» »

Baterija prenosnika HP Pavilion x360 - notranja. Ne polni

Baterija prenosnika HP Pavilion x360 - notranja. Ne polni

Daniel ::

Če se je morda že kdo loteval česa takega, prenosnik je stal z izpraznjeno baterijo kakšen mesec dni (ni moj). Sedaj se zadeva noče več polniti, dela pa povsem normalno z napajalnikom. A mora imeti baterija na konektorju na matični zmeraj napetost, če je vse ok z njo ali morda zaščita izklopi napetost in jo potem programsko vklopi nazaj, ko pritisneš gumb za vklop? Ne bi namreč rad naročal nove baterije, ki je precej draga (in to niti ne original), če obstaja možnost, da je narobe še kaj drugega.

Ko sem ga po dolgem času pognal in naredil test baterije je v UEFI delu, kjer lahko testiraš baterijo po par sekundah pisalo, da je vse OK, čeprav naj bi test trajal do 2 minuti. Ker mi zadeva ni dala miru sem prenosnik razdrl in odprl baterijo ter napolnil celice z polnilnikom za litijeve baterije (poceni kitajska varianta za battery pack) do 3,6 volta in poskusil še enkrat. Takrat je test trajal par sekund dlje in vrgel je ven neko zalo dolgo kodo napake o kateri google ne ve nič, v samem testu pa piše, da je baterija odpovedala (Failed).

V bateriji sta dve celici vezani zaporedno in njuno skupno napetost sem s polnjenjem vsake posebej sedaj iz 5,5 V dvignil do 7,45 V, vendar na konektorju pri matični še zmeraj ni nobene napetosti. Predvidevam, da je kriva zaščita celic. A obstaja kaka varianta, da se ta zaščita sama izklopi, ko bojo celice dovolj napolnjene ali je zadeva enostavno za vreči proč? Baterija je bila polnjena vsega skupaj 90X. Ko je priklopljen polnilnik v računalnik je na konektorju za baterijo na nekaterih kontaktih napetost 3,3 V kar je seveda premalo za polnjenje baterije. Je možno, da ni večje napetosti, dokler elektronika v bateriji ne sporoči računalniku, da mora začeti polniti?

Prav tako se mi zdi nekoliko nenavadno, da imam na sponkah polnilnika baterije 4,2 V, na sami bateriji par cm stran pa 3,7 V, je to normalno? Cel čas v baterijo teče tudi nekje 0,20 A toka. Baterija je na otip hladna.

Hvala za vse nasvete

Nadomestna baterija:

http://www.pts-trading.de/patona-batter...

Kitajci imajo "Originale" sicer poceni a so težave z baterijami na letalih:

https://www.aliexpress.com/item/New-Gen...
  • spremenil: Daniel ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
30784378 (23084) d0rK
»

Polnjenje 16850 battery packa

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
404188 (3422) jest10
»

Li-ion baterije in laptop

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4612559 (10342) Kamran
»

Baterija prenosnika se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
148478 (6987) Steinkauz
»

Kako ponovno kalibrirati baterijo IBM notesnika?

Oddelek: Strojna oprema
113359 (3066) Pyr0Beast

Več podobnih tem