Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

oo7 ::

Gogyto ::
Ker so ljudje ošabna bitja. Enim dogaja, kot si sam ugotovil, da se lahko kur*ijo, kako imajo nekaj prvi, edini..

vimos ::
Res je, saj veste kako je bilo z iphoni pred leti, ko ga naši opetareji niso imeli. Folk je šel v nemčijo čakat jih kupil in pripeljal v slo, zaslužil je toliko da je potem svojega imel zastonj.

MisterM ::
Dobrodošli v kapitalizmu. Ali pač. Tudi v ex Jugi smo kupovali robo od raznih švercerjev, ki so profitirali s prodajo stvari, do katerih po ustaljenih poteh ni bilo mogoče priti. Moj oče je moral še celo po Yugota v Kragujevac, kjer so mu ga zadaj za tovarno predali v last, pred tem pa so morali menjati celo armaturo in luči, saj je bil dotični avto narejen za levovozeči trg.

neocodexx ::
Ampak to še ni razlog, da kupiš PS5 za 700-1000EUR, ne razumem ljudi (en digital se je prodajal za 630EUR kjer je še vedno mastnih 200EUR+ zaslužka). Zakaj ne pomislijo, da če ne bi kupovali od drugih po višji ceni, bi ti obupali in to ne bi obstajalo in bi avtomatsko bilo dosti več konzol na voljo in to pa normalni ceni, eni so prav obsedeni s tem, da imajo prvi konzolo in da se hvalijo, jim je to prioriteta. Bi rekel, da bi zravn PS5 izdali nov God of War, Uncharted, GT ali kaj podobnega, da se bi te folku mešalo, ne pa nič ej, niti en nova igra, ki bi rekel wau. Večina, ki je hotela imeti PS5 takoj in so ga kupili po ful višji ceni imajo PS4 tako, da ne vidim smisla zakaj toliko preplačati, samo zato, da boš igral stare igre v 4k in 60fps, daj no. Jaz pa sploh nisem imel PS4 in se mi kljub temu ne mudi.
Se strinjam, jaz tudi ne bi kupil od scalperjev iz principa, tudi za 600EUR iz bolhe ne (en digital se je sicer prodajal za 630EUR, ampak je tu še vedno mastnih 230EUR zaslužka). Jaz sem mojega slučajno imel srečo zadel na BigBang žrebanju. Imam pa še enega predplačanega na Igabibi, ki ga še nisem preklical, če si ga mogoče kdo tu od Slotechovcev resnično želi mogoče dam naprej po original ceni, ali pa če se kateri od mojih prijateljev odloči, bom mogoče pustil naročilo odprto, pride pa baje v maju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

yayo ::
okoli dvajset igralnih štacionov trenutno v prodaji na Bolhi. Biznis dela s polno paro... Kdo ve, če bodo vsi uspeli prodati.

Kumbaja ::
zmeraj manj, cene pa tudi vztrajno padajo. IMO še kak mesec največ dva, pa se bodo vsaj za ps5 stvari umirile.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kumbaja ()

Miham0 ::
Igra kdo CoD Cold war Ps5 različico? Zanima me ali je vredna nakupa oziroma mi svetujete kašno drugo Frpjko?

Reaper ::
Osebno je nisem igral. Igram BF 5, izgleda do dobro. Na Ps Collection imaš zastonj BF 1,ki je tudi super igra in izgleda lepo.

vimos ::
Igra kdo CoD Cold war Ps5 različico? Zanima me ali je vredna nakupa oziroma mi svetujete kašno drugo Frpjko?
Jaz, do včeraj sem igral na ps4, potem sem za 5€ nadgradil na ps5 verzijo, presenečen sem bil kako lepše izgleda v primerjavi z ps4. Drugače pa če rad igraš cod-e potem ti priporočam.

boko ::
Osebno je nisem igral. Igram BF 5, izgleda do dobro. Na Ps Collection imaš zastonj BF 1,ki je tudi super igra in izgleda lepo.
Igram oboje na PS 5 BF 5 in BF 1 oboje zgleda epsko res!
Do 25.3 imate BF 5 za 10 eur in BF 1 skupaj z vsemi dlc tudi za 10 eur na PS store.
Se splača
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boko ()

JakobZzzz ::
Vimos a ti to resno da si ga včeri naroču an mimovrste??? Kjero verzijo si uzeu??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JakobZzzz ()

skyform ::
Jaz sem 17. mar. ob 19:02 dobil mail od mimovrste, da je na zalogi ampak sem ravno te izbiral dalinjski avto za sinov rojstni dan, tako da sem mail videl še le 1h po tem, ko sem ga dobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

xseki ::
Jaz mislim če si res želiš PS5 ga boš dobil. Treba je imeti malo sreče in pa tudi spremljat kdaj imajo trgovine nenapovedano zalogo. Mimorvste so imele nekaj dni nazaj, telekom, a1, amazon. Tudi eigre malo spremljajte... Če imate koga v Avstriji lahko tudi probate pri trgovinah kot so Libro, Mediamarkt, Gamestop, electronic4you.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xseki ()

Sem naročil CoD Cold war :)
Kaj si pa jedel za večerjo?
Nič, jem en glavni obrok na dan. To je vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miham0 ()

Magic1 ::
Sej drugič lahko tudi poveš še kaj delaš, ker nas ful zanima.
Moderator naj pobriše to spamanje, če utegne.
Moderator naj pobriše to spamanje, če utegne.
Magic

kitl76 ::
Sreča igra največjo vlogo. PS5 sem dobil kar tako na discordu, računalnik z RTX3070 sem dobil po še čisto normalni ceni tudi cepili proti covid 19 so me po službeni dolžnosti skratka vse sem dobil nekje pred drugimi pa vse po sreči. Čedalje bolj verjamem v usodo.

Če želi kdo igrati z menoj me lahko doda, N1ghtf0x je moje ime, in se opravičujem zaradi smetenja teme, želel sem le, da spodbudim druženje.

pffff ::
Samo javil bi vam majhen detajl, ven je prisel jailbreak 7.55 firmwara in seveda z njim tudi kopica iger, recimo Ghost of Tsushima.
Postopek jailbreakanja je enak kot vedno (pobrskajte za moja preprosta navodila v tej temi).
Tule imate pa source kodo, zbuildano pa poduckduckgojajte.
https://github.com/sleirsgoevy/ps4jb
Kot obicajno, moje priporocilo, ne updatajte ps4 za brez veze, jailbreaki vedno hitreje prihajajo ven, pa PS5 jailbreak je tudi ze na poti.
(objavil sem pa samo zato, da bo lahko elitisticne preprodajalce iger in gamerske hochstaplerje tule razneslo od custev
)
Postopek jailbreakanja je enak kot vedno (pobrskajte za moja preprosta navodila v tej temi).
Tule imate pa source kodo, zbuildano pa poduckduckgojajte.
https://github.com/sleirsgoevy/ps4jb
Kot obicajno, moje priporocilo, ne updatajte ps4 za brez veze, jailbreaki vedno hitreje prihajajo ven, pa PS5 jailbreak je tudi ze na poti.
(objavil sem pa samo zato, da bo lahko elitisticne preprodajalce iger in gamerske hochstaplerje tule razneslo od custev

Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Badwolff ()

Saj to da je Ghost prišel na PS4 jailbreak me na koncu tudi ne zanima, ker dela veliko lepše na PS5 v 60fps z manj downscalinga, tak da za tiste ki res hočejo uživat v temu špilu kot se spodobi, se splača počakat na PS5. Pa btw ne rabiš updejtat na 7.55, delajo vsi špili z backportom na 6.72 in tudi na 5.05.
Mimogrede, trenutno so razprodaje na PSN trgovini do 1.4. se splača pogledat je par dobrih akcij, če kdo misli nabavit si špile za svoj PS5 v prihodnje, jaz sem recimo pograbil Star Wars triple bundle: Squadrons, Jedi Fallen Order in Battlefront 2 za 49,99EUR.
Vsi špili so optimizirani za PS5 z 60fps patchom in stabilno resolucijo (manj downscalinga), skratka dela veliko bolje kot na PS4. Sem poskusil Fallen Order na PS4pro in ima na beatiful mode tak input lag da sploh ni za igrat, tak da za te igre je PS5 obvezen, kdor ma PS5 v planu predlagam nabavite špile v naprej mogoče.
Pa da ne bo kdo slučajno kupoval Horizon Zero Dawn ker pride zastonj (skupaj s še 10 drugimi igrami) v kratkem na PSN. Nima pa še 60fps patcha za PS5.
Mimogrede, trenutno so razprodaje na PSN trgovini do 1.4. se splača pogledat je par dobrih akcij, če kdo misli nabavit si špile za svoj PS5 v prihodnje, jaz sem recimo pograbil Star Wars triple bundle: Squadrons, Jedi Fallen Order in Battlefront 2 za 49,99EUR.
Vsi špili so optimizirani za PS5 z 60fps patchom in stabilno resolucijo (manj downscalinga), skratka dela veliko bolje kot na PS4. Sem poskusil Fallen Order na PS4pro in ima na beatiful mode tak input lag da sploh ni za igrat, tak da za te igre je PS5 obvezen, kdor ma PS5 v planu predlagam nabavite špile v naprej mogoče.
Pa da ne bo kdo slučajno kupoval Horizon Zero Dawn ker pride zastonj (skupaj s še 10 drugimi igrami) v kratkem na PSN. Nima pa še 60fps patcha za PS5.
Zgodovina sprememb…

pffff ::
springfield je izjavil:
Za zacetek bi mogoce lahko PS4 stvari objavo v PS4 temi.
Lahko bi. Pa ne bom. So hochstaplerji sem zlezli

Pa btw ne rabiš updejtat na 7.55, delajo vsi špili z backportom na 6.72 in tudi na 5.05.
Res je, samo to nisem napisal zase, ampak za tiste, ki se niso sparali pri upgradih fw in so upostevali moj nasvet naj ne upgradajo. Kdor me je poslusal je danes na 7.55.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pffff ()

krepki ::
Ali je možno igro ki je nisi dokončal na ps4 nadeljevat na ps5,ali moraš začet znova od začetka?

yayo ::
je možno. Če imaš PSPlus naročnino in naštiman backup sejvov v oblaku ali preko usb ključka. Moji sejvi iz iger kot Uncharted 4 in Horizon Zero Dawn žal niso kompatibilni z digitalnimi verzijami teh iger katere subscriberji PS Plus dobijo zastonj na PS5.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

LunKi ::
Evo. Končno ga dobil! Super stvar za starega fana Xboxa (1 in 360). Vseeno razočaran ker warzone ne dela 120hz ali PS5 optimized. Vseeno izgleda super.
Vprašanje pa je kako lahko na Samsung Q60 seriji na 4K furaš še HDR (kao ni podprt piše) in pa kako v drugih špilih naštimam 120hz? Baje so neke težave z Samsung TV-ji in PS5 tudi.
Vprašanje pa je kako lahko na Samsung Q60 seriji na 4K furaš še HDR (kao ni podprt piše) in pa kako v drugih špilih naštimam 120hz? Baje so neke težave z Samsung TV-ji in PS5 tudi.

Evo. Končno ga dobil! Super stvar za starega fana Xboxa (1 in 360). Vseeno razočaran ker warzone ne dela 120hz ali PS5 optimized. Vseeno izgleda super.
Super čestitke, welcome to the club :).
Iskreno ne smeš biti razočaran, ker tvoj TV ne podpira HDMI 2.1 standarda. Torej za obe konzoli tako Ps kot Xbox velja, da če želiš 4K 120Hz potem televizija potrebuje priključek HDMI 2.1. Kdor ima takšno televizijo, bo znal pritrditi, da v tem primeru lahko v igri med nastavitvami izbereš 4k 120FPS.
Pri tvoji televiziji se boš na žalost moral zadovoljiti zgolj z 4K 60FPS, oziroma kot sem prebral bo prišel update za TV, ki bo omogočal predvajanje slike v 2K 120FPS. Žal trenutno ne moram isto trditi za PS in Xbox.
Težave pa so z drugimi Samsung modeli televizij.
Zgodovina sprememb…

A sploh kateri špil dela na 120 fps na PS5? Že 60 je amerika za konzole, itak pa so večinoma zaklenjeni na 30 ali 60 (če sploh imajo PS5 update, Horizon je recimo še kar locked na 30)
120hz za konzole je brez veze. Pride v poštev kvečjemu za pc gaming.
Pa redkokateri TV je resničnih 120hz. Jaz sem tudi mislil, ko sem kupil svojega philips oleda da je to 120hz panel (vsaj da bi bil 1080p/120hz) pa ni. Teh 120hz doseže z interpolacijo, kar ne pride v poštev pri gamingu. Torej je v bistvu itak nateg. Zdaj več sploh ne vem kateri TVji majo resnični 120hz, verjetno ima vsaj LG C9/CX za druge pa res treba preveriti.
Pa redkokateri TV je resničnih 120hz. Jaz sem tudi mislil, ko sem kupil svojega philips oleda da je to 120hz panel (vsaj da bi bil 1080p/120hz) pa ni. Teh 120hz doseže z interpolacijo, kar ne pride v poštev pri gamingu. Torej je v bistvu itak nateg. Zdaj več sploh ne vem kateri TVji majo resnični 120hz, verjetno ima vsaj LG C9/CX za druge pa res treba preveriti.

A sploh kateri špil dela na 120 fps na PS5? Že 60 je amerika za konzole, itak pa so večinoma zaklenjeni na 30 ali 60 (če sploh imajo PS5 update, Horizon je recimo še kar locked na 30)
Jaz trenutno vem samo za Cold War, ostalo laufa na 60 brez ray tracinga in 30 z ray tracingom.
Delali so primerjave igranja na 60FPS in 120FPS, razlika se opazi. Pri meritvi FPSjov so jih namerili med 110 in 120, tako da ni konstantno 120FPS.
Kot sem jaz informiran, da vzdržuje povprečje 115 FPS, se konzola posložuje zniževanja resolucije v določenih delih igre. Naprimer, zniža resolucijo ozadja za sekundo ali dve, da ne padejo FPSji, ker upad FPSjov se občuti, medtem ko upad resolucije ozadja praktično ne občutiš.
Jaz igram na Sony xh90 in ga lahko pohvalim.
Je pa tudi res, da če igraš online streljačine, je tisti, ki igra na 120HZ v prednosti pred tistim, ki igra na 60Hz.
Zgodovina sprememb…

D3m ::
Je pa tudi res, da če igraš online streljačine, je tisti, ki igra na 120HZ v prednosti pred tistim, ki igra na 60Hz.
Lol, cut the crap. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Alien123 ::
Lol, cut the crap. :D
Normalno da je res. Več imaš fpsjev, manjši je input lag. Slika je bolj tekoča in prej opaziš nasprotnika. Zato pa imajo pro cs playerji minimum 144hz..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alien123 ()

Normalno da je res. Več imaš fpsjev, manjši je input lag. Slika je bolj tekoča in prej opaziš nasprotnika. Zato pa imajo pro cs playerji minimum 144hz..
Malce si pomešal. FPS nimajo veze z input lagom, frekvenca osveževanja pa. Pri testih se je pokazalo, da ima isti TV na 120Hz nekje 6-8ms manjši input lag kot na 60Hz. Ne vem, koliko ima slednji vpliva pri streljačinah, pri pretepačinah je en frejm prednosti lahko odločilen. Še vedno pa obstaja problem, da PS5 preklopi na 120Hz le takrat, ko špil podpira 120FPS mode. Xbox pa ima opcijo, da vedno osvežuje pri 120Hz.

z3ro ::
Malce si pomešal. FPS nimajo veze z input lagom, frekvenca osveževanja pa.
Kako da ne? Če imaš 60fps na 144hz monitorju, ti frekvenca osveževanja monitorja ne pomaga nič saj se output slike posodobi samo 60 krat na sekundo. Če imaš 120fps na 144hz monitorju pa se posodobi 120 krat na sekundo in je te spremembe monitor tudi sposoben prikazat 120 krat na sekundo...

Kako da ne? Če imaš 60fps na 144hz monitorju, ti frekvenca osveževanja monitorja ne pomaga nič saj se output slike posodobi samo 60 krat na sekundo. Če imaš 120fps na 144hz monitorju pa se posodobi 120 krat na sekundo in je te spremembe monitor tudi sposoben prikazat 120 krat na sekundo...
Žal se mi trenutno res ne da razlagati tajminge, osveževanja in frejmov. Lahko googlaš 120hz vs 60hz input lag in boš dobil pletoro opisov, ki ti bodo gotovo potešili radovednost. Za začetek prilagam link s tabelo, kjer so
testirali input lag pri različnih ločljivostih in frekvencah osveževanja:
https://www.rtings.com/tv/tests/inputs/...

gozdar1 ::
Če ima oni na drugem koncu miško in tipkovnico ti pa kontroler si že v podrejenem položaju.

Žal se mi trenutno res ne da razlagati tajminge, osveževanja in frejmov. Lahko googlaš 120hz vs 60hz input lag in boš dobil pletoro opisov, ki ti bodo gotovo potešili radovednost. Za začetek prilagam link s tabelo, kjer so
testirali input lag pri različnih ločljivostih in frekvencah osveževanja:
https://www.rtings.com/tv/tests/inputs/...
Ne da se ti razlagat ker ne poznaš zadeve očitno. Zdrava kmečka pamet ti pove, da se bo 120fps na (vsaj) enako frekvenčnem zaslonu prikazovalo z manj delaya kot 60fps na 120hz+ zaslonu. Ne vem, mu lahko še kdo drugi napiše, meni očitno ne vrjame :D

LunKi ::
60 fps je ze majka. Edino za samsung q60 mi pise playka, da ne podpira HDR pri 4k. FHD pa dela. Mogoce se tukaj caka update. Sicer je na kompu 144hz warzone tudi super ampak med 144 in 60 hz je malo razlike ni pa dan in noc. Se vedno bi raje na tv odspilal. Za competitive pa pac na PC.

Ne da se ti razlagat ker ne poznaš zadeve očitno. Zdrava kmečka pamet ti pove, da se bo 120fps na (vsaj) enako frekvenčnem zaslonu prikazovalo z manj delaya kot 60fps na 120hz+ zaslonu. Ne vem, mu lahko še kdo drugi napiše, meni očitno ne vrjame :D
Ne da se mi razlagat, ker smo v FGCju na dolgo in široko predebatirali tematiko že pred desetletjem in pol in so nekateri zaradi input laga še dolgo vztrajali pri CRT zaslonih. Input lag je bil pri prvih LCD zaslonih zelo očiten že na oko, natančno pa smo ga merili z Leo Bodnar testom. Da je bil nek zaslon primeren za tekmovanja, je moral biti input lag nekje med 8-10ms, kar je pri 60fps (framerate, na katerega so zaklenjene praktično vse pretepačine), prineslo okoli pol frejma zamika. Še vedno več kot pri CRTjih, a dovolj za tekmovanje.
In ja, input lag bo manjši pri 120Hz, ne glede na to, koliko slik na sekundo ti sistem izrisuje, bodisi 30, 60 ali 120.

In ja, input lag bo manjši pri 120Hz, ne glede na to, koliko slik na sekundo ti sistem izrisuje, bodisi 30, 60 ali 120.
Ampak bo pri 120fps še manjši kot pri 60...in pri 60 bo manjši kot pri 30...navezujem se samo na to kar je bilo omenjeno da fps nima veze z input lagom -kar ni res.

Hz je isto kot hertz in je enota osvežitve ekrana v enoti časa. Večkrat kot se osveži, bolj tekoča je slika in igranje je bolj gladko saj je manj seckanja.
Ponavadi se 120Hz enači tudi z manjšim lagom, ki pa sicer ni odvisen od samih Hz, ampak od hitrosti pretoka podatkov. Temu sicer rečemo input lag, ki pa zavisi od standarda HDMI. Standard HDMI 2.1 omogoča hitrejši in večji prenos podatkov kot standardi pred njim od tukaj potem tudi manjši lag. Zato ne moremo tudi pričakovati od HDMI 2.0 standarda igranje večje od 2K 120Hz.
Res je, da HDMI 2.1 omogoča zaradi hitrejšega prenosa podatkov igranje v 4K pri 120Hz ter nizkem input lagu okrog 8 mili sekund, lahko tudi manj. Torej hitrost osveževanja, ter hitrost prenosa podatkov, poskrbijo za zelo hitro, odzivno ter tekoče igranje.
Ponavadi se 120Hz enači tudi z manjšim lagom, ki pa sicer ni odvisen od samih Hz, ampak od hitrosti pretoka podatkov. Temu sicer rečemo input lag, ki pa zavisi od standarda HDMI. Standard HDMI 2.1 omogoča hitrejši in večji prenos podatkov kot standardi pred njim od tukaj potem tudi manjši lag. Zato ne moremo tudi pričakovati od HDMI 2.0 standarda igranje večje od 2K 120Hz.
Res je, da HDMI 2.1 omogoča zaradi hitrejšega prenosa podatkov igranje v 4K pri 120Hz ter nizkem input lagu okrog 8 mili sekund, lahko tudi manj. Torej hitrost osveževanja, ter hitrost prenosa podatkov, poskrbijo za zelo hitro, odzivno ter tekoče igranje.
Zgodovina sprememb…

Ampak bo pri 120fps še manjši kot pri 60...in pri 60 bo manjši kot pri 30...navezujem se samo na to kar je bilo omenjeno da fps nima veze z input lagom -kar ni res.
V teoriji se seveda zdi tako. Če bo sistem izrisal več frejmov, bi bilo pri enaki frekvenci manj input laga. V praksi žal ne.

Alien123 ::
Nevem zakaj se sploh tukaj pogovarjamo o tem 
Več fpsjev imaš, manjši je frametime med sličicami, manjši je input lag. Več hz ima monitor, hitreje boš odreagiral in tudi hitreje opazil nasprotnika.

Več fpsjev imaš, manjši je frametime med sličicami, manjši je input lag. Več hz ima monitor, hitreje boš odreagiral in tudi hitreje opazil nasprotnika.

In kateri TVji sploh imajo pravi 120hz način?
Moj Philips OLED805 naj bi bil 120hz panel (tako povsod piše) ampak ko zadevo priklopiš preko HDMI pa PC te možnosti ni, vsaj za 1080p ne, 4K pa tak ne gre z HDMI 2.0 (sicer imam še na 1.4 kablu ampak tu bi pa šlo 120hz z nekaj chroma subsamplinga)
Nekaj sem že googlal o temu in kolikor sem najdel debate o tem je to, da je teh oglaševanih 120hz internih, kar doseže TV z interpolacijo, in je namenjeno samo za filmske vsebine. V game mode je itak vse izklopljeno. Zunanjega 120hz signala TV sploh ne sprejme.
(pomembno če si imel namen nekaj igrat v 120hz na 1080p z HDMI 2.0 npr., kot recimo moj primer kjer je TV oglaševan kot 120hz)
A samo TVji z HDMI 2.1 sprejmejo 120 hz signal (a sploh vsi?), ali tudi kateri na HDMI 2.0? To mene zanima.
Moj Philips OLED805 naj bi bil 120hz panel (tako povsod piše) ampak ko zadevo priklopiš preko HDMI pa PC te možnosti ni, vsaj za 1080p ne, 4K pa tak ne gre z HDMI 2.0 (sicer imam še na 1.4 kablu ampak tu bi pa šlo 120hz z nekaj chroma subsamplinga)
Nekaj sem že googlal o temu in kolikor sem najdel debate o tem je to, da je teh oglaševanih 120hz internih, kar doseže TV z interpolacijo, in je namenjeno samo za filmske vsebine. V game mode je itak vse izklopljeno. Zunanjega 120hz signala TV sploh ne sprejme.
(pomembno če si imel namen nekaj igrat v 120hz na 1080p z HDMI 2.0 npr., kot recimo moj primer kjer je TV oglaševan kot 120hz)
A samo TVji z HDMI 2.1 sprejmejo 120 hz signal (a sploh vsi?), ali tudi kateri na HDMI 2.0? To mene zanima.
Zgodovina sprememb…

boko ::
Sam sem lastnik novega PS 5 od petka lahko samo rečem NORO zmogljiva konzola!
Upam da jo vsi dobite čimprej.
Upam da jo vsi dobite čimprej.