malo.
Magic

Magic1 je izjavil:

Tako je, ti si ponosni stari pirat. Verjetno pri 30+ še nisi pilezel izpod mamine kikle in ti je vsak evro neomejeno dragocen, ker mama lahko da le malo.

Žal s svojimi projiciranji več poveš o sebi kot o meni. In ja, kot ponosen star gamer, sem preigral več iger, kot jih boš ti videl. Ker so bile zastonj. Ti se pa le pohvali, kako si prispeval in bil namesto gamerja raje "volnodajalec", ker to je bistvo igranja, da plačaš.

Zgodovina sprememb…

Ne, jaz imam lajf in nimam časa drkat cele dneve. Ker mi je čas pomemben, se prej pozanimam in kupim igro za katero sem 90%+ prepričan, da mi bo ok. Jaz sem bil dosedaj vedno zadovoljen in verjetno tudi razvijalec. Ti pa kar tekmuj s sosedovim pamžem, ko bo več iger drmal.
Magic

Zgodovina sprememb…

Notechis je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ne, jaz nimam nobenega problema, ker ne kupujem. Pa "olož" se piše s š, "ološ".

Legon je izjavil:

medtem ko velika večina uporabnikov nemoteno dejansko počne to čemur je konzola namenjena - igra igre.

Tudi jaz. Nemoteno in neobremenjeno s ceno. Pa še veliko podobnih, ne vem kaj vas tako moti, da ljudje igrajo igre zastonj, kot, da se vas kaj tiče.

Eni pac od prvega dne kolebajo ali kupit konzolo ali ne, ker bo nekoc prisel ven pro, ps6... drugi cakajo exploit da bodo prihranili par
100 eur, tretji ze par let veselo igrajo igre, cetrti sploh ne vedo kaj je to ps5 in jih to popolnoma nic ne gane. Pac vsakmu svoje, je pa vedno pomilovanja vredno konse najde kdo, ki si domislja da je njegov pristop edini zvelicaven in se potem veselo zalteva z glavonc did, v resnici pa niti prebrat ni sposoben kaj drugi pisejo, kaj sele razumet. Svoj domet si dokazal ze v tisti brezvezni blodnji o temu kako razvoj AAA igre nic ne stane.

Drugace pa hvala za update, kot je pod crto jasno nismo nic blizje prakticni aplikaciji kot pred enim letom, tako da se beremo v 2025. Ni pa lepo da v temi o ps5 zavajas, da na ps5 karkoli igras. Ne razumes pac, da je nekaterim tudi to da naslove, ki jih veselijo dejansko preigrajo prej kot v 10 letih po izzidu.

Zgodovina sprememb…

jijetelu ::

ta tema je dobesedno gnojišče >:D

Legon je izjavil:

je pa vedno pomilovanja vredno konse najde kdo, ki si domislja da je njegov pristop edini zvelicaven

Ja, lahko bi se zamislil ob tem. Saj teorijo razumeš, samo imaš nerealno sliko o sebi.

Tole ti morda prav pride: https://nijz.si/wp-content/uploads/2024...

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Celebrating 30 years of PlayStation with a nostalgic look

https://blog.playstation.com/2024/09/19...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

mateii ::

Bo to možno kupit tudi pri nas?

Gregor459 ::

Concord Cost $400 Million, Sony Believed It Was the 'Future of PlayStation'

https://www.pushsquare.com/news/2024/09...

Tle pa so ga brcnili v temo.

vres.ales ::

Tak pride ko hočeš naret ekskluzivo za 0.00001% prebivalstva in pol pričakuješ, da še bodo drugi navalili.

Ploobu ::

CVE-2024-43102 se je izkazal za koristnega in za PS5 je prišel tudi proof-of-concept, ki sicer zaenkrat že deluje na firmwarih do 2.50, žal pa to v Sloveniji ne pomaga kaj dosti, ker je zaradi pomanjkanja zalog, prva verzija PS5, ki je bila splošno dosegljiva imela firmware 5.50.

Po drugi strani, pa avtor pravi, da je za verzije od 3.00 do 6.00 potrebno še malo "tweakanja", kar pomeni, da bo tudi za slovenske PS5 dosegljiv jailbreak :), če ste se vzdržali nalaganja novih firmwarov, za razliko od PS4, se teh še ne da downgradati.

Nad 6.00 pa je potrebno vzeti drug webkit exploit (ker so trenutno uporabljenega poflikali) oz. uporabiti za ta namen blueray.

Tekma za prvo implementacijo nad firwmarom 3.00 se je začela, trenutno obstajata dve implementaciji UMTX jailbreaka:
https://github.com/PS5Dev/PS5-UMTX-Jail...
https://zecoxao.github.io/umtx

Izgleda, da gre tokrat zares, je tudi največja igričarska stran GGn odprla Playstation 5 sekcijo, ki se pridno polni, trenutno na 84 igrah in raste.

Pa še Modded Warfare:

Še malo pa boš lahko prvič uporabil 4 leta star PS5:)).
Magic

Magic1 je izjavil:

Še malo pa boš lahko prvič uporabil 4 leta star PS5:)).

Ne rabim, imam še PS4 in Switch, oba jailbreakana, iger več kot jih lahko preigram.

Čaki, ti sploh nimaš PS5?!? Oh, kakšen minus bo to.
Magic

Magic1 je izjavil:

Seveda ga imam, in ko pride ven jailbreak, ga bom prodal dražje kot sem ga kupil. ;) 200-300 eurov profita za malo prostora v omari, kaj češ lepšega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ploobu ()

z3ro ::

Čez 10 let ga bos lahko prodal za 50€ :))

katimm ::

Ploobu je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Seveda ga imam, in ko pride ven jailbreak, ga bom prodal dražje kot sem ga kupil. ;) 200-300 eurov profita za malo prostora v omari, kaj češ lepšega.

Cestitke skoda da nimas vecje omare in vec denarja pa bi jih 5-10 kupil :)):D

Ploobu je izjavil:

Magic1 je izjavil:

S ps5 se je 2020-2022 delalo 500 EUR profite, tako da tole je precej amatersko.

z3ro je izjavil:

Čez 10 let ga bos lahko prodal za 50EUR :))

Takrat ga bo kdo drug prodajal naprej. ;)

katimm je izjavil:

Cestitke skoda da nimas vecje omare in vec denarja pa bi jih 5-10 kupil :)):D

Namenjen je bil za igranje, ampak glede na slabo ponudbo iger, nima smisla, raje prodam in kupim kaj drugega.

Legon je izjavil:

S ps5 se je 2020-2022 delalo 500 EUR profite, tako da tole je precej amatersko.

Očitno ne veš, zakaj se je delalo profite. Mimogrede, nikoli za 500 eurov, enako je bilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ploobu ()

Seveda vem, pametni so ga takrat prodajal po ca 1000 EUR, bedaki so ga pa v omari šparal za jaibreak.

Legon je izjavil:

Seveda vem, pametni so ga takrat prodajal po ca 1000 EUR, bedaki so ga pa v omari šparal za jaibreak.

Uradna cena je bila 750, tako da bulšitiraš, profita so imeli ravno v rangu, kot ga bom imel jaz.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()
««
135 / 137
»»