» »

Nakup pasje ovratnice

Nakup pasje ovratnice

1
2
»

eric_cartman ::

To ni res!

https://www.mrpet.si/ovratnice-c-1450.a...

Eh.. Pa dajte se zresnit ljudje.. S tem ne mučiš psa. Psa ne boli če hodi normalno.. Sploh je ne čuti. In ogromno pasjih trenerjev po svetu jih uporablja. Prav tako v Sloveniji. Govorim tudi o ovratnicah z bodicami.

V trgovini ti celo ponudijo, da si daš na roko ovratnico ali pa za vrat, da poskusiš, če to res tako boli.

Kadar se gre za prevzgojo agresivnega psa se to ponavadi uporablja. Sicer niti ni potrebe.

Zgodovina sprememb…

Hebel ::

Samozatezna ovratnica ni primerna samo v primeru, da je pes sam in privezan na npr. dvorišču. Se lahko zadavi ali sname. Za sprehod in lažjo kontrolo, boljšo komunikacijo vodnik-pes, pa super.

Če imaš ti psa, ki je dovolj močan, da ga težko krotiš v primeru izpada, moraš delovati preventivno in v takšnih primerih je uporaba dresurnih ovratnic edina efektivna. Da ne boste mislili, da šolani psi pa ne naredijo kakšne bedarije. Izšolan in odlikovan IPO 3 pes je ignoriral klice lastnika, in šel preganjat kolesarja, tekel čez cesto in ga je zbil avto. Kriv je bil lastnik psa. Sem bil priča.

Pes je pes, lahko je podrejen in ubogljiv na komando, socializiran itd... Še vedno je pes, in v momentu ko se mu zbudi narava, ga ne ustaviš, če nimaš ustrezne opreme (sploh nekastriran).

Mam sam +100kg in 50+kg dobermana, pa me potegne kot sanke po ledu, če ne odreagiram pravočasno. Potem pa gledam na sprehodih, ko starejši ljudje ali otroci na sprehod vozijo rotweilerje, bulle, doge, cane corse, mastife... Kaj bodo oni naredil, če psu zapaše it mal enga loviti? Normalno da za pod 15kg pse ne potrebuješ kaj konkretnega, oprsnica je čisto super, saj ga z eno roko lahko privzdigneš, da zgubi tla pod nogami, pa je mir. Močan pes, mu je oprsnica le olajševalna okolica, ma še bolj veselje.

Potem pa mamo članke v novicah. Nimate pojma nekateri, žal. Fantje probajte.

Odgovoren vodnik bo deloval preventivno.

LP

juroz ::

Pa saj se vidi da človek nima psa doma ter da je pogledal par yt videov. Saj tam fajn zgleda realnost je pa drugačna. Zato se pa ven maže ko je treba odgovort koliko psov je že imel/treniral ali pa katero šolo pa on priporoča.

borisk ::

No, Hebel ve kako je s psom, zdej pa še frudiju razloži koliko ur treninga je potrebno da pride pes in vodnik do IPO3. V to gre res ogromno treninga, na konco prideš do tega, da od neke stopnje naprej sploh ne gre več, veliko je odvisno tudi od značaja psa.

Assass1n ::

Vrjetno ma za na denarnico.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPS sledenje za kužka

Oddelek: Kaj kupiti
102141 (969) atomc

navidezna ograda za pse

Oddelek: Loža
124285 (3674) darksamurai
»

Tracker za psa

Oddelek: Kaj kupiti
357037 (4985) [D]emon

Ovratnico za psa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11617126 (15576) Meizu
»

Kdaj peljati psa na prvi sprehod ?

Oddelek: Loža
149843 (9370) #000000

Več podobnih tem