» »

3Com ISDN ext. in Pc Anywhere povezava ?

3Com ISDN ext. in Pc Anywhere povezava ?

Lith ::

prosim za malo idej, pomoči....
težavo imam s povezavo 2 računalnikov na 2 lokacijah, z ISDN linijo, oba imata 3Com ISDN Pro TA Ext. PnP modem in PcAnywhere 8.
Želel sem nastavit, da se lahko iz 1. povežem na 2. in 2. kontroliram na daljavo (samo zaženem ali prekinem en program in je res bedno, da se bi moral voziti nekaj km zaradi tega).

No, pa sem nastavil na obeh PCAw 8 in na 2. (host) naredil pod Be A Host eno povezavo, v kateri sem izbral naj za nadzor uporablja 3Com ISDN Pro...PnP (na voljo jih je še COM1 - 4, LPT, TCP/iP...) in

na 1. rač. tudi izbral enak modem (ker je tudi fizično enak modem, ki je priključen na rač.) 3Com ISDN... PnP, no pa potem startal na 2. rač Host (waiting for connection)

na 1. kliknem povezavo (no saj tel. št. sem vtipkal)... začne klicati, Connecting ... in potem samodejno prekine po nekaj 10 sekundah, na 2. rač. pa napiše Connecting.... in potem izklopi, češ Disconnected from remote ali nekaj takega. Na obeh računalnikih imam instalirane w98, Gonilnik za omrežje na klic in samo TCP/IP (mrežne kartice pač delajo) in povezava na internet tudi na obeh računalnikih deluje (samo nekdo bi moral it mi vklopit na internet 2. rač., da bi ga lahko na daljavo kontroliral), zato bi rad da dela tako, da je 2. rač v pripravljenosti na klic (kar je, samo povezavo prekine)
Poskusil sem tudi instalirat RVS-COM in protokole X.75 in V.120 in z njimi povezat, pa sploh na 2. rač ne zazna klica ?! od 1.

kdorkoli, prosim ... (ali naj dam drugo ver. PCanyW.... nekaj...)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

ToniT ::

Preveri, kako imaš nastavljen encryption pod security option. Predvsem pri hostu je po defaultu nastavljeno na none in če imaš pri remote nastavljeno enkripcijo, potem zadeva ne bo delovala.

Lith ::

Ok, pri obeh pcAnywhere, pa še vedno ne....
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

l0wc4 ::

Na kar nekaj lokacijiah imam te modeme za povezavo preko PCAnywhera. Pa sem nastavil vsepovsod na modemih x.75 protokol preko Control Centra in sedaj deluje. Brez problema se povezem tudi na recimo kaksen Eiconov modem itd.. Probaj se to, morda bo pomagalo.

Lith ::

aha, Control Center, kje to ? Me prosim lahko samo malo usmeriš .

l0wc4 ::

Program za Windows operacijske sisteme, ki ga dobis zareven modema ali pa ga DLjas iz 3COMove strani.

Lith ::

sam našel na CDju, instaliral nekaj tistih control managerjev (eden mi nariše na levi strani tako kot outlook, samo v njem je ikonica modema ISDN, drugi program pa je neka črna / temna nadz. plošča in skoz izpisuje neke statistike v oknu, pa ko se povezujem, spodaje desno v kotu utripa, pa še kak okenček ven vrže Connected ...), keri je pravi in kaj v njem / kje nastavit, kako ?
prosim...

l0wc4 ::

V control centru to nastavljas, kliknes na modem na levi strani in dobis malo morje opcij za nastavitve, tam je potem tudi nastavitev za defaultni protokol. Bolj natancno kje je to ti ne morem povedati, ker nimam nikjer pred sabo Windows masine. Ce ne bos nasel ti lahko javim komaj drugi teden.

Lith ::

ja, prosim, pa če je možno še kako slikco na Control center email

Lith ::

ok, teden je naokoli, sem nekako našel tisto nastavitev, al kaj ko moram potem menjat med X.75 in Internet Access PPP ročno, pa ne najdem nikjer v helpu kako bi to naredil kot eno konfiguracijo, ki bi jo zagnal z ikono (kot PC Anyw povezavo), ker takrat ko bi pa rad internet povezavo za Klik, pa na X.75 jasno noče delat... huh ?
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3com ISDN modem pro TA - control center

Oddelek: Programska oprema
203263 (2788) servo
»

Rabim pomoč pri nastavitvah Clark Connecta

Oddelek: Omrežja in internet
141679 (1511) bastadu
»

Pc Anywhere

Oddelek: Programska oprema
221466 (1173) romario
»

Fax preko ISDN

Oddelek: Pomoč in nasveti
161356 (1214) romario
»

USB ali com port

Oddelek: Pomoč in nasveti
271846 (1632) cekr

Več podobnih tem