Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi

UganiKdo ::
Če primarni namen ni igrane iger potem je brezveze iskat dodatne funkcionalnosi, ker bodo druge (praviloma bistveno cenejše naprave) to delale bolje.

bojsi ::
Morda kupim prvo konzolo po atariju v življenju in iščem po spletu kaj vse PS5 nudi poleg igranja iger, da bi lažje opravičil nakup.
Če si že mal v letih ima tudi psihoterapevtski učinek, saj ti daje občutek mladosti, prav tako pa bo z noro obliko v sobo/stanovanje/hišo prinesel novo pozitivno energijo, saj so ga oblikovali top-shit feng shui mojstri ;)
Dodatnih izgovorov kolk hočeš :)

IL_DIAVOLO ::
Najboljša ekonomska upravičenost je, da kupiš digitalno verzijo in igras en ali dva spila. Kar je sicer precej neumno, glede na to, kaj vse bos zamujal z next gen konzolo. Vec iger ko boš igral, manj se ti bo splačalo. In vec kot bos igral, bolj bos zadovoljen z zapravljenim denarjem.
Ti pa xbox ponuja za 13 evrov na mesec(xbox pass) za dostop do precej iger. Ena next gen igra pride sladkih 60-80 evrov :)
Zdaj verjetno ves, kaj je racionalna odločitev :)
Ti pa xbox ponuja za 13 evrov na mesec(xbox pass) za dostop do precej iger. Ena next gen igra pride sladkih 60-80 evrov :)
Zdaj verjetno ves, kaj je racionalna odločitev :)

Greg91 ::
springfield je izjavil:
PS5 bo imel Wifi 6, tak da ne bo problem 500 Mb skoz spravit.
In se enkrat, ce ljudje nocejo met, ne pomeni, da nimajo moznosti. Vse je prislo iz tega, ker so ljudje trdili, da 100Gb ne mores met v manj kot uri doli. Jaz samo trdim, da je vecini na razpolago hitrost, ki ti to naredi v pol ure. Zakaj ljudje ne izkoristijo te moznosti ima pa vsak svoj razlog. Samo ne trdit, da ni mozno.
Čestitam. Usmerjevalnik podpira Wi-Fi 6? Aja, saj si ga bo uporabnik kupil. Če ima 400 eur za PS, bo pa seveda dal še 100 eur za nov router. Sitnica. Teoretiziraš v tri krasne. Pa na koncu, še vedno pridemo do ključne besede "do" X Mbit. Tebi provider zagotavlja X Mbit povezavo ne glede na vse? Sam imam FTTH pa v tem korona časih med peak-i, ko ljudje delamo od doma precej občutim obremenjenost omrežja. Sem prepričan, da ti obremenjenosti ne občutiš. Tebi vse špila brez problema. Verjetno je težava pri meni, ker je 300 Mbit premalo za normalno delo. Bi moral doplačati vsaj za 500 Mbit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Greg91 ()

springfield ::
Ocitno je pri tebi tezava. Ker ravno zadnic sem downloadal z maksimalno hitrostjo na PS4 igro ob 20h, ko je najvec prometa zaradi Netflixov in podobnih stvari.
Se enkrat, ker ocitno rabis nekaj casa, da razumes, tehnologija omogoca hiter prenos za razumen denar, da pa ljudje ne izkoristijo, je pa njihov problem. Ocitno je ljudem lazje kupit disk za 200€, kot placat 5€ mesecno za hitrejsi internet.
Drugace tudi 802.11ac, ki je ze kar nekaj casa med nami, omogoca hitrosti preko 500Mb.
Se enkrat, ker ocitno rabis nekaj casa, da razumes, tehnologija omogoca hiter prenos za razumen denar, da pa ljudje ne izkoristijo, je pa njihov problem. Ocitno je ljudem lazje kupit disk za 200€, kot placat 5€ mesecno za hitrejsi internet.
Drugace tudi 802.11ac, ki je ze kar nekaj casa med nami, omogoca hitrosti preko 500Mb.

ferdo ::
PS5 Media Remote; Effortlessly control a wide range of blockbuster entertainment on PS5™.
To me zanima, če kdo ve..
To me zanima, če kdo ve..
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
.: I can`t believe the news today :.

oo7 ::

Saj to, samo prah se mi bo nabiral. Prodal ga bom verjetno prek bolhe al pa kaj, kolko bo, bo.

springfield je izjavil:
Saj to, samo prah se mi bo nabiral. Prodal ga bom verjetno prek bolhe al pa kaj, kolko bo, bo.
Tudi jst. Bolje nekaj eur in jih vložiti v Ps5 kot pa, da se nabira prah čeprav je PS5 grd k svinja.

vres.ales ::
Jaz ne, ker mi ga je škoda. Nimam niti pro in za njega ne bom dobil nič pametnega
Se pravi ga ne boš nikoli prodal ?
To sem tudi jaz razmišljal, ker sem obdržal nekaj najljubših iger za PS4 ampak spet te bodo možne igrati na Ps5.
Ne, tako dolgo bo ostal, dokler ne bo zanič. Mogoče si ga bo kdaj tamali vzel v sobo, ko bo dovolj velik. V omari še mam vedno stari Wii, ki mi ga je tudi škoda prodati

Greg91 ::
springfield je izjavil:
Ocitno je pri tebi tezava. Ker ravno zadnic sem downloadal z maksimalno hitrostjo na PS4 igro ob 20h, ko je najvec prometa zaradi Netflixov in podobnih stvari.
Čestitam teoretik. Uspelo ti je prenesti igro z maksimalno hitrostjo. Hvala za nasvet, bom za ziher še doplačal za povečanje hitrosti iz 300Mbit na 500Mbit. Čeprav je 12 let delalo brez problema, je verjetno naenkrat težava pri meni. Dodatnih 5 eur na mesec bo rešilo problem. Obremenjenost centrale verjetno nima veze. Over and out.

Uau, ti pa si special kind of retard. Trdis, da v peak urah ne moremo dosegat max prenosov, jaz ti povem, da pri meni gre, in zdaj nabijas nekam v tri dni, da pri tebi ziher ni tezava. Super, uzivaj v nizji hitrosti kot jo placujes.

49106 ::
Springfield racionalizira PS5 še velik huje kot jaz svetilke :D Fanatik, kaj čmo.
Še vedno čakam :D
Edit
Ima kdo kakšen link do tega, da je 300Mb povezava na voljo za nekaj evrov.
Še vedno čakam :D
Edit
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()

TOP ::
springfield je izjavil:
Uau, ti pa si special kind of retard. Trdis, da v peak urah ne moremo dosegat max prenosov, jaz ti povem, da pri meni gre, in zdaj nabijas nekam v tri dni, da pri tebi ziher ni tezava. Super, uzivaj v nizji hitrosti kot jo placujes.
Poglej mal kaj piše na pogodbah glede hitrosti.Hitrost do toliko,kot vzameš,kar ne pomeni da moraš imeti najvišjo vedno,kot jo plačaš.Prinas je veliko teh problemov imaš hitrost do 100mb pa nekateri komaj dosežejo 80mb.

Springfield racionalizira PS5 še velik huje kot jaz svetilke :D Fanatik, kaj čmo.
Ti tudi tezko sledis? To sploh ni debata o racionalizaciji nakupa PS5.
Nikjer ni bilo receno, da dobis za par EUR 300Mb, ampak za par EUR doplacila. Malo bol poglej T-2 stran, ponujajo v paketih do 500Mb.
Poglej mal kaj piše na pogodbah glede hitrosti.Hitrost do toliko,kot vzameš,kar ne pomeni da moraš imeti najvišjo vedno,kot jo plačaš.Prinas je veliko teh problemov imaš hitrost do 100mb pa nekateri komaj dosežejo 80mb.
Vem, da noben ne grantira take hitrosti. Ampak si lepo napisal, da je pri vas problem, ne generalno po celi Sloveniji. Meni deluje vse OK, tudi v peak urah.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()

Badwolff ::
Kaj sploh ma to s temo o ps5? A niso za merjenje tiča preko hitrosti price namenske teme?

Kaj ima to s PS5? TLOU2 je 100GB in po mnenju enega posebneža, je to na 500Mb liniji, ki danes ni nič posebnega, samo pol ure.
Zdaj že v paketih :D (če imaš za PS, boš ja vzel še paket, ki ga sploh ne potrebuješ? Pa ne pozabimo na router)
In zdaj smo že pri do 500Mb
springfield je izjavil:
Ti tudi tezko sledis? To sploh ni debata o racionalizaciji nakupa PS5.
Nikjer ni bilo receno, da dobis za par EUR 300Mb, ampak za par EUR doplacila. Malo bol poglej T-2 stran, ponujajo v paketih do 500Mb.
Zdaj že v paketih :D (če imaš za PS, boš ja vzel še paket, ki ga sploh ne potrebuješ? Pa ne pozabimo na router)
In zdaj smo že pri do 500Mb
Zgodovina sprememb…

springfield je izjavil:
Ne, ker lahko dobis pri vseh operaterjih to hitrost za razumen denar. A1 ima doplacilo 5€, Telekom sicer za 1 Gb 8€, Telemach in T-2 pa imata ze pakete s tako ali visjo hitrostjo.
Je bilo ze od samega zacetka, samo zato mores bit funkcionalno pismen

Imaš prav, četudi gre za handpicked scenarij, kot vsakič pri tebi.
(Toliko nabijaš, da ti je težko slediti.)
(Toliko nabijaš, da ti je težko slediti.)
Zgodovina sprememb…

Prosim povej, kaj nabijam? Kaj od tega ni res? Kaj je handpicked? So mogoce ti paketi in razsiritve omejene na elito ali kaj podobnega?

springfield je izjavil:
Trdis, da v peak urah ne moremo dosegat max prenosov, jaz ti povem, da pri meni gre, in zdaj nabijas nekam v tri dni, da pri tebi ziher ni tezava. Super, uzivaj v nizji hitrosti kot jo placujes.
springfield je izjavil:
PS5 bo imel Wifi 6, tak da ne bo problem 500 Mb skoz spravit.
In se enkrat, ce ljudje nocejo met, ne pomeni, da nimajo moznosti. Vse je prislo iz tega, ker so ljudje trdili, da 100Gb ne mores met v manj kot uri doli. Jaz samo trdim, da je vecini na razpolago hitrost, ki ti to naredi v pol ure. Zakaj ljudje ne izkoristijo te moznosti ima pa vsak svoj razlog. Samo ne trdit, da ni mozno.
Pri nas sta celo dve ulici opremljeni z optiko, ti praviš, da je večini na razpolago 500Mb. Pa večina ima Wifi 6 router, nje? Aja, možnost imajo :D
Zgodovina sprememb…

Smo ze obdelali v tej temi, da ima vsaj 60% ljudi moznost takih hitrosti, torej vecina.
Sem tudi povedal, da take hitrosti ponuja standard 802.11ac.
Se kaj, al se bos koncno nehal blamirat s svojo ignoranco?
Sem tudi povedal, da take hitrosti ponuja standard 802.11ac.
Se kaj, al se bos koncno nehal blamirat s svojo ignoranco?

springfield je izjavil:
Smo ze obdelali v tej temi, da ima vsaj 60% ljudi moznost takih hitrosti, torej vecina.
Spet nabijaš. Kakšnih 60% sanjaš?
Zgodovina sprememb…

springfield je izjavil:
Glede na poročilo iz novembra 2019, ima hitrosti večje od 100Mb zgolj 17% vprašanih.
Kar seveda ne pomeni, da ne morejo met hitrejse povezave. Ne pravim vsi, da ne bo zopet lovljenja na vsako besedo, ampak nekateri ljudje, tudi ce imajo optiko, imajo najznizji paket, ker jim je dovol. Tak da ta vprasalnik ne odgovori ravno glede infrastrukture.
In ce si sposodim ta vprasalnik, kjer si izlusco popolnoma nepomembno informacijo, 41,3% jih ima optiko in 23,1% ima kablsko, kar lahko sklepamo, da ima vsaj 64,4% ljudi moznost tako hitrega interneta. Kar pa je vecina.
Spet ne nabijam

Vprašalnik? A sploh ti veš, da 10% Slovencev nima interneta?
In tudi če ima 60% ljudi res možnost do takih hitrosti, to ne pomeni, da ima 60% gejmerjev to možnost, gospod slamnati mož.
In tudi če ima 60% ljudi res možnost do takih hitrosti, to ne pomeni, da ima 60% gejmerjev to možnost, gospod slamnati mož.
Zgodovina sprememb…

Potem pa jaz handpickam? Ti vleces primere za 10% ljudi, jaz pa za 60%.
Ne da se mi vec, zmagas. Prav imas. V Sloveniji je luksuz, ce imas vec kot 56k povezavo.
Ne da se mi vec, zmagas. Prav imas. V Sloveniji je luksuz, ce imas vec kot 56k povezavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfield ()

Še enega slamnatega moža si pretepel, dobro ti gre
springfield je izjavil:
Prav imas. V Sloveniji je luksuz, ce imas vec kot 56k povezavo.
Zgodovina sprememb…

Kvinta ::
Kak pa polj igrajo taki ko nimajo interneta ? za vsako malenkost nesejo konzolo na servis ,da jim upgrade nardijo al kak lol

A.C.A.B

Kvinta ::
Ko prvič vklopiš konzolo ne moreš nič ne da bi posodobo mogoče se motim plus pred vsako igro je meni zmeraj zahtevalo upgrade ,če ne sploh ni šlo igra ,če gre je to spet nekaj novega lol
A.C.A.B

celje ::
update za igre: zahtava obcasno za online igre. sp igre ne. ko ti bo naslednjic igra zahtevala update, lahko stisnes ne, ter da bos igral ofline sp. pogoj je seveda, da igra ni samo mp.
ko prvic prizges konzolo. pojma nimam. na sreco imam internet :). mogoce pa gre brez?
ko prvic prizges konzolo. pojma nimam. na sreco imam internet :). mogoce pa gre brez?

vres.ales ::
Pa lahko maš gigabit povezavo in ne boš dobil 100gb špila dol v pol ure zato, ker imajo preslabe serverje in imajo postavljene omejitve. Meni eno uro dol vleče 55GB na 300MB liniji preko ožičene povezave na ps4. Torrent z veliko sejalci pa v pol manj časa

The Wiber ::
Jao kako nekateri generalizirajo doseg optičnega omrežja in premoženje nekega povprečnega lastnika konzole... Večino uporabnikov so otroci, ki ne vejo, kaj je optika in jim starši kupijo PS5 samo da bodo nehali težiti. V takih primerih bodo ostali dejavniki popolnoma nepomembi...
A se lahko osredotočimo na to, da bo base PS5 imel samo ~660 giga prostora? Potemtakem bi bil nakup SSDja obvezen.
A se lahko osredotočimo na to, da bo base PS5 imel samo ~660 giga prostora? Potemtakem bi bil nakup SSDja obvezen.

Jaz ne, ker mi ga je škoda. Nimam niti pro in za njega ne bom dobil nič pametnega
Se pravi ga ne boš nikoli prodal ?
To sem tudi jaz razmišljal, ker sem obdržal nekaj najljubših iger za PS4 ampak spet te bodo možne igrati na Ps5.
Ne, tako dolgo bo ostal, dokler ne bo zanič. Mogoče si ga bo kdaj tamali vzel v sobo, ko bo dovolj velik. V omari še mam vedno stari Wii, ki mi ga je tudi škoda prodati
A bo še kar nekaj časa aktualen PS4 tako kot je bil PS3. Drugače pa tudi jaz nimam pro imam še vedno čisto taprvi PS4.

svecka ::
PS4 naj bi imel podporo še 3 leta in igre bodo še izhajale za obe generaciji, vsaj tiste ki so začele razvoj primarno za ps4. Tako da smo safe en cajta.

Slopek ::
Nočem netiti kake vojne, ampak razen tistih par ekskluziv, ki pa itak pozneje končajo na drugih sistemih, ima ps5 kakšno prednost pred konkurenco? Res me zanima. Doma imamo ps4, pa bi vzel ps5 samo zaradi vseh iger, ki jih že imamO. Sploh na ps storu, sem kar dosti kupoval. Je pa nalaganje kar precej počasnejše, napram xboxu. Če je pa še glasnejši, potem pa res ne vem, v čem je sploh lahko boljši.

UganiKdo ::
v bistvu kar nekaj ključnih ekskluziv ne moreš igrat drugje kot na playstation in jih tudi nikoli ne bo na konkurenčnih sistemih. In to je vedno bil praktično edini racionalni argument katero konzolo kupit.

IL_DIAVOLO ::
Kolega, tukaj pa se motiš. Sony bo v tem segmentu vedno imel odločilno prednost, tudi če ima vse drugo slabše.
Xbox je affordable, ima konkurenčen HW, odličen marketing, dobro sinhronizacijo s PC-jem, ampak...PS pa ima svoji strani zares samo smetano iger, ki jih na xboxu lahko samo sanjaš.
Čeprav ko pogledaš vse skupaj, da bi človek dal jurja za 4k TV, 500 evrov za konzolo in še potem 500 evrov za igre, pa je preprosto too much. Potem pa je boljše igrat na xboxu, koristit vse kar ponuja xbox pass in še dokupiš zraven kakšen gadget, ki igralnost dvigne na višji nivo. Na koncu dneva je gameplay vse kar šteje, ne pa grafika.
My opinion.
Xbox je affordable, ima konkurenčen HW, odličen marketing, dobro sinhronizacijo s PC-jem, ampak...PS pa ima svoji strani zares samo smetano iger, ki jih na xboxu lahko samo sanjaš.
Čeprav ko pogledaš vse skupaj, da bi človek dal jurja za 4k TV, 500 evrov za konzolo in še potem 500 evrov za igre, pa je preprosto too much. Potem pa je boljše igrat na xboxu, koristit vse kar ponuja xbox pass in še dokupiš zraven kakšen gadget, ki igralnost dvigne na višji nivo. Na koncu dneva je gameplay vse kar šteje, ne pa grafika.
My opinion.