» »

Dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje

kljhjkhkjh ::

Sem bil pavzer eno leto in sem sklenil dopolnilno zavarovanje pri vzajemni. Zdaj imam ponovno status študenta in sem uredil da je zavarovanje urejeno preko moje mame.

Vzajemna mi še vedno računa za storitve. Pravijo da se lahko odjaviš le po enem letu z 3 mesečnim opdovednim rokom. To pomeni da moram plačati še 3 položnice preden se lahko odjavim?

McHusch ::

Ne odjaviš, ampak zamrzneš. To gre takoj. Vprašaj jih, kako in kaj.

harvey ::

Vzajemna mi še vedno računa za storitve. Pravijo da se lahko odjaviš le po enem letu z 3 mesečnim opdovednim rokom.

Zavarovalnice imajo svoje štose, 3 mesečna karantena/čakalna doba za vstop in izstop. Očitno je dopolnilno zdravstveno zavarovanje bolj zahtevno kot zavarovanje avtomobila, kjer velja polica od ure podpisa in prekine se takoj ob preklicu, preplačana premija pa sorazmerno vrne.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

McHusch ::

chrush ::

Zanima me, če je kdo, ki nima urejenega dopolnilnega zavarovanja in je že imel kakšno operacijo ali kakšen "po zavarovalniško" večji zaplet in koliko je plačal. Namreč znanec je imel operacijo na kolenu, sicer manjši poseg in je vse skupaj plačal manj kot 50€.

shadeX ::

Kolega si je zlomil roko, bil 2 dni v bolnišnici. Račun za zdravljenje + hospitalizacija 350€.

Smurf ::

chrush je izjavil:

Zanima me, če je kdo, ki nima urejenega dopolnilnega zavarovanja in je že imel kakšno operacijo ali kakšen "po zavarovalniško" večji zaplet in koliko je plačal. Namreč znanec je imel operacijo na kolenu, sicer manjši poseg in je vse skupaj plačal manj kot 50€.

Jaz imam v bliznji druzini zdravnico, ki dela v klinicnem centru in ima kar dosti horror zgodbic. Tudi take, da bi pacient verjetno prezivel, ce ne bi cakali na to ali bo placano tudi dodatni del. Ali pa recimo absurdne kjer je bila taka nesreca, kjer je pote prisel helikopter, ker si si zlomil (samo) nogo, potem pa si dobil hoho racun.

Vzdevek ::

chrush je izjavil:

Nisem imel, ker sem bil na čakalni listi. Sicer nisem imel večjega zapleta, gre se za sum na bolezen, pa sem do sedaj samo za 1 laboratorijski izvid in pregled pri nevrologu plačal nekaj čez 100 eur. Je pa res, da so mi pregledovali kri in tudi hormonske teste. So me pa kasneje začeli pošiljati okoli s napotnicami pod nujno, kjer ni doplačila. Drugače bi me ta dan v UKC stal preko 300 eur. Zdaj moram v bolnišnico za par dni, samo upal sem, da mi dodatno stopi prej v veljavo.
Pri meni je bil problem, da niso ugotovili kaj bi lahko bilo in so me pošiljali na preiskave kot zmešani.

N0t0ri0us ::

dejstvo je, da zavarovalnilce nimajo izgube s tem zavarovanjem. Je pa precej riskantno hoditi okrog brez dopolnilnega zavarovanja, saj predvidevam, da številka lahko hitro preseže 10.000€..

meanwhile in muica:

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9939757 (11597) jocoj
»

Prednosti in slabosti dodatnega zdravstvenega zavarovanja?

155621 (5199) Vajenc
»

Kaj nam krije dodatno zdravstveno zavarovanje - vzajemna? (strani: 1 2 )

5319892 (18918) [D]emon

Prekinitev zavarovanja - VZAJEMNA (strani: 1 2 )

7724847 (23324) Gandalfar

Več podobnih tem