Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi
puginho ::
brez PRO verzije je PS5 ZASTAREL. To da moraš izbirat sedaj med performace ali quality mode je največja bedarija na PS5. Zastarela konzola, štartana že od začetka narobe.
ti pojma nimaš o čem sploh govoriš, tebi ni jasna niti osnovna definicija konzole
Seveda da ne lol. PS3 je pometel z računalnikom, da je rabil računanik 5 let da ga je sploh dohitel, kaj šele prehitel. Kle pri PS5 pa ga je že ob splovitvi računalnik šišal. Edin kar rešuje tale sramotna jajca od hardware PS5 je FSR. Skratka rajši poačakt na naslednjo generacijo ali pa PRO verzijo, ker tole je sramota za 4k televizorje.
so te že kontaktirali s sonya? če ne je res škoda, baje da imaš strokovno znanje kako za PS6 v 600 eur vredno konzolo spravit grafično ranga Ge force 3090 TI
Tidule ::
brez PRO verzije je PS5 ZASTAREL. To da moraš izbirat sedaj med performace ali quality mode je največja bedarija na PS5. Zastarela konzola, štartana že od začetka narobe.
ti pojma nimaš o čem sploh govoriš, tebi ni jasna niti osnovna definicija konzole
Seveda da ne lol. PS3 je pometel z računalnikom, da je rabil računanik 5 let da ga je sploh dohitel, kaj šele prehitel. Kle pri PS5 pa ga je že ob splovitvi računalnik šišal. Edin kar rešuje tale sramotna jajca od hardware PS5 je FSR. Skratka rajši poačakt na naslednjo generacijo ali pa PRO verzijo, ker tole je sramota za 4k televizorje.
Daj nehaj se smesit. Ps3 je vecino spilov poganjal 720p, medtem ko so high end pcji tistega casa operirali z 1440p.
Blodit o tem da mora bit 400-500 evrska naprava konkurencna 2000 eur in vec vrednim namenskom pcjem je pac neumnost, ki nima nic z realnostjo.
Nyana ::
Daj nehaj se smesit. Ps3 je vecino spilov poganjal 720p, medtem ko so high end pcji tistega casa operirali z 1440p.
Blodit o tem da mora bit 400-500 evrska naprava konkurencna 2000 eur in vec vrednim namenskom pcjem je pac neumnost, ki nima nic z realnostjo.
Joj kake bedarije eni tukaj pišejo...
Ne bit pameten in se dodatno smešit, če nimaš blage veze. PS3 je iz leta 2006. Napiši mi katera grafična kartica je tisti čas poganjala igre na 1440p? Kolikor vem se takrat še niti monitorji 1440p niso prodajali
jijetelu ::
Jst res ne vem v katerem svetu eni živite ali pa ste povsem zgubili vso sposobnost normalnega razmišljanja.
Če bi bilo res da je PS5 zastarel v primerjavi s PCji, potemtakem bi bila zelo očitna razlika pri kvaliteti in zmogljivosti poganjanja najnovejših iger na PS5, pa je temu daleč tako. PS5 je praktično vedno zmožen boljše ali enakovredno poganjati praktično vse nove igre v primerjavi s trenutno 1500 EUR vrednim PCjem, tako da ne vem v kakem oziru bi bil zastarel ? PS5 ima SSD 4. generacije in celostno podporo prostorskega zvoka vključno z Dolby Atmos ? V čem zasterl torej ?
Zelo verjetno bi bilo boljše, če bi imel PS5 več grafične moči, samo je treba v obzir vzeti par stvari. Prvič je imel PS5 to nesrečo, da je izšel v času GPU cripto manije in v času covid manije, kar je definitivno vplivalo na marsikaj, saj so se v tem času prodajale grafične za 10x pričakovane cene. Drugič konzole vedno targetirajo mass market, cena je 500 EUR. PC market je pa šel v zelo zelo ekstremne razmere, saj je razlika med mininalnim zadovoljivim računalnikom in maksimalnim računalnikom, ki si ga lahko umisliš, cenovno čist drug svet in je nesmiselno primerjat najboljše specifikacije računalnikov danes in v letu 2006, kjer je bila praktično edina sprejemljiva konfiguracija za igranje iger skoraj maksimum, kar je bilo na voljo.
In pa še 4K gejming je bedarija za 99% ljudi še danes, kot je bilo tudi 2 leti nazaj in kot bo tudi še nekaj let. 4K gejming, Ray Tracing in celo 8k gejming je samo marketinški nateg cele skupine podjetij, ki zgolj uspešno nategujejo slaboumne ljudi. Če povprečen gejmer igra na 55" TVju z razdalje 3m ali več oz. na 27" monitorju z razdalje pol metra ali več, je gejmanje pri 1080p več kot dovolj in sem prepričan, da 99% ljudi ne opazi prav nobene razlike pri višji resoluciji. Seveda se bodo zdej našl tle pametnjakoviči, k itak vidjo 8k resolucijo ampak dobr, indoktriniraci bodo tako ali tako vedno.
Če bi bilo res da je PS5 zastarel v primerjavi s PCji, potemtakem bi bila zelo očitna razlika pri kvaliteti in zmogljivosti poganjanja najnovejših iger na PS5, pa je temu daleč tako. PS5 je praktično vedno zmožen boljše ali enakovredno poganjati praktično vse nove igre v primerjavi s trenutno 1500 EUR vrednim PCjem, tako da ne vem v kakem oziru bi bil zastarel ? PS5 ima SSD 4. generacije in celostno podporo prostorskega zvoka vključno z Dolby Atmos ? V čem zasterl torej ?
Zelo verjetno bi bilo boljše, če bi imel PS5 več grafične moči, samo je treba v obzir vzeti par stvari. Prvič je imel PS5 to nesrečo, da je izšel v času GPU cripto manije in v času covid manije, kar je definitivno vplivalo na marsikaj, saj so se v tem času prodajale grafične za 10x pričakovane cene. Drugič konzole vedno targetirajo mass market, cena je 500 EUR. PC market je pa šel v zelo zelo ekstremne razmere, saj je razlika med mininalnim zadovoljivim računalnikom in maksimalnim računalnikom, ki si ga lahko umisliš, cenovno čist drug svet in je nesmiselno primerjat najboljše specifikacije računalnikov danes in v letu 2006, kjer je bila praktično edina sprejemljiva konfiguracija za igranje iger skoraj maksimum, kar je bilo na voljo.
In pa še 4K gejming je bedarija za 99% ljudi še danes, kot je bilo tudi 2 leti nazaj in kot bo tudi še nekaj let. 4K gejming, Ray Tracing in celo 8k gejming je samo marketinški nateg cele skupine podjetij, ki zgolj uspešno nategujejo slaboumne ljudi. Če povprečen gejmer igra na 55" TVju z razdalje 3m ali več oz. na 27" monitorju z razdalje pol metra ali več, je gejmanje pri 1080p več kot dovolj in sem prepričan, da 99% ljudi ne opazi prav nobene razlike pri višji resoluciji. Seveda se bodo zdej našl tle pametnjakoviči, k itak vidjo 8k resolucijo ampak dobr, indoktriniraci bodo tako ali tako vedno.
Ne bit pameten in se dodatno smešit, če nimaš blage veze. PS3 je iz leta 2006. Napiši mi katera grafična kartica je tisti čas poganjala igre na 1440p? Kolikor vem se takrat še niti monitorji 1440p niso prodajali
Ne delaj bedak iz sebe, https://www.cnet.com/reviews/nvidia-gef...
Nyana ::
Ne delaj bedak iz sebe, https://www.cnet.com/reviews/nvidia-gef...
LOL, nima smisla...
Glede na to, da je PS3 po defaultu 16:9 ta tvoj review pa je 1920x1440 v 4:3, kar seveda ni enako kot QHD 1440p.
Seveda nisma smisla, dejstvo je da ps3 pac ni bil superioren po moci pcjem, niti to ni bil namen. Ps3 je dal od sebe vecinoma 720p, native 1080p je bila izjema in ne pravilo. In PCji toste dobe so seveda to gladko prekasali. Seveda pa so stali 5x toliko kot ps3.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
PS 3 je imel izjemno močen cpu za takratne čase, grafična je bila slabša kot pri xbox 360. In je prinesel ogromno izgubo za Sony... Saj zato pa pravim da marsikdo ne razume biznisa s konzolami zato pa je Nintendo prodal 140 mio switchev, hardware pa zastarel že ob izdaji.
mirancar ::
xbox je mel superioren cpu ob izidu (nov. 2005), nek 3 core power pc, primerljiv z 3-mi pentium 4-kami. ps3 je izšel z 1 letno zamudo (nov. 2006, ša kasnej v evropi) in mel neko čudo z 1 takim uporabnim jedrom in neka dodatna čudna jedra, dostkrat povsem neizkoriščena. to jih je velik koštalo. za PC je pa ravno izšel revolucionarni core2 (jul. 2006)
pa takrat se je hardware še precej razvijal, RAM se je kar podvajal, 4GB je blo že normal v 2009. konzole pa ostale na 512MB še za nasledne 4 leta. tisto je bila najslabša generacija konzol, 720p 30fps gaming z visokimi loading times. Še ps2 je imel boljši experience
pa takrat se je hardware še precej razvijal, RAM se je kar podvajal, 4GB je blo že normal v 2009. konzole pa ostale na 512MB še za nasledne 4 leta. tisto je bila najslabša generacija konzol, 720p 30fps gaming z visokimi loading times. Še ps2 je imel boljši experience
Skyman ::
Da ne bo spet kdo spraseval kdaj bo kaksna "akcija" za PS+ narocnino do 28.11 je 30% OFF oz 20% na osnovno 25% na extra 30% na premium.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
blze ::
Zdravo,
verjetno bom kupil PS5 za mulca pa me zanima glede na to, da smo novi v tem kateri PS+ se splača vzet?
Hvala.
verjetno bom kupil PS5 za mulca pa me zanima glede na to, da smo novi v tem kateri PS+ se splača vzet?
Hvala.
uživejte
blze
blze
Ali pa ta za 480.
https://www.techshop.si/index.php?route...
Od kdaj je to dober deal če dobiš v harveyu za 490 s spiderman 2 na blurayu
blze ::
uživejte
blze
blze
gansta ::
Kakor jaz vem imaš:
Digital verzijo (z Blu-ray Drive), model number:
Disk version (brez Blu-ray Drive, enkrat bo morda delovalo, da priklopiš zunanji USB Blu-ray Drive - trenutno kot vem še vedno ne dela), model number:
Vsaka šasija je načeloma napredek in optimizacija predhodne.
Zadnja C šasija je tako v celoti lažja, kar pomeni da je PS5 lažji za cca pol+ kile napram predhodnim, tudi pri porabi je le ta manjša, tudi manj proizvedene toplote itd.
Zdaj v novembru naj bi pa prišla ven nova verzija (new PS5 - eni tudi rečejo "slim"-iz zgodovine), ki naj bi imela:
Ta verzija bo nadomestila vse predhodne, to pomeni ko se bodo odprodale zaloge boš lahko kupil samo to verzijo.
Drugo leto naj bi pa prišel "PRO"model, ki bo pa "best buy", kot pri PS4.
Digital verzijo (z Blu-ray Drive), model number:
-> CFI-1000B (launch) - 3.9kg >> Chassis A
-> CFI-1100B (2021) - 3.6kg >> Chassis B
-> CFI-1200B (2022) - 3.4kg >> C-Chassis
Disk version (brez Blu-ray Drive, enkrat bo morda delovalo, da priklopiš zunanji USB Blu-ray Drive - trenutno kot vem še vedno ne dela), model number:
-> CFI-1000A (launch) - 4.5kg. >> Chassis A 825GB SSD
-> CFI-1100A (2021) - 4.2kg. >> Chassis B 825GB SSD
-> CFI-1200A(2022) - 3.9kg. >> C-Chassis 825GB SSD
Vsaka šasija je načeloma napredek in optimizacija predhodne.
Zadnja C šasija je tako v celoti lažja, kar pomeni da je PS5 lažji za cca pol+ kile napram predhodnim, tudi pri porabi je le ta manjša, tudi manj proizvedene toplote itd.
Zdaj v novembru naj bi pa prišla ven nova verzija (new PS5 - eni tudi rečejo "slim"-iz zgodovine), ki naj bi imela:
-> CFI-1300A
-> 5nm APU
-> No Liquid Metal
-> 1TB SSD
-> opcijo zunanjega USB Blu-ray Drive (katerega boš lahko dokupil tudi kasneje) - 120€
Ta verzija bo nadomestila vse predhodne, to pomeni ko se bodo odprodale zaloge boš lahko kupil samo to verzijo.
Drugo leto naj bi pa prišel "PRO"model, ki bo pa "best buy", kot pri PS4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gansta ()
filip007 ::
O čem zdaj govoriš gansta, nova slim je zunaj in sploh nima tvojih lasnosti?
Trevor Philips Industries
oo7 ::
Microsoft bo z igrami prvič zaslužil več kot Sony
Microsoft bo s prevzemom podjetja Activision Blizzard z zaslužkom od iger prvič v zgodovini prehitel večnega tekmeca.
https://www.monitor.si/novica/microsoft...
Microsoft bo s prevzemom podjetja Activision Blizzard z zaslužkom od iger prvič v zgodovini prehitel večnega tekmeca.
https://www.monitor.si/novica/microsoft...
opeter ::
Za wtf kaj folk zapravlja keš v candy crush-u?!?!???
Pa ti sploh veš koliko barvnih bombončkov, paketkov ipd. je v tej igri?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
sirotka ::
Zdravo,
Hvala.
Če že boš jemal +, si vzemi vsaj mid, na osnovnem dobiš online igranje + mesečne igre, extra ti prinese pa še igre iz kataloga. Osebno sem vzel za dobrih 100e premium, dobiš še streaming iger + igre iz klasičnega kataloga.
Gregor P ::
To je ok cena.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Magic1 ::
Ma kakšen "nov" model. Tanov bo le malo manjši, imel 100Gb več placa in verjetno bo malo glasnejši. Za 100€+ več.
Magic
Skyman ::
A to imajo sedaj znižano preden pride slim verzija ?
Ti cakas slim? potem ko bo slim cakas pro.? Nabavi masino ze ps4 igram je potekel rok trajanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
A to imajo sedaj znižano preden pride slim verzija ?
Ti cakas slim? potem ko bo slim cakas pro.? Nabavi masino ze ps4 igram je potekel rok trajanja.
Kaj pa naj igram trenutno na PS5 kar ne morem na PCju ?
Toliko denarja pa tudi nimam, da bi kar kupil samo zato, da me ti vsakič, ko napišem kaj v tej temi ne bi opomnil, da še nisem kupil Ps5
PS3 sem kupil zaradi TLOU PS4 je imel tak čas že nekaj dobrih ekskluziv PS5 nima. Spider-man 2 me niti malo ne zanima.
asdf_jklc ::
Razen če ste obljubili mulcem, js sedaj nebi kupoval PS5 - sedaj je treba počakat na PS5Pro, takoj k bo možno ga naročim in menjam za PS5. Nakup laptopa za 2.000 €+ je smiselen, če je ta namenjen služenju denarja, za igranje igric, je pa kupovanje dragih laptopov ali kišt za moje pojme metanje denarja čez planke, ker tako rabiš 1.5 leta menjat, če želiš poganjat najnovejše špile v resoluciji kot je treba in v tem vidim poanto konzol, kot PS5 - 600 € in maš mir za par let. Glede 4K ali 1080p se pa strinjam, da normalen človk ne vidi razlike (tudi jaz je ne) - razen pri posebej prirejenem videju, ki poudari in res izkoristi potencial posazmenega TV + le ta mora biti kakovosten, ampak je razlika res zanemarljiva. Razlika, je k si šel iz 320x480? na 640x480 in kasneje na 800x600 - to danes so pa finese pa velike picajzle.
Jaz sem računalnik zamenjal 2021, ker mi GTX 970 ni več delovala optimalno pri vseh igrah. Računalnik sem nabavil ob izidu GTX 970 torej sem ga imel 7 let. Tega sedaj imam tudi že dve leti pa ga bom imel verjetno še nekaj let tako, da pri meni že ni tako, da bi menjal vsake 2 leti :)
Bostjan_321 ::
Ali ima sploh katera od PS5 ali Xbox konzol kake resne ekskluzive, ki jih ni na PC ?
Nekoč za časa Xbox360 in ps3 je bilo tega kar nekaj kar je bilo samo na enem ali drugem, sedaj pa praktično vse izide na vseh platformah.
Nekoč za časa Xbox360 in ps3 je bilo tega kar nekaj kar je bilo samo na enem ali drugem, sedaj pa praktično vse izide na vseh platformah.