» »

Visual Basic - matrike z datagridview

Visual Basic - matrike z datagridview

sara95 ::

Živjo:D
Na faxu imamo nalogo da izdelamo manjši program in izbrala sem si množenje matrik in sedaj ne pridem več naprej kako bi jih zmnožila. Naredila sem s pomočjo datagridview in uspelo mi je da se mi stolpci in vrstice pokažejo tudi da so v ustreznem rzmerju za množenje a ne uspe mi jih potem zmnožit. Prosim za pomoč Hvala:D

Do sedaj mam to:

    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click

        If TextBox1.Text < 1 Or TextBox2.Text < 1 Or TextBox3.Text < 1 Or TextBox4.Text < 1 Then MsgBox("Število stolpcev in vrstic mora biti pozitivno")

        If TextBox2.Text = TextBox4.Text Then

            DataGridView1.RowCount = (Convert.ToInt16(TextBox1.Text))
            DataGridView1.ColumnCount = (Convert.ToInt16(TextBox2.Text))
            DataGridView2.RowCount = (Convert.ToInt16(TextBox4.Text))
            DataGridView2.ColumnCount = (Convert.ToInt16(TextBox3.Text))
            DataGridView3.RowCount = (Convert.ToInt16(TextBox1.Text))
            DataGridView3.ColumnCount = (Convert.ToInt16(TextBox3.Text))

        End If
        If TextBox2.Text - TextBox4.Text < 0 Or TextBox2.Text - TextBox4.Text > 0 Then MsgBox("Število stolpcov matrike A in vrstic matrike B mora biti enako!")

    End Sub

    Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click

TU SE POTEM ZAFUČKA :)
  • spremenil: bluefish ()

bluefish ::

Sicer ne poznam VB. Razmisli v smeri for zank - ena vgnezdena v drugi.

sara95 ::

Nisem ravno računalniški tip, tudi to zdaj delam prvič in verjetno zadnjič v življenju tako, da bi za malo bolj obširno pomoč bila zelo hvaležna ;)

sebastjan28 ::

Poglej ta dva linka, sicer je C#, vendar boš dobila približno idejo, kaj je potrebno narediti.

http://stackoverflow.com/questions/6311...
Whilst there's no built in Maths framework to do this in .NET (could use XNA's Maths library), there is a Matrix in the System.Windows.Media namespace. The Matrix structure has a Multiply method which takes in another Matrix and outputs a Matrix.

Matrix matrix1 = new Matrix(5, 10, 15, 20, 25, 30);
Matrix matrix2 = new Matrix(2, 4, 6, 8, 10, 12);

// matrixResult is equal to (70,100,150,220,240,352) 
Matrix matrixResult = Matrix.Multiply(matrix1, matrix2);

// matrixResult2 is also
// equal to (70,100,150,220,240,352) 
Matrix matrixResult2 = matrix1 * matrix2;



http://dev.bratched.fr/en/fun-with-matr...

borut_p ::

Res da nisem nek specialac za VB ampak jaz uporabljam datagridview le za prikaz podatkov. Recimo iz sql baze.
Mnozenja matrike se loti matematicno po pravilih - datagridview pa le za prikaz rezultatov

sara95 ::

Jaz še kar nič ne razumem a mi lahko nekako na najlažji način pomagate, nikakor ne pridem nikamor. Hvala vam

amacar ::

Lahko pomagamo, ampak bo potrebna finančna stimulacija. Več pa na ZS.

dellon ::

Predlagam da namesto grid viewa uporabiš kar en text box (oz 2) v katerega lahko user vnese poljubno matriko
na način

1 2 3
4 5 6
7 8 9

Ti potem to lepo sparsaš preveriš preko pravil za množenje matrik in zmnožiš matrike (spet lepo po pravilih za množenje matrik).

EDIT: sparsaš na način da bereš string lepo vrstico po vrstico vsak presledek pomeni nov podatek v matriki in potem lepo podatke shranjuješ v 2d polje.
potem pa samo preko zank lepo množiš matrike in rezultate shranjuješ v novo 2d polje katerega spet preko zank izpišeš v istem formatu kot je bil input.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dellon ()

blay44 ::

Da ne napišem kar cele enostavne funkcije, preglej tole:

msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.datagridview#Examples

Ne pozabi nastaviti možnost dostopa do celic.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blay44 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[c#] try/catch, v katerem gradniku je napaka

Oddelek: Programiranje
10847 (585) japol
»

Vnos podatkov v bazo s pomočjo visual studia

Oddelek: Programiranje
6960 (742) deninho1989
»

vb mysql dataset update

Oddelek: Programiranje
8964 (844) korenje3
»

Kalkulator-problem

Oddelek: Programiranje
51136 (1069) Tutankhamun
»

[C#] Dostop do objekta iz različnih form

Oddelek: Programiranje
181979 (1692) Kekec

Več podobnih tem