Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

mateii ::
Ok, mene pa zanima sledeče:
To kar nudi sedaj igabiba, je realno pričakovati konzolo ali kako? Ma kdo kakšne detaljne oz točne informacije?
To kar nudi sedaj igabiba, je realno pričakovati konzolo ali kako? Ma kdo kakšne detaljne oz točne informacije?

Miham0 ::
Da je nebi dobil, se ni za bat. Pride pa aprila baje še ena večja pošiljka. Marčevska je bila, roko na srce neplanirana.

oo7 ::

rawlit ::

Gogyto ::
Po nekih informacijah in forumskih branjih naj bi malo večja pošiljka v SLO bila aprila, ja. Kaj to pomeni večja, bomo videli, je pa dejstvo, da praktično vse naše štacune računajo na april.
Tudi za to pošiljko, ki smo jo zdaj vseeno že v marcu dobili od Igabibe, se je vmes govorilo, da bo najkasneje aprila pri kupcih.
Tudi za to pošiljko, ki smo jo zdaj vseeno že v marcu dobili od Igabibe, se je vmes govorilo, da bo najkasneje aprila pri kupcih.

Skyman ::
Kolikor sem jaz spraseval vecina neki namiguje na april,nekateri pa ne vedo ne en dan dalje kdaj dobijo.Tisti z BB mi je tudi fail dobim mail kateri pise da je konzola na zalogi a ni je vec na strani...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()

yayo ::
Kolikor sem jaz spraseval vecina neki namiguje na april,nekateri pa ne vedo ne en dan dalje kdaj dobijo.Tisti z BB mi je tudi fail dobim mail kateri pise da je konzola na zalogi a ni je vec na strani...
sploh je ni nikoli bilo. Edini način, da preko gangbanga prideš do PS5 je tale.

Bantani ::
Jaz sem jo k sreči dobil pred dobrim 1mes.pri konzolkotu.Ta BB pa kar neka žrebanja ufurava za brez veze.Moraš biti žreban,da lahko sploh kupiš konzolo

skyform ::
sploh je ni nikoli bilo. Edini način, da preko gangbanga prideš do PS5 je tale.
Bruh, kaka neumnost in še kontroler ti vsilijo.

Jaz sem jo k sreči dobil pred dobrim 1mes.pri konzolkotu.Ta BB pa kar neka žrebanja ufurava za brez veze.Moraš biti žreban,da lahko sploh kupiš konzolo![]()
Kdaj si pa konzolo narocil?
Glede BB ja vem da se moras registrirat da si v zrebu.Sam imam 2 maila vpisana ze od 1 zrebanja,ampak vem da ne bom zreban ce bo se 2 jurja novih konzol dobljenih na tak nacin.Nimam jaz srece z "nagradnimi" igrami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()

kitl76 ::

Ja recimo,cakamo ga še iz konzolkota upam da kmalu dobimo vsaj aprila kot zgoraj nekdo pravi da pricakuje se vecja zaloga.

Mene ste prepričali, upam da bo vse tak kot je "obljubljeno" na igabiba.
Prvič po dolgem času sem v sloveniji plačal tak znesem vnaprej :), zdaj pa upam da se pobožne želje končno uresničijo :).
Prvič po dolgem času sem v sloveniji plačal tak znesem vnaprej :), zdaj pa upam da se pobožne želje končno uresničijo :).

Mene ste prepričali, upam da bo vse tak kot je "obljubljeno" na igabiba.
Ne sekiraj se, sigurno boš dobil. Lahko pa tudi vedno odstopiš od naročila, če se seveda tako odločiš. Denar dobiš brez problema nazaj. Sporoči, ko boš prejel PS5 :)

rdecaluc ::
Z igabibo imam dobre izkušnje :). Sicer sem naročil XSX, je pa prišel že pred božičem.
Est modus in rebus. ,typos

Vodno hlajenje je super, samo ne vem koliko je to smiselno, ker verjetno takšno vodno hlajenje pride več kot sama PS konzola. Ne glede na potencialne probleme glede toplote, ki jo ima PS5, vseeno mislim, da mora tovarniško izdržati 5 let če ne, tudi več.
Se spomnim pred petnjastimi leti (malce manj) , ko je izšel PS3, so bile na forumih iste debate v smislu da je vroč, da se ventilator hitro vrti in, da bo hitro pregorel. No, s časoma, se je PS3, kljub večjim delovnim temperaturam izkazal brez večjih problemov kot zanesljiva konzola.
Sem pa, če bo res vroč, gledal ventilatorje, ki se montirajo modularno na zadnjo stran konzole. Vendar, bom s tem počakal, saj so pri Sonyju napovedali tako imenovano Custom hlajenje, kjer naj bi bilo za vsako igro, ki bo izšla na konzoli, narejeno custom made hlajenje glede na dinamiko in zahteve dotične igre. Skratka, logaritmi in strojno učenje veliko obetajo in mislim, da bomo v prihodnje na takšen način občutno optimizirali strojno opremo na bolje.
Se spomnim pred petnjastimi leti (malce manj) , ko je izšel PS3, so bile na forumih iste debate v smislu da je vroč, da se ventilator hitro vrti in, da bo hitro pregorel. No, s časoma, se je PS3, kljub večjim delovnim temperaturam izkazal brez večjih problemov kot zanesljiva konzola.
Sem pa, če bo res vroč, gledal ventilatorje, ki se montirajo modularno na zadnjo stran konzole. Vendar, bom s tem počakal, saj so pri Sonyju napovedali tako imenovano Custom hlajenje, kjer naj bi bilo za vsako igro, ki bo izšla na konzoli, narejeno custom made hlajenje glede na dinamiko in zahteve dotične igre. Skratka, logaritmi in strojno učenje veliko obetajo in mislim, da bomo v prihodnje na takšen način občutno optimizirali strojno opremo na bolje.

D3m ::
Pri meni se je grel že PS3 pa tudi PS4 je kar vroč.
Razdri in menjaj tovarniško pasto za profi.
|HP EliteBook|R7 8840U|

neocodexx ::
Torej igabiba misli pobirat prednaročila - predplačila kljub temu da ne ve koliko konzol bo dobila? Ni to malo čudno? A mislijo potem denar nazaj vračat, al mislijo da boš še čakal pol leta da ti bojo poslali? Jih je kdo poklical in malo povprašal o tem? Mene sicer ne bi motilo če bi potem vsaj za ziher res dobil vsaj v maju ali juniju, če že ne aprilu. Mogoče pa še ni tako število jih vnaprej plačalo in zato še sprejemajo?

rdecaluc ::
Igabiba ti kadarkoli se premisliš vrne denar.
Vedo odvirno kdaj in pa koliko dobijo. Vsaj tako je bilo ko sem naročal novembra.
Vedo odvirno kdaj in pa koliko dobijo. Vsaj tako je bilo ko sem naročal novembra.
Est modus in rebus. ,typos

Torej igabiba misli pobirat prednaročila - predplačila kljub temu da ne ve koliko konzol bo dobila? Ni to malo čudno? A mislijo potem denar nazaj vračat, al mislijo da boš še čakal pol leta da ti bojo poslali? Jih je kdo poklical in malo povprašal o tem? Mene sicer ne bi motilo če bi potem vsaj za ziher res dobil vsaj v maju ali juniju, če že ne aprilu. Mogoče pa še ni tako število jih vnaprej plačalo in zato še sprejemajo?
Zelo preprosto, naročila se zbirajo ves čas. Glede na hitrost oddaje in plačila naročila se uvrstiš na listo z zaporedno številko. Potem pa pride zaloga, enkrat večja drugič manjša in PS5 se odpošlje tistim, ki so bili višje na listi prednaročnikov. Lahko se zgodi, da je potrebno počakati še en krog dobave, v splošnem mislim da ti ni potrebno čakati več kot dva meseca, sam sem čakal en mesec, kljib temu da sem moral počakati na naslednjo dobavo. Vedno lahko odstopiš od naročila in dobiš še isti dan denar nazaj.

Mene je Miham0 prepričal z samozavestnimi komentarji.
Dejstvo je...če imaš namen kupit, boš kupil. Glede na pozitivne izkušnje marsikaterega uporabnika tukaj nisem dolgo dvomil.
Nimam več volje spremljati vse te strani in novice kje bo, kdaj bo, bo, nebo...itd... niti nimam časa se z tem ukvarjati poleg službe.
Denar je bil namenjen izrecno za PS5, torej sem naročil in plačal, vmes bom pozabil in me bo lepega dne presenetilo sporočilo da je paket na poti :).
Kot zanimivost lahko povem da sem naročil PS5, dodaten kontroler in polnilno postajo. Kontroler so dali danes že na pošto jutri piše dostava. Pohvalno.
Dejstvo je...če imaš namen kupit, boš kupil. Glede na pozitivne izkušnje marsikaterega uporabnika tukaj nisem dolgo dvomil.
Nimam več volje spremljati vse te strani in novice kje bo, kdaj bo, bo, nebo...itd... niti nimam časa se z tem ukvarjati poleg službe.
Denar je bil namenjen izrecno za PS5, torej sem naročil in plačal, vmes bom pozabil in me bo lepega dne presenetilo sporočilo da je paket na poti :).
Kot zanimivost lahko povem da sem naročil PS5, dodaten kontroler in polnilno postajo. Kontroler so dali danes že na pošto jutri piše dostava. Pohvalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mateii ()

Gogyto ::
Jaz sem pri Igabibi naročil v februarju in kot ste lahko spremljali tudi tu, me je malo minilo, ko je kmalu po oddaji in plačilu naročila na Igabibi status za konzole bil spremenjen. Najbolj me je mogoče zmotilo samo to, da niso imeli opcije plačila po povzetju, kot je to v navadi pri e štacunah. Sem si pa po drugi strani mislil, itak je vseeno, tudi drugje konzol ni, torej nisem časovno nič na izgubi. Če bi bil vmes izžreban v BB, bi pri Igabibi enostavno skenslal. No, k sreči sem padel v grupo, ki je dostavo dobila zdajle v marcu, en mesec po naročilu. Pohvalno pa je tudi to, da Igabiba cen ni dvigovala, niti jih ni solila s kakimi ''esktra plus dodatki'', ki bi cene dvignile vedoč, da uporabnik verjetno ne bo kenslal že plačanega naročila.

Badwolff ::
Čist tko.. Zakaj polnilno postajo? Ima to kako prednost pred navadnim usb kablom za 3 evre?

Najbolj me je mogoče zmotilo samo to, da niso imeli opcije plačila po povzetju, kot je to v navadi pri e štacunah.
Saj za tako stvar kot PS5 je čisto logično, če se grejo nekaj glede resnih kupcev je predplačilo edini fer način. Se pa čudim da niso še zaprli, a ni takega navala al kaj. Meni ni problem tudi 3 mesece čakat če je to za ziher da bom res dobil svoj PS5 digital za MSRP. Pa čeprav sem jih tut na bolhi videl že po 600-700EUR kar res ni neka razlika ampak gre se za principe.
Aja en drugi problem je, zdaj vidim zakaj nisem že prej oddal naročila. Ne ponujajo digital, jaz bi pa rad digital. Pa ne zaradi tistih 100EUR, ampak ker preprosto nočem ploščka. Ne rabim in lepše izgleda, manjši je, bolj moderno..
Zdaj je vprašanje ali bo nova pošiljka ki pride samo navadni PS5, ker digital je kao razprodano - a kdo ve, so sploh sprejemali naročila za digital?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()

Eh, sem kar navadnega naročil. Tole izgleda trenutno edina najboljša možnost. Se lahko že potem zamenja, za kak PS5 slim v prihodnosti...
Zgodovina sprememb…

Ne, za digital niso sprejemali naročil mislim, da že več kot dva meseca. Sedaj ni nič drigače.
Sem bil danes v dilemi ali naj kupim COD Cold War preko PSN, ker je znižan na 57 Eur ali naj naročim fizično obliko, ki je 10 EUR dražja. Odločil sem se za fizično obliko, ker če jo bom kdaj prodajal, jo bom lahko vsaj za 20 EuR, med tem ko z digital verzijo ne moram storiti ničesar. No pa fizična oblika vzame manj prostora, baje do 40 GB medtem ko digitalna vzame 140 GB.
Škoda, da ne obstaja možnost, ko digitalno verzijo preigraš, da ne moraš prodati game key...škoda. Sam ne vidim prednosti v digitalnih verzijah pred fizičnimi, razen da je PS lepši.
Sem bil danes v dilemi ali naj kupim COD Cold War preko PSN, ker je znižan na 57 Eur ali naj naročim fizično obliko, ki je 10 EUR dražja. Odločil sem se za fizično obliko, ker če jo bom kdaj prodajal, jo bom lahko vsaj za 20 EuR, med tem ko z digital verzijo ne moram storiti ničesar. No pa fizična oblika vzame manj prostora, baje do 40 GB medtem ko digitalna vzame 140 GB.
Škoda, da ne obstaja možnost, ko digitalno verzijo preigraš, da ne moraš prodati game key...škoda. Sam ne vidim prednosti v digitalnih verzijah pred fizičnimi, razen da je PS lepši.

Ne, za digital niso sprejemali naročil mislim, da že več kot dva meseca. Sedaj ni nič drigače.
Ja in potem ti plošček ropota. Meni to ni, imam raje moderen način. Nimam niti placa v moji "modern minimalist" dnevni za ropotijo kot so ploščki, če je vse preko oblaka naj bo tudi to.
Nekateri pa recimo imajo raje fizikalen medij, kar popolnoma razumem. Saj ima to tudi svoj čar, ampak jaz sem nekako popolnoma sprejel to digitalno dobo za medije, in grem bolj v ta ekstrem (nobenih vidnih kablov ali usb diskov zraven tvja, vse je nevidno a takoj dostopno preko NAS ali streaminga).
Sem zato pripravljen plačati dodaten premium na ceni, rabljenih ploščkov se mi tudi ne da prodajat, kdo ma čas za to. Več mi pomeni da imam igro v lasti v svoji digitalni knjižnjici za vedno, in imaš vedno možnost se vrniti, brez da iščeš plošček ali se sprašuješ če še dela. To mi je čisto mimo, da bi moral vstaljati plošček ko kakšno igro zaženem, v letu 2021 (to se ni delalo že od ps3 s cfw). Ampak razumem, da enim je pa ravno to všeč.
Hvala bogu ne igram iger kot cod ki rabijo 140gb heh, je pa razumljivo v tem primeru da ne bi hotel toliko placa na ssdju da ti ena igra požre.
Zgodovina sprememb…

Čist tko.. Zakaj polnilno postajo? Ima to kako prednost pred navadnim usb kablom za 3 evre?
Nevem, všeč mi je bla...ni pa nek blazen denar tako da...mel sem za ps4 navadnega tiste cheap variante iz ebaya pa za ps4pro...nič nisem uporabljal :D.
Tole daš na polico pa gor oba kontrolerja pa je to to...je videt kr easy to handle da mi moj tamali ne zlomi kakega priklopa :)

Reaper ::
@Badwolff: Zato ker polnilna postaja obstaja in se gamepada lepo polnita brez dodatnih kablov. Imam za PS4 tako postajo, kot je zgoraj link. Ker ima PS5 poleg že stojalo ne vidim potrebe po takem stojalu, ventilatorjev pa nisem nikoli uporabljal, ker jim za dolgotrajno delovanje ne zaupam preveč. Pa še pri stojalu se gamepad natika na USB C port, na polnilni postaji pa se polni preko konektorja na dnu gamepada.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Reaper ()

Men se tut zdi polnilna fajn ideja k je s kabli res mal nerodno, js moje kontrolerje polnim kar na PCju ker ne maram navlake okoli tvja, je pa potem več navlake okoli pcja. S polnilno bi lahko bolj diskretno tole rešil.
Ampak če boš uporabljal aftermarket kontrolerje (kot npr Scuff) pa žal odpade, tak da pol nisem nikol nabavil polnine sicer bi. Za določene igre še uporabljam original PS4 kontroler ker je lažji, večinoma pa sem na Razer Raiju; več tipk s program funkcijo, kvalitetnejša izdelava.. Ima prov takšne clicky, kot da bi bile mehanske tipke, je prav užitek. Bom pogrešal če ne bo kompatibilno s PS5, kar verjetno itak ne bo heh, bo spet treba nove nabaviti. :|
Ampak če boš uporabljal aftermarket kontrolerje (kot npr Scuff) pa žal odpade, tak da pol nisem nikol nabavil polnine sicer bi. Za določene igre še uporabljam original PS4 kontroler ker je lažji, večinoma pa sem na Razer Raiju; več tipk s program funkcijo, kvalitetnejša izdelava.. Ima prov takšne clicky, kot da bi bile mehanske tipke, je prav užitek. Bom pogrešal če ne bo kompatibilno s PS5, kar verjetno itak ne bo heh, bo spet treba nove nabaviti. :|

Bantani ::
Jaz sem jo k sreči dobil pred dobrim 1mes.pri konzolkotu.Ta BB pa kar neka žrebanja ufurava za brez veze.Moraš biti žreban,da lahko sploh kupiš konzolo![]()
Kdaj si pa konzolo narocil?
Glede BB ja vem da se moras registrirat da si v zrebu.Sam imam 2 maila vpisana ze od 1 zrebanja,ampak vem da ne bom zreban ce bo se 2 jurja novih konzol dobljenih na tak nacin.Nimam jaz srece z "nagradnimi" igrami.
Novembra
Jah,če še nimaš konzole je vredno poiskusit.Sej izgubiti nimaš nič

Enako jaz. Konzolko je rešitev![]()
Res je

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bantani ()

Tudi jaz sem ga narocil novembra(okoli 10tega)pa med vrsticam sem razbral da ga lahko pricakujem ob naslednji pošiljki,tako da bomo videli placal ga pa nisem nic še!! bom naredil osebni prevzem...seveda še kaj kupil poleg.

Oktan ::
No, da vas malo nasmejem jaz imam prednaročeno digital verzijo od prvega dneva ko je bilo pri Sony ACS možno naročiti to je bilo 17.09.2020
Takrat seveda še nihče ni vedel da bo tako pomanjkanje konzol. Tudi trgovina kot razumem je nek uradni uvoznik in sem računal da valda bodo imeli zalogo sploh če naročim prvi dan ko je možno (sredi dneva).
Pred izidom je prišel mail da bo omejena zaloga, pa potem da bo decembra, decembra kličem pa pravijo da sem kao na seznamu na začetku da bo verjetno januarja. Od takrat niti maila, kličem pa tudi ne več. Iskreno se mi ne mudi ker trenutno nimam niti časa za igranje, mi je pa žal da nisem naročil kjerkoli drugje...
Takrat seveda še nihče ni vedel da bo tako pomanjkanje konzol. Tudi trgovina kot razumem je nek uradni uvoznik in sem računal da valda bodo imeli zalogo sploh če naročim prvi dan ko je možno (sredi dneva).
Pred izidom je prišel mail da bo omejena zaloga, pa potem da bo decembra, decembra kličem pa pravijo da sem kao na seznamu na začetku da bo verjetno januarja. Od takrat niti maila, kličem pa tudi ne več. Iskreno se mi ne mudi ker trenutno nimam niti časa za igranje, mi je pa žal da nisem naročil kjerkoli drugje...

ACS je imel oderuške cene zadnjič, ko sem gledal. Morda te ignorirajo, ker si predplačal še po normalni ceni pa na tebi ne morejo služiti.
EDIT
ja, še vedno uradna cena +40E za bluraj verzijo, +30 za digitalno.
EDIT
ja, še vedno uradna cena +40E za bluraj verzijo, +30 za digitalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

xseki ::
No, da vas malo nasmejem jaz imam prednaročeno digital verzijo od prvega dneva ko je bilo pri Sony ACS možno naročiti to je bilo 17.09.2020
To pa čakaš že dolgo. Jaz sem ga naročil 22.09.2020 pri Anni.si, dobil sem ga na dan izzida. Pa sem bil 100% prepričan, da sem ga prednaročil prepozno...
EDIT:
Sem spregledal, da si naročil digitalno verzijo. Jaz sem vzel Blu-ray.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xseki ()

drugače pa mislim, da naši sploh ne uvažajo digitalne verzije, ker je bolj malo zanimanja...

Badwolff ::

Trupl0 ::
digitalne se uvažajo ampak je razpored tam 20-30%
Naslednji teden bodo zopet na zalogi
If you are going through Hell, keep going !

boko ::
Ve mogoče kdo kdaj v aprilu bo Igabiba dobila nove zaloge PS 5, kakšen info?
Kje bojo na zalogi prihodnji teden?
digitalne se uvažajo ampak je razpored tam 20-30%
Kje bojo na zalogi prihodnji teden?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: boko ()