» »

Uporaba telefona na delovnem mestu

Uporaba telefona na delovnem mestu

martincek1 ::

Trenutno sedim v hodniku večje splošne bolnišnice in čakam na svoj pregled. Ne pretiravam, če rečem da je vsaj vsak drugi zdravnik, ki gre mimo, na svojem telefonu.

Tudi na splošno, zaradi poklica svojega očeta, zadnje čase slišim da imajo delodajalci velike probleme s tem.

Se samo meni to zdi nedopustno?

MadMicka ::

Prvič, večinoma uporabljaš en in isti gsm tako za službene zadeve, kot za privat. Tako ne veš, ali zdravnik govori preko gsm-ja službeno ali privat.

In drugič, če ne moti uporaba gsm-ja v privat namene med službo, potem itak da se ga lahko uporablja. Npr. tipičen primer je čas malice. Zakaj tedaj ne bi smel opravljati privat pogovorov?

starboi ::

Če delo ne trpi zaradi uporabe mobilnika na delovnem mestu, je vsaka debata nepotrebna . Verjetno spadaš med tiste osebke, katerim se zdi nedopusten tudi odmor za kavo na delovnem mestu in pa plačljiva malica ter prevoz za 8urni delovnik. Lp

Magic1 ::

Sodobni zdravniki ne delajo več vsega na pamet. Če česa ne vedo je cela baza znanja na internetu/ebookih. Seveda se zdravstvo temu ne prilagaja kaj preveč hitro, a večino zdravnikov ima pameten telefon, ki mu omogoča vpogled v vso to znanje. Tudi komunikacija med zdravniki je preko mobilnih lažja zato lahko poteka povsod. Seveda so tudi kakšni, ki pokemone lovijo, ali visijo na facebooku.
Magic

d4vid ::

Jaz recimo delam v firmi, kjer nas je 10, zato mi je direktor tudi sef in kontrolor. Njemu je nedopustno da si na 2 ali 3 ure vzamem odmor za cigaret, pa si ga vseeno, razen ce moram nekaj nujno naredit ali pa imam za 10-20 minut dela, zato naredim najprej to do konca pa grem na 5min pavze.

Telefon je pa sef prepovedal razen ce klice kdo od familje, punca ali pa ce je kaj nujnega. Pa vcasih prosi naj poslikam kak potek dela, npr. obdelava na cncju.

Vglavnem zatezen sef. Misli, da bo delo bolj efektivno.
Jaz se s tem ne strinjam.

Ce je delavec zadovoljen, bo delo efektivno, ce pa mu je vse prepovedano, tudi delavec ni efektiven.
Sicer se res be strinjam da en visi cel siht na telefonu, med pavzo pa ne vidim problema.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delodajalec, služba - problem

Oddelek: Loža
425594 (2969) AnjaNja
»

Izgorelost (burnout) (strani: 1 2 )

9917778 (13540) krneki0001
»

Delovni čas (strani: 1 2 )

6211406 (8560) Mato989
»

Kaksen je v vasi firmi praksa pri kratkih pavzah

446183 (4607) Dr_M
»

Deutsche Bahn kaznovana zaradi vohunjenja za zaposlenimi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
608610 (7082) BlueRunner

Več podobnih tem