Forum » Na cesti » Preveriti omejitev hitrosti?
Preveriti omejitev hitrosti?
He-Man ::
Pozdravljeni,
kam lahko pišem/kličem, da bi lahko preveril omejitev hitrosti?
Pred kratkim sem dobil kazen na avtocesti, A1, v odesku 38, blizu izvoza za Dramlje, v smeri proti LJ. Jaz res nisem videl znaka za omejitev 100 km/h, včeraj sem se peljal po isti cesti in spet šel preko 130 km/h, ker tam nisem videl znaka, ki omejuje na 100 km/h.
Torej, kam bi lahko preveril?
Hvala.
kam lahko pišem/kličem, da bi lahko preveril omejitev hitrosti?
Pred kratkim sem dobil kazen na avtocesti, A1, v odesku 38, blizu izvoza za Dramlje, v smeri proti LJ. Jaz res nisem videl znaka za omejitev 100 km/h, včeraj sem se peljal po isti cesti in spet šel preko 130 km/h, ker tam nisem videl znaka, ki omejuje na 100 km/h.
Torej, kam bi lahko preveril?
Hvala.
slodreamer ::
Takoj za predorom je bila prej tabla priporočena hitrost 100 km/h, od nekaj mesecev nazaj pa je do konca spusta (skoraj do izvoza Dramlje) tam OMEJITEV 100 km/h. Znak je skoraj takoj za izstopom iz predora.
http://novice.si/page/nove-omejitve-na-...
http://novice.si/page/nove-omejitve-na-...
jernejl ::
Kot je že slodreamer povedal, je bil ta znak:
Google maps
nadomeščen z omejitvijo 100 km/h. Malo za tem stoji ohišje za stacionarni radar.
Google maps
nadomeščen z omejitvijo 100 km/h. Malo za tem stoji ohišje za stacionarni radar.
He-Man ::
Se pravi, da sem znak spregledal. Pa je znak postavljen v obe smeri, proti Sl. Konjicam in proti Celju, ali le na eni strani? Hvala.
frudi ::
V obeh smereh je sedaj znak za omejitev 100 km/h, takoj za predorom, na vrhu klanca. Mislim, da na istih mestih, kjer sta prej bila znaka za priporočeno hitrost.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
paraboŁa ::
Koliko si peljal in kakšna je bila kazen? Ni ti treba odgovoriti, če ne želiš, zanima me samo kakšne so kazni na hitrih cestah/avtocestah za prekoračitev hitrosti.
konspirator ::
https://www.amzs.si/na-poti/prikaz-prom...
Na avtocestah in hitrih cestah je največja dovoljena hitrost za osebna vozila je 130 km/h oz. 110 km/h. Kazni za prekoračitev hitrosti:
do vključno 10 km/h: 40 EUR
nad 10 do vključno 30 km/h: 80 EUR
nad 30 do vključno 40 km/h: 160 EUR
nad 40 do vključno 50 km/h: 250 EUR + 3 točke
nad 50 do vključno 60 km/h: 500 EUR + 5 točk
več kot 60 km/h: 1.200 EUR + 9 točk
--
GrimReaper ::
To je 80€ brez pik, za enkrat se ni za sekirat, če bi se vsak dan tukaj vozil, bi bilo pa že treba vozit nekje 110.
Razlog zakaj je 100 pa vidim, ker sploh ni odstavnega pasu.
Pa lahko bi že začeli s kaznimi glede na težo prekrška, ker če je cesta popolnoma prazna in greš 130, bi lahko dobil 5x manjšo kazen. Pač glede na to da je OP dobil kazen, verjetno ni vozil v koloni za ostalimi, ki vozijo 100.
Razlog zakaj je 100 pa vidim, ker sploh ni odstavnega pasu.
Pa lahko bi že začeli s kaznimi glede na težo prekrška, ker če je cesta popolnoma prazna in greš 130, bi lahko dobil 5x manjšo kazen. Pač glede na to da je OP dobil kazen, verjetno ni vozil v koloni za ostalimi, ki vozijo 100.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
harvey ::
Na Štajerki je precej odsekov z omejitvijo 100 km/h, ki jih večina gladko ignorira ali pa povsem spregleda. Radarjev je po novem tudi kar nekaj fiksnih in mobilnih pred tuneli, tako da....
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | RadarOddelek: Na cesti | 7003 (5055) | Mavrik |
» | Radar in tolerancaOddelek: Na cesti | 29813 (27642) | St235 |
» | omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18365 (15988) | darkolord |