» »

Preimenovalo mi je neke mape in bližnjice

Preimenovalo mi je neke mape in bližnjice

jedateruk ::

Moderator, zbriši moje pisanje o tem na https://slo-tech.com/forum/t541080/1399. Bom naredil novo temo.
Naredil sem eno napako, ker sem hotel narediti attrib -s -b samo za eno mapo, naredilo mi je za cel disk. Zdaj imam vidnih kup desktop.ini, tiste iz obeh startup map sem spet poslal nazaj v prejšnje stanje, ker mi je enega vsakič odprlo od prijavi. To, kar me moti, je, da imam user folders (dokumenti, prenosi, glasba, slike...) v angleščini. Enako je v meniju start (imam classic shell, da ga vidim) in začetnem zaslonu z osnovnimi mapami in bližnjicah v teh mapah, npr. Slikar je Paint, Sistemska orodja so zdaj System tools... Nadzorna plošča je še vedno slovenska.
Kot mi je en svetoval, sem preklopil moj windows 8.1 v angleščino, ponovno zagnal, spet predklopil na slovenčino, pa ni pomagalo. Morda bi moral po preklopu v angleščino izbrisati slovenščino in jo na novo namestiti.
Za tiste bližnjice se ne sekiram, bi pa rad preimenoval uporabniške mape. V registru na HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders vidim, da so tam string values, ki imajo naslove map. Zato me zanima, če bi delalo, če bi po preimenovanju npr. mape Documents v Dokumenti šel v ta registrski ključ ali v User Shell Folder (ne vem kam), bi tam odprl string value Documents in spremenil vrednost v users\ime\Dokumenti.

Se da narediti kaj drugega? So kakšne mape in datoteke poleg desktop.ini, ki bi jih moral spet narediti sistemske in/ali skrite?

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaklenjeni piskoti v Win10

Oddelek: Operacijski sistemi
191263 (629) nsa_ag3nt
»

C-disk se mi sam polni ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
479746 (8841) cookyx
»

Ikona od diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
51656 (1593) Mr_Globus
»

Trojan big problem:(

Oddelek: Strojna oprema
133705 (3498) mini-moris
»

Sprememba sličice ikone - več mapam na enkrat

Oddelek: Pomoč in nasveti
5978 (921) iMark

Več podobnih tem