» »

Bo Apple končno sprejel USB-priključek?

1
2
»

no comment ::

BigWhale je izjavil:


To, da kupis nov telefon in nov racunalnik od istega proizvajalca in rabis potem se extra adapter ali pa extra kabl, da ju povezes, je debilno. Sploh, ce gre za firmo, ki se hvali z 'it just works'. Wireless gor al pa dol.

Apple lahko reši ta bizaren problem (ko človek, ki nikoli ne bo na konferenci s prenosnikom, ki ga nikoli ne bi niti kupil in hotel ravno z njim polniti telefon s katerim ga ne bi ulovili niti mrtvega) samo tako, da VSEM uporabnikom zastonj zamenja VSE naprave, ki so jih kdajkoli kupili. In ne samo Apple naprave, ampak VSE naprave (hej, moj fajrcajg polnilec izpred 10 let ne gre več vštekat v novi telefon, FFS). Ali pa jim raztala vrečo kablov ali adapterjev, ki jih 99% uporabnikov v 99% nikoli ne bo potrebovalo.

BigWhale ::

Hm, zakaj vse naprave? Saj tukaj gre samo za lightning - usb-c prikljucek. To bi lahko precej bolj elegantno speljali. :)

no comment ::

Zakaj vse naprave? Zato, ker si boš z lahkoto zmislil še bolj bizarno situacijo v kateri hipotetično ne boš mogel povezati Applove ure, ADB miške, AppleTVja in originalnega iPhona. Sploh, če si še nalašč vržeš stran neki kos opreme, ki ga sicer dobiš zraven teh produktov.

Ostaja dejstvo, da človek, ki je ravnokar kupil Macbooka in iPhone, iz štacune odkoraka z VSEM kar potrebuje za polnjenje IN povezavo med tema dvema napravama. Če je čisto posebne vrste posebnež, bo vedel, če še potrebuje kakšen dodaten kabel.

boolsheat ::

Če hoče napolniti iphona preko macbooka, ga ne more. Fail appla kakor koli obrneš.

no comment ::

boolsheat je izjavil:

Fail appla kakor koli obrneš.

Ravno to je moj point. Povprečno "poseben" sloteker bo videl fail, če bi Apple iPhonom prilagal USB-C kabel (ko sploh še niso imeli zunaj 2016 Macbooka) ali šele od trenutka, ko so predstavili nove Macbooke (ooooojejžešna marička, zdej moram pa še prenosnika zamenjat, da bom lahko novega iPhona polnil). Če bi prilagali USB-C kable k 2016 Macbookom, bi se zgražali, da so tako dragi zaradi dodatnega kabla, ki ga vsiljujejo tudi tistim, ki ga ne rabijo. Dva kabla k iPhonom?! Ojej, a zdej moram pa še rukzak kupit, da bom lahko kabel trogal s sabo. Adapter? Apple = dongle company.

Fail, kakorkoli obrneš.

Zato mora Apple ob splavitvi nove verzije kateregakoli gadžeta zamenjati VSE naprave VSEH uporabnikov, da bodo vsi porti 100% posinkani. Slotech je govoril. Howgh!

boolsheat ::

Kako ti uspe toliko idiotizmov naklepati pri neki tako banalni stvari?

Lightening je njihov lasten priključek, kakšen problem bi bil na macbooka dodati, poleg usb-c (lahko bi jih bilo več, oz. kakšen usb-a) še lastno rešitev? Pa nobenega sranja s konverterji in adapterji...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo EU predpisala enotne polnilce mobilnikov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
7120205 (13350) MrStein
»

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34275401 (60387) c3p0
»

Bo Apple končno sprejel USB-priključek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5516100 (12895) boolsheat
»

Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16147373 (40584) matobeli

Več podobnih tem