» »

Single pin connector - iščem čim manjšega

Single pin connector - iščem čim manjšega

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Za projekt iščem ti "Single Pin Connector", se pravi konektor z ohišjem in enim samim pinom. Gre za nekaj podobnega tem, kar je prikazano na tej sliki:

Potrebujem moški in ženski kontakt, eden mora biti za montažo na tiskanino in to kotni (konektor se bo priključeval vzporedno s tiskanim vezjem). Drugi kontakt mora biti za krimpanje vodnika. Za ohišje je zaželjeno, da je valjaste oblike. Vse skupaj naj bo čim manjših dimenzij. Prosim za predloge z nazivom proizvajalca, če je le možno...

LP

Jože

mailer ::

Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Pozdrav

Ti pin headerji (mislim da je presek kontakta 0,8 x 0,8mm) so ok. in so mi poznani. Rabim pa ženski crimp kontakt zanje in pa pripadajoča ohišja. Ne potrebujem samo prodajalca, pač pa tudi proizvajalca z merskimi skicami, da si lahko zadeve zmodeliram....

LP

Jože

mailer ::

Pri vsakem imaš zraven datasheet na katerem naj bi pisalo vse.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Pozdrav

Kot sem že napisal, iščem pripadajoči nasprotni konektor z ohišjem. Tele pine že imam lep čas zmodelirane...

LP

Jože

N0t0ri0us ::

2mm bullet konektor? :D

I__I ::

Na ebayu in kitajskih straneh se prodajajo pod imenom "dupont connector". (http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0...
Čeprav to baje ni njihovo pravo ime, ker naj bi jih kitajci nepravilno poimenovali po proizvajalcu plastike DuPont (verjetno je to pisalo na konektorjih ki so jih kopirali).
Js sm jih enkrat iskal pri Conradu, pa jih nisem našel.

Pozdrav

Te DuPont konektorje sem prve našel, ne uspem pa najti merske skice zanje. Bi mi pa verjetno ustrezal, samo moram videti dimenzije...

LP

Jože

matobeli ::

Teli "Dupont" konektorji so najbolj obični "header" konektorji. 2.54mm je spacing, dobiš jih v ICju in verjetno tudi v vsaki malo bolj specializirani trgovini z tako robo.

Je pa ta konektor za samo en pin ZELO švohcen. Sam od sebe sicer ne bo padel narazen, ampak če ga boš malo potegnil bo šel narazen.

I___I: DuPont je much, much, more kot proizvajalec plastike (neopren, nylon, teflon, kevlar, kapton, freon...). In ja, med drugim je proizvajal tudi take, oziroma podobne konektorje, očitno pa se je to ime med kitajci precej prijelo.

I__I ::

Tole sem še našel. Nevem če so tapravi, ampak izgledajo podobno:
http://uk.farnell.com/fci/65039-036lf/c...
http://uk.rs-online.com/web/p/pcb-conne...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fotografski fim se vrača - vsaj malo

Oddelek: Sedem umetnosti
479920 (6177) no comment
»

Iščem "crimping tool"

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61837 (1436) Ribič
»

Novi upogljivi zasloni

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
205339 (3830) blackbfm
»

Manjkajoča tehnologija

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
223644 (2288) gruntfürmich
»

preverjanje gretja stekel v avtomobilu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
164547 (4231) stromar

Več podobnih tem