Forum » Problemi človeštva » Od Okroberfesta, do festivala z ograjami
Od Okroberfesta, do festivala z ograjami
eric_cartman ::
Prvič v zgodovini Oktoberfest z ograjo in posebnimi ukrepi!
Vir: http://www.oktoberfest.de/en/article/Ok...
Vir: http://www.24ur.com/novice/svet/ob-leto...
Je bil še kdo večkratni obiskovalec, pa zdaj zaradi vsega tega pompa in "bodočih" napadov ne bo šel? Škoda je, kaj smo dopustili, da se zgodi z Evropo. Ampak tole pa res ni več ničemur podobno. Kaj čez 5 let bo za vsak koncert in festival vojska na cesti z oklepniki? Pa specialne enote v pripravljenosti?
In čeprav mediji in oblast stalno poudarjajo, da so skoraj vsi napadalci iz Evrope, potem se mi zdi zelo čudno, da eno leto po migracijskem valu začenjamo s takimi ukrepi.. Gre zgolj za naključje?
Edit: Vem, da bo tema kmalu zaklenjena, vendar me zaradi takih novic res popade jeza, ker je očitno največja bolezen Evrope to, da smo humanitarni do vseh drugih, razen do nas samih.
In the light of recent events, the Munich security experts have reevaluated and updated the safety concept for the 2016 Oktoberfest. A security fence will be introduced and backpacks and big bags will be prohibited.
Vir: http://www.oktoberfest.de/en/article/Ok...
Prebivalci Münchna so pred začetkom slovitega pivskega festivala negotovi. Skrbijo jih številni teroristični napadi v Evropi, tudi nasilje v njihovem mestu in na Bavarskem. Zaskrbljeni so tudi hoteli, saj beležijo za polovico manj rezervacij, kot je običajno za čas Oktoberfesta.
Vir: http://www.24ur.com/novice/svet/ob-leto...
Je bil še kdo večkratni obiskovalec, pa zdaj zaradi vsega tega pompa in "bodočih" napadov ne bo šel? Škoda je, kaj smo dopustili, da se zgodi z Evropo. Ampak tole pa res ni več ničemur podobno. Kaj čez 5 let bo za vsak koncert in festival vojska na cesti z oklepniki? Pa specialne enote v pripravljenosti?
In čeprav mediji in oblast stalno poudarjajo, da so skoraj vsi napadalci iz Evrope, potem se mi zdi zelo čudno, da eno leto po migracijskem valu začenjamo s takimi ukrepi.. Gre zgolj za naključje?
Edit: Vem, da bo tema kmalu zaklenjena, vendar me zaradi takih novic res popade jeza, ker je očitno največja bolezen Evrope to, da smo humanitarni do vseh drugih, razen do nas samih.
- zaklenil: Mavrik ()
drvo ::
Žalostno ja. Še bolj pa je žalostno, da se še vedno najdejo ljudje, ki tišijo glavo v pesek.
Se pa je vse po mojem začelo, ko se je počasi začela "uvajati" politična korektnost in naenkrat
so postale teme in težave o katerih bi se bilo potrebno pogovoriti prepovedane.
In ko smo se začeli tega zavedati in se o njih pogovarjati, je mogoče že prepozno.
Se pa je vse po mojem začelo, ko se je počasi začela "uvajati" politična korektnost in naenkrat
so postale teme in težave o katerih bi se bilo potrebno pogovoriti prepovedane.
In ko smo se začeli tega zavedati in se o njih pogovarjati, je mogoče že prepozno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drvo ()
Spajky ::
eric_cartman je izjavil:
.. Gre zgolj za naključje?
IMHO ne; niti migracijski val ni bil naključen in s tem posledice (maslo onega maĐarskega naci juda in njegovih kolegov) .. Kaj je za pričakovati v prihodnosti v zvezi s "svobodo", sem napisal že v onih temah o streljanjih etc. po Evropi, pa tudi, kaj se utegne zgodit npr. v zvezi s Oktoberfestom ...to je ono ala kuhanje žabe v mlačni vodi ... "na zapadu ništa novo" ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
konspirator ::
Zahvali se lanski invaziji kebaba za ograjo in vojsko na ulici (ter celoletne pirotehnične efekte).
Ni samo ograja "novost"
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-...
Podobno je bilo na poletnem metal kampu nekje na severu De.
Ni samo ograja "novost"
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-...
Podobno je bilo na poletnem metal kampu nekje na severu De.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
konspirator ::
Live
https://www.welt.de/vermischtes/video13...
Festival je bil v mestu Wacken, na meji z Dansko
https://www.zeltheld.com/en/festivals/w...
https://www.welt.de/vermischtes/video13...
Festival je bil v mestu Wacken, na meji z Dansko
https://www.zeltheld.com/en/festivals/w...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
SaXsIm ::
Žalostno? A si ti že bil kdaj na kakšni prireditvi? Praktično na vsaki prireditvi se to dela, da se do sedaj to ni delalo, je anomalija in ponavadi ne pomeni nič dobrega.
SaXsIm
fosil ::
Saj tudi doslej so bili vhodi na določenih mestih in nisi mogel noter kjerkoli, razen če se rad plaziš skozi grmovje.
Sedaj bo to samo bolj formalizirano.
Tako da neka velika sprememba to ni.
Sedaj bo to samo bolj formalizirano.
Tako da neka velika sprememba to ni.
Tako je!
nagobčnik ::
eric_cartman je izjavil:
Ne gre za naključje, nekdo je verjetno poslušal desničarje, ki v zadnjem letu non-stop opozarjajo, da je Evropa v veliki nevarnosti. Ograje so pa itak najboljša stvar po narezanem kruhu, to vsi vemo. Nad njimi se pritožujejo samo anarhistični levičarji, ki nočejo reda in varnosti.
noraguta ::
Žalostno? A si ti že bil kdaj na kakšni prireditvi? Praktično na vsaki prireditvi se to dela, da se do sedaj to ni delalo, je anomalija in ponavadi ne pomeni nič dobrega.
Kolkrat si bil na OF?
eric_cartman je izjavil:
Ne bombice so, in posilstva.
Ne gre za naključje, nekdo je verjetno poslušal desničarje, ki v zadnjem letu non-stop opozarjajo, da je Evropa v veliki nevarnosti. Ograje so pa itak najboljša stvar po narezanem kruhu, to vsi vemo. Nad njimi se pritožujejo samo anarhistični levičarji, ki nočejo reda in varnosti.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()
nagobčnik ::
jest10 ::
Ne bombice so, in posilstva.
Ampak samo desničar je lahko dovolj luciden, da prepozna to nevarnost in poskrbi za ustrezne varnostne ukrepe. Levičarji znajo samo glavo v pesek tiščat, zato jim zdaj seveda ni prav, da so desničarji prevzeli pobudo in zavarovali Oktoberfest.
No zgleda so ti desničarji razcepljene osebnosti. Jih hkrati vabijo in odganjajo
Karaya 52 ::
Mislim da so te "safe zone" danes nujnost. Ljudstvo je hotelo te zone v Siriji in Turčiji, pa se je elita odločila drugače in povabile milijone v Evropo. Zdaj pa je kar je in mi potrebujemo taharush-free-zone. Osebno sicer navijam za rasno in versko profiliranje in bi v izogib incidentom prepovedal vstop določenim skupinam. Ve se katere so to. Tako bi bila kolateralna škoda najmanjša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
m0LN4r ::
Je bil še kdo večkratni obiskovalec, pa zdaj zaradi vsega tega pompa in "bodočih" napadov ne bo šel? Škoda je, kaj smo dopustili, da se zgodi z Evropo.
Sva mislila it, pa ne bova sla. Ne splaca se reskirat.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kolkrat si bil na OF?
Nima veze kolikokrat sem bil na OF, bil sem ogromnokrat odgovorni organizator različnih prireditev po Sloveniji in imam kar nekaj izkušenj z izvajanjem varnostnih ukrepov na prireditvah. To, da nimaš checkpointa in ne pregleduješ obiskovalcev za vnos nevarnih predmetov je navadna malomarnost. Sploh na prireditvi, katere bistvo je konzumacija alkohola, torej je zaradi tega varnostno gledano bolj rizična. Osebno mi je že pivo in cvetje problematično kar se tega tiče.
Sploh pa, v Franciji se je baje en s kamionom peljal čez udeležence prireditve.
SaXsIm
Zalostno je, da gremo v to smer.
Vedno vec kontrole in kljub temu riziko za nevarnost vecji.
Pijace, granate, etc. ni treba mimo vhoda nest. Se lahko vrze preko ograje tudi drugje in pozneje pobere.
Pijace, granate, etc. ni treba mimo vhoda nest. Se lahko vrze preko ograje tudi drugje in pozneje pobere.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Sploh na prireditvi, katere bistvo je konzumacija alkohola, torej je zaradi tega varnostno gledano bolj rizična. Osebno mi je že pivo in cvetje problematično kar se tega tiče.
Do sedaj ni bilo takšnih problemov, da bi to rabili.. Imaš ogromno pijanih ljudi.. Jasno mi je tudi, da se bo v pijače podtikalo razne tabletke vedno in povsod (za to niso krivi prišleki). Ampak zdaj morajo poleg vsega gledat še na gruče potrebnih tipov, ki imajo željo le to, da nadlegujejo ženske.
Da ne omenjam eksplozivnih sredstev v obliki bombe. Ne mi rečt, da je to normalno...
Prej so ble ograje, da nisi prehitro sel domov ;) al se zgubu
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Me prav zanima glede morebitnih incidentov, če bi tudi te skušali čim bolj prikriti, tako kot s tistimi za novo leto v Nemčiji, ko se je zvedelo šele mesec in pol kasneje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
dice7 ::
Mogoce bodo pa te ograje preprecile vsa posilstva ki so se dogajala na oktoberfestu pred uvedbo le teh
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dice7 ()
Zalostno je, da gremo v to smer.
Ker ograja se pazi sama, ne? In ni redarjev / varnostnikov ob njej, ki nadzorujejo ravno takšno početje?
Seveda, kljub varnostnim ukrepom se še vedno lahko zgodi svašta. Ampak namen teh varnostnih ukrepov je, da se to do te mere oteži, da ljudje odnehajo sami od sebe.
Sicer pa, v Nemčiji imajo tudi druge pivske festivale. In tam so se takšni ukrepi (ograjeno prizorišče in varnostniki na vhodu) izvajali že mnogo prej. Tukaj sploh ne gre za nobeno represijo, ampak so se končno odločili, da bojo nehali povzročati splošno nevarnost za življenje.
SaXsIm
The attack was attributed to the right-wing extremist and geology student Gundolf Köhler who was killed while placing the explosive device; however, doubts remain as to whether he acted alone.
Pa saj to je največja fora jype.. Sej noben ne zagovarja teh bolnikov.. Medtem, ko se vi na vsak način trudite zagovarjat begunce. Mene ne zanima ali je to bil nek neonazi nut freak z manijo na orožje ali "un od dol". Ampak trend v zadnjem času je, da se bolj boj tistih z BV. Ker od teh so napadi vsako leto.
Saj nisi nič novega pogruntal. Amerika ima več problemov z svojimi državljani kot pa s terorističnimi napadi. Ampak Evropa pa kaže ravno drugačen trend. Vedno več je nasilja imigrantov, sploh pa neprimerljivo več terorizma. To kar je bila EU pred 10-15 leti in to kar je danes je 100 % razlika. Največja razlika prav po migrantskem valu.. Kot pravim... Zgolj naključje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()
Ce se ti ne zavedas da se napadi niso dogajali se ne pomeni da se dejansko niso dogajali.
Mimogrede begunci niso teroristi
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
So pa zato migranti, ki so in se prihajajo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
The Player ::
ravno prejšnji teden so bli prjatli v Barceloni. Vojska in policija je povsod, od plaž do mestnih ulic. Naklučje?
nevone ::
ravno prejšnji teden so bli prjatli v Barceloni. Vojska in policija je povsod, od plaž do mestnih ulic. Naklučje?
Zdaj jih je treba integrirat. Vojska in policija pač pokrivajo varnost.
Ampak, ja, kdor trdi, da prišleki z vzhoda niso rizična skupina, je v vsej tej svoji dobronamernosti rahlo naiven. Razen, če ni kaj drugega zadaj.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Vsaka skupina je rizicna skupina. Niso prisleki krivi da ne smem it s torbo na kaksno tekmo
Vsaka skupina je rizicna skupina.
A ti veš, kaj pomeni rizična skupina?
o+ nevone
Matako ::
Vsaka skupina je rizicna skupina.
A ti veš, kaj pomeni rizična skupina?
o+ nevone
Dobrodošla v čudoviti svet kulturnega relativizma, kjer je pobiranje mila v južno-afriškem zaporu povsem enako rizično od twerkanja v ljubljanskem diskaču.
Te pač še noben aktivistični dobri vitez ni uspel "rešiti zmotnih prepričanj". Tako imaš.
/\/\.K.
Jah, prisleki iz vzhoda. Oz ljudje kateri so veliko bolj nagnjeni k nekateri stvari oz ranljivi do neke stvari, v tem kontekstu je dejanje ocitno neke vrste kriminal
Zgodovina sprememb…
Dobrodošla v čudoviti svet kulturnega relativizma
Jaz ne maram ne relativizma, ne posploševanja.
o+ nevone
Jah, prisleki iz vzhoda. Oz ljudje kateri so veliko bolj nagnjeni k nekateri stvari oz ranljivi do neke stvari, v tem kontekstu je dejanje ocitno neke vrste kriminal
Rizična skupina ne pomeni, da so ljudje na splošno bolj nagnjeni k neki stvari ali ranljivi do neke stvari, ampak da je večja verjetnost, da se tak posameznik najde v tisti skupini.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Predvsem pa ne smemo posploševati splošne situacije - da ne užalimo izjem.
Ja, pa tudi ne smemo posploševati posploševanja splošne situacije.
o+ nevone
Konlov ::
Bojo vsaj vsi vstopnino plačali.
Mi tud okol naše veselice vedno ogradimo (smrekove vejice), pa ni nič v cajtngih.
Mi tud okol naše veselice vedno ogradimo (smrekove vejice), pa ni nič v cajtngih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Volitve po Evropi (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Problemi človeštva | 143061 (113827) | Truga |
⊘ | Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 161345 (147008) | BigWhale |
⊘ | Streljanje v Parizu (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Problemi človeštva | 327380 (259511) | BigWhale |