» »

AutoCad 2000/2004 format

AutoCad 2000/2004 format

gumby ::

je mogoce v autocad 2000 spravit nacrt, risan z 2004? format zapisa je namrec drugacen (AC1015 za 2000 in AC1018 za 2004)...

probal sem z 2004 verzijo shranit v 2000 format, vendar nekatere stvari (beri polovica crt;() izginejo pri pretvorbi.

gumby ::

*bump*


a bom res moral sefa prepricat, da zrihta 2004?:D

barbarpapa1 ::

Zdravo

A si poskusil preko različnih verzij DXF-a (od verzije 2000 navzdol. Odsvetujem DXF verzije ACAD12, v kateri ACAD2004 naredi nenormalno velike datoteke...)

Pa fajn transfer želim...

LP

Jože

gumby ::

dxf 2000 naredi isti zmazek, kot dwg... dxf 2004 pa ne prepozna

bom probal se starejse verzije, mogoce bo kaj :)

barbarpapa1 ::

Zdravo

Sam sicer nisem (že dolgo ne več) velik uporabnik ACAD-a, me pa zato zanima, ali uporabljaš kakšne posebne tipe črt, ki jih ACAD 2004 ima, ACAD2000 pa ne (bolj ugibam kot ne). Sem se pa spomnil nečesa, kar sam sicer redno uporabljam pri raznih 3D formatih. Vprašanje je edino, ali imaš na voljo Rhinoceros. Poskusi DWG ali pa DXF odpreti z njim, ter ga shraniti v drugi verziji. Meni pri 3D pogosto pomaga (Predvsem pri IGES datotekah).
Druga možnost bi pa lahko bil prav IGES, vendar ne vem, kako je zdaj s tem pri ACAD-u. Vem, da že od verzije 12 prevajalnik za IGES ni več vključen v osnovni ACAD paket.

Pa še ene stvari sem se spomnil. baje je free. Poglej TUKAJ!
Je pa nisem preverjal, tako da....:8)

Pa fajn pretvorbo želim...

LP

Jože

gumby ::

DWG Gateway ne dela z LT verzijo:(
Rhino (sem dal demo gor) javi napako pri odpiranju...

hvala vseeno za pomoc:)

barbarpapa1 ::

Zdravo

Sedaj pa me res firbec matra, kaj za enega vraga si zrisal v ACADU. Če želiš, mi lahko pošlješ primerek risbe po e-mailu (ti pošljem naslov po ZS). Bi poskusil, ampak obljubiti ne morem ničesar....

LP

Jože

barbarpapa1 ::

Gumby, poglej na ZS

LP

Jože

barbarpapa1 ::

Gumby, mislim da sem našel rešitev (a sort of...). Poglej v ZS....

Nočko...

Jože

Self-Defence ::

SIcer me zelo zanima kako ste rešili ta problem. Zato upam da boste tudi napisal. :D
Drugače pa se mi je v ACADu tudi dogajalo nekaj podobnega pred časom, rešitev pa je bila:
select all in explode, nato pa save as dwg2000.
Žrtvoval sem pa vse kote in šrafure.

LP

gumby ::

tako... problem smo nasli in ga resili (pravzaprav ga je barbarpapa1 resil:D). slo je za en xref, ki je bil tudi v 2004 formatu, tako da pretvorba osnovne risbe ni pomagala kaj dosti. e-transmit pa je tudi zabluzil cisto...

barbarpapa1 ::

Tukaj je zaključek cele zadeve:

Pravzaprav je bila uprabljena rešitev (po posvetovanju s prijateljem Googlom) prav eTransmit....Najprej pa razlaga, kaj se je sploh dogajalo (za tiste, ki ste malo manj domači v ACAD-u):

V ACAD risbi lahko dodamo zunanjo referenco ali Xref. To pomeni, da se v trenutni risbi navede pot do risbe (kazalec), ki naj se v trenutni risbi prikaže. Torej če v risbi B navedete kot Xref risbo A, bo ta vidna v risbi B. Prednost je, da je risba B manjša po obsegu (shranjen je samo kazalec - pot do risbe A) in vedno vidimo aktualno geometrijo risbe A. Slabost pa je, da ostanemo brez vsega, če kdo izbriše ali spremeni ime risbe A. Pri shranjevanju v starejšo verzijo se pretvori samo vsebina risbe B (shrani se tudi podatek o Xref). Če preneso sedaj pretvorjeno risbo B na drug računalnik in jo odpremo z ACADom, le-ta samo navede, da Xref-a A ni mogel najti in veselo prikaže samo vsebino risbe B.

Za rešitev te dileme obstajata dve poti in sicer:

1. Ukaz eTransmit (najdete ga v meniju "File"). Ta zadeva zna shraniti v exe, zip ali nov direktorij trenutno risbo, vse kot Xref navedene risbe (popravi tudi kazalce v trenutni risbi), vse definicije črt, fontov in sloge kotiranja. V pogovornem oknu je tudi možnost, da se vse omenjeno shrani v nižji verziji (ACAD2004 ponuja na žalost samo možnost pretvorbe v ACAD2000). Ko vsebino tako pripravljenega direktorija (ali zip ali exe datoteko) prenesemo na drug račuanlnik, bo tukaj možnos odpreti risbo brez večjih problemov (Gumby je javil, da je prišlo do neke zmešnjave z plastmi - layerji).

2. Peš način. V risbi, ki jo želimo pretvoriti, pogledamo, katere risbe so navedene kot Xref (obstaja ti. Xref manager). Nato shranimo v starejši format vse navedene risbe (Xref-e) in pa trenutno risbo. V starejši risbi nato odpremo želeno risbi, vendar bomo morali najverjetneje popraviti vse navedbe o Xrefih s popmočjo Xref managerja.

Tako, to je to....

Pa naj vas Acad uboga...

Nočko

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

autocad 2013 merila

Oddelek: Programska oprema
252920 (2265) seba-beba
»

Izšel DraftSight CAD program za Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
227530 (6130) gruntfürmich
»

A-CAD težave

Oddelek: Programska oprema
6748 (708) matejmesar
»

Nadomestek Autocada

Oddelek: Programska oprema
93966 (3763) opeter
»

ACAD naj bi delal nanj, pa na obroke fedr... kaj in kje kupit?

Oddelek: Kaj kupiti
91297 (1129) Smorny

Več podobnih tem