Forum » Hlajenje in modifikacije » Iz monitorja v fan control
Iz monitorja v fan control
frenk ::
Doma mam en zanč monitor iijama vision master 17" pa sm ga razstavu in vn pobrou elektroniko...in jest bi to uporabu...glede na to da je LCD not bi loh to uporabu za prikazovanje temperature...zravn je tud kr dost tranzistorjev(pomoje močnostnih), ki bi jih verjetno lahko uporabu za dovajanje el. moči ventilatorjem...zanima me če so to močnostni tranzistorji in kako deluje ta lcd displej oz. kako vse skupej povezat...pa kako bi loh povezou še diode za branje temperature...mogoče kšn mikrokontroler?
Pin Signal Description
1 VSS Ground
2 VCC Power (5V)
3 VO Contrast Voltage
4 RS Register Select
High to select data register
Low to select instruction register
5 R/W Read/Write
High to read, Low to write
6 E Enable - High to initiate access
11-14 DB4-DB7 High order bits of data bus
Used for 4 bit interface
DB7 is also the busy flag
7-10 DB0-DB3 Low order bits of data bus
Not used in 4 bit interface
tole sm najdu na netu sam me pa zanima kako se štejejo teli pini...nkjer ni nbene oznake...grem še mau googlat...i love google
1 VSS Ground
2 VCC Power (5V)
3 VO Contrast Voltage
4 RS Register Select
High to select data register
Low to select instruction register
5 R/W Read/Write
High to read, Low to write
6 E Enable - High to initiate access
11-14 DB4-DB7 High order bits of data bus
Used for 4 bit interface
DB7 is also the busy flag
7-10 DB0-DB3 Low order bits of data bus
Not used in 4 bit interface
tole sm najdu na netu sam me pa zanima kako se štejejo teli pini...nkjer ni nbene oznake...grem še mau googlat...i love google
Boki_ ::
Da si slučajno ne bi drznil metati ohišj in ostalih stvari v smeti, ker pridem tja in ti odrežem j _ _ _ _ Tukaj imaš idejo, kaj naredi iz stare šare.
I'm back
Prepozno...mam že en cajt razstavlen in stran zmetan...tista modifikacija je pa itaq za moje pojme brezveze ker ni nič prdobleno na boljšem hlajenju...jest na videz ne dam nč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nakup grafične kartice Ati vs. Geforce ;)Oddelek: Kaj kupiti | 1217 (956) | snela |
» | Za težave s PS3 odgovoren ARMOddelek: Novice / Igre | 6141 (5581) | neoto |
» | PIC18F4550 in ds18s20Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1988 (1667) | snow |
» | kako iz PC napajalnika dobit visjo voltazoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1382 (1090) | B_Star |
» | Zakaj vsi sovražijo MEssenger-ja?Oddelek: Programska oprema | 1382 (1090) | BlackHole |