» »

Spletna stran želi vklop lokacije

Spletna stran želi vklop lokacije

gregec444 ::

Pozdravljeni,

sem nov uporabnik na slo-tech, dokaj nevešč podrobnosti iz sveta računalništva :).

Zanima me sledeče:
Ob vstopu na določeno spletno stran, ki jo pogosto obiskujem, ker se tam uvajam v nek projekt, me ob vstopu zmeraj opozori da to spletno mesto želi uporabljati vašo spletno lokacijo.
Sedaj pa me zanima kaj pomeni, v kolikor lokacije ne vklopim oz. obratno če jo vklopim (lokacijo namreč). Ali to pomeni da v kolikor se lokacija vklopi ima to spletno mesto točen dostop do mesta kjer se jaz trenutno nahajam. Imam dinamičen IP (če to komu kaj več pove).

Želim izvedeti samo to kaj se zgodi ko jaz vklopim lokacijo, ki jo želi to spletno mesto? Je potem moja lokacija, kjer se trenutno nahajam z os.računalnikom dostopna? Kako natančno je locirano vse skupaj?

Hvala za odgovore

smacker ::

Na par kilometrov natančno. Če se lociraš preko wifi omrežja (kjer je znana lokacija ruterja) je lahko natančno tudi na meter. Tukaj lahko preveriš, točno kateri položaj se javlja (razdelek "browser geolocation"): https://mylocation.org/
Ko daš dovoljenje za tvojo lokacijo, spletna stran dobi informacijo o tvojem položaju v danem trenutku, ob vsaki naslednji poizvedbi se ponovno zahteva dovoljenje. Kaj s tem podatkom naredi, je odvisno od same spletne strani. Navadno se lokacija uporabi za prikaz vsebine, ki bi te utegnila zanimati - recimo prihajajoči dogodki v tvoji okolici. Da se tudi prepričat brskalnik, da sporoča lažno lokacijo - mišljeno je za testiranje v fazi razvoja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: smacker ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transparentna Slovenija #6: Zdravstveni dom Kamnik podatke svojih pacientov deli tudi

Oddelek: Novice / NWO
318683 (5726) slitkx
»

Varnost na spletu

Oddelek: Pomoč in nasveti
52018 (1882) SeMiNeSanja
»

Personalizacija spletnih cen na poti

Oddelek: Novice / Zasebnost
359591 (7188) techfreak :)
»

UNPIS: Ni časti med tatovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6227888 (25235) poweroff
»

lokacija?

Oddelek: Loža
93870 (3632) DrSergioDJ

Več podobnih tem