Forum » Programska oprema » Leader v AutoCADu
Leader v AutoCADu
jjohny ::
Rad bi malo spremenil leader v Avtocadu. Saj veste to je črta, ki ima na eni strani puščico, na drugi pa je kratka črta in npr. neka številka. To se npr. uporablja za pozicijske številke.
Jaz bi npr. rad spremenil vrsto pisave, hkrati pa bi jo še odebelil (bold). Kako naj to naredim??
Tip Autocada: AutoCAD Mechanical 6 Power Pack.
lp, jani
Jaz bi npr. rad spremenil vrsto pisave, hkrati pa bi jo še odebelil (bold). Kako naj to naredim??
Tip Autocada: AutoCAD Mechanical 6 Power Pack.
lp, jani
Bx ::
jaz nimam te verzije autocada, mam pa r14 in 2000, sam po moje je isto
po moje moraš najprej v risbo dodati nov TEXT STYLE (pri meni je po defoltu STANDARD -txt.shx)
To greš v zavihek Format > Text style > New > daš poljubno ime tej pisavi > izbereš fonte (npr. Arial > in daš Apply.
To je to po moje.
Potem pa ko klikneš na Leader z properties ikonco, tam potem spremeniš text style-sedaj imaš to možnost ker si dodal text v risbo.
po moje moraš najprej v risbo dodati nov TEXT STYLE (pri meni je po defoltu STANDARD -txt.shx)
To greš v zavihek Format > Text style > New > daš poljubno ime tej pisavi > izbereš fonte (npr. Arial > in daš Apply.
To je to po moje.
Potem pa ko klikneš na Leader z properties ikonco, tam potem spremeniš text style-sedaj imaš to možnost ker si dodal text v risbo.
Bx
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | autocad 2013 merilaOddelek: Programska oprema | 3087 (2432) | seba-beba |
» | AutoCad vprašanje - spremenljivkeOddelek: Programska oprema | 1209 (1072) | cica |
» | AutoCAD 2009Oddelek: Programska oprema | 1556 (1463) | nejcek74 |
» | AutoCad 2000/2004 formatOddelek: Programska oprema | 1735 (1600) | barbarpapa1 |
» | AUTOCAD 2000 in 3d !Oddelek: Programska oprema | 1216 (1108) | BoO |