» »

Delo pri slabše stoječem podjetju

Delo pri slabše stoječem podjetju

madebenc ::

Ali bi se odločili za delo pri podjetju za katerega gvin pokaže več blokad TRR in rezervacij na TRR? Podjetje ima že nekaj let izgubo in negativno vrednost kapitala.

Letalec ::

O kako velikem podjetju govorimo, kakšna pozicija, kako visoka plača? Amazon je imel še vsako leto veliko izgubo.

smacker ::

Če delavci dobijo plačilo + prispevke, morda. Drugače pa se lahko zavaruješ tako, da te plačajo vnaprej ali pa sproti vsak teden.

Uradno: 1 zaposlen, leta 2015 dobrih 5.000EUR prihodkov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madebenc ()

smacker ::

S takimi se ne ukvarjaj ;)

KraitPay ::

Škoda papirja za takšno podjetje. +1 izogibaj se takšnega podjetja

GupeM ::

Išči dalje. Če bi šlo za s.p., in bi bil brez blokad na TRR, potem bi mogoče še vzel. Sem delal pri enem podobnem, ki je vsako leto posloval z izgubo ali majhnim plusom. Zaposlen je bil on in jaz preko študentskega servisa. Plačo sem dobival redno in za študentsko delo dokaj visoko. Tudi njemu ni šlo slabo, kljub temu, da je vsako leto prikazoval izgubo oz. zelo majhen dobiček.

Šimpanz ::

Delal mogoče boš plačano pa ne boš dobil. Išči dalje.

madebenc je izjavil:

V zadnjih 10 letih so imeli največ 50k prihodkov, je pa d.o.o., zdaj imajo pa nekajkrat toliko izgube kot prihodkov, sploh ne vem zakaj potem zaposlujejo?

Lastnik je že zaprl nekaj svojih preteklih podjetij.

perci ::

Izguba je računovodska kategorija in nima neposredne zveze z zmožnostjo poslovanja in likvidnostjo. Kar pa ne pomeni, da je to podjetje, ki ga opisuješ, OK.

shadeX ::

madebenc je izjavil:

Daleč proč kakor te noge nesejo. Tak ti ne bo:

- Redno dajal plače
- Plačeval prispevkov

Mislil bo da je bog in batina, ker ima zaposlenega in mu daja plačo, plača bo minimalna, urnik ne bo stalen, jebal te bo za vsako stvar.

Vir: Osebne izkušnje sorodnikov v najmanj 4. različnih (podobnih) podjetjih. Nima(jo) taki z razlogom blokad na TRR-jih. Trust me :)

mojsterleo ::

Jaz delam v taki firmi, več kot pol leta blokirani računi. Na koncu leta minimalen plus v bilanci. Prihodki so sicer dokaj redni, ker firma v sloveniji prodaja terjatve (opravljene storitve) in jih prenakazuje v avstrijo preko tretje osebe. Stvar je nekako komaj legalna. DDV in prispevke pa plačuje obročno oz zato je stalna blokada. "Likvidnost" firmi zagotavlja račun v avstriji kamor lovke slovenske izterjave ne sežejo. Predloga za stečaj nihče noče dati. DURS in banke (krediti) raje gledajo životarjenje firme samo da denar kaplja, ker v primeru stečaja bi izgubili vse. Žalost ali resnica.
Se splača delati v taki firmi? Težko rečem. Vredno je poskusiti. Neka finančna neodvisnost in sigurnost nista zagotovljeni. Če se kaj zalomi ali pa firmi mesečno upade posel, so prihodki hitro prepolovljeni ali pa jih sploh ni, ker zaloge seveda ni. Po drugi strani pa viset na zavodu in socialni je pa tudi poden od podna.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gotovine pri Telemachu ne sprejemajo

Oddelek: Loža
469877 (7778) BlaY0
»

Prenakazilo iz Paypala (Zaslužek z Youtubom) (strani: 1 2 )

6017948 (15632) čuhalev
»

Koliko je X€ nakazanih na S.P. efektivno?

4912487 (11296) M.B.
»

Referendum za dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12121207 (17970) donfilipo

Več podobnih tem