Forum » Konzole » PS5
PS5
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
Prodaja igralne konzole PlayStation 5 nad vsemi pričakovanji!
https://racunalniske-novice.com/prodaja...
Magic1 ::
A je to sploh čudno, ko se PC industrija dobesedno norca dela. Za nabavit nov PC za igranje se praktično spogleduješ s dvemi tisočaki. Za 550€ še sistem brez grafične težko dobiš.
Magic
darck ::
A se da PlayStation 5 nadgraditi na večji disk,ker kakor je rečeno novejši modeli PlayStation 5 ne bodo več imeli optičnega pogona in je sedaj bolje nabaviti še takega ki ga ima.
yayo ::
ales85 ::
A se da PlayStation 5 nadgraditi na večji disk,ker kakor je rečeno novejši modeli PlayStation 5 ne bodo več imeli optičnega pogona in je sedaj bolje nabaviti še takega ki ga ima.
M.2 je najboljsa opcija. Preko zunanjega diska ne mores igrati iger iirc, jih moras potem kopirati. Jaz sem dodal 1TB preko M.2.
A potem si to PlayStation odprl in nadgradil prejšnji disk ali je zraven še eden prostor za M.2. disk. Recimo da hočeš večji disk v Ps5 a se ga potem samo zamenja za večjega in do koliko velikega se da nadgraditi.
Recimo da bi hotel 2 TB ali še več
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
A potem si to PlayStation odprl in nadgradil prejšnji disk ali je zraven še eden prostor za M.2. disk. Recimo da hočeš večji disk v Ps5 a se ga potem samo zamenja za večjega in do koliko velikega se da nadgraditi.
Sname se ena plosca (ta zunanja, "okrasna") ter dodatno vgradi novi disk. Ne vem, ce originalnega sploh lahko zamenjas.
A ha potem je puščen eden slot za dodaten disk kar je super a piše kdo ve do koliko velikosti se da dodatni disk vgraditi
blze ::
kaki so razlogi plus in minus za ps5 digital in pa blueray.
se ne morem odločit?
hvala
se ne morem odločit?
hvala
uživejte
blze
blze
mirancar ::
pri blue ray boš lahko trejdal blue ray igre, to je vse. prostora na voljo je enako in porabi se ga enako. zaradi blue ray-a ne rabiš manj prostora, ker se v vsakem primeru inštalira na interni storage. blue ray plošček služi zgolj kot certifikat o nakupu igre.
A je ta Blu-ray predvajalnik tudi 4K mislim reči,če lahko se na njemu gledajo tudi 4K filmi saj tudi zato je lahko namenjeno a ne.
Zakaj bi si kdaj šel kupiti prav $k Predvajalnik ko pa morda ima Playstation 5 tudi tak vgrajen predvajalnik.
Zakaj bi si kdaj šel kupiti prav $k Predvajalnik ko pa morda ima Playstation 5 tudi tak vgrajen predvajalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()
dussan ::
A je ta Blu-ray predvajalnik tudi 4K mislim reči,če lahko se na njemu gledajo tudi 4K filmi saj tudi zato je lahko namenjeno a ne.
Da, lahko predvaja, ni pa to "resen" predvajalnik ( PS5 & Blu-ray). Jaz sem pogledal nekaj filmov in bi se kar strinjal z besedilom v povezavi.
Da, lahko predvaja, ni pa to "resen" predvajalnik ( PS5 & Blu-ray). Jaz sem pogledal nekaj filmov in bi se kar strinjal z besedilom v povezavi.
A misliš,da je 4K Blu-ray redvajalnik SONY UBP-X700 boljši kakor ta vgrajen v Playstation 5,ker če je potem me sploh ne zanima Playstation 5 z optičnim bralnikom.
dussan ::
A misliš,da je 4K Blu-ray redvajalnik SONY UBP-X700 boljši kakor ta vgrajen v Playstation 5,ker če je potem me sploh ne zanima Playstation 5 z optičnim bralnikom.
To ne bi vedel, sam lahko samo povem, da se filme da gledati, je pa predvajalnik (IMHO) počasen in tudi neroden za upravljanje. Sem pa navajen servisov kot so Plex, Netflix in podobno...
To ne bi vedel, sam lahko samo povem, da se filme da gledati, je pa predvajalnik (IMHO) počasen in tudi neroden za upravljanje. Sem pa navajen servisov kot so Plex, Netflix in podobno...
Si poizkusil kaksen drug media player na PS5?
Meni se je pa vedno bolj dopadlo iz Playstation store kupovati igre sploh,ko so bile včasih super akcije in za povrhu vse imaš na disku brez kakega ropotanja optične naprave,ko moraš plošček notri vstavljati da ti bere. Nekako se mi sigurno bolj dopade digital verzija sploh,če se veliko ne igra iger in igraš eno zelo dolgo
Ampak kakor mi je jasno še izpred prejšnjih generacij Playstation,da ko prideš pri določeni igri čez neki level se potem ponovno nalaga igra in pri teh prejšnih generacij mi je šlo to prav na jetra in če imaš vso igro na disku je pa to tišina
springfield ::
Ampak kakor mi je jasno še izpred prejšnjih generacij Playstation,da ko prideš pri določeni igri čez neki level se potem ponovno nalaga igra in pri teh prejšnih generacij mi je šlo to prav na jetra in če imaš vso igro na disku je pa to tišina
Katero generacijo si nazadnje imel? Ze pri PS4 se je celotna igra prenesla na disk. Fizicen medij se uporabi samo za dokaz nakupa, ostalo je vse enako kot pri digitalni igri, vse se nalaga iz diska.
Imel sem PS2 in PS3 zato sem predvideval,da je podobno kot pri trojki,ko se vmes nalaga kar je vsaj meni smotano. Potem pravite,da je že pri PS4 čisto drugače kakor pri PS3 in ni tistega vmesnega nalaganja in ja sigurno potem pri PS5 je še toliko bolje vse skupaj.
Me pa zanima zakaj so pri Playstation store čisto odrezali PS3 stran saj tiste igre katere sem kupil so enostavno šle u maloro in to ni bilo čisto pošteno iz njihove strani.
Me pa zanima zakaj so pri Playstation store čisto odrezali PS3 stran saj tiste igre katere sem kupil so enostavno šle u maloro in to ni bilo čisto pošteno iz njihove strani.
undertacker ::
Bom kar tukaj vprašal, se splača kupit BF5 za PS5. Sem imel pred leti BF1 na compu pa je bila zakon. Gledam trenutno bolj FPS igre.
Hvala
Hvala
twom ::
Jaz bi pa gledal filme z NAS strežnika preko PS (sedaj imam Kodi na Raspberryiju). Ali obstaja kakšen app?A misliš,da je 4K Blu-ray redvajalnik SONY UBP-X700 boljši kakor ta vgrajen v Playstation 5,ker če je potem me sploh ne zanima Playstation 5 z optičnim bralnikom.
Jaz bi pa gledal filme z NAS strežnika preko PS (sedaj imam Kodi na Raspberryiju). Ali obstaja kakšen app?A misliš,da je 4K Blu-ray redvajalnik SONY UBP-X700 boljši kakor ta vgrajen v Playstation 5,ker če je potem me sploh ne zanima Playstation 5 z optičnim bralnikom.
Plex client aplikacija za PS5?
Alien123 ::
A je to sploh čudno, ko se PC industrija dobesedno norca dela. Za nabavit nov PC za igranje se praktično spogleduješ s dvemi tisočaki. Za 550€ še sistem brez grafične težko dobiš.
Zakaj se norca dela? Za premium daš več. Ps5 in xsx sta že obsolete. Moč na ravni 3060/ti. Ko greš enkrat na 4k, 100hz+, vse maxed out.. težko greš na 30fps tak kot je na konzolah
Meni je vse na Full HD in 30 ali 60 fps super in za igre sploh ni potrebe za 4K saj igre so nekaj drugega kot pa gledanje filmov itd.... vsaka sedajna risanka zgleda super isto je nekako z igrami in res zame sploh ni potrebe po 4K igrah
Magic1 ::
Točno tako. PS5 čist ok zmore vse najnovejše igre na 1080p na 60-90 fps. Na koncu še TV mal upscala in izgleda čist ok. Sploh v primerjavi s TV shemami slo operaterjev (pa tudi streamanje je v večni slabše). In če nisi nek hud gamer s preveč časa ali profič, se je res za vprašat ali se ti splača toliko vložit za boljšo grafiko. Med 80 in 144Hz pa tudi ni več tako ogremne razlike. Sploh pa si že v rangu 4k€+ za 4k@100Hz+.
Magic
Tidule ::
Pozablja se tudi, da se ps5 praviloma uporablja na TV na par metrov razdalje, kjer se razlika med 4k in 1080p hitro izgubi.
Reaper ::
Jaz imam Adata XPG 70 nekaj, tudi 1 TB že vsaj kakšno leto, vse BP. So pa ti diski po večinoma še hitrejši od integriranega v PS5.
Ne vem ali je bilo omenjeno ali ne ampak PS5 PRO Aprila letos ?
https://www.businessinsider.in/tech/new...
Gregor P ::
opa, tole je blizu.
Zanimivo. Kot da bi kaj bilo narobe z sedanjo različico, pa je treba čimprej zamenjat
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Gregor P ::
To sem napisal bolj za šalo.
Niti ne vem, ali je sedaj toi hitro ali nekje normalno.
Pri PS 4 je bilo tako da je:
- 15. novembra 2013 izšla prva različica in
- 10. novembra 2016 pa Pro
(2 leti in 11 mesecev oz. 1091 dni)
Sedaj pa je:
- 21. novembra 2020
- aprila 2023
(2 leti in 4 mesece oz. cca. 880 dni)
Sedaj pa je:
- 21. novembra 2020
- aprila 2023
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Kakor se omenja bo PRO verzija imela večji disk in pa brez optičnega pogona in,da bo cenejša kakor sedanja PS5 kar pa skoraj ne verjamem
To sem napisal bolj za šalo.
Sedaj pa je:
- 21. novembra 2020
- aprila 2023
Ker Ps5 nima tako velike redne zaloge kot jo je imel PS4 bi jim prav prišlo, da izide prej.
Tidule ::
Bistveno vprasanje je v cem bo proizvodnja pro verzije hitrejsa/enostavnejsa. Ce jih lahko proizvedejo vec kot trenutno potem jim bo vsekakor v intetesu da jo cim prej lansirajo.
Bantani ::
Ne vem ali je bilo omenjeno ali ne ampak PS5 PRO Aprila letos ?
Govorilo se je tudi,da bo junija izid :)
Izid ps5 PRO mislim,da bo 2024/25...letos naj bi izšla modularna konzola,ker baje se naslednje leto poslavlja ps5 z diskom pa digital edicija.