Forum » Operacijski sistemi » Prekinjena instalacija win 10
Prekinjena instalacija win 10
Manager ::
Pozdravljeni
Znašel sem se pred eno težavo (po svoji krivdi) pri instalaciji win 10. Na prenosniku sem imel instaliran win 8.1 Pripravil sem si usb boot za win 10 in pričel z inštalacijo. Pred ponovnim zagonom, med inštalacijo, sem pozabil usb ven vzeti ter mi je tako pričelo znova nalagati id začetka. Pa sem probal se enkrat. Sedaj, ko vem da tega ne bi smel narediti, pa mi pri instalaciji, pod Custom, prikazuje, da imam samo še 1.9GB prostora, kar je premalo.
Prav tako mi pri ponovnem zagonu prikazuje moder ekran, s tekstom in navedbo o napaki, Stop Code: 0x000021a
Kaj lahko še tu naredim, da ne rabim formatirati in izgubiti podatkov?
Znašel sem se pred eno težavo (po svoji krivdi) pri instalaciji win 10. Na prenosniku sem imel instaliran win 8.1 Pripravil sem si usb boot za win 10 in pričel z inštalacijo. Pred ponovnim zagonom, med inštalacijo, sem pozabil usb ven vzeti ter mi je tako pričelo znova nalagati id začetka. Pa sem probal se enkrat. Sedaj, ko vem da tega ne bi smel narediti, pa mi pri instalaciji, pod Custom, prikazuje, da imam samo še 1.9GB prostora, kar je premalo.
Prav tako mi pri ponovnem zagonu prikazuje moder ekran, s tekstom in navedbo o napaki, Stop Code: 0x000021a
Kaj lahko še tu naredim, da ne rabim formatirati in izgubiti podatkov?
Nisem šel na Update, ampak na Custom in sem želel na Primary partico inštalirati win 10. Prej sem imel win 8.1, sedaj pa sem želel imeti win 10.
bluefish ::
Zaženi nek live linux (pravzaprav večina distribucij - Ubutnu recimo) in prenesi datoteke na drug disk ali USB ključek,...
Ko prižgem prenosnik mi pokaže napako 'Stop Code: 0x000021a', potem pa mi ga zaganja vedno znova.
Tako, da imam možnost samo nalaganja win, ali pa da grem v Bios, ne morem pa sploh priti na namizje, mi ga ne spusti tak daleč.
Tako, da imam možnost samo nalaganja win, ali pa da grem v Bios, ne morem pa sploh priti na namizje, mi ga ne spusti tak daleč.
bluefish ::
Pa si prepričan, da imaš ustrezno izbran zagonski medij? Ker tole napako izpiše Windows namestitev in očitno sploh ne šmirgla vstavljenega USB-ja.
Če zaženeš linux z USB-ja, tega problema ne bi smelo biti.
Če zaženeš linux z USB-ja, tega problema ne bi smelo biti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Ja. Nastavil sem USB kot prvi, nato pa Interni HDD, potem pa dvd ...
Problem je samo, ker več nimam dovolj prostora na primarni partici. Mi je sedaj ostalo win 10 na polovici (2x) in mi je to zasedlo prostor. Sedaj pa ne vem kako (in če je sploh) mozno, da naložim gor win ne da bi formatiral partico, da izbrišemo to napol nalozen win 10.
Problem je samo, ker več nimam dovolj prostora na primarni partici. Mi je sedaj ostalo win 10 na polovici (2x) in mi je to zasedlo prostor. Sedaj pa ne vem kako (in če je sploh) mozno, da naložim gor win ne da bi formatiral partico, da izbrišemo to napol nalozen win 10.
Yacked2 ::
Kako si pa naredil ta tvoj boot USB ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Usb Boot dela, ker sem isti postopek probal z dvd-jem, z win 7, in se pojavi enak problem.
solatko ::
Štartaj brez USB ključka in bi ti moralo nadaljevat instalacijo od tam, kjre se je prekinila. Če greš gledat disk na drugem računalniku, imaš verjetno dve datoteki windows.old. Zbriši tisto, ki je manjša in vstavi disk nazaj. Zaženi in instalacija bo šla normalno skozi.
Če ne bo šlo na ta način, si na drugem računalniku presnemi svoje faile in potem naredi čisti instal.
Ob instalacij si označil Custom, torej ti je začel frišen instal, brez ohranitve česarkoli. Frišen instal ni te ne ohrani nič, ob začetku pa ti da možnost ureditve particij.
Izgleda, da si celoten postopek instalacije falil in je edina možnost, da potegneš dol svoje datoteke, recovery program, ki ti bo to obnovil.
Če hočeš nadgraditi, štartaš instalacijo iz delujočega sistema, potem ti restarta in začne z nalaganjem. Da ti samo na izbiro ohranitve podatkov in programov ali samo podatkov, ko pa instaliraš iz boot-a, pa te možnosti nimaš, ker ti takoj napiše, da moraš za upgrade, zagnati delujoč sistem.
Če ne bo šlo na ta način, si na drugem računalniku presnemi svoje faile in potem naredi čisti instal.
Ob instalacij si označil Custom, torej ti je začel frišen instal, brez ohranitve česarkoli. Frišen instal ni te ne ohrani nič, ob začetku pa ti da možnost ureditve particij.
Izgleda, da si celoten postopek instalacije falil in je edina možnost, da potegneš dol svoje datoteke, recovery program, ki ti bo to obnovil.
Če hočeš nadgraditi, štartaš instalacijo iz delujočega sistema, potem ti restarta in začne z nalaganjem. Da ti samo na izbiro ohranitve podatkov in programov ali samo podatkov, ko pa instaliraš iz boot-a, pa te možnosti nimaš, ker ti takoj napiše, da moraš za upgrade, zagnati delujoč sistem.
Delo krepa človeka
Sem rešil (če bo kdo imel enako težavo)!
Namesto "Install Now" sem kliknil "Repair" in sem potem izbral pregled sistema. Pri pregledu sem nato izbral, da želim namestiti gonilnike iz sistema Win, nakar mi je odprlo okno s seznamom map na pcju. Šel sem na Lokal disk C in izbrisal Windows.old.001 in Windows.old.002, t. j. mapi, ki sta se ustvarili zaradi napol naloženih Win. Nato sem imel dovolj prostora za nalaganje Win. Lp
Namesto "Install Now" sem kliknil "Repair" in sem potem izbral pregled sistema. Pri pregledu sem nato izbral, da želim namestiti gonilnike iz sistema Win, nakar mi je odprlo okno s seznamom map na pcju. Šel sem na Lokal disk C in izbrisal Windows.old.001 in Windows.old.002, t. j. mapi, ki sta se ustvarili zaradi napol naloženih Win. Nato sem imel dovolj prostora za nalaganje Win. Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vse je šlo v ku*ferOddelek: Pomoč in nasveti | 3768 (2132) | Saul Goodman |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 27450 (22570) | R1710 |
» | Windows 10 "clean install"Oddelek: Pomoč in nasveti | 14871 (12371) | fujtajksel |
» | Predhodno nameščen win 8 - ključ izdelkaOddelek: Operacijski sistemi | 5577 (5048) | solatko |
» | Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 16968 (14887) | noraguta |