Forum » Operacijski sistemi » X windows
X windows
cryptozaver ::
Imam nekaj tezav z zagonom x-ov RH8.0 na remote PC ju. Poskusam z X-win32 in VNC viewerjem. Stalno zavraca XDMCP povezavo ali poveavo z VNC serverjem ki seveda tudi tece na RH8.0. Ima kdo kaksno pametno idejo kako resiti problem?
jkui ::
sicer ne poznam kako deluje vnc server na linuxu, ampak glede na to da govoris od XDMCP (man xdm) poglej tale dva fileta:
/etc/X11/xdm/Xaccess (nastavis kateri hosti lahko dostopajo do X-ev)
/etc/X11/xdm/xdm-config (zadnja vrstica "DisplayManager.requestPort", moras zakomentirat da vkljucis XDMCP).
sam sem uspel zrihtat remote X-e brez vnc-ja brez problema. sem recimo na winsih pod cygwinom odprl remote povezavo (X -query host) direkt na linux kisto in je laufalo.
*** NAJPREJ TO ***
aja, ti mas rh8, hm, tam je gdm kolikor vem. verjetno se nastavlja z manj truda kot xdm :) - poisci ce imas kje kak "allow connections from internet" ali kaj tacga pod prefs.
/etc/X11/xdm/Xaccess (nastavis kateri hosti lahko dostopajo do X-ev)
/etc/X11/xdm/xdm-config (zadnja vrstica "DisplayManager.requestPort", moras zakomentirat da vkljucis XDMCP).
sam sem uspel zrihtat remote X-e brez vnc-ja brez problema. sem recimo na winsih pod cygwinom odprl remote povezavo (X -query host) direkt na linux kisto in je laufalo.
*** NAJPREJ TO ***
aja, ti mas rh8, hm, tam je gdm kolikor vem. verjetno se nastavlja z manj truda kot xdm :) - poisci ce imas kje kak "allow connections from internet" ali kaj tacga pod prefs.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jkui ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slackware 10, nekaj vprasanjOddelek: Operacijski sistemi | 853 (706) | CCfly |
» | Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4890 (4279) | moj_nick |
» | Default namizje v X-ihOddelek: Operacijski sistemi | 1196 (1018) | Gandalfar |
» | LInux in Remote DesktopOddelek: Operacijski sistemi | 1300 (1192) | Cokolesnik |
» | linux zablokira (ja:)Oddelek: Operacijski sistemi | 1732 (1270) | medjugorje-si |