» »

Vzgoja otrok 2k16

Vzgoja otrok 2k16

Temo vidijo: vsi

harmony ::

shadeX je izjavil:

Danes je poročen, žena 2 otroka 5 ,3 leta stara, dobra služba, srečen (verjetno) - oz vse kaže na to da mu nič ne manjka.

LoL. Tipicna slovenska...zena, otrok, dobra sluzba in si srecen.

Invictus ::

harmony je izjavil:

shadeX je izjavil:

Danes je poročen, žena 2 otroka 5 ,3 leta stara, dobra služba, srečen (verjetno) - oz vse kaže na to da mu nič ne manjka.

LoL. Tipicna slovenska...zena, otrok, dobra sluzba in si srecen.

To praktično velja po celem svetu. Ni Slovenija nobena izjema...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

shadeX ::

Sem sam navedel dejstva. Verjetno je srečen, če nima drugih problemov. Jaz bi bil na njegovem mestu. Sicer to ni point kar sem želel povedati.

Želel sem povedati, da ga tistih par batin ni spremenilo v groznega človeka, brez prihodnosti.

Eno je če ti OTROKA tepeš in svoje frustracije zgrinjaš nad njim, drugo pa je da mladostnika postaviš na realna tla. Raptor in podobni tega ne razumejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

shadeX ::

harmony je izjavil:

shadeX je izjavil:

Danes je poročen, žena 2 otroka 5 ,3 leta stara, dobra služba, srečen (verjetno) - oz vse kaže na to da mu nič ne manjka.

LoL. Tipicna slovenska...zena, otrok, dobra sluzba in si srecen.


Kaj je pa tvoja definicija sreče?

vostok_1 ::

jype je izjavil:


Trivialno: Sooči se jih s posledicami.

Nimam pojma, zakaj se tebi zdi, da potrebuješ "avtoritetne ukrepe".


Kakšne so posledice, da otrok iztrga drugemu otroku igračo iz rok in ga pri tem še odrine?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

sash69 ::

Če otroka tepeš ga vzgojiš v lažnivca; upornika; tihega upornika ali pa ga pošlješ v depresijo da v vseh stvareh vidi samo še kako bi šlo kaj lahko narobe in potem se ničesar ne upa; neve kaj bi iz življenja naredu ..dolgo časa živi pri starših in na njihov račun; ko končno dobi službo je ta komaj za silo in nima več užitka do življenja; o zabavi pa sploh nima pojma. Edini približek je pa nacejanje z alkotom. Če pa ne uživa psihoaktivnih sredstev da pozabi na svojo bedo in neobstoj vizije svojega življenja se pa najverjetneje prej ali slej sam fenta.


Ja...če bi bil veren bi se na tem mestu sedaj prekrižal - a govorimo tu o vzgojnih ukrepih ali o maltretiranju otrok?

Se mi zdi, da tule eni enostavno ne morete/želite razlikovati med vzgojnim ukrepom in pa "tepežem" kot ga je opisal shadeX zgoraj: izživljanje frustracij, želja po nadvladi, etc.

Dvomim, da bilo kateri človek (oz. bolje rečeno, otrok) dobi zgoraj opisane travme od navitja ušes, kakšne po riti ali pa okoli kepe, tistih parkrat v mladosti, ko ušpiči resnično veliko neumnost.

Nasprotniki takšnih vzgojnih ukrepov tudi (namerno) pozabljate dejstvo, da to ni en in edini ukrep, katerega se starši poslužujejo - tisti, ki ima (vsaj) malo soli v glavi, dobro ve, da je ta ukrep mišljen le kot ekstrem - takrat ko se malega vraga nič ne prime.

Tudi sam sem jih dobil parkrat v svojem otroštvu - in nikdar ne zastonj. Pa ni z menoj danes nič narobe - ne hodim k psihiatru, nisem v depresiji, niti pijanec, v življenju nisem nikogar pretepel (razen no, z bratom sva se skos ravsala - pač, običajno in normalno)

Resnično, v kakšne skrajnosti se podajate, ko želite vsevedni prepričati ostale, da je njihov način vzgoje napačen, vaš pa edini in pravilen. Seveda, ponekod se da tudi brez takšnih drastičnih ukrepov skozi vzgojo, a reči, da je takšen ukrep napačen, ter da povzroča več slabega, kot koristi, je pa naravnost smešno.
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash69 ()

Phantomeye ::

shadeX je izjavil:

Mene osebno niso starši nikoli tepli. Pri meni je bilo dovolj samo da me je fotr postrani pogledal. Takrat sem vedel, da karkoli je.. ni več zajebancije.

Ni bilo potrebe po nobenem nasilju. Jih je pa brat parkrat fasal. Še danes pove, da je hvaležen da je prišlo do tega. Kaj so meli ne vem, sicer noče noben povedat, ampak da je prišlo do tega ukrepa verjetno švoh ni blo. Danes je poročen, žena 2 otroka 5 ,3 leta stara, dobra služba, srečen (verjetno) - oz vse kaže na to da mu nič ne manjka.


Dajno daj.

Starši so v otroštvu tepli mene in mojega brata. Jaz sem hodil v šolo, osnovno šolo, srednjo šolo, dodiplomc, magisterij. On je pa popival, kadil travo, šprical, padel v osnovni ,zamenjal tri osnovne šole, nobene dokončal. Zdaj se je umiril, je poročen in dela za minimalca. Njegov karakter je pa še vedno poln agresije.

Toliko o batinah. Batine niso nič drugega kot kritična točka, ko starši ne vejo kako naprej, pa mulca premlatijo, da sprostijo frustracije, pa da otrok da mir.

Jaz če sem bil tepen s kuhalnico, pa se je ta zlomila, sem se staršem smejal. Kljub bolečinam.

Dejstvo je, da je posameznik tisti, ki v končni fazi v glavi pošlihta, ne tepež. Potem pa poslušaš ljudi, ki govorijo, da so itak normalni zato, ker so bili tepeni v otroštvu in potem to filozofijo itak prakticirajo sami.

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Ne razumeš razlike med

Starši so v otroštvu tepli mene in mojega brata.


Jih je pa brat parkrat fasal.


V slednjem primeru je verjetno šlo za res izreden dogodek. To da so tvoji starši imeli tak način vzgoje, dokazuje to da so tepli oba. V mojem primeru pa mene niso, medtem ko brata so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Machete ::

To je res odvisno od mnogokaterih faktorjev osebnosti človeka (otroka).

Poznam bližnji primer. Ista družina, enaka vzgoja, podobna starost. En sin je dobesedno potepuh/hlapec in alkoholik, drugi pa doktor in redni profesor ter športnik.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Phantomeye ::

shadeX je izjavil:

Ne razumeš razlike med

Starši so v otroštvu tepli mene in mojega brata.


Jih je pa brat parkrat fasal.


Ni razlike, razlika je le v tem, kako sem se izrazil. Nobenega od naju niso fizično zlorabljali.

Gre za to, da če bi fizično kaznovanje pomagalo, bi imelo podoben učinek na oba. Kljub temu je pa eden od naju vseeno zabluzil.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Otroci so samo ogledalo svojih staršev.

Ti jih lahko še tako vzgajaš, ampak na koncu bodo taki kot si ti. To je tista fora, ko fotr s čikom v gobcu mulcu razlaga kako škodljivo je kajenje. Ne pali...

Zgledi pač vlečejo...

Najprej vzgojite sebe ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

shadeX ::

Uf.. takoj podpišem, da mam takega otroka kot sem jaz :)

negotiator ::

krneki0001 je izjavil:

negotiator je izjavil:

Če se otroka pametno vzgaja, potem sploh ne bi smelo priti do tega, da vlamlja v avte. Problem pa je tudi, ker otrok ni konstantno pod nadzorom staršev ampak je tudi v vrtcu ali šoli, kjer pa ga vzgajajo drugi otroci. Če bo en drug otrok delal zgago v razredu in se bo to vašemu otroku zdelo zabavno, ni vrag, da se mu ne bi pridružil in se začel učiti slabih navad. Marsikdo tukaj se ne zaveda, kaj vse lahko njihov otrok počne v šoli, doma je pa čisto "pridkan" - verjemite, da se to dogaja. V šolah je redko kje kakšen učitelj, ki bi jih znal krotiti, kot je to treba. Vsi jim samo popuščajo, potem se pa razvadijo in počnejo neumnosti. Sploh med odmori, ko jih nima nihče pod nadzorom. Tisti težavni se vedno zberejo skupaj in delajo še več težav. Ker pa gre za otroke - ki se (zaradi nizke starosti) še ne zavedajo dobro, kaj je prav in, kaj ni, se hitro zgodi, da se tem težavnim otrokom pridruži tudi vaš otrok, ker se mu morda zdi zabavno to, kar težavni otroci počno.


Ti lahko otroka še tako dobro vzgajaš, ampak veliko ima "ulica" zraven. Če vsi njegovi kolegi kradejo, bo tudi on z njimi.


Saj sem rekel, da tudi sošolci veliko vplivajo in takrat ti pač nisi z njimi.
All easy problems have already been solved.

krucymucy ::

Vzgoja v evrih.

Vsakic ko kaj dobrega naredi mu placam.

Ce naredi neumnost on placa meni.

To se je zgodilo malokrat, tako da si je sedaj kupil krosa.

_Dormage_ ::

krucymucy je izjavil:

Vzgoja v evrih.

Vsakic ko kaj dobrega naredi mu placam.

Ce naredi neumnost on placa meni.

To se je zgodilo malokrat, tako da si je sedaj kupil krosa.



Simply Epic!
Sem se do solz nasmejal!

jype ::

anko> Tole upam, da je sarkazem, ker drugače je izjava popolnoma debilna.

Seveda je sarkazem. Večini ljudi materialno ne znese poskrbeti za otroka, če ne hodijo v službo, kar definitivno pomeni, da morajo vzgojo delegirat drugim. To pravim le zato, ker je precej očitno, da mnogi starši hkrati od vrtcev in šol in osebja v njih zahtevajo, da otroke vzgajajo, hkrati jim pa ne izkazujejo dovolj zaupanja in ne zagotavljajo avtonomije, da bi vzgojo lahko dejansko tudi izvajali. Če otroka zaupaš vzgojitelju ali učitelju moraš tudi sam pri sebi poskrbeti za to, da se ne vtikaš v procese, ki jih učitelj ali vzgojitelj izvaja, ampak jim pustiš proste roke.

vostok_1> Kakšne so posledice, da otrok iztrga drugemu otroku igračo iz rok

Če je star dve leti, je normalno, da to počne. Takrat mu vzameš igračo, jo vrneš otroku, ku mu je bila vzeta, ter mu razložiš, da tako početje ni prijetno za druge, zato se ga mora vzdržati: "Ne tega delat, če nočeš da ti drugi pulijo igrače iz rok." Če je treba, to storiš petindevetdesetkrat na uro, dokler se tako vedenje ne neha.

vostok_1> in ga pri tem še odrine?

Ga odpelješ stran in mu razložiš, da se bo z drugimi lahko igral, ko ne bo nasilen: "Tega ne smeš, ker se lahko kdo poškoduje."

Nič nasilnega ali tragičnega, hkrati pa tudi izpolnjuješ svojo odgovornost do družbe, ki ni dolžna prenašati otroka, ki se grdo obnaša.

sash69> Nasprotniki takšnih vzgojnih ukrepov tudi (namerno) pozabljate dejstvo, da to ni en in edini ukrep, katerega se starši poslužujejo - tisti, ki ima (vsaj) malo soli v glavi, dobro ve, da je ta ukrep mišljen le kot ekstrem - takrat ko se malega vraga nič ne prime.

Napaka zagovornikov telesnega kaznovanja je, da si domišljajo, da takšna oblika vzgoje deluje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

sash69> Seveda, ponekod se da tudi brez takšnih drastičnih ukrepov skozi vzgojo, a reči, da je takšen ukrep napačen, ter da povzroča več slabega, kot koristi, je pa naravnost smešno.

Ne, v resnici se vedno da brez takšnih ukrepov skozi vzgojo, hkrati je pa dejstvo, da takšen ukrep vedno povzroči več slabega, kot koristi.

Edina korist, ki jo imajo starši od "vzgojne zaušnice", je občutek zadoščenja in prepričanje, da zdaj otrok razume, da je nekaj naredil narobe. Enak rezultat je mogoče doseči tudi brez zaušnice, kar zelo jasno priča o tem, da je zaušnica nepotrebna, izvira pa iz frustracije starša in nima nikakršne zveze z vzgojo.

111111111111 ::

Seveda novodobni starši radi poudarjajo da ne tepejo otrok ker je to narobe in sploh. Vzgojni udarec, s trezno glavo, po riti, dela čudeže. Sam imam tri otroke in vsak je drugačen. Včasih zaleže beseda, včasih razlaga, včasih pa rahel udarec po riti, pa takoj vedo da so ga kapitalno polomili. Ne odobravam cukanja in zaušnic, to je v navalu besa ko nimaš več kaj. Ponavadi dobijo eno po riti ko ugriznejo ali komu povzročijo fizično bolečino iz objestnosti ali nalašč, nesreč se seveda ne kaznuje.

Ko gledam druge starše, otroku vzamejo pravljico, pravijo da ga nimajo več radi ker so poredni itd... To se mi zdi bistveno huje kakor tu in tam udarec po riti. Pri nas je pravilo ne glede kako poreden si bil čez dan brez pravljice in crkljanja pred spanjem ne ostaneš. Seveda pa z ženo nisva prfektna kdaj sva že vpila na otroke, zaenkrat pa je tudi uspelo da sva se obvladala in v besu nisva fizično kaznovala, čeprav so me nekajkrat mulci spravili na rob. :) Globoko dihaš in pri miru stojiš pa takoj vidijo da je nekaj narobe. :)

Trenutno funkcionira kazensko sedenje na stolu, če je neumnost velika. Eden mi namreč vseskozi piše po steni. :)

torentino ::

Ko boš belil stanovanje, naj bo glavna zvezda večera..ali pa naj prebeli popisano steno trikrat na teden, da bo imel vsakič novo platno.
Mogoče pa vzgojiš uspešnega soboslikarja.

jype ::

Chuapoiz> Vzgojni udarec, s trezno glavo, po riti, dela čudeže.

Ja, čudeže dela. Tako za starša, ki se takoj bolje počuti, kot tudi za otroka, ki takoj ugotovi, da so starši idioti, pred katerimi je pametno kvalitetno skrivat svoje življenje, da potem nisi tepen.

Chuapoiz> Eden mi namreč vseskozi piše po steni. :)

WTF je pa narobe, če piše po steni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

maco-maco ::

Biti dosleden je vrjetno najtežje.

Včasih zaleže beseda, včasih razlaga, včasih pa rahel udarec po riti,....

Pa ne vem no. Otrok v vsakem primeru rad ''izziva'', poiskuša, išče meje,...ne verjame. Ti mu pa s svojim odzivom zgolj pokažeš, kaj je ''normalno'' reagiranje na določeno situacijo. Ja, mogoče je bedno, če postane ''Glavca Smrk''. Samo če ga prebutaš, to sigurno ni dobro.
Se pa včasih deremo. Vsi. Pa se kmalu pomirimo. Pa otrokom povemo, da tudi če se včasih deremo, se potem hitro pomirimo in pobotamo, tako da naj bodo iskreni in nam naj zaupajo. Da tudi če naredijo neumnost, se bo zadeva pomirila in ''rešila''.

V glavnem, poskušamo biti dosledni in si zaupati.
Kaj?

shadeX ::

WTF je pa narobe, če piše po steni?


Nekateri imajo verjetno radi lično stanovanje. Nekateri tudi ne dopustijo otroku da dela kar se mu spaše. Nekateri tudi vejo, da ko dajo otroku vedet da ne sme delat kar mu spaše, da se bo to na dolgi rok zelo verjetno tudi obrestovalo.

Seznam lahko gre v nedogled:

- Kaj je narobe če otrok lula po dnevni sobi
- Kaj je narobe če otrok trga mamine rožice na balkonu
- Kaj je narobe če otrok vrže svojo najljubšo igračo v LCD TV

- Kaj je narobe če otrok kriči na balkonu "Heil hitler", da vsi sosedje slišijo


Čez 15let+ bo pa

- Kaj je narobe če je otrok ukradel nekaj iz trgovine
- Kaj je narobe če je otrok nekomu zlomil roko in ga poslal v bolnišnico
- Kaj je narobe če otrok vozi pijan avto
- Kaj je narobe če otrok razbija tuj inventar...itd

Če mi je očka dovolil vse kadar sem bil majhen, potem lahko delam tudi sedaj kar se mi spaše.

Mi je že žal da sem odprl to temo. Kakšen od bralcev bo tako celo lahko uporabil tvoje "taktike" vzgajanja otrok pri sebi doma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

111111111111 ::

jype je izjavil:

Chuapoiz> Vzgojni udarec, s trezno glavo, po riti, dela čudeže.

Ja, čudeže dela. Tako za starša, ki se takoj bolje počuti, kot tudi za otroka, ki takoj ugotovi, da so starši idioti, pred katerimi je pametno kvalitetno skrivat svoje življenje, da potem nisi tepen.


Beri jype beri. Vzgojna po riti ne pomeni da ga mlatim 2 uri, da ne more več hodet. Od kdaj pa je fizična kazen postala bav bav? Kar naenkrat je fizična kazen najhujše možno kar se lahko naredi otroku. To da ga v besu nadiraš, odrečeš ljubezen ga psihološko mučiš, je pa vse OK. Ali pa da mu pustiš, da dela karkoli, da svobodno izraža svoje mnenje ubogi revček, ki ga ta družba itak omejuje. Otroci so pametni, razumejo stvari in dobro vedo kje so meje, če se jih začrta.

jype je izjavil:


WTF je pa narobe, če piše po steni?


Pri nas se tega ne sme početi. Kje je problem? Če bi ti svojega pripeljal k meni na obisk tudi ne bi smel pisati po steni, metati igrač in razmetavati hrano po mizi, ker se tega pri nas ne dela. Če pa bi pri tebi moj lahko pisal po steni pa nimam nič proti, pri nas se tega ne dela, ker se vloži veliko dela in truda v eno stvar je ne smemo z objestnostjo uničevati.

shadeX ::

Jypetovo vprašanje ni letelo samo na pisanje po steni, ampak na vse kar si otrok lahko spomni in dela. Seveda se mu vse mora brezpogojno dovoliti. Samo da bo otrok srečen. Bog ne daj, da bi dobil zaušnico ker to je fizično nasilje in seveda to dokazuje samo kako starši svoje frustracije zganjajo nad otroci.

In če rečeš "Sem mu dal zaušnico" jype in podobni preberejo "Sem ga fizično maltertiral in se zgrinjal nad njim, ker imam jaz dovolj svojih problemov in jih samo s tem lahko rešim".

Lawl.

krneki0001 ::

Pri nas ima pa eno steno v svoji sobi, kamor lako lima svoje rizbice in kjer lahko na steno tudi kaj nariše. drugje je pa to strogo prepovedano.

maco-maco ::

Aja, pa biti iskren. ''Ne da se mi, prosim počakaj 10min.'' ''Kakšen gnoj si. Pridi sedaj.'' Namesto ''Še nekaj nujnega imam'' ali ''Ne sedaj, je...''. ''Dobro, bom z veseljem počakal, moj dragi starš.''

Pa še glede našega dretja. Ni to zdej večurno zavijanje, samo povišana jakost. So pa to isto družinski vzorci, kot pretepanje in ostale zadevščine.


Če mi je očka dovolil vse kadar sem bil majhen, potem lahko delam tudi sedaj kar se mi spaše.

Kupčka si podu. Ti pukec moj mali.... Ne rigaj in ne prdi. Tukaj je res mal nerodno. Mi smo jim povedal, da je življenje v nekaterih primerih igra.
A če še vzamemo tisto absurdno s sladoledom. Večkrat se potem sliši ''Ne tega delat, te striček gleda. Kaj si bo mislil o tebi.'' Čeprav misli oseba, kaj si bo mislil o njej. Ampak ja, včasih so te zadeve kar naporne.


Glede risanja. Sem imel tistih nekaj kvadratov nad svojo posteljo, kjer sem se lahko izražal.
Kaj?

jype ::

shadeX> Nekateri imajo verjetno radi lično stanovanje.

Potem naj nimajo otrok.

jype ::

shadeX> - Kaj je narobe če otrok lula po dnevni sobi

Če je na tleh linolej - praktično nič. Komot si lahko privoščiš, da to stori več desetkrat in mu vsakič posebej pokažeš, da je temu namenjena kahlica, kadar na sebi nima plenic.

shadeX> - Kaj je narobe če otrok trga mamine rožice na balkonu

Če mama ne zna rožic postavit na balkon tako, da otrok do njih ne more, je to vsekakor njena odgovornost, ko je otrok dovolj velik, da doseže visoko, pa, če je normalno intelektualno razvit, tega ne počne več.

shadeX> - Kaj je narobe če otrok vrže svojo najljubšo igračo v LCD TV

Popolnoma nič. LCD TV ne spada v stanovanje, kjer se igrajo majhni otroci, njihove najljubše igrače so pa itak plišaste.

shadeX> - Kaj je narobe če otrok kriči na balkonu "Heil hitler", da vsi sosedje slišijo

Popolnoma nič, ker otrok ne ve, kaj to pomeni. Sosedje lahko staršem pokažejo, kaj si mislijo o njih, če otroka izpostavljajo "heil hitler"janju, otrok pa pri tem nima ničesar.

shadeX> Čez 15let+ bo pa
shadeX> - Kaj je narobe če je otrok ukradel nekaj iz trgovine
shadeX> - Kaj je narobe če je otrok nekomu zlomil roko in ga poslal v bolnišnico
shadeX> - Kaj je narobe če otrok vozi pijan avto
shadeX> - Kaj je narobe če otrok razbija tuj inventar...itd

To bo problem izključno v primeru, da ga pretepaš, namesto da bi ga vzgajal.

shadeX> Mi je že žal da sem odprl to temo. Kakšen od bralcev bo tako celo lahko uporabil tvoje "taktike" vzgajanja otrok pri sebi doma.

Hvala bogu, bo vsaj malo manj duševnih pohabljencev, ki bi svoje otroke znali samo pretepat.

Chuapoiz> Vzgojna po riti ne pomeni da ga mlatim 2 uri, da ne more več hodet.

Hodit. Vzgojna po riti ni za nikogar vzgojna, je pa eden tvojih najprimitivnejših refleksov.

Chuapoiz> To da ga v besu nadiraš, odrečeš ljubezen ga psihološko mučiš, je pa vse OK.

Ne, ni, ampak bistva pretepanja to ne spremeni.

Chuapoiz> Otroci so pametni, razumejo stvari in dobro vedo kje so meje, če se jih začrta.

Absolutno, ampak to vse deluje tudi brez "vzgojnih po riti".

Chuapoiz> Pri nas se tega ne sme početi. Kje je problem?

Problem je v tem, da se pri vas tega ne sme početi. V normalnih družinah, kjer imajo starši svoje otroke radi, jih za risanje po stenah ne kaznujejo, temveč jim za nagrado dajo v roke kanto jupola pa velikega mačka, ter jih pustijo, da uživajo.

shadeX> Jypetovo vprašanje ni letelo samo na pisanje po steni, ampak na vse kar si otrok lahko spomni in dela.

Ne, ni. Moje vprašanje je letelo na zelo specifično dejavnost, ki je za otroka zelo koristna. Ko je otrok dovolj star, da mu lahko razložiš, zakaj se ti pisanje po steni ne zdi smiselno, je tudi dovolj star, da pisanje po steni postane dovolj dobro, da ga nočeš več prepovedat.

shadeX> In če rečeš "Sem mu dal zaušnico" jype in podobni preberejo "Sem ga fizično maltertiral in se zgrinjal nad njim, ker imam jaz dovolj svojih problemov in jih samo s tem lahko rešim".

Ne, jaz samo vem, da je "zaušnica, ki ni nič takega" v resnici popolnoma nepotrebna. Edini dolgoročni rezultat takšne "vzgojne zaušnice" je, da otrok staršem vedno manj zaupa in vedno manj rad pove reči po pravici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

shadeX ::

Samo pazi da tvoji otroci na koncu ne bodo trpeli zaradi tvoje "perfekcije".

jype ::

shadeX> Samo pazi da tvoji otroci na koncu ne bodo trpeli zaradi tvoje "perfekcije".

Nobene perfekcije ni, zgolj resnica.

111111111111 ::

@jype: priznati ti moram lepo besedičenje, ampak vzgoja otrok je daleč od opisanega. Če je pri vas vse dovoljeno pa naj bo. Očitno nič ne prepoveduješ, ker imaš verjetno tiste otroke ki mečejo v peskovniku pesek v druge, ker je to zabavno. Lepo. Takšne starše imam najraje.

jype ::

Chuapoiz> Če je pri vas vse dovoljeno pa naj bo.

Ni, ane. Otroci se ne smejo dotikat orožja, ne smejo vozit avtomobila, ne smejo gledat, ko se starša igrata spolnost in še vrsto drugih reči, ki niso primerne za otroke. Ampak tega jim ne preprečujemo tako, da čakamo za omaro z orožjem, da vzamejo ven kos, pa jih potem pretepemo, temveč tako, da je omara zaklenjena.

Chuapoiz> Očitno

Ti si kar domišljaš reči, ker namesto v znanosti odgovore na vprašanja iščeš v tradiciji. Sram te je lahko.

maco-maco ::

tiste otroke ki mečejo v peskovniku pesek v druge, ker

Da malo poenostavim. Ta mali poiskušajo, ta srednji iščejo pozornost, ta velki so pa zafurani.
Kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maco-maco ()

shadeX ::

Ni, ane. Otroci se ne smejo dotikat orožja, ne smejo vozit avtomobila, ne smejo gledat, ko se starša igrata spolnost in še vrsto drugih reči, ki niso primerne za otroke.


Kako ni za otroke? Kaj je pa to kaj takega?

111111111111 ::

jype je izjavil:

Chuapoiz> Če je pri vas vse dovoljeno pa naj bo.

Ni, ane. Otroci se ne smejo dotikat orožja, ne smejo vozit avtomobila, ne smejo gledat, ko se starša igrata spolnost in še vrsto drugih reči, ki niso primerne za otroke. Ampak tega jim ne preprečujemo tako, da čakamo za omaro z orožjem, da vzamejo ven kos, pa jih potem pretepemo, temveč tako, da je omara zaklenjena.

Chuapoiz> Očitno

Ti si kar domišljaš reči, ker namesto v znanosti odgovore na vprašanja iščeš v tradiciji. Sram te je lahko.


Imate prepovedi torej. Otroci ne smejo uporabljat noža, da se ne porežejo, bodo že pri 10 letih iz zraka ugotovili kako se to počne. Otrok se ne sme silit nosit smeti, ker je to izkoriščanje. Ni pravilno da se otroke uči pospraviti za sabo. Narobe je naučiti otroke, da se drugih otrok ne grize. Ni govara da 4 letnik ne pospravi pribora in krožnikov iz mize, IZKORIŠČANJE OTROŠKE DELOVNE SILE. Svinje tradicionalne.

Če iščeš odogovore na vzgojo v znanosti, si krepko v zmoti. Žal. Da iščem odgovore v tradiciji, pri svojih starših, ti pa očitno tudi. Ti kar pospravi v svoja dva v kalup takšen kot si sam. Spomni se pa kako si bil nesrečen v puberteti tja do 19 leta...

shadeX ::

Če iščeš odogovore na vzgojo v znanosti, si krepko v zmoti.


Vzel z jezika. Jypeta si sam predstavljam, kakor izredno inteligentnega človeka, sploh v stroki s katero se ukvarja. Daleč od tega da bi bil slab človek, ampak njegova "slava" oz. "genialnost" in visok IQ, sta mu stopila v glavo. Sam živi v prepričanju da je nezmotljiv. Isti bodo njegovi otroci.

One does not simply say.

Nobene perfekcije ni, zgolj resnica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

jype ::

shadeX> Kako ni za otroke? Kaj je pa to kaj takega?

Ni za otroke.

Chuapoiz> Če iščeš odogovore na vzgojo v znanosti, si krepko v zmoti.

To si domišljate norci, ki pretepate otroke. Edini rezultat tega bo, da bodo tudi vaši otroci, če bodo imeli otroke, njih pretepali.

shadeX> Vzel z jezika.

O, še en, ki mu halucinacije pomenijo bistveno več, kot mu preverljiva dejstva.

shadeX> Sam živi v prepričanju da je nezmotljiv. Isti bodo njegovi otroci.

To je res zgolj na meta nivoju. Če se primerjam s hipiji, ki vzgojo otrok enačijo s horoskopi, srednjeveško medicino in drugimi rečmi, ki več kot očitno ne delujejo, pa si ne preveč pametni ljudje kljub temu še vedno dajejo opravka z njimi, potem ja, sem nezmotljiv, ker vi v praksi nimate nobene možnosti, da bi imeli prav.

Seveda se lahko motim, ampak da bi mi to lahko pokazali, bi morali najprej biti pismeni - pa niste.

jype ::

Chuapoiz> Otroci ne smejo uporabljat noža, da se ne porežejo,

Morda je tako pri vas, ampak saj tudi druge reči počnete narobe.

jype ::

Chuapoiz> Otrok se ne sme silit nosit smeti, ker je to izkoriščanje.

Otroka ni treba nič silit, ker če to počneš, prej ali slej do tega dobi odpor.

Chuapoiz> Ni pravilno da se otroke uči pospraviti za sabo.

Ni pravilno, da jih pospravljanja za sabo učiš s telesnim kaznovanjem.

Chuapoiz> Narobe je naučiti otroke, da se drugih otrok ne grize.

Čudno torej, da obstaja toliko otrok, ki ne grizejo drugih otrok, čeprav v življenju še nikoli niso bili tepeni.

Chuapoiz> Ni govara da 4 letnik ne pospravi pribora in krožnikov iz mize, IZKORIŠČANJE OTROŠKE DELOVNE SILE. Svinje tradicionalne.

Ne svinje, idioti.

111111111111 ::

@jype: Nisem ravno vajen da odgovarjaš z agresijo. :) Smo te malo na obrate spravili. Glede noža pa boš moral malo bolj temeljito prebrati moj post in ne jemati iz konteksta, ti ki si pismen. S tvojimi otroci bo preprosto takole: uvajal boš svoje fore pri vzgoji in ko rezultat ne bo zadovoljiv boš rekel, da so itak svobodna bitja in se lahko sami odločijo da si zafurajo življenje. :) Vi permisivci imate vedno en izgovor zakaj je otrok takšen kot je. Vedno so v nekih fazah. Zdaj je v fazi ko meče igrače, zdaj je v fazi ko riše po stenah, sedaj je v fazi ko noče spat, itd...

Sedajle berem še tvoje poste zgoraj, pa kdo pravi da je treba otroke pretepat? Vzgojna po riti fizično sploh ne boli, preberi si kaj na to temo prosim.

Skratka če mora moj otrok iz mize odnesti krožnik in si umiti roke po obroku sem idiot?

Čudno da obstaja cel kup otrok, ki niso tepeni pa grizejo druge otroke.

Tebi podobni vedno skočijo v zrak, ko pravim da pri nas se pa kdaj pa kdaj zgodi, da otrok dobi kakšno po riti, če je neumnost res velika. Takoj se začne otrok se ne pretepa, otroci so revčki, kako lahko vzgajaš s palico. Radi vse malo napihnete mar ne? Kolegica fura permisivo, ko pa ji živci popustijo je stresala tamalo kot lutko iz cunj in se drla nanjo da je nima več rada. TOP vzgoja.

Sicer pa jype vzgajaj kakor ti vest veleva ali pa tvoja znanost, rezultate bo itak prinesel čas.

Machete ::

Tudi po 'samo malo po riti' je primitivno. Raje z evri, kot je en že napisal, pa še to mi je sporno.
Če ne znaš otroka pripraviti, da razmisli o zadevi in se normalno zmenit, da tega ne ponovi, ti pač ne gre.
'Samo malo po riti' pa je odraz nemoči in pomanjkanja volje ali pa nesposobnost biti avtoritativen, vzgojen z argumentom.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

jype ::

Chuapoiz> uvajal boš svoje fore pri vzgoji in ko rezultat ne bo zadovoljiv boš rekel, da so itak svobodna bitja in se lahko sami odločijo da si zafurajo življenje.

Ne, to pravim že zdaj (ko rezultat še ni slab). Vse, kar imajo, je podlaga. To ni nikakršna garancija za karkoli.

Chuapoiz> Vi permisivci imate vedno en izgovor zakaj je otrok takšen kot je. Vedno so v nekih fazah. Zdaj je v fazi ko meče igrače, zdaj je v fazi ko riše po stenah, sedaj je v fazi ko noče spat, itd...

Vi idioti pa otroke pretepate, čeprav je več kot očitno, da od tega ni nobenega učinka. Vaši otroci kradejo avtomobile, ne naši.

Chuapoiz> pa kdo pravi da je treba otroke pretepat?

Ti. Lahko te tudi citiram:

Chuapoiz> Vzgojna po riti fizično sploh ne boli, preberi si kaj na to temo prosim.

Zanašaš se na to, da otrok doživi psihično bolečino, ko ga kaznuješ, namesto da mu bi izkazal vsaj minimalno spoštovanja in ga obravnaval kot otroka.

Chuapoiz> Čudno da obstaja cel kup otrok, ki niso tepeni pa grizejo druge otroke.

Čudno, da obstaja cel kup otrok, ki so redno "vzgojno po riti", pa grizejo druge otroke. Očitno pretepanje otrok ni tista reč, ki bi bila bistvena pri grizenju.

Chuapoiz> Skratka če mora moj otrok iz mize odnesti krožnik in si umiti roke po obroku sem idiot?

Ne, idiot si, ker ga "vzgojno po riti", ker "je taka tradicija" in ker "ga itak nič fizično ne boli" in ker "se mu nikjer ne pozna". Zato.

Chuapoiz> Tebi podobni vedno skočijo v zrak, ko pravim da pri nas se pa kdaj pa kdaj zgodi, da otrok dobi kakšno po riti, če je neumnost res velika.

Za tvoje otroke si odgovoren ti in mene v resnici ni treba poslušat, to pa ne spremeni dejstva, da je "kakšna po riti" popolnoma brez vzgojne vrednosti in ima vzrok izključno v zafrustriranem staršu, ki se pred načrtovanjem širjenja družine ni niti minimalno strokovno usposobil za delo z otroci.

Chuapoiz> Takoj se začne otrok se ne pretepa, otroci so revčki, kako lahko vzgajaš s palico.

Otrok se ne pretepa, ker to nima nikakršnega smisla. Meni je v resnici vseeno, če ti pretepaš svoje otroke, a ko ostalim odraslim razlagaš, da to ni nič takšnega, jim daješ napačne informacije, zato je temu treba oporekat.

Chuapoiz> Kolegica fura permisivo, ko pa ji živci popustijo je stresala tamalo kot lutko iz cunj in se drla nanjo da je nima več rada. TOP vzgoja.

Kolegica je pač podoben idiot, kot si tudi sam. Nobene potrebe po popuščanju živcev ni, razen če je "tamala" dvakrat težja od mamice. V tem primeru nekako razumem, da otroka ne more obvladat.

Chuapoiz> Sicer pa jype vzgajaj kakor ti vest veleva ali pa tvoja znanost, rezultate bo itak prinesel čas.

Jasno, ti pa vzgajaj, kakor ti veleva tradicija. Rezultate itak že poznamo, psihiatri jih radi merijo celo v evrih.

111111111111 ::

Kaj čmo takle mamo. :) Aja, samo za info prihajam iz družine kjer me niso niti enkrat udarili in jih nisem dobival po riti. Tako da začenjam popolnoma novo generacijo pretepačev otrok. Prihaja nov red. :D

Heavy ::

jype je izjavil:

Chuapoiz> Vi permisivci imate vedno en izgovor zakaj je otrok takšen kot je. Vedno so v nekih fazah. Zdaj je v fazi ko meče igrače, zdaj je v fazi ko riše po stenah, sedaj je v fazi ko noče spat, itd...

Vi idioti pa otroke pretepate, čeprav je več kot očitno, da od tega ni nobenega učinka. Vaši otroci kradejo avtomobile, ne naši.



Naš pa ni tak ne, ne, ne :))
#TeamFelix

jype ::

Chuapoiz> Aja, samo za info prihajam iz družine kjer me niso niti enkrat udarili in jih nisem dobival po riti.

Se pravi to počneš iz čiste zlobe? Kolk avtomobilov si pa pokradel danes ponoči?

Heavy> Naš pa ni tak ne, ne, ne

Dejstvo je, da so otroci, ki jih starši doma "vzgojno čez rit", precej bolj nasilni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gruntfürmich ::

takole:
http://nova24tv.si/kolumna/fizicno-kazn...
http://nova24tv.si/slovenija/roman-vode...
http://nova24tv.si/kolumna/starsi-ne-lo...

opažam pa, da se folk neprestano sprašuje kako vzgajat otroke. in opažam, da se sploh ne drži naukov pametnih ljudi, raje izvajajo bebarije SJW-jev in enostavno nonstop ponavljajo napake... ampak kaj čmo, smo propadla nacija.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Machete ::

111111111111 je izjavil:

Kaj čmo takle mamo. :) Aja, samo za info prihajam iz družine kjer me niso niti enkrat udarili in jih nisem dobival po riti. Tako da začenjam popolnoma novo generacijo pretepačev otrok. Prihaja nov red. :D


Glede na idiokracijo družbe, so taki novo razviti vzorci, (celo bahanje), nepresenetljvi.
Poglej si današnjo družbo. Zreducirana na kuharske šove in enovrstičnice FB statusov in jumbo parol. Vzporedno in posledično lahko opazujemo podobne inklanacije k 'medmetni' primitivnosti na vseh nivojih. Žal tudi na (ne)vzgoji otrok, katere vzgajajo marketing in survival šovi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Dejstvo je, da so otroci, ki jih starši doma "vzgojno čez rit", precej bolj nasilni.

edino dejstvo je da otroci ki niso dobili čez rit so veliko bolj razvajeni in neumni ter kot taki lahek plen manipulacije in bebastega potrošništva.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Machete ::

gruntfürmich je izjavil:

jype je izjavil:

Dejstvo je, da so otroci, ki jih starši doma "vzgojno čez rit", precej bolj nasilni.

edino dejstvo je da otroci ki niso dobili čez rit so veliko bolj razvajeni in neumni ter kot taki lahek plen manipulacije in bebastega potrošništva.


Glej v nabiralnik čez slabo leto, mogoče dobiš za to izjavo pošto od Švedske kraljeve akademije.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

jype ::

gruntfürmich> in opažam, da se sploh ne drži naukov pametnih ljudi,

S tem verjetno misliš tiste, ki ne premorejo niti toliko samokontrole, da ne bi pretepali otrok?

gruntfürmich> edino dejstvo je da otroci ki niso dobili čez rit so veliko bolj razvajeni in neumni ter kot taki lahek plen manipulacije in bebastega potrošništva.

Tako je. Če želite otrokom dobro, jih mlatite. To je največ, kar lahko storite zanje, sicer morda sploh ne bodo taki idioti, kot ste sami.

gruntfürmich> kaj čmo, smo propadla nacija.

Konzervativci ste, ostali nismo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sledenje lastnega otroka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19024726 (19934) stalker
»

Otroka na rit. Kje je meja? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
596108059 (93261) mailer
»

Kakšne gene dobi otrok če... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
517738 (6090) Jst

Več podobnih tem