» »

Zakva mi Deluxe SkiJump šteka?

Zakva mi Deluxe SkiJump šteka?

R@C@ ::

O.K. sej bi razumel da bi mel kakšen 486, sam na D600@850, pa res ne bi smel štekat špil k gre na disketo!
Kakšna ideja?

Lara-K ::

Po mojem maš predobro mašino za dos, lol. Bo treba kr nazaj prešaltat na 486 pa bo bolš.:D
Lara-K - http://lara-k.zipp.nu

R@C@ ::

Ma ja sej jest sem mislu najprej da so ME krivi, sam na drugem rač. v mreži 233MMX, mam pa isti Windows, pa nič ne šteka!

sifu ::

ja jest mam probleme z zvokom pri skijumpu...ce mam vkloplen zvok mi racunalnik zablokira po dolocenem cajtu..a kdo kej ve vec o tem??:D

whatson ::

kako vam lahko delux ski jump steka???? :D:D

teac ::

Ej Sifu, mam točno iste probleme kot ti. Če mam vkloplen zvok, lahko igram približno 3-5min, potem pa mi igra zašteka. No, pa nimam glih 386 al pa 486 (Duron 700). KAJ JE TO?

R@C@ ::

O.K. jest vam pomagam to z zvokom, vi pa men poveste zakva mi šteka!!!!!!! Deal?
:)

O.K. z zvokom sem mel probleme na 233MMX-u, pa sem jih reši tko, da sem pod lastnosti Zvočne kartice pogledal točno kateri IRQ uporablja in DMA, pa če je slučajno Zvočna z (nevemžekatero) napravo na istem IRQju, pol zvok šteka. Najprej preveri če imaš taprav IRQ v zvočnih nastavitvah, pol se pa začni igrat z IRQji pri lastnostih naprav.

Zdej mi pa pomagite še pri mojem probl.!!!!!!!!!!!!

R@C@ ::

D.J.Raca razmišlja:"Hm poglej, poglej koliko problemov naenkrat rešiš s tem, če pogledaš ali si naložil gonilnike za SB Live for ME, od zadnjega nalaganja Windowsov!"
:D

Čeprav še zmer mal trzne vsake tolk časa!

Huey P ::

Jaz sem igral igro Delux Ski Jumping na P100 pa tudi šteka... Torej predober računalnik za DOS ne more biti težava.
V šoli pa majo Celeron 566, ali neka, pa jim ne šteka. Zakaj??????


..::DOOM III: The Legacy::..

VASkO ::

ker deluxe ski jump rabi vsaj p166mmx z dobro 2d graficno kartico, ali pa p233mmx brez dobre 2d grafike.

Huey P ::

Bom raje Ganja Farmerja igral.

Pa še eno vprašanje;

-V šoli imajo na PCju eno tako igro za hec Z Wars, pa me zanima če jo lahko dol zemem na diskete, kajti vse datoteke so majhne, le ena ima 30Mb. Kako naj to datoteko dol vzamem -- a naj menjavam diskete (kako pa jo bom potem dol vzel iz diskete pa na PC)...
..::DOOM III: The Legacy::..

VASkO ::

pa kak si ti prisel do treh zvezdic?!? nikoli slisal za WINZIP ali pa ARJ ali pa WINRAR...?!?!?!

Huey P ::

VASkO ta igra v šoli na šolskem računalniku. Šolski PC je za en velik k****. Tam nimajo drugega kot Word in Excel. Misliš, da imam jaz čas med uro, ko stari naklada downloadati Win Zip, ga inštalirati, stisniti datoteko in šele potem jo čudežno spraviti na disketo.

Pa še nekaj; Ti mi razloži kako lahko ti stisneš 30 Mb datoteko na 1, 44 Mb.
..::DOOM III: The Legacy::..

Tjulenj ::

huey: vaskotov odgovor je cisto korekten. kako si pa ti predstavljas da bos spil dal na 20 disket, ce se za winzip nimas casa dl-jati? pa ni fora da ti bo winzip ali bilokateri drugi progi zadevo stisnil na 1,44... fora je da imajo vsi ti progiji moznost snemanja na diskete (en fajl razbije na koscke po 1,44M in jih enega za drugim da na diskete)

sifu ::

ej huey...cajta za spilat mate na sol...to da bi pa winzip instaliru (2min) pa nimate??? in ce bi blo po tvojem bi lohk gledal filme kot so matrix pa gladiator kr z diskete k bi ti to vse z superwinzipom spravu na eno disketo..

me je vasc prehiteu sam mene tud zanima kako si prsou do treh zvezdic

itak pa ce bi rd posneu 20mb na diskete ti vzame s tem da fajl prej zazipas ene 20min in sploh ne vem kwa je tuki problem..mogoce bi si mogu najprej prebrat winzip help..samo predlagam:D

VASkO ::

tako je, kaj pa Huey misli pa ne vem:\

Huey P ::

sifu in VASkO prosim vprašajta lunija zakaj so zvezdice in potem bosta (končno) vedela. Zvezdice ne pomenijo kakšen strokovnjak je človek...
Oki Doki???
..::DOOM III: The Legacy::..

T-minator ::

A ma kdo kodo za ta spil

VASkO ::

Huey, to se ne vprasa lunija, ampak Primoza, ce ze mislis, da mi to treba.

Tjulenj ::

huey: oprosti ampak nesmiselno se mi zdi nadlegovati lunija ali pa primoza zaradi stvari ki so tebi kot kaze kristalno jasne. jaz sem vedno mislil da se zvezdice dobiva z odgovarjanjem. predvsem pametnim odgovarjanjem (ker za bedarije se ti odstevajo kajne?). kako pa lahko na slo-tech forumu ne-strokovnjak tako pametno odgovarja da si zasluzi toliko zvezdic v tako kratkem casu, mi pa ostaja uganka. ce si genij na tocno dolocenem, ozko usmerjenem podrocju se ti iz srca opravicujem in prosim vse ostale naj tale post ignorirajo. v nasprotnem primeru pa pricakujem tvojo razlago

pa brez zamere

Huey P ::

To je bil tvoj odgovor na vprašanje "Kaj vse moram nardit za instalacijo diska!!!!!!!";

em.. odpret mors ohisje, vstavt disk, prikluct kablovje in v biosu nastimat disk (ce imas auto-detect, lahko zadnje preskocis) voila

Najprej daš brezvezen odgovor, temu ne moramo rečti resen odgovor saj si postopek opisal kot bi imel človeka za bedaka, potem, ko sem vam rekel da naj mu date resen odgovor si ti povedal;

...oprosti ampak to JE resen odgovor...

Če je to zate resen odgovor potem ti nisi RESEN človek in ne razmišljaš RESNO in če ne razmišljaš RESNO ne moreš dajati RESNIH odgovorov, kajne Tjulenj.

Na srečo je sadarj10 proskočil na pomoč ChiefThunder in mu dal nadvse RESEN odgovor, ki pa se v vseh pogledih razlikuje od tvojega.

Tako, ko bo nekdo rabil pomoč mu ti, Tjulenj, lahko poveš svoj odgovor, da mora tip, ki rabi pomoč, najprej odviti vijake ohišju, ker drugače ne bo šlo dol in pa da mu disk ne bo deloval razen, če ga ne priključi na IDE kabel...

Tukaj si lahko pogledaš nadvse resen in pomagajoč odgovor, ki ga je napisal ChiefThunder;

"Sadarj: Najprej si priskrbi ustrezen kabel (IDE) oz. poglej, če imaš na ostalih IDE kablih v računalniku še kaj prostora; potem pravilno naštimaj jumperje na zadnji strani diska (če je disk na sredi verige (IDE- kabla), daš na SLAVE, če je disk na koncu verige, daš na master; potem zadevo priklopi na IDE port in priključi napajanje (molex konektor); prižgi računalnik in naštimaj "Auto detect, za samodejno zaznavo oz. "manual" ročno... to je to."
..::DOOM III: The Legacy::..

Tjulenj ::

huey: ne vem zakaj moras druge teme tlacit sem, pa vseeno, oprosti ce sem te kdaj prizadel s svojimi odgovori, sicer pa itak nisem resen clovek in me ne mores resno jemat. aja samo nekaj pazi ko bos spil dajal na diskete. ne tlacit disket v cdrom, diskete moras dat najprej iz skatlice pa ko ti bo reklo "insert disk 2" to pomen da mors najprej taprvo ven dat, pol pa sele drugo noter. ce sevede verjames tako neresnemu cloveku kot sem jaz. pa ne pozab disket preluknjat za bolsji pretok!

Huey P ::

Zdaj pa nazaj k temi!

Torej meni Delux dela na P100. Vstavil sem boljšo grafično in zdaj dela normalno.

Pa naj mi nekdo pove, če delam pravilno;

- skočim tako, da pritisnem obe tipki in ju en čas držim (pritisnem pa tako, da se odrine direktno ob koncu skakalnice),

- ko se odrine ga takoj malo popravim dol (bolj vodoravno),

- ko leti pa je pod kotom 5 stopinj...

Ali delam pravilno? Zakaj potem ne skoči ZELO daleč? Napišite mi kako se dobro skoči...

Hvala za odgovore!
..::DOOM III: The Legacy::..

T-minator ::

Je pač treba znat :D

btw: praska dela mojstra

R@C@ ::

No...sej sem kar mal ponosen, da sem jast postavil tole temo, k se je tolk dogajal v njej!
HUEY za skok pritisni obe tipki cca. malo za sredino odskočne deske, da se začne model odrivat, spusti jih pa takrat, ko bodo pancarji modela na robu odskočne deske. (Pol boš pa že filing dobu)



Huey P ::

A je že kdo dobu vse točke 20??? Namreč, če verjemete ali ne, JAZ SEM!!!
..::DOOM III: The Legacy::..

R@C@ ::

V bistvu je tale tvoj slednji opus Huey bil za vse ki so skakalno karjero začeli že pri Ski Jump Deluxe 1, prav zabaven!!! :)

20 točk je v bistvu redna praksa, bolj problem je brez snemanja, doseči 3200 točk v Svetovnem pokalu in v Planici skočiti preko 300M! (by da wej rekord od enga modela je okol 360, sam nevem kje je tako burjo potegnu) Več pa tukaj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obstajajo še igra za dva igralca? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
518736 (5369) detroit
»

Deluxe ski jump v2.1

Oddelek: Igre
4923782 (12472) tomi123456
»

DOS

Oddelek: Operacijski sistemi
9925 (768) Jan987
»

Kaj vse moram nardit za instalacijo diska!!!!!!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71037 (936) ChiefThunder
»

Najbolj navit stari proc

Oddelek: Navijanje
251386 (1051) MiKi

Več podobnih tem