» »

Hribi pozimi

Hribi pozimi

pikachu004 ::

Živjo,

poleti sem začel hoditit v hribe in hitro postal zasvojen :) Zanima me, kam lahko grem pozimi, ob takšnem vremenu kot je sedaj. Torej sončno, a mrzlo in poledenelo. Zimske opreme nimam, tako da visokogorje odpade. V poštev pridejo bolj pohodi po triglavskem narodnem parku, planine, jezera.. Nekaj kjer tudi če padeš, padeš samo na tla in ne v prepad/dolino.
Hvala za nasvete ;)

Invictus ::

Počakaj da pade sneg in se splazi. Potem bo povsod varno. Led je zoprna zadeva...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

fiti ::

Poglej pri Planinskih odsekih in obišči zimski tečaj gibanja v gorah. Zimska oprema ni samo za visokogorje. Prvo pravilo pa je, da pozimi nikoli v gore sam! Preberi si tole:
http://www.pzs.si/novice.php?pid=9853

Glede izbire ture pa si poglej na: www.hribi.net

tomy5 ::

Trenutno je sneg in to pomrznjen v Julijcih nekje od 1900m, odvisno od placa do placa. Hudega pravila kje se začne pa ni.

eko_2k4 ::

Karavanke so kopne do vrha, sploh je pa nad 1500 bolj toplo kot v dolinah zdaj.

pikachu004 ::

Super, hvala za odgovore in nasvet o karavankah :) na instagramu sem vprašal tiste, ki so bili v karavankah te dni, pravijo da ne rabiš zimske opreme.

fiti ::

Tukaj najdeš dobre informacije glede trenutnih razmer:
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.as...

tomy5 ::

Instagramu ?
Daj raje preveri ARSO stran, kjer je ogromno natančnih in nesubjektivnih informacij če ti je pomembno lastno zdravje. + pomrznjena gladka trava ki je na dosti južnih pobočjih Karavank je prav tako idelana za zdrse ... tako da dereze pozimi morjo bit na turi v opremi.

RockyS ::

Seveda da na instragramu in ostalih socialnih omrežjih, kjer dobiš podatke iz prve roke. ARSO ne kaže podatkov kako dolgo se bo sneg obdržal, če pa si aktiven na socialnih omrežjih (kot npr. tukaj) pa dobiš še en podatek več, ki je v kombinaciji z vremenskimi podatki vse kar lahko narediš za varen pohod.

tomy5 ::

... in instagramu je vse oh in sploh super in enostavno .... ljudje sploh taki nepoznavalci kot OP pa potem na podlagi tega poenostavljajo, pač bo naravna selekcija naredila svoje

Miha 333 ::

Pozimi so hribi lahko precej zahrbtni, sploh za relativnega začetnika. Moj nasvet, zima je za uživanje ob peči in vročem čaju, v hribe pa raje poleti, boš tudi več imel od vsega skupaj.

Invictus ::

Ah, dajte ne pretiravat.

Slovenski hribi so pač precej nedolžna zadeva tudi za še tako nerodne amaterje, če se držiš poti.

Edina zoprna zadeva sedaj je kak nepričakovan led, kar pa je malo verjetno na sončnih plankah, ker je sneg že zdavnaj pobralo, ponoči pa niti ne zmrzuje.

Seveda se bodo pa vedno našli pogumni, butasti mladci (ali 40+ na novo navdušeni), ki bodo šli lesti v skale. Tu potem naravna selekcija opravi svoje.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jalovec09 ::

Recimo Tromeja, Dobrča, Kriška gora, Blegoš, Ratitovec, Krim, vseeno priporočam kakšne derezice za ledene odseke.

Recimo tele derezice, nikakor pa te niso primerne za visokogorje
http://www.kibuba.com/zimska-oprema/der...

Zgodovina sprememb…

jonystar ::

Počasi se bo začela zimska sezona. Mene pa zanima katere hlače imate za zimo, do sedaj sem uporabljal navadne celoletne(icepeak) + gamaše. Ker pa so se mi te hlače strgale si mislim letos kupit hlače posebej za zimo, katere modele in znamko hlač imate in ste z njimi zadovoljni?

Zengarden ::

Pred mislim da 10imi leti sem v Kibubi kupil zimske hlače znamke Warmpeace. Ker sem jih precej ogulil, potrgal in ker niso niti malo več vodoodporne jih imam letos v planu zamenjati za Simondove iz Dechatlona.
Digitally affected

TheBlueOne ::

pikachu004 je izjavil:

Zanima me, kam lahko grem pozimi, ob takšnem vremenu kot je sedaj. Torej sončno, a mrzlo in poledenelo. Zimske opreme nimam, tako da visokogorje odpade. V poštev pridejo bolj pohodi po triglavskem narodnem parku, planine, jezera.. Nekaj kjer tudi če padeš, padeš samo na tla in ne v prepad/dolino.
Hvala za nasvete ;)


Vprasaj izkusene planince konkretno kam in kdaj je pametno iti. Jaz sem poznal dva, ki sta v takih pogojih umrla. Eden zaradi plazu, ona zaradi zdrsa, oba dalec v prvi polovici zivljenja, oba zelo izkusena planinca.

Drugace pa so meni zimski pohodi morda najlepsi. Pametno je imeti dobro opremo, ker dnevi so kratki, noci pa mrzle.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858228441 (4918) theStranger
»

Pohodne ture - zimski čas

Oddelek: Šport
261855 (1217) Irbis
»

Lepo vreme v hribih

Oddelek: Šport
172361 (1077) celada
»

Snežnik v začetku decembra?

Oddelek: Šport
395151 (3623) seminal
»

pot na Triglav

Oddelek: Loža
148146 (7787) BlaY0

Več podobnih tem