» »

Pomilostitve

Pomilostitve

Temo vidijo: vsi

Mercier ::

Če boš pozoren na krivde, o GOSPOD,
Gospod, kdo bo mogel obstati?
(Ps 130,3)

Pri listanju po forumu imam občutek, da so personalizirani predvsem tisti, ki so pametnejši od večine. Ma, ne rečem, da zato, ali da vsi, ali glupo pa je brati vseeno. Ni ravno namen dosežen, no. Lahko bi malo pomilostitve potalali, IMHO.
  • zaklenil: Mavrik ()

neboben ::

Hmm ali lahko našteješ uporabnike, ki bi po tvojem morali biti deležni pomilostitve in utemeljiš zakaj si jo zasluži ? To te sprašujem zato, ker opažam, da ko se v temo usujejo negativci se velikokrat znajdejo med njimi taki, ki imajo nazive. Velikokrat temo pripeljejo do zaklepa ali pa vsaj do čiščenja.
Koga bi predlagal za pomilostitev in zakaj njega/njo ?

Isotropic ::

uporabnika gendale because reasons

Mavrik ::

Em...

Oznaka Persona rudis preneha:

* ko se kršitelj javno opraviči, vendar ne prej kot v 3 dneh od dodelitve oznake;
* takoj, ko tisti, ki je posredoval, ugotovi zmoto. Pri tem se opraviči.

Oznaka Persona non grata preneha:

* ko se kršitelj javno opraviči, vendar ne prej kot v 14 dneh od dodelitve oznake;
* takoj, ko tisti, ki je posredoval, ugotovi zmoto. Pri tem se opraviči.

Znebiti se naziva je (dokaj) trivialno.

Pa praktično vsi potalani v zadnjem času (nekaj mesecih) so bili zaradi žaljenja sogovornikov v debati. To nima glih kaj veliko veze s pametjo.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Mercier ::

Ja, so pravila in, ne, ne bom našteval. Pa ne zato, ker bi htel bit nekomunikativen, kljubovalen in sploh zanalašč. Pač v eno drugo smer grem s pozivom, al? Tisto, ki ima s pogrevanjem in načeli obratno sorazmerno vezo.

krneki0001 ::

Nazivi so čisto simpatični in uporabni. Pri veliki večini veš, da ima tak človek svoj pogled in se ne podreja množici. Zato potem dobi naziv na tem forumu. Se najde kak tak, ki ima naziv, ker si ga je resnično zaslužil, večina pa ga je dobila za izražanje svojega mnenja.
Torej, se strinjam s prvim postom. Tisti z nazivi smo malo bolj inteligentni, predvsem pa imamo svoje mnenje, ki ga upamo zagovarjat.

Da bi se pa opravičil? Zakaj? Za svoje lastno mnenje o migrantih, zaradi katerega sem dobil naziv. Nikoli! Imam raje svoje lastno mnenje, kot pa da se bi uklonil in se podredil večini. Eni pač nismo ovce in ne sledimo množici.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

krneki0001 je izjavil:

Nazivi so čisto simpatični in uporabni. Pri veliki večini veš, da ima tak človek svoj pogled in se ne podreja množici.

Ker za izražanje svojega pogleda rabiš biti žaljiv, pozivat k pobojem (sovražni govor), trolat (sadizem) in uporabljat še ostale oblike vedenja katere vsebinsko popolnoma nič ne prispevajo k kvaliteti debate?

Bi rekel da so nazivi predvsem posledica neotesanosti in srboritosti.

zmaugy ::

Nekateri imajo po mojem mnenju na tem forumu vse ugodnosti in dodatne privilegije kljub nazivu, ki so ga dobili, zato da se je utišalo kritike na račun njihove privilegiranosti in da se jih je lahko potalalo tudi tistim na drugi strani - ki pa potem verjetno niso deležni enake obravnave.
Glede tem na Problemi človeštva, je zame ta forum izrazito pristranski in nekredibilen. Kar je škoda, ker sem predhodno imel precej bolj visoko mnenje o njem, ampak kaj moremo, zakaj bi bilo tukaj kaj drugače kot vsepovsod drugje...

PS: Sicer si pa menda nekateri po trditvah udeležencev foruma hitro ustvarijo nov račun in nadaljujejo - do novega naziva in novega računa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

SaXsIm ::

Tejle nazivi so še premili. Super bi bilo, če bi se uporabnike z nazivi dalo kako blokirati, filtrirati, morda jim onemogočiti komentiranje v mnenjskih debatah. Me sicer nič ne moti, da imajo ljudje močna mnenja in stojijo za njimi, vendar da niso sposobni sprejemati mnenj ostalih brez spuščanja na osebni nivo (žalitve in podobno), pove mnogo o teh ljudeh. Da se debat o beguncih (ali kakšnih podobnih) sploh ne dotikamo, kakšne večvrednostne komplekse imajo nekateri na tem forumu, je precej žalostno.

Na sploh pa me žalosti, kaj je Slo-tech postal. Vprašaš neko tehnično vprašanje - odgovora ni. Odpreš debato o beguncih - navali narode. In posledično se zaradi tega izgublja uporabnike, ki bi na neko tehnično vprašanje odgovorili.
SaXsIm

Heavy ::

matobeli je izjavil:

Ker za izražanje svojega pogleda rabiš biti žaljiv, pozivat k pobojem (sovražni govor), trolat (sadizem) in uporabljat še ostale oblike vedenja katere vsebinsko popolnoma nič ne prispevajo k kvaliteti debate?

Niti ne, sam sem dobil naziv (verjetno) v isti temi.

Na en strani si imel osebke, kateri so predstavljali argumentirane trditve. Na drugi strani pa so posamezniki predstavljali svoja čustva kot argumente. Oprosti, ampak če zmerjaš vsakega, ki se ne strinja z teboj z nacijem - se ljudje spustijo na tvoj nivo. Zakaj bi se trudil pojasnjevati reči, če kot proti argument dobiš kratki "Ni res!", admini pa to dopuščajo?

In admini, so raje nazive delili. Brez kolesarja, tista tema ne bi dosegla 10 strani. Je bilo pa zabavno.
#TeamFelix

Dr_M ::

Oprosti, ampak če zmerjaš vsakega, ki se ne strinja z teboj z nacijem - se ljudje spustijo na tvoj nivo.

To.
Zalostno je pa, da to pri moderatorjih zazeljeno. Se bolj zalostno je, da tej brihtnezi niti ne vedo kaj naci sploh je, ampak se kul slisi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

dice7 ::

Dr_M je izjavil:

Oprosti, ampak če zmerjaš vsakega, ki se ne strinja z teboj z nacijem - se ljudje spustijo na tvoj nivo.

To.
Zalostno je pa, da to pri moderatorjih zazeljeno. Se bolj zalostno je, da tej brihtnezi niti ne vedo kaj naci sploh je, ampak se kul slisi.

Medtem, ko biti komunist je pa ok? Ali se bolje SJW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

111111111111 ::

Pa saj je vseeno kaj si. Važno da je debata na nivoju. :)

xmetallic ::

SaXsIm je izjavil:

Da se debat o beguncih (ali kakšnih podobnih) sploh ne dotikamo, kakšne večvrednostne komplekse imajo nekateri na tem forumu, je precej žalostno.

Osebno mnenje ni večvrednostni kompleks. Kot takega ga dojemate le ljubitelji beguncev migrantov, ki ostale prepričujete da je vaše mnenje absolutno pravilno, in ga morajo sprejeti vsi ostali prebivalci na Zemlji. Ko zmanjka argumentov sledijo oznake nacist, fašist.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xmetallic ()

Dr_M ::

dice7 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

To.

Medtem, ko biti komunist je pa ok? Ali se bolje SJW

Ni ok, je pa politicno korektno in lahko delas/govoris kar ti srce pozeli.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

njyngs ::

Na ST maš več opcij kako biti uporabnik:
- neoznačen: biti zgleden in prikimavat
- neoznačen: biti zaščiteni medved, ki pozna admine ali pa je zadaj kak drug razlog za zaščitenost (mogoče kake usluge višjim činom)
- neoznačen: biti admin/mod
- neoznačen: samocenzura, nekomentiranje in nesodelovanje v temah
- označen

Marsikateri admin, tudi ta, ki se oglaša v tej temi, pogosto žali druge člane foruma. Saj veš kako je. Če maš plavo ikono maš vedno prav.

matobeli je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Nazivi so čisto simpatični in uporabni. Pri veliki večini veš, da ima tak človek svoj pogled in se ne podreja množici.

Ne rabiš biti niti žaljiv, povedat moraš javno, da ne maraš migrantov in dobiš naziv.

SaXsIm je izjavil:

Tejle nazivi so še premili. Super bi bilo, če bi se uporabnike z nazivi dalo kako blokirati, filtrirati, morda jim onemogočiti komentiranje v mnenjskih debatah. Me sicer nič ne moti, da imajo ljudje močna mnenja in stojijo za njimi, vendar da niso sposobni sprejemati mnenj ostalih brez spuščanja na osebni nivo (žalitve in podobno), pove mnogo o teh ljudeh. Da se debat o beguncih (ali kakšnih podobnih) sploh ne dotikamo, kakšne večvrednostne komplekse imajo nekateri na tem forumu, je precej žalostno.

Problem je bolj v tem, da z žaljenjem začnejo taki, ki nimajo naziva in jim moderatorji tudi pustijo da žalijo.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Jaz pa hočem biti Pesona Rudis oz. Non grata...

In ja, ta naziv dobiš takoj, ko nisi v skladu z ultralevičarskimi forami.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

krneki0001 je izjavil:

Ne rabiš biti niti žaljiv, povedat moraš javno, da ne maraš migrantov in dobiš naziv.

Samo upostevat moras tista pravila foruma, ki prepovedujejo versko in rasno nestrpnost

krneki0001 je izjavil:

matobeli je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

SaXsIm je izjavil:

Problem je bolj v tem, da z žaljenjem začnejo taki, ki nimajo naziva in jim moderatorji tudi pustijo da žalijo.

Ne mislim se kregati z nikomer. Baje imamo sprejete neke listine človekovih pravic in ustave pa takšne stvari, tako da ne vidim smisla, da debatiramo o stvareh, ki so že predebatirane in rešene, s strani ljudi, ki so precej bolj kompetentni za to, kot večina uporabnikov slo-techa. Po drugi strani, je na tem forumu precej stvari za predebatirati, za katere bi človek pričakoval, da ljudje na tem forumu so kompetentni. Ampak še vedno na tem forumu imamo podforume loža in problemi človeštva. In v njih je precej več debate, kot pa v nekih tehnoloških temah. Ne vem sicer zakaj, si pa mislim, da zato, ker je za tehnološke teme potrebno imeti neko znanje in razumevanje stvari, o beguncih ali napakah lokalnega CSD pa lahko vsak "nekaj navrže."

Počasi se bo tale portal lahko preimenoval v slo-jamr ali kaj podobnega. Tech je na žalost čezdalje manj.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SaXsIm ()

Nekateri tudi v tehnoloških temah pomagamo veliko.

Invictus ::

dice7 je izjavil:

Samo upostevat moras tista pravila foruma, ki prepovedujejo versko in rasno nestrpnost

To, da si proti uvozu migrantov vSlovenijo, nima nobene veze z versko in rasno nestrpnostjo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

To, da si proti uvozu migrantov vSlovenijo, nima nobene veze z versko in rasno nestrpnostjo.
Seveda nima in ti niso dobili nobenga naziva. Potem imas pa primere, ki uletavajo z raznimi 'islamopiteki' varjantami

krneki0001 je izjavil:

Nekateri tudi v tehnoloških temah pomagamo veliko.

In vaš doprinos je cenjen. In ostali uporabniki razumemo, da so nekateri na svojih področjih odlični strokovnjaki. Ampak problem je v tem, da človek, ki je odličen sistemski inženir, potem misli, da je njegovo mnenje glede neke politike, ki nima veze s sistemskim inženiringom, enako "težko," kot je njegovo mnenje v zvezi s sistemskim inženiringom.
SaXsIm

Kaj si uporabnik misli o mojem osebnem prepričanju, me niti ne zanima, ker nima veze z mojim delom. To je izključno moje mnenje in nič nima opraviti z delom, ki ga opravljam.

Zgodovina sprememb…

Bom popravil, da boš razumel.
Ampak problem je v tem, da človek, ki je odličen sistemski inženir, potem misli, da bo njegovo mnenje glede neke politike, ki nima veze s sistemskim inženiringom, upoštevano v enaki meri, kot njegovo mnenje v zvezi s sistemskim inženiringom.

In zadeve grejo tudi v drugo smer. Mnenja ljudi, ki se ukvarjajo z nekimi področji (recimo politiko človekovih pravic), bojo bolj upoštevana, kot mnenja ljudi, ki se ne. In še več, s temi mnenji, zapisanimi v nekih listinah, smo se celo že vsi strinjali (oz so se predstavniki, ki smo jih izvolili, da zastopajo naše mnenje).

Seveda, o vseh zadevah se da debatirati. In nihče ne pravi, da ne smeš imeti mnenja. Toda zato, ker imaš ti eno mnenje, to še ne pomeni, da se bojo ostali strinjali z njim. In če je tvoje mnenje v nasprotju s tem, kar smo vsi sprejeli kot neko osnovo, o kateri se ne debatira, potem pač ne moreš realno pričakovati, da te bojo ljudje s tvojim mnenjem jemali resno.

Sicer se sam komentiranju begunske problematike izogibam. Vem, da je "touchy subject." Ampak popolnoma enaki trendi, kot se kažejo v begunskih debatah, se kažejo v vseh mnenjskih debatah. In ne morem mimo dejstva, da je mnenje osebkov "persona rudis" in "persona non grata" v veliki meri "boljše," kot mnenje njihovih sogovornikov. Vsaj po njihovem lastnem mnenju.
SaXsIm

Tudi če se ne strinjajo z mojim mnenjem, "da je treba za begunce poskrbeti in migrante zavrniti že na meji", nisem jaz tisti, ki je žalil, ampak ostali, ki so me zato proglasili za nacista in bi me fojbali -> ko že govoriš o nasilju, ubijanju in človekovih pravicah.

Poglej, midva tukaj govoriva o dveh različnih stvareh. Jaz nisem v nobeni navedbi šel v specifiko kateregakoli izmed tvojih prispevkov. Bolj, ko se izogibam begunski tematiki, bolj siliš v njo. To ni tema o beguncih. To je tema o obnašanju ljudi na forumu. In vse, kar sem jaz navezal na begunce, je da je obnašanje najbolj zagretih komentatorjev iz teh tem, ki so si (ste?) prislužili nazive, zelo podobno tudi v drugih temah. In ne kaže odnosa do beguncev (sicer ga, ampak to ni bistveno tukaj), temveč odnos do ljudi, s katerimi debatirate o zadevah.
SaXsIm

Aston_11 ::

Aha, nova moda je, da naziv pogojuje kvaliteto prispevkov.

SaXsIm je izjavil:

Poglej, midva tukaj govoriva o dveh različnih stvareh. Jaz nisem v nobeni navedbi šel v specifiko kateregakoli izmed tvojih prispevkov. Bolj, ko se izogibam begunski tematiki, bolj siliš v njo. To ni tema o beguncih. To je tema o obnašanju ljudi na forumu. In vse, kar sem jaz navezal na begunce, je da je obnašanje najbolj zagretih komentatorjev iz teh tem, ki so si (ste?) prislužili nazive, zelo podobno tudi v drugih temah. In ne kaže odnosa do beguncev (sicer ga, ampak to ni bistveno tukaj), temveč odnos do ljudi, s katerimi debatirate o zadevah.

Ja, je tema o obnašanju ljudi na forumih in ni tema o migrantih. Ampak samo zaradi migrantske tematike imam naziv.

Priznam pa da mi je všeč provociranje nekaterih osebkov na tem forumu, ker hitro izgubijo živce, vidi pa se da jih moderatorji podpirajo, kljub temu da žalijo vsepovprek in vsiljujejo svoje mnenje drugim.

Glede naziva se pa ne sekiram, ker če ni avatarja, je pa naziv, nekaj že mora biti tam. :))

SimplyMiha ::

Sam je pa hudič, ker te nazive spremlja tudi "predlagaj izbris" povezava, ki jo je vsakdo že pomotoma kliknil...

Ki pa je dosti brez pomena, ker tudi če več ljudi predlaga izbris, do njega ne pride. Tukaj se strinjam, da moderatorji svojega dela ne opravljajo preveč dobro.
SaXsIm

SimplyMiha ::

Hja, moderirati je človeško! Šala mala, ne me tepst prosim!

shadeX ::

krneki0001 je izjavil:

SaXsIm je izjavil:

Ja, je tema o obnašanju ljudi na forumih in ni tema o migrantih. Ampak samo zaradi migrantske tematike imam naziv. :))

To ni še nič. V temi o migrantih je bilo izrecno napisano in prej opozorjeno, da se bodo talali nazivi :)

Jaz sem ga dobil, ker me je en od moderatorjev označil za seksista na podlagi enega stavka, v temi "Tu je Huawei Mate 9". Govora je bilo pa seveda o telefonu. Kaj je takrat dotični moderator razmišljal, nimam pojma. Oh well :)

"XXX uporabnik" samo tapravega še ni držala v roki. Bi imela takoj drugo mnenje :)

bambam20 ::

SimplyMiha je izjavil:

Sam je pa hudič, ker te nazive spremlja tudi "predlagaj izbris" povezava, ki jo je vsakdo že pomotoma kliknil...

Kje se sploh nahaja funkcija "predlagaj izbris?"

SaXsIm je izjavil:

Ki pa je dosti brez pomena, ker tudi če več ljudi predlaga izbris, do njega ne pride. Tukaj se strinjam, da moderatorji svojega dela ne opravljajo preveč dobro.

Seveda pride, trije so dovolj. (Je pa res da sporočilo zgine in ga potem ne vidiš, tepite Primoža za to. :) )

Rupsi31, Ne vidiš je, ker imaš naziv. :))

Mi imamo nazive, oni pa "predlagaj izbris"!

Zgodovina sprememb…

horsemask ::

SaXsIm je izjavil:

Na sploh pa me žalosti, kaj je Slo-tech postal. Vprašaš neko tehnično vprašanje - odgovora ni. Odpreš debato o beguncih - navali narode. In posledično se zaradi tega izgublja uporabnike, ki bi na neko tehnično vprašanje odgovorili.

zakaj le se tam usuje naroda, a ni to najbolj obiskan forum v slo?

Jupito ::

Naziv je samo vstopnica za trolejbus. Tole je glavna nagrada:

Spomočjo te starodavne relikvije postaneš nesmrten meme. Za vekomaj zapisan v analih in analnih kanalih internetov.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

imagodei ::

Heavy je izjavil:

Zakaj bi se trudil pojasnjevati reči, če kot proti argument dobiš kratki "Ni res!", admini pa to dopuščajo?

Tu se jaz povsem strinjam in sem že parkrat izpostavil: če se sam potrudiš z oblikovanjem kulturnega in vsebinsko kvalitetnega odgovora, morda celo zapraviš nekaj ur na Internetsih, da se prepričaš o svojih stališčih, spoznaš širšo sliko, nazaj pa dobiš enovstrično trolanje, je to vsekakor žalitev. Nekdo se javno posmehuje mojemu trudu.
- Hoc est qui sumus -

oemdzi ::

Dobil naziv zaradi komentarja v troll temi:

Daj objavi sliko tukaj, da lahko ocenimo za kaj točno gre, bomo lažje pomagali.

// Naziv.

LINK: Pomoc punca 21 let izrabljena na facebooku nadvet

Na pritožbe se ni odgovarjalo, samo brisalo, posledično dobil še stopnjo višji naziv :)) Argumentirane debate se sploh ni dalo imeti, še ko se mi je dalo ukvarjati s tem,sem zalepil tiste redke izbrise, ki sem jih imel zaradi večinoma oftopica, še to so izbrisali, seveda brez odgovora, ker napak s strani moderatorjev se ne priznava... Če zapišem ime moderatorja, bo še to kar zdaj pišem brisano. Imajo pa močan krdelni nagon, ščitijo se neglede na to kakšne napake (oz. če nekaj počneš namerno, ne vem, če se temu lahko reče napaka) počno...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: Mavrik ()

next3steps ::

imagodei je izjavil:

Heavy je izjavil:

Zakaj bi se trudil pojasnjevati reči, če kot proti argument dobiš kratki "Ni res!", admini pa to dopuščajo?

Tu se jaz povsem strinjam in sem že parkrat izpostavil: če se sam potrudiš z oblikovanjem kulturnega in vsebinsko kvalitetnega odgovora, morda celo zapraviš nekaj ur na Internetsih, da se prepričaš o svojih stališčih, spoznaš širšo sliko, nazaj pa dobiš enovstrično trolanje, je to vsekakor žalitev. Nekdo se javno posmehuje mojemu trudu.

Sam ne lepim več virov, citatov in podobnega sranja. Enostavno zaradi tega, ker jih sogovorci bodisi niso prebrali bodisi niso znali prebrati.
Tako še enkrat povem. Verjemite meni, ker imam skorajda vedno prav. Če ne meni, pa Juretu. (Ok, njega je treba vedeti brati). Če imamo ločeni mnenji, njegovo nadredi moje.

njyngs je izjavil:

Na ST maš več opcij kako biti uporabnik:
- neoznačen: biti zgleden in prikimavat
- neoznačen: biti zaščiteni medved, ki pozna admine ali pa je zadaj kak drug razlog za zaščitenost (mogoče kake usluge višjim činom)
- neoznačen: biti admin/mod
- neoznačen: samocenzura, nekomentiranje in nesodelovanje v temah
- označen

Marsikateri admin, tudi ta, ki se oglaša v tej temi, pogosto žali druge člane foruma. Saj veš kako je. Če maš plavo ikono maš vedno prav.

Mene ni na seznamu, a vseeno lahko napišem, da ni vse tako kot je napisal Mavrik (pa čeprav večina drži). Ampak ko nekje nekoč nekako ugotoviš, da se najde en tip z jajci, ki bo moderiral sranje od debate parih normalnih ljudi in stotero kretenov, mu odpustiš, ko se tudi do tebe bilokdo obnaša tako.

Raw ::

Kot sm že nekje napisal - forumu manjkajo vsaj uteži. Vsak post bi moral omogočat upvote/downvote. Kar bi se lahko odražalo tudi pri avatarju nekako. Zdej maš pa 1000 postov, pa moraš prav vso navlako sfrustriranih teenejđerjev brat, da prideš do pametnega posta. Če prebiraš cele dneve, ti postane jasno kdo je kompetenten, se potrudi pri izlivu svojega znanja in kdo je troll, ki rad teži. A večina nas nima časa prebirat ST cele dneve.
A ST nima motivacije za kaj popravt/dodelat. Forum bi mogu "žvet" tud razvojno - se prilagajat našem folku (beri slovenski frustraciji) in implementirat določene vzvode (povsem običajne, videne povsod drugot, lahko pa tudi kakšne nove), a se nobenmu ne da s tem ukvarjat, ker ni potrebe (beri: konkurence). Zato je cela zadeva na ravni leta 2001. Kot bolha, če karikiram.
I am what I am and I do what I can

oemdzi ::

Še ena pripomba... Če se teme zaklepajo zaradi izpadov posameznih oseb ali morda celo večine sodelujočih, zakaj se potemtakem ta ista logika ne prenesa bolj globalno in se zapre kar ves forum z obrazložitvijo, da nismo sposobni normalne debate ? Seveda nisem podpornik slednjega, nisem pa tudi podpornik, da se prosto "po Prešernu" zapira vse kar moderatorje ne zanima in se jim ne da s tisto temo več ukvarjati, sploh, če so tudi sami bili udeleženi v debati in so jo "izgubljali".

Obstaja tudi politična debata o slovenskih volitvah, sicer se več ne spomnim katerega leta... No v njej je aktivno sodeloval tudi eden izmed administratorjev foruma, tema se je končala s prepucavanjem in zaklepom, a pazi to, zaklenil jo je ravno tisti administrator, ki je v temi sodeloval, še pred tem je pobrisal nekaj postov, ki mu niso bili všeč (somišljenike je pustil lepo notri, četudi so bili na meji okusnega) in spisal še svoje "zmagovalno mnenje". Vas to spominja na kaj ?

p.s. V njej nisem sodeloval, sem jo pa spremljal, da ne bo kakšnih dvomov o objektivnosti.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oemdzi ()

Stari maček ::

Invictus je izjavil:

Jaz pa hočem biti Pesona Rudis oz. Non grata...

In ja, ta naziv dobiš takoj, ko nisi v skladu z ultralevičarskimi forami.

To je najbolj realna ugotovitev ever. Točno se ve, kakšni politični pogledi so zaželeni tule gor. Bruh.

*vzdih*

Poglejmo cvetke, zaradi katerih so sodelujoči "politični kaznjenci" v tej temi dobili naziv:

oemdzi: "Za Mavrika je jasno da je drek od človeka. ... Bravo Mavrik, uspelo ti je, za take gnoje od cloveka za kaksnega si se tudi ti izkazal, nimam tolerance." (Pred nazivom je bilo 1 opozorilo, potem še eno žaljenje, potem ponovno postanje izbrisanega sporočila, potem PNG.)

nebivedu:: "... Vemo kaj sem mislil s tem "pred 60 leti", samo ti si pač debil pa tega ne razumeš. "; "... Samo imam problem. Težko se spustim tako nizko na tok majhen Iq, kot je tvoj.", (Naziv PR podeljen po dveh opozorilih, potem PNG po istem izpadu.)

Invictus:: "Koliko tednov fuka si pa dobil za tale post? Ali koliko tednom ne-fuka ti je grozilo?"; (Po vsaj 15tih primerih direktnega žaljenja uporabnikov v tehničnih temah je bil dodeljen naziv.)

jype:: "Ti si kreten. ..."; "Ti si idiot. ..."; " Nacisti vedno lažete, ni pa jasno, ali to počnete namenoma, ali ste resnično intelektualno okvarjeni. "; (opozoril veliko)

Tole je jasno seveda samo majhen košček tega kar so PNG uporabniki sproducirali in sem vse uspel najti v le nekaj minutah. To je tudi košček tega, kar dobimo na ZS (ZSji so ponavadi precej hujši). To je famozno "politično zatiranje pametnih" - nivo komunikacije, ki je tako nizek, da bi v resničnem življenju verjetno avtorji sporočil verjetno končali z zobmi na pločniku. To ni način kako se pogovarjajo normalni ljudje, niti ni način kako se pogovarja večina ljudi na internetu.
Večina teh sporočil se zbriše, zato imate ostali lahko včasih občutek da smo pristranski. Nismo. Nikogar v ekipi RES ne briga če si libertarec, komunist, anarhist ali karkoli. Samo žaliti drugih ne smeš, zahtevati množične poboje in početi nekaj ostalih stvari, ki jih prepoveduje zakon. Če zgledamo pristranski, je to kvečjemu zato ker v času ene ure ni bilo mimo moderatorja da bi popucal še več tega.

To je tudi razlog zakaj se s PNGji ne ukvarjamo v pritožbah - pričakovati da se bo kdorkoli ukvarjal z nekom, ki ga zmerja z "drekom od človeka" je kratkomalo noro. To ni sprejemljivo obnašanje do ljudi, ki jih plačuješ, kaj šele do prostovoljcev, ki tole berejo dnem za dnem. Sploh ne vem s kje lahko sploh pride ideja da so ti ljudje, ki jih tako žališ, karkoli dolžni. To je tudi delni razlog zakaj se toliko političnih tem zaklepa - nismo primarno politični forum in količina direktno nelegalne in grozljive vsebine v tistih temah je preprosto prevelika. Za to so drugi forumi, ki so namenjeni političnim debatam in imajo plačane ekipe.

Če je zaradi tega kdo dobil nekoliko preveč odrezav odgovor v pritožbah, se za to iskreno opravičujem in mi lahko še enkrat pošlje ZS za kakšno krivico.

Da razjasnim še nekaj: v zadnjih letih smo po opravičilu brez komentarja odstranili naziv vsem razen enemu samemu človeku (ki je prosil za drugi odvzem naziva v istem tednu - še isti dan po odvzemu je spet zmerjal nekoga z "govedjo"). Vse kar se zahteva je to, da se opravičiš ker si nekomu rekel da je "debil". To je to. Nekaj kar bi moral vsak civiliziran človek znati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moderiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15928446 (24688) šajtrga

Več podobnih tem