Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avta
Nakup rabljenega avta
Temo vidijo: vsi
IL_DIAVOLO ::
Stari lizing predčasno odplacas, avto das v racun in vzames nov lizing.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
tony1 ::
" Me pa zanima, kje bi se dobilo info, če je v pretvotniku navora tudi sklopka, ki poveže pogon naposredno. "
Zdi se, da to znajo vsi sodobni menjalniki s pretvornikom navora (verjetno znajo tudi vsi nevidno dati v N, ko mislijo da je tako prav; za voznika pa je to obnašanje čisto transparentno) recimo zadnjih 10 ali 15 let...
Zdi se, da to znajo vsi sodobni menjalniki s pretvornikom navora (verjetno znajo tudi vsi nevidno dati v N, ko mislijo da je tako prav; za voznika pa je to obnašanje čisto transparentno) recimo zadnjih 10 ali 15 let...
deleted ::
Ok ok, budget 5000eur, plus minus jurja.
VW Up. Najboljši budget avto, ni kaj za razmišljat. Minimalni stroški cestnine, zavarovanja in vzdrževanja. Osebno mi tudi ne zgleda grdo kot kak clio. Imamo jih na firmi - eco upe - in ti avti so zanesljivi in skor zastonj, v vsak parking ga vtakneš, znotraj pa presenetljivo dost placa ... Če si v LJ vzameš na cng plin in potlej še tankaš ceneje.
LeQuack ::
Sem kolebal med Corollo Hibrid 3-4 leta star za 19-20k, in pa nekaj manjšega z avtomatikom. Na koncu sem vzel pol leta starega Peugeot 208 automatik za cca. 16,5k. Zdaj če je to ugodno ne vem, je pa nov tak nekje 20-21k.
Moj Peugeot se zaenkrat po enem mescu kar dobro vozi, zelo udobna vožnja, klasični 8 stopenjski avtomatik dobro prestavlja. Zdaj pozimi poraba dobrih 7l/100km večinoma mesto in nekaj obvoznice. Start stop sistem je včasih moteč, ker ga prej nisem imel, ampak se navadiš. In pa seveda upam na čim manj kakšnih težav z motorjem oz. nasploh.
PS: Če kdo nabavlja, tu imajo podobno takega kot sem jaz nabavil, v beli barvi. Pol leta starega, avtomatik. Tako da če kdo hoče udobnega avtomatika za v redu ceno, je to to:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Quack !
neverjetni99 ::
Sem kolebal med Corollo Hibrid 3-4 leta star za 19-20k, in pa nekaj manjšega z avtomatikom. Na koncu sem vzel pol leta starega Peugeot 208 automatik za cca. 16,5k. Zdaj če je to ugodno ne vem, je pa nov tak nekje 20-21k.
Moj Peugeot se zaenkrat po enem mescu kar dobro vozi, zelo udobna vožnja, klasični 8 stopenjski avtomatik dobro prestavlja. Zdaj pozimi poraba dobrih 7l/100km večinoma mesto in nekaj obvoznice. Start stop sistem je včasih moteč, ker ga prej nisem imel, ampak se navadiš. In pa seveda upam na čim manj kakšnih težav z motorjem oz. nasploh.
PS: Če kdo nabavlja, tu imajo podobno takega kot sem jaz nabavil, v beli barvi. Pol leta starega, avtomatik. Tako da če kdo hoče udobnega avtomatika za v redu ceno, je to to:
Ta Aisin avtomatik je dober, ampak delaj servise menjava olja in filtra v menjalniku na 60-80 tisoč km. Ker Citroen in Peugeot uglašujeta te menjalnike, kot "life time", samo zaradi tega da je vzdrževanje nižje kot pri konkurenci. Vsi ostali, ki uporabljajo te menjalnike pa imajo normalno predpisan interval na 60-80 tisoč. Tak sem se sam zajebal, ko sem kupil 508 avtomatika. Avto imel nekaj čez 170k prevoženih, servis pa nikoli ni bil narejen, ker ga prejšnji lastnik nikoli ni delal, ravno iz tega razloga, ker so mu rekli na servisu da ni potrebno. Potem ko so se pojavile težave, je pa bil servis menjalnika 2000€.
neverjetni99 je izjavil:
Ta Aisin avtomatik je dober, ampak delaj servise menjava olja in filtra v menjalniku na 60-80 tisoč km. Ker Citroen in Peugeot uglašujeta te menjalnike, kot "life time", samo zaradi tega da je vzdrževanje nižje kot pri konkurenci. Vsi ostali, ki uporabljajo te menjalnike pa imajo normalno predpisan interval na 60-80 tisoč. Tak sem se sam zajebal, ko sem kupil 508 avtomatika. Avto imel nekaj čez 170k prevoženih, servis pa nikoli ni bil narejen, ker ga prejšnji lastnik nikoli ni delal, ravno iz tega razloga, ker so mu rekli na servisu da ni potrebno. Potem ko so se pojavile težave, je pa bil servis menjalnika 2000EUR.
Ja to je dober nasvet. Sem imel VW Polo avtomatika, tudi klasičnega, in isto so oglaševali "sealed for life", tudi ko sem uradnega serviserja vprašal so rekli da ni predvidena menjava. Tako da očitno moraš iti k neooplaščencu to narest, ker pooblaščeni bo rekel da ni predvideno in je to to. Sicer moj je še pri 100k lepo delal, potem pa sem ga že prodal.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Blinder ::
neverjetni99 je izjavil:
Potem ko so se pojavile težave, je pa bil servis menjalnika 2000€.
kaj je bilo narobe z menjalnikom?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
neverjetni99 je izjavil:
Potem ko so se pojavile težave, je pa bil servis menjalnika 2000EUR.
kaj je bilo narobe z menjalnikom?
Rukat je začelo ko si prestavljal iz P v R ali D, pa ko je bil avto vroč, ko si stal kje v D, je bilo kot da je vrglo iz prestave in ko si spustil zavoro, je rabil avto kakšne 2 sekundi da je speljal ampak je ful grdo cuknilo oz zabilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neverjetni99 ()
Blinder ::
Aha. To so bile težave. Kaka pa je bila diagnoza? Veš zakaj sprašujem, ker dvomim, da je imelo olje kaj veze pri tej okvari. Človek tudi lahko je vitamine vsak dan, pa bo vseeno lahko zbolel.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
Aha. To so bile težave. Kaka pa je bila diagnoza? Veš zakaj sprašujem, ker dvomim, da je imelo olje kaj veze pri tej okvari. Človek tudi lahko je vitamine vsak dan, pa bo vseeno lahko zbolel.
Ne spomnim se več točno, na koncu se je menjala mehatronika, lamele, semering, bati za prestave, komplet na novo se je pretesnil menjalnik, wandler oz pretvornik navora se je obnovil, olje, filter, mogoče sem še kaj pozabil, to je bilo zdaj iz glave vse in seveda adaptacija.
pol3ni ::
So znane kakšne težave pri teh motorjih.Počasi bom moral nekaj nabavit
Ko bos sel v nakup avta, ne pa znacke, te bomo resno jemali.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ko bos sel v nakup avta, ne pa znacke, te bomo resno jemali.
Značko že imam samo je 2004 in 1.9 TDI.Tako da je čas za drugega,samo delam premalo km za to novodobno dieselsko tehnologijo.
Tako da vprašanje ostaja isto
hojnikb ::
Ja in odgovor še vedno isti. Kupit nemško premijo za 20k€ (dejnasko je to danes Clio/Polo money) je kr dobr strel v koleno.
#brezpodpisa
No in kaj je potem smotrno kupiti za cca 20k€?Nič. Cene so tako prenapihnjene naj bo za nove ali rabljene.Kvalteta vprašljiva.
Torej?
Torej?
Goran's Blog ::
Pri teh 2.0 so klasične težave:
- Vodna pumpa
- inektorji
- poraba olja
To so nabjolj znane okvare pri 2.0 motorjih, kar pa še ne pomeni da to velja za vsak motor.
- Vodna pumpa
- inektorji
- poraba olja
To so nabjolj znane okvare pri 2.0 motorjih, kar pa še ne pomeni da to velja za vsak motor.
No in kaj je potem smotrno kupiti za cca 20k€?Nič. Cene so tako prenapihnjene naj bo za nove ali rabljene.Kvalteta vprašljiva.
Torej?
točno tako. Počakaj se kaksne pol leta, da se trg rabljenih usuje, pa bojo te nemske premije po polovicni ceni.
#brezpodpisa
mugen999 ::
Koliko pa je bil tak audi leta 2019 nov? 40k? Če ja, potem 22k ni tako pretirana cena. To da je pa danes navaden clio 20k nov, ja to pa je absurd.
Verjetno je okoli 40k, dobiš tudi letnik 2021 Audija A4 recimo ki je nov MPC bil 65k in ga dobiš sedaj za 30k.
Tako, da raje 2-3 leta star Audi kot jajca od Cliota.
Tako, da raje 2-3 leta star Audi kot jajca od Cliota.
m0LN4r ::
Goran's Blog je izjavil:
- Vodna pumpa
- inektorji
- poraba olja
Bolj bi blo koristno vedet koliko ljudem se to dejansko zgodi glede na stevilo prodanih kosov prinas.
Jaz ne poznam zive duse, ki imajo probleme z avti, ne glede na to kaksen.
To da pa se v 20 letih ne bo nic pokvarlo je isto kot vedezevanje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Goran's Blog je izjavil:
- Vodna pumpa
- inektorji
- poraba olja
Bolj bi blo koristno vedet koliko ljudem se to dejansko zgodi glede na stevilo prodanih kosov prinas.
Jaz ne poznam zive duse, ki imajo probleme z avti, ne glede na to kaksen.
To da pa se v 20 letih ne bo nic pokvarlo je isto kot vedezevanje.
Sigurno ja.
Tudi sam ne poznam nobenega kateri ima 2.0, da bi kdaj jamral za kakšne probleme.
Ajde en znanec je pri Pasatu 2.0 TDI 240KM moral dati čistiti ali menjati inektorje, to je pa tudi vse kar vem.
Pa ni tukaj govora samo od 2.0 motorjih, bilokateri če je vzdrževan za moje pojme nima kaj bit.
Ce vozis po pameti sigurno ne, se pa z vecjo mocjo to mal spremeni.
V bistvu bo 100KM avto manj obremenjen, kot 200KM ali 300KM avto.
Mehansko in tudi ce bi ga zelel terat ga ne mores tolko.
Nekje sem prebral, da mocnejsi kot je motor, krajsa je zivljenjska doba v povprečju
V bistvu bo 100KM avto manj obremenjen, kot 200KM ali 300KM avto.
Mehansko in tudi ce bi ga zelel terat ga ne mores tolko.
Nekje sem prebral, da mocnejsi kot je motor, krajsa je zivljenjska doba v povprečju
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
nejc_nejc ::
Odvisno, koliko je še lufta do plafona.
Twixz ::
Torej?
Ene 2 mesca nazaj je bla neka Škoda razprodaja, sodelavc je našel 1.5 TSI NOVO octavio za 20.500€.
Če ti firma ni tolk pomembna maš pa TOLE. Jaz bom kupil nekaj podobnega, čakam še do avgusta da svojo gajbico pripeljem do konca svoje 24 letne 380 tisoč kilometrov dolge poti :)
No tja do avgusta-septembra lahko še počakam.Me pa res zanima če bodo cene padle ,ker to se že lep čas predvideva pa zaenkrat nič ne kaže.Je pa tale Seat kar zanimiv.Mi pa firma ne pomeni nič.Bolj me je zanimal sam motor.
Hvala vsem za mnenja
Hvala vsem za mnenja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pol3ni ()
polni parkingi neprodanih rabljenih pri dilerjih bi mogu bit dost dobr indikato, da se trg ohlaja, zaloge pa preveč.
#brezpodpisa
Glede padca cen rabljenih ne vem...bomo videli.
Načeloma bi moral pri dizlih biti večji padec glede na vse napovedi ukinitve ?
Ampak kdaj bo to drugo leto ali črez 5 let to nihče ne ve.
Načeloma bi moral pri dizlih biti večji padec glede na vse napovedi ukinitve ?
Ampak kdaj bo to drugo leto ali črez 5 let to nihče ne ve.
Slovenci bomo s trmo premagali krizo. Ne glede na to koliko bodo podražili, bomo kupovali.
Quack !
No tja do avgusta-septembra lahko še počakam.Me pa res zanima če bodo cene padle ,ker to se že lep čas predvideva pa zaenkrat nič ne kaže.Je pa tale Seat kar zanimiv.Mi pa firma ne pomeni nič.Bolj me je zanimal sam motor.
Hvala vsem za mnenja
SEAT zna že v osnovi cena zlo past ker se znamka ukinja (Cupra pa to).
Kar se tiče motorja - odvisno od tega kje, koliko se voziš.
Padec cen se kaže, pač nemške znamke držijo ceno zaradi bedakov, ki jim je avto statusni simbol in so pripravljeni malo več odštet. Zato se splača gledat SEAT, Škoda, Toyota, Kia, Mazda, Citroen, Ford
Toyota še najbolj drži ceno, vem ker sem gledal in nisem dobil nič ugodnega s hibridom.
Quack !
Zakaj bi padale cene rabljenim, ce lahko dvigujejo cene elektricnim? Industrija komot pozre nizje prodajne stevilke, je manj hudo, kot na dolgi rok prodajati avte prepoceni.
Ko bo inflacije konec in bodo v zelezarski industriji delali samo se 4 dni po 35 ur in jim place dvignili za 11% in tako naprej (pogajanja so ze skoraj koncana), se cene ne bodo mogle spustit, razen ce se do takrat celotna industrija zeleza in proizvodni traki preselijo na kaksno madzarsko, romunijo in druge cenejse dezele.
PS: Zdaj ce pade cena rabljenim za 10% je to se vedno pickin dim. Kaj bos se celi tresel ce avtu pade cena iz 11.000€ na 9.900€ ? Ja much wow. Cene bodo drzali gor umetno, da bos kupil novega elektricarja na kredit za 50-60k
Ko bo inflacije konec in bodo v zelezarski industriji delali samo se 4 dni po 35 ur in jim place dvignili za 11% in tako naprej (pogajanja so ze skoraj koncana), se cene ne bodo mogle spustit, razen ce se do takrat celotna industrija zeleza in proizvodni traki preselijo na kaksno madzarsko, romunijo in druge cenejse dezele.
PS: Zdaj ce pade cena rabljenim za 10% je to se vedno pickin dim. Kaj bos se celi tresel ce avtu pade cena iz 11.000€ na 9.900€ ? Ja much wow. Cene bodo drzali gor umetno, da bos kupil novega elektricarja na kredit za 50-60k
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Še en ki se mi zdi ugoden, sploh za avtomatika, tudi sam sem šel gledati par teh Stonicov, samo so bili slabo opremljeni. Ta ima full opremo, kar je pri Kia redko, plus avtomatik, mislim da po ceniku tam cca 24k EUR. Tako da dve leti star pa 8k cenej, pa še imaš 5 let garancije.
Quack !
Zgodovina sprememb…
Vzem, se gume so namazali za fotke.
Če jih pa ne bi, bi pa rekel da so umazane :)
PS: Drugače kar me je pri tem Stonicu odvrnilo, ko sem gledal nove, je da je osnovni motor 1.2 atmosferc, in moraš doplačati za 1.0 Turbo, z isto opremo. Kr neki. Aja pa še ta Kia fora, da moraš doplačati za barvo. Sicer tega se zdaj več proizvajalcev poslužuje, ampak je kar nek umeten dodaten strošek.
Quack !
Zgodovina sprememb…
Ahim ::
Aja pa še ta Kia fora, da moraš doplačati za barvo. Sicer tega se zdaj več proizvajalcev poslužuje, ampak je kar nek umeten dodaten strošek.
"Nulti servis" je umeten strosek - kot da sicer lahko avte prodajo brez priprave in je zadeva cisto opcijska? Izbrano barvo pa seveda placas, ce ni osnovna.
Aja pa še ta Kia fora, da moraš doplačati za barvo. Sicer tega se zdaj več proizvajalcev poslužuje, ampak je kar nek umeten dodaten strošek.
"Nulti servis" je umeten strosek - kot da sicer lahko avte prodajo brez priprave in je zadeva cisto opcijska? Izbrano barvo pa seveda placas, ce ni osnovna.
Ja samo barvo ne dodajo v ceno, ampak ti jo naknadno računajo, kar pa ni kul. Enako kot to pripravo avta, tudi barva ni opcijska ker je že del avta.
Quack !
DamijanD ::
Eno splošno vprašanje. A je pri rabljenih EVjih lažje ugotoviti dejansko stanje prevoženih kilometrov? Sklepam/upam, da je podatke o ciklih baterije in stanju le teh težje spremenit.
tomlin ::
Težko razumem ljudi, ki kupujejo lizing in kredit etc. avtomobile. Dobi se znanca mehanika pa kupi staro rabljeno kripo za nekaj K, in to je to avto je zame samo malo hitrejši bicikel. OK, samo moje skromno mnenje v 2024
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
ZveeZ ::
Težko razumem ljudi, ki kupujejo lizing in kredit etc. avtomobile. Dobi se znanca mehanika pa kupi staro rabljeno kripo za nekaj K, in to je to avto je zame samo malo hitrejši bicikel. OK, samo moje skromno mnenje v 2024
Verjetno je lazje, ceneje in casovno manj potratno placat 300€/m za nov avto kakor pa iskati novega prijatelja, ki bi bil vesc mehanskih popravil vozila.
Utk ::
Nekaterim pač 300, 500 ali pa 800 evrov na mesec ne pomeni kaj dost. Jaz si kupim avto, nov, ampak tak da mi strošek ne pomeni nič. Zakaj bi se na silo vozil v nekih garjah, a bom kaj sabo odnesel?
Res si pa ni treba kupit takega, da ti potem manjka nekje drugje.
Res si pa ni treba kupit takega, da ti potem manjka nekje drugje.
če rabis zanesljiv avto, to ni to. Ampak če je tvoja uporaba avtomobila 500m do gostilne in 5km do sihta, pa to gre..
#brezpodpisa
5km ali 30km, ni neke razlike, malo vzdrževan avto bo naredil tistih 50k km al kolko pac ze.
Zakaj bi jemal financiranje za zadevo, ki realno funkcionira 1-2 uri dnevno. Pa tudi ce 4, nima smisla.
Nov avto je zelo redko pameten nakup, razen ce z njim sluzis denar, recimo kombi za popoldanski sp.
Zakaj bi jemal financiranje za zadevo, ki realno funkcionira 1-2 uri dnevno. Pa tudi ce 4, nima smisla.
Nov avto je zelo redko pameten nakup, razen ce z njim sluzis denar, recimo kombi za popoldanski sp.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Utk ::
Pameten nakup ni, to se strinjam. Ampak zdaj ko je to rešeno, kaj je ultimativni cilj služenja denarja? Preživijo tudi socialci. Ne umirajo od lakote. Po moje je cilj, da si lajšaš in lepšaš življenje. Vozit se naokoli v kripi, ki bo ali ne bo crknila, brez raznih pomagal itd., ukvarjanje vsakih par let z iskanjem nove stare kripe, in vozikanja obstoječe na popravila vsakih par mesecev, ni lajšanje življenja. Če kupiš novo, ali pa skoraj novo, si si zelo poenostavil življenje za naslednjih 10 let. Tolk ga pa ne boš odplačeval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
solatko ::
Utk - Ko ga zapelješ iz štacune, si lahko že brez (karambol) puf pa ostane. Nekaj 10 let delal po cca 100kkm/leto pa nisem nikoli kupil novih gar, vedno par let staro zadevo višjega srednjega razreda, nikoli problemov. Menjal na 3-6let. Kupil po vhodni ceni staro za novo, prodal na odprtem trgu, praktično pri vsakem vozilu nič izgubil, pri nekaterih še profitiral.
Delo krepa človeka
Utk - Ko ga zapelješ iz štacune, si lahko že brez (karambol) puf pa ostane. Nekaj 10 let delal po cca 100kkm/leto pa nisem nikoli kupil novih gar, vedno par let staro zadevo višjega srednjega razreda, nikoli problemov. Menjal na 3-6let. Kupil po vhodni ceni staro za novo, prodal na odprtem trgu, praktično pri vsakem vozilu nič izgubil, pri nekaterih še profitiral.
Morš met pa res nesrečo, da ti ostane puf avto pa ne...
300€ na mesec res ni velik za avto, če ga lahko čez 5, 10 let še "ponucaš" za manjšo ceno pri menjavi.
Narod pač pozablja da je poleg obroka leasinga še ostalih stroškov na avtu dost (servis, gorivo, gume, zavarovanje, tehnični). Je pa res, da tudi pozabijo da ko ga odplačajo, pa če ga čuvajo, bo avto še zmeraj vreden dosti denarja, da bo pri nakupu naslednjega lahko precej (finančno) lažje.
tomlin ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
5km ali 30km, ni neke razlike, malo vzdrževan avto bo naredil tistih 50k km al kolko pac ze.
Se popolnoma strinjam.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
solatko ::
Twixz - Če imaš dohodke, da lahko za avto nameniš 500€/mesec, se voziš z dobrim avtom maximalno 5 let in samo menjaš, vendar so pri nas za avte zapufani ljudje, katerih dohodki so malo nad minimalcem, kupijo najcenejša jajca na puf in potem jamrajo, kako težko živijo. Kupovati cliote in podobno sranje na 7 let in jih voziti 10, brez da ti prinašajo dohodek, je prvovrstno metanje denarja z lopato v jamo, tako kot kajenje.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 29114 (6618) | KTr1sk |
» | Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 21487 (16264) | zobnik |
» | Poceni avto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 19937 (16791) | zobnik |
» | Cene avtomobilov visoke? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 26216 (20641) | KAVINSKY |
» | Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 31679 (26906) | Heavy |