Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako priključiti RS232 napravo z zunanjim napajanjem?
Kako priključiti RS232 napravo z zunanjim napajanjem?
Šmorn ::
Imam napravo z RS232 izhodom, ki jo ne znam priključiti: datasheet
Jasno mi je, da priključim zunanje napajanje +12V na rdečo žico, zelena in rumena sta signal in gresta na pin 2 in 3 na DB9 konektor. Kako je z zemljo? Ali lahko direkt povežem minus od zunanjega napajanja in 5 pin na DB9 na plavo žico?
Jasno mi je, da priključim zunanje napajanje +12V na rdečo žico, zelena in rumena sta signal in gresta na pin 2 in 3 na DB9 konektor. Kako je z zemljo? Ali lahko direkt povežem minus od zunanjega napajanja in 5 pin na DB9 na plavo žico?
Šmorn ::
Priključeno je bilo prav, samo naprava ne dela. Sem že reklamiral in pošljejo novo. Tok je bil 4x previsok.
mojca ::
Lahko, da se motim, ampak mene bi skrbela tudi izenačitev zemlje med računalnikom / USB-jem in napajalnikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter DB9 (COM port) na DB15 (VGA)Oddelek: Zvok in slika | 1261 (1157) | aljaz33 |
» | Napetost ST-LAB USB-RS232 (PL-2303)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1812 (1726) | boogie_xlr |
» | SLIKAOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1049 (685) | DemoKiller |
» | rs-232Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1968 (1587) | VolkD |
» | DIY data cable za ericssona A1018sOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1143 (1032) | gorjanc |