» »

Mandela Effect

Mandela Effect

1
2
3

BigWhale ::

Grey je izjavil:

Vidim, da skušaš sarkazem uporabiti kot coping mechanism, a realnost je realnost in vidim, da se ne zavedaš, kaj ta stvar pomeni za varnost civilizacije.

Ne, realnost je ta, da sarkazem uporabljam zato, da se norcujem iz tebe. :> I'm one of THEM.

Mandela efekt je efekt povrsnega spomina in tega, da si ljudje en kup stvari narobe zapomnijo in da je marsikateri citat vcasih narobe zapisan in potem tisti napacni zapis ljudje ponavljajo.

VolkD ::

Okapi je izjavil:

Zarota - izginil je L v soncu.
Pa to ni edina stvar. So tudi stvari, ki so nam jih podtaknili.
Recimo moški. Prvotno so bile samo ženske. Če kdo ne verjame, naj se pogleda tja med noge - bo opazil šive med obemi balami.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

stjan ::

V času Sovjetske zveze - Stalina in še potem so iz slik zbrisali osebo, ko je bila neprimerna(so jo poslali v gulag ali pa preprosto pospravili).

Je tudi to del teorije zarot?

Če bi tedaj imeli sedanjo tehnologijo, bi bilo takšno početje verjetno še lažje.

Smurf ::

stjan je izjavil:

V času Sovjetske zveze - Stalina in še potem so iz slik zbrisali osebo, ko je bila neprimerna(so jo poslali v gulag ali pa preprosto pospravili).

Če bi tedaj imeli sedanjo tehnologijo, bi bilo takšno početje verjetno še lažje.

Jao, tezje, ne lazje. Ker podatki niso centralizirani. Razen, ce verjames o cudeznih palckih, ki se sprehajajo po vseh lokalnih shrambah podatkov, katere sihrono spremenijo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Unilseptij ::

Smurf je izjavil:

stjan je izjavil:

Jao, tezje, ne lazje. Ker podatki niso centralizirani. Razen, ce verjames o cudeznih palckih, ki se sprehajajo po vseh lokalnih shrambah podatkov, katere sihrono spremenijo..

Če pustimo palčke ob strani, je po mojem precej verjetno resnična trditev, da je velike večina podatkov, ki so dostopni preko spleta, danes shranjena v morda nekaj 100 podatkovnih centrih po svetu. Pri čemer se trend centralizacije v bistvu povečuje z oblaki in podobnimi sodobnimi tehnologijami, da ne omenjam, da vse teče na opremi morda nekaj 10 proizvajalcev. To, da ima nek uporabnik doma svoj arhiv, ki pošteno povedano večinoma "crkne" po nekaj letih zaradi okvare v poceni opremi oziroma ga uporabnik izgubi pri migraciji na nove sisteme, ni ravno nek garant točnosti podatkov, ki so na voljo online. Z razkritji v zadnjih letih glede obsega dejavnosti obveščevalnih služb povezanih z internetom, si ne bi več upal staviti, da nekje ne teče kakšen tajni projekt "Oblivion", namenjen sistematičnemu prikrajanju internetnih vsebin z namenom manipulacije z zgodovino oziroma znanjem nasploh.

Okapi ::

V bistvu je zanimivo, da, kolikor vem, ni bilo še nobenega virusa, ki bi samo spreminjal podatke. Recimo, da bi vse številke 2000 spremenil v 2001. Ali vsa sonca spreminjal v solnca.

Saj to je tisto... da ne vemo, ker vedno rečemo, da smo si morda narobe zapomnili :D. Pa da ne bo pomote... nikakor ne mislim tule zagovarjati nekih teorij zarote, samo vseeno pa zadeve niso tako enostavne in v prihodnosti nikakor ni nemogoče, da se bo kaj takega dogajalo.

Smurf ::

Unilseptij je izjavil:

Če pustimo palčke ob strani, je po mojem precej verjetno resnična trditev, da je velike večina podatkov, ki so dostopni preko spleta, danes shranjena v morda nekaj 100 podatkovnih centrih po svetu. Pri čemer se trend centralizacije v bistvu povečuje z oblaki in podobnimi sodobnimi tehnologijami, da ne omenjam, da vse teče na opremi morda nekaj 10 proizvajalcev. To, da ima nek uporabnik doma svoj arhiv, ki pošteno povedano večinoma "crkne" po nekaj letih zaradi okvare v poceni opremi oziroma ga uporabnik izgubi pri migraciji na nove sisteme, ni ravno nek garant točnosti podatkov, ki so na voljo online. Z razkritji v zadnjih letih glede obsega dejavnosti obveščevalnih služb povezanih z internetom, si ne bi več upal staviti, da nekje ne teče kakšen tajni projekt "Oblivion", namenjen sistematičnemu prikrajanju internetnih vsebin z namenom manipulacije z zgodovino oziroma znanjem nasploh.

Wrong. Vecina podatkov je na osebnih diskih.

Pa obstajamo uporabniki, ki smo toliko sposobni, da ne izgubimo podatkov. Tko, da se ni treba bat ;)!

MrStein ::

Unilseptij je izjavil:

To, da ima nek uporabnik doma svoj arhiv, ki pošteno povedano večinoma "crkne" po nekaj letih zaradi okvare v poceni opremi oziroma ga uporabnik izgubi pri migraciji na nove sisteme, ni ravno nek garant točnosti podatkov, ki so na voljo online.

Milijon "piratkov"/"hrčkov" ima polno klet CD-jev z vsemi filmi, ki so si jih lahko nakopirali. Pa kaki VHS arhiv se tudi najde.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

next3steps ::

imagodei je izjavil:

Pa ti veš, kaj je funkcionalna nepismenost?

Functional illiteracy is reading and writing skills that are inadequate "to manage daily living and employment tasks that require reading skills beyond a basic level". Functional illiteracy is contrasted with illiteracy in the strict sense, meaning the inability to read or write simple sentences in any language.

Tle maš.

Potem pa jokajo razni funkcionalno nepismeneži, da je nekdo heknil ta njihov Mandela effect in spremenil iz "Life is like a box of chocolate" kot se ga spomnijo oni, v "Life was like a box of chocolate", kot je bilo dobesedno izrečeno.
Če tu vidiš Mandela Effect, si funkcionalno nepismen.

hyuga ::

wtf. eni še zdaj ne štekajo kaj predstavlja mandela efekt. je res potrebno izraziti jezo, ki jo občutimo ali se lahko normalno pogovarjamo brez žalitev?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

Grey je izjavil:

hyuga je izjavil:

Grey je izjavil:

Tudi za Flintstones gre ne za neko spreminjanje realnosti, ampak za površen, otroški spomin. Kot otrok nisi znal še angleško, ampak si si nekaj žlobudravo po posluhu poskušal zapomniti. Podobno kot poznaš naprimer melodijo teksta kakšne pesmi, ampak ne dejanskega teksta. Tako si si ti naprimer zapomnil, da si slišal Flinstones namesto Flintstones. Ker risanke potem nikoli več nisi gledal, ko si bil starejši, nisi nikoli dobil updejtane verzije besede v tvoj spomin. Definitivno pa so bili Flint, ker se spomnim, da sem potem, ko sem se v OŠ pričel učiti angleško, ugotovil, da "ajaaaa, zato so kremenčkovi, ker je Flint kremen".

no - za ta primer imaš morda prav... vendar ni nujno da se more uporabiti beseda Flint - če tudi pomeni flint kremen. V naslovih ljudje vedno krajšajo besede - ne uporabijo vedno besede ki nekaj pomenijo. Pa naj bo, gremo črtat te Flintstonse.. še dosti drugih stvari je.

drugače pa @matek: Meni se ne zdi da je človeški spomin nezanesljiv pri tako velikih znamkah kot je coca cola itd. itd. Naslove pa si ja bomo zapomnili!? Spomin je nezanesljiv ko gre za bolj obsežna besedila... še ko bom pra-pra-pra dedek bom vedel za sony, samsung, nvidia, ati, dell, yamaha itd.itd. I+in naslove filmov si bom tudi zapomnil. To ni nobena umetnost in redko kaj pozabimo...Saj pri tej mandeli ne gre za romane in novele.. gre za enostavne stvari...kaj takega si zapomniti ni nobena umetnost.

to sem skopiral iz med over net foruma. kaj pravite?

copy paste:

Se spomnite scene iz James Bonda Moonrakerja,kjer se na koncu Richard Kiel oziroma Jaws,mož z železnimi zobmi zaljubi v blondinko z dvema čopoma?

Scena,ki je bila smešna,poanta pa je bila ravno v tem,da je tudi ona imela železni zobni aparat.
Se pravi,ko se on nasmeji z železnimi zobmi in ona z železnim aparaton je to instantna povezava.
Vsi se je spomnimo,smešna scena.
Tudi opis na spletnih straneh je ostal enak le slika je druga.Da ima ženska,Dolly ji je ime,protezo,braces,zahnspangen..
No,kaj,če vam povem,da ta scena več ne obstaja?
Ko se ženska nasmeji več nima zobnega aparata.
Ker smo mislili,da je to nova izdaja za blu ray,smo šli gledat starejše dvd-je,scena je spremenjena.
Ženska več nima zobnega aparata.
Šli smo celo pogledat stare VHS kasete.
Enako,vse informacije so zbrisane,kot,da nikoli ni obtajala,a ljudje se spomnijo,po celem svetu se ljudje spomnijo te scene.

Za ta James Bond video gre za neko sodobno predelavo videa (bogve zaradi katerih razlogov so digitalno izbrisali zobni aparat s punce). En tip je spodaj v komentarjih napisal, da je preveril na svoji stari VHS kaseti in da je zobni aparat prisoten. S stališča komičnega vložka filma je definitivno prikladno, da ima zobni aparat.

Mandela efekt ni nič drugega kot posledica digitalne dobe in pasivnega pomnenja stvari. Se pravi, stare informacije, ki si jih nekoč prejel, se niso uspele posodobiti na najnovejšo različico, ker nisi bil več obkrožen s to stvarjo (se aktivno ukvarjal z nečim, ali uporabljal, ali srečeval okoli sebe itd.) in se ti zato potem zdi, kot da je nekaj drugače kot bi moralo biti.

Mandela efekt je v bistvu zelo dober pokazatelj, kako enostavno se s tokom časa ljudi v digitalni dobi da zmanipulirati, da totalno spremenijo narrative njihove realnosti. Inception...

HEJ - se vračam. Tokrat z video kaseto. Ta uploader se pritožuje ker več na video kaseti ni zobnega aparata kot lahko tudi sam vidiš. Ta scena sploh nima smisla brez zobnega aparata.......se meni zdi. Fora je da jaz osebno nisem gledal james bond filmov dosti tako da nimam pojma ampak jih mnogo trdi, da je pač imela aparat:

check it out.

poglejte si komentarje pod tem bond videom. zakaj za vraga bi to kdo napisal? :)

seanm69pred 3 meseci
i'm 47, 007 movies were my favorite and moonraker was another for the same reasons as you: space films. the charm of the scene was she had braces. 100%. i thought "finally braces are cool", i had them at this age watching it.

škoda, jaz ne morem sodelovati, ker nisem bil nevem kako velik fan bond filmov, mogoče.. pa je kdo tu gledal tale film? :)

pa še en upload:

In his vid At 7:11 there is a white static line right near her mouth... Ther is another Mandela moonraker video on utube with the same video anomaly... The white static line flashes near her mouth... Just like your vhs... Check it out...

Zgodovina sprememb…

Smurf je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Wrong. Vecina podatkov je na osebnih diskih.

Pa obstajamo uporabniki, ki smo toliko sposobni, da ne izgubimo podatkov. Tko, da se ni treba bat ;)!

Govorim o tem, do česar lahko dostopam ta trenutek in je na voljo vsem. Če ima nekdo nekje lokalno shranjen nek podatek, na internetu pa se je zaradi česarkoli že spremenil, mi to čisto nič ne pomaga. Internet kot tak (strežniki, omrežje) sestavljajo podatkovni centri, tudi če večino vsebine morda prispevajo uporabniki s svojih osebnih računalnikov... kar pa tudi ni tako gotovo, saj veliko multimedije (muzika, video, itd.) prispevajo profesionalni ponudniki vsebin ne pa direktno končni uporabniki (čeprav ne morem trditi, kdo dejansko prispeva več v byte-ih, ker nisem našel nobenih pametnih podatkov).

Kar se tiče uporabnikov, ki hranijo podatke... govorim o letih, morda desetletjih. Tvoj arhiv bo zelo verjetno uničen vsaj takrat, ko boš umrl ti, pa četudi celo življenje presnemavaš podatke na nove diske in CD-je. Nek zanesljiv dolgoročen arhiv pač pri uporabniku doma ni mogoč... takoj pa ko greš v oblak, kjer je danes že ogromno uporabnikov, ki sploh delajo arhiviranje, to ni več to.

MrStein je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

To, da ima nek uporabnik doma svoj arhiv, ki pošteno povedano večinoma "crkne" po nekaj letih zaradi okvare v poceni opremi oziroma ga uporabnik izgubi pri migraciji na nove sisteme, ni ravno nek garant točnosti podatkov, ki so na voljo online.

Milijon "piratkov"/"hrčkov" ima polno klet CD-jev z vsemi filmi, ki so si jih lahko nakopirali. Pa kaki VHS arhiv se tudi najde.

Ja, in življenjska doba takega arhiva je morda 20 - 30 let, razen če ima uporabnik zraven še klimatizacijo in nadzor vlažnosti ter vestno verificira medije in jih po potrebi presnemava na nove nosilce.... In kdo to dejansko počne? Da ne govorim o tem, da njegovega video ali audio formata (VHS, hehe) čez toliko časa nobena naprava ne bo znala več prebrati in bo arhiv neuporaben že precej prej.

MrStein ::

Imam kup CD-jev 10-20 let stare (CD-R) in vse delujejo. Vrženi so na eno polico, prej pa so bile pod posteljo.

PS: Glede komentarjev na YouTube: Značilno za teoretike zarot je, da brišejo mnenja, ki ne "kimajo". To pomeni da je polno komentarjev "me too!" in skoraj nič zanikalnih.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

hyuga je izjavil:

wtf. eni še zdaj ne štekajo kaj predstavlja mandela efekt. je res potrebno izraziti jezo, ki jo občutimo ali se lahko normalno pogovarjamo brez žalitev?

Teorijo zarote?

PacificBlue ::

Ta uploader se pritožuje ker več na video kaseti ni zobnega aparata kot lahko tudi sam vidiš. Ta scena sploh nima smisla brez zobnega aparata.......se meni zdi. Fora je da jaz osebno nisem gledal james bond filmov dosti tako da nimam pojma ampak jih mnogo trdi, da je pač imela aparat:

The film culminated with Jaws changing sides and joining forces with Bond to save the world. It also saw romance blossom between Jaws and Dolly, a small, pig-tailed blonde with braces, comically played by Blanch Ravalec.

http://www.bbc.com/news/entertainment-a...

Ni pa nujno, da to drži.. Sem gledal ta film že zelo dolgo nazaj in po spominu bi rekel, da je nosila aparat, nisem pa 100%.

Verjetno gre za kolektivno izgubo spomina, ali nadomeščanje le-tega z nečim kar se ni zgodilo.

MrStein je izjavil:

Imam kup CD-jev 10-20 let stare (CD-R) in vse delujejo. Vrženi so na eno polico, prej pa so bile pod posteljo.

PS: Glede komentarjev na YouTube: Značilno za teoretike zarot je, da brišejo mnenja, ki ne "kimajo". To pomeni da je polno komentarjev "me too!" in skoraj nič zanikalnih.

o arhivih: mene osebno je minilo arhivirati filme in glasbo,se vedno raje grem po analogni poti.zame je digitalno,digitalno. in se je zame zacelo s pojavom cd-jev. imel sem na tone cdjev pa sem vse zakuril. mislim, da bo folk cedalje manj arhiviral in pri tej temi se popolnoma strinjam z @uniseptijem.

kar se tice komentarjev: ah pa ni vsak clovek na svetu,ki se mogoce ukvarja s kaksno teorije zarote fanatik. :) verjamem,da ne postajo samo blaznezi. pac si predstavljam, da mora nekoga zelo glava srbeti, ce ima doma vhs kaseto za katero misli, da se je na posnetem filmu spremenila scena. se meni je sumljivo,ceprav nimam pojma o tem filmu. zato pa bi fajn bilo ce bi kdo oglasil ki je gledal tale film. ali so samo froci na tem forumu? :D

faking digitalna doba.mi sploh nimam nobene zgodovine vec. o cem bodo nasi vnuki govorili svojim otrokom? cisto smo postali digitalni.i dont like it.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue je izjavil:

Ta uploader se pritožuje ker več na video kaseti ni zobnega aparata kot lahko tudi sam vidiš. Ta scena sploh nima smisla brez zobnega aparata.......se meni zdi. Fora je da jaz osebno nisem gledal james bond filmov dosti tako da nimam pojma ampak jih mnogo trdi, da je pač imela aparat:

The film culminated with Jaws changing sides and joining forces with Bond to save the world. It also saw romance blossom between Jaws and Dolly, a small, pig-tailed blonde with braces, comically played by Blanch Ravalec.

http://www.bbc.com/news/entertainment-a...

Ni pa nujno, da to drži.. Sem gledal ta film že zelo dolgo nazaj in po spominu bi rekel, da je nosila aparat, nisem pa 100%.

Verjetno gre za kolektivno izgubo spomina, ali nadomeščanje le-tega z nečim kar se ni zgodilo.

bbc je napisal da je imela zobni aparat,na youtubu je vec kot 4 vhs kaset,kjer vec ni zobnega aparata v tisti sceni+ v remastered filmih tudi vec ni zobnega aparata..na stotine ljudi pravi da jim je sumljivo.kaj zdaj?ni to malo cudno. bo kdo debunkal to? pri taki stvareh ne moremo kar na slepo sklepati.

http://www.universalexports.net/Movies/...

In perhaps the strangest love affair in the series, Jaws meets Dolly in Rio after his failed attempt on Bond and Goodhead's lives. The complete opposite of Jaws, Dolly is a short blond girl with pigtails, glasses and braces.

Tukaj tudi opisujejo Dolly kot dekle z zobnim aparatom. Sicer je zraven njena slika brez zobnega aparata, pa vseeno je hecno ja:).

MrStein je izjavil:

povrsen si,ves? ce se ze gremo zares,se gremo zares! brisanje komentarjev se ne ovrze teorije da je zobni aparat cudezno izginil.sicer pa se presoja forenzika ne bi smela zanasati le na neke komentarje random ljudi,pa ce teorijo zagovarjajo ali jo zanikajo. :)

PacificBlue je izjavil:

http://www.universalexports.net/Movies/...

In perhaps the strangest love affair in the series, Jaws meets Dolly in Rio after his failed attempt on Bond and Goodhead's lives. The complete opposite of Jaws, Dolly is a short blond girl with pigtails, glasses and braces.

Tukaj tudi opisujejo Dolly kot dekle z zobnim aparatom. Sicer je zraven njena slika brez zobnega aparata, pa vseeno je hecno ja:).

cisto mozno, da je tudi slika bila spremenjena. treba vse variante upostevati :) hm. ves da takih primerov ni malo..je se vec filmov, vec stuffa,ko kak clanek opisuje stvari,ki vec ne obstajajo ali so pa bile spremenjene.

najboljse da kontaktiramo dolly,ce je se ziva! :D

Zgodovina sprememb…

@pacificblue:

cisto mozno, da je tudi slika bila spremenjena. treba vse variante upostevati :) hm. ves da takih primerov ni malo..je se vec filmov, vec stuffa,ko kak clanek opisuje stvari,ki vec ne obstajajo ali so pa bile spremenjene.
najboljse da kontaktiramo dolly,ce je se ziva! :D ampak ni nujno da bi dobili odgovor.zakaj? ce res obstaja vec paralelnih svetov in potovanje v preteklost potem je tudi mozno,da je dolly posnela film z zobnim aparatom in brez.mozno je tudi da je kdo sel v preteklost in spremenil film v post produkciji - tako da je odstranil zobni aparat,vendar zame tudi to nebi bil najbolj perfekten nacin,ker ce bi to kdo naredil takoj po snemanju filma bi to reziser in drugi tehniki to opazili.ce predpostavljamo da time travel obstajaj je najlazji nacin da naredimo kaj takega,da se vrnemo v preteklost zdaj...v nasem casu,ko je film ze star in je na pol fosil. to alter something thats almost forgotten. :D

pa to ni edina varianta,lahko bi se prepletalo vec realnosti...pa se ena je: mogoce jaz bluzim na veliko. :P ne me preresno vzet,vendar priznajte..zanimivo pa je :)

Zgodovina sprememb…

Jst ::

comically played by Blanch Ravalec

Če si že našel ime igralke, bi lahko našel tudi njeno izjavo, da nikoli v filmu ni nosila zobni aparat.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

:P

saj to sem ze videl,vendar mi je vseeno nekaj sumljivo.:)

pa kaj se enkrat moram povedati kaj je mandela effect!? mozno da ta dolly res ni imela aparata.spomnite se: govorimo o paralelnih svetovih in potovanju skozi cas. ce kdo lahko spremeni preteklost potem lahko....:)

Zgodovina sprememb…

svecka ::

Mislim da je najbolj znan Mandela Effect, da "vsi" mislimo, da je tank na Kitajskem povozil protestnika, ko se je postavil pred tank.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Jst je izjavil:

comically played by Blanch Ravalec

Če si že našel ime igralke, bi lahko našel tudi njeno izjavo, da nikoli v filmu ni nosila zobni aparat.

copy paste,ker sem zmantran:

Did you read the post? If anyone edited out the braces in NEW versions of Moonraker, it would NOT affect VHS copies of the film from 20 or 30 years ago all over the world, including in private homes. But it has. Those with VHS copies of the film cannot find Dolly's braces either. This means that whoever edited it out went BACK IN TIME to 1979 and edited it out or changed the scene somehow. Or we are in a parallel universe where many of our memories are no longer true anymore, thus proving that reality is malleable. Some say we are in a different dimension now, that's why reality is not as stable or fixed anymore, and time is speeding up.

There's a movie from 2004 called "The Forgotten" with Julian Moore, where she discovers that higher beings or ET's the control the US government have the ability to alter things in the past, such as all prior existence of her son, which she remembered but no one else did.

http://www.imdb.com/title/tt0356618/?re...

But in this case, the whole world remembers Dolly's braces, yet it's not there anymore in the film. Very odd and inexplicable. Even James Bond websites claim that Dolly had braces.

svecka je izjavil:

Mislim da je najbolj znan Mandela Effect, da "vsi" mislimo, da je tank na Kitajskem povozil protestnika na trgu miru, ko mu je skušal preprečiti pot. Ko je resnica popolnoma drugačna.

Kdo to misli? Večina tistih, ki vemo, kaj se je tam dogajalo, že ne.

Saj pravim, teorije zarote za vse, ki se jim ne da prebrati kakšno raziskavo ali dve o možganih.
Je lažje pogledati 3 minutni jutub filmček, kot pa prebrati par sto strani dolgo pisanje.

next3steps je izjavil:

Saj pravim, teorije zarote za vse, ki se jim ne da prebrati kakšno raziskavo ali dve o možganih.
Je lažje pogledati 3 minutni jutub filmček, kot pa prebrati par sto strani dolgo pisanje.

ti pa imas probleme. so what? we are having fun. teorije zarote is 2 much for you. :D ko bi le vedel koliko jih drži.. ;)

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

svecka je izjavil:

Mislim da je najbolj znan Mandela Effect, da "vsi" mislimo, da je tank na Kitajskem povozil protestnika na trgu miru, ko mu je skušal preprečiti pot. Ko je resnica popolnoma drugačna.

Kdo to misli? Večina tistih, ki vemo, kaj se je tam dogajalo, že ne.

Heh, kot Drava izvira v Avstriji, čeprav v Italiji.:)

svecka je izjavil:

Mislim da je najbolj znan Mandela Effect, da "vsi" mislimo, da je tank na Kitajskem povozil protestnika, ko se je postavil pred tank.

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag...

zanimivo.tukaj mi pa spomin stima.jaz nikoli nisem videl da ga je povoyil.this man was a hero :D

I've just recently found this ME (I'm new). The biggest tell to the clip from the movie is she very clearly is hiding her smile when she first sees him. She starts to smile but very shyly tighten her lips to cover her braces. Then when she see's Jaws, that's when she feels confident enough to smile and reveal her braces. The Dolly ME has convinced me 100% that these things are real.
permalinkembed
[-]dmthirdeye 5 points 1 month ago 
Exactly the whole reason they had a connection was the metal mouth... Otherwise a big ugly ogre guy has no chance with sexy hot bond dolly... Like ridiculous honestly

točno tako - ne vidim nobenega pointa v sceni brez aparata. lahko noc :D

Glugy ::

Jz sm vedno mislu da se reče kampanija (recimo politična kampanija) pri čimer "i" ni izrazit. V resnic se reče kampanja čeprav je pa res da se eni pokrajini v Italiji reče Kampanija.

Ne bi rekel da je bilo včasih drugače ampak bolj to da sem v preteklosti določene stvari narobe razumel in se jih narobe tudi zapomnil. Verjetno ima vsak človek vsaj kakšno tako zadevo..tako da res vsak živi v čisto svojem svetu svojih prepričanj in verjetij : )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

PacificBlue je izjavil:

Drava je zanimiv primer - večina misli, da izvira v Avstriji, in da se izliva v Savo.

Ampak z Mandelo to nima nič skupnega, bolj z našim šolskim sistemom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Matako ::

Jaz sem iluminat in vaše riti so moje!!

Ups, razkrinkan sem ... 8-O
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

bleem ::

MrStein je izjavil:

Torej kup ljudi ima o neki stvari napačno predstavo?
Ko se jih sooči z dejstvi, še kar naprej vztrajajo na svojem?
In se izgovarjajo, da je neskladnost posledica nekakšne magične manipulacije s preteklostjo?
Ker oni se ja nikoli ne motijo?

Bizniss as usual, to vidim vsak (drugi) dan na forumu. ;)
(edino da včasih ne krivijo magične spremembe preteklosti - ker bi to presegalo njihov IQ - ampak stvar zaključijo s kakim kratkim "ti si idiot")

Opisal si uporabnika Smrekar1

Okapi je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Drava je zanimiv primer - večina misli, da izvira v Avstriji, in da se izliva v Savo.

Ampak z Mandelo to nima nič skupnega, bolj z našim šolskim sistemom.

Bistvu z nepomembnostjo informacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bleem ()

en članek sem še našel, tokrat v nemščini:

http://dieacademy.de/2013/01/26/50-jahr...

"Im Finale voller Kurositäten kommt der durch die Liebe auf den 1. Blick zu einer zahnspangentragenden mädchenhaften Blondine umgekehrte Beißer dann auch noch Erzfeind James Bond zuhilfe."
"zahnspangendtragend" = nošenje zobnega aparata

kaj pa to? najlažje bi tako stvar bilo spelat, če bi delali poskuse in spremenili spominska prepričanja nekaterih ljudi. kao poskus. ni treba nazaj v preteklost sploh.

PacificBlue je izjavil:

:P

čakaj malo, kako verodostojen dokaz je pa to? a temu kracerju boš pa kar slepo verjel??

Zgodovina sprememb…

Parodija?:)

eden izmed komentarjev:

Najbolj verjetno je, da so ljudje lik Dolly zamenjali z žensko iz te reklame in sedaj pogrešajo zobni aparat. Je logično. Lahko pa je imela Dolly res aparat in so to vključili tudi v reklamo. Presodite sami:).

imagodei ::

hyuga je izjavil:

kaj pa to? najlažje bi tako stvar bilo spelat, če bi delali poskuse in spremenili spominska prepričanja nekaterih ljudi. kao poskus. ni treba nazaj v preteklost sploh.

Ne, v bistvu bi bilo to bistveno lažje speljat tako, da vam, posameznikom s preveč časa in preveč razburkano domišljijo, tajni agenti vsak dan podtikajo močne doze LSD-ja in vsi skupaj hudo tripate.

hyuga je izjavil:

čakaj malo, kako verodostojen dokaz je pa to? a temu kracerju boš pa kar slepo verjel??

Ne, imaš prav, rajši bomo verjeli nezaslišani teoriji zarote, v katero bi moralo biti aktivno vpletenih več 100.000 ljudi po celem svetu in o kateri ne obstaja niti trohica dokaza. Tako logično, da prestane Vulkansko logiko.

Ko smo že ravno pri Vulkancih - a se kdo spomni, da je Mr Spocka včasih igral Leonard Nimoy:

Zdaj so pa začeli podtikat enga drugega tipa v filme!

Zgleda, da sem prasce zalotil ravno v procesu! Probajte si zapomnit, folk, to je pomembno. Pišite si! Zapišite, sprintajte slike, shranite jih na offline medije, v trezorje, zakopljite jih na dvorišču pod hruško! Slikajte realnost, pred vašimi očmi jo spreminjajo. Ne hodite spat! Ne zaspat! Pridejo, ko zaspite! Dobijo vas, ko spite! Ne zaspat! Ne zaspat!
Your new bodies are growing in there. They're taking you over cell for cell, atom for atom. There is no pain. Suddenly, while you're asleep, they'll absorb your minds, your memories and you're reborn into an untroubled world.

Ne zaspat folk! Zaradi otrok! Soylent Green is people! (aja, to zadnje ne paše v ta kontekst.)
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

A za kemtrejlse še nisi slišal? Počno natanko to.

Jah, sam kaj, ko ima očitno vpliv samo na nekatere. Zgleda, da je pomembna še ta druga komponenta. To pa zgleda s cepivi vbrizgajo? Kaj praviš?
- Hoc est qui sumus -

Seveda ne vpliva na vse. Ta previdni se znamo zavarovati.

Ah, silly me. Pa tako očitno je. Saj veš kako je tisto s ključi, iščeš jih povsod, v resnici jih pa držiš v roki...? Le kako se nisem spomnil na alu kapo?
- Hoc est qui sumus -

hyuga je izjavil:

next3steps je izjavil:

ti pa imas probleme. so what? we are having fun. teorije zarote is 2 much for you. :D ko bi le vedel koliko jih drži.. ;)

No, povej koliko jih drži.

c3p0 ::

Kemtrejlsi so so 2010, naravni sorodnik Mandela efekta je Flat Earth Theory.

Personanonim ::

Mandela effect in Flat Earth theory sta tudi že passe.Zdaj je aktualen pizzagate.
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

c3p0 ::

Pedophile rings so žal dejstvo, če Podesta kaj ima zraven, pa je druga debata. Smisel za umetnost že ima svojstven.

Za Pizzagate lahko odprete svojo temo. Mandela effect ni passe, saj skoraj vsak dan najdejo kaj novega, če smo že pri tem. Nisem sprejel še nobene mandela efekt teorije, nisem jo pa tudi ovrgel, par sem jih ne pa vse. Dajmo, ne bodimo površni.

Zgodovina sprememb…

Skoraj vsak dan se najdejo neki novi idioti, ki vidijo vzorce tam, kjer jih ni. Ja.
- Hoc est qui sumus -
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

email SMS alerts na mobitelu

Oddelek: Pomoč in nasveti
154057 (1623) Gunisms
»