Forum » Strojna oprema » Tišina v sobi :)
Tišina v sobi :)
Alex ::
Hi..
Zanima me, če se je že kdo kaj igral z (hmm..) "utiševanjem" svoje mašince.
Rad bi zamenjal napajalnik s kakšnim tišjim pa ne vem katerega naj vzamem.
Poleg tega se pojavlja še vprašanje ohišja in "zvočnio izolacijskih plat", ki se lahko vstavljajo.
Torej .. Če ima kdo kako povezavo oz. če se je kdo že ubadal s tem problemom, bi ga/jo LEPO prosil, če mi odpiše in da kak nasvet s tega področja.
Hvala
Zanima me, če se je že kdo kaj igral z (hmm..) "utiševanjem" svoje mašince.
Rad bi zamenjal napajalnik s kakšnim tišjim pa ne vem katerega naj vzamem.
Poleg tega se pojavlja še vprašanje ohišja in "zvočnio izolacijskih plat", ki se lahko vstavljajo.
Torej .. Če ima kdo kako povezavo oz. če se je kdo že ubadal s tem problemom, bi ga/jo LEPO prosil, če mi odpiše in da kak nasvet s tega področja.
Hvala
Go AMD Go!
- spremenil: Alex ()
||_^_|| ::
kupi zvočnoizolacijsko peno pa jo polimi po notranji strani ohišja. Za napajalnike je pa tko, večinoma so tihi dokler je stvar kolikortoliko mrzla/topla, ko se pa enkrat segreje pa začnejo tulit ker majo vgrajen regulator vrtljajev ventilatorja(ventilatorjev) glede na vročino. Razen če si kupiš pasivno hlajeni napajalnik.
ali3n ::
Za utišat napajalnik je še ena varianta: na ventilator veži upor (pribl 40ohmov, 1-2W; izračunaj kakega...) da bo napetost na ventu recimo 7V; pomaga tudi, če porežeš tiste plehnate mrežice na zadnji strani - zrak se ne vrtinči več;
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
BoLhCa ::
glede napajalnika ni res da VSAK zacne tult k je vroc! enermax je cist ok, tut ce je mal bl vroce v kisti, pa se zelo tih je! ima tud dva venta, rocni regulator vent., je pa razmeroma drag=)
jest sm ga kupil pred ksnimi tremi tedni in sem cist zadovoljen.
glede utisanja celotne kiste si pa umisli pasivno hlajenje na graficni, vodno na procu in northbridgu pa se z oblogami za utisanje si pomagej=)
lp
jest sm ga kupil pred ksnimi tremi tedni in sem cist zadovoljen.
glede utisanja celotne kiste si pa umisli pasivno hlajenje na graficni, vodno na procu in northbridgu pa se z oblogami za utisanje si pomagej=)
lp
frenk ::
moj napajalnik(chieftec 420W) je zlo tih...ga ubistvu sploh ne slišiš...problem je v večini primerov disk
Packač ::
zanč sm gledu ene muflerje k jih lohko pritrdiš uzad za ventilator. to je ena taka gajbica s peno => pa mal utiša
Spajky ::
Ja najprej je treba zrihtat dober pretok zraka skoz kišto, potem pa stišat vente (na 7V), pa še mal obložit kišto od znotraj; neke ideje lahko dobiš na moji strani; kar pa se tiče diskov z liquid ležaji: heh, so tihi, dokler jim ne poteče garancija pol pa spin žvižga, zanimivo!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
MadMax ::
Ventilatorje vezat na mamoplato, vse skupaj pa krmilit z npr. SpeedFan-om.
Moj primer:
HDD cooler na 7V (med 5 in 12)
CPU, GPU in PS fan priklopljeni na plato, malo višje "desired" temperature, min. vrtljaje nekje na 12÷16%.
CPU temp. senzor v navezi z CPU fan, GPU temp. z GPU fan, PS fan pa na temp. sistema in pa diska hkrati.
RackFan je pa itak skor neslišen.
Dokler mašine ne konkretno obremenim, je skoraj neslišna (navkljub 28°C v sobi...).
Moj primer:
HDD cooler na 7V (med 5 in 12)
CPU, GPU in PS fan priklopljeni na plato, malo višje "desired" temperature, min. vrtljaje nekje na 12÷16%.
CPU temp. senzor v navezi z CPU fan, GPU temp. z GPU fan, PS fan pa na temp. sistema in pa diska hkrati.
RackFan je pa itak skor neslišen.
Dokler mašine ne konkretno obremenim, je skoraj neslišna (navkljub 28°C v sobi...).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rad bi utišal računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3664 (2688) | jcb |
» | Kako utišati tole konfiguracijo?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3129 (2192) | Steinkauz |
» | S čim zvočno izolirat ohišje? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8260 (5755) | Kato |
» | utisanje sistemaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1064 (784) | Dice |